Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Limerick o se iunivesite taulaga i Aialani

Pin
Send
Share
Send

O 'aʻai anamua e masani ona faʻatosina mai turisi mai le lalolagi atoa. E aofia ai Limerick, o lea o le asō o le a tatou faia ai se tafaoga puupuu tafaoga i se tasi o sili sili ona matagofie, lilo, faʻafiafiaina ma anamua tulimanu o le Malo o Aialani.

Faʻamatalaga lautele

Limerick Ireland, o loʻo tu i le itu i sisifo o le vaitafe o Shannon, o le lona tolu o atunuʻu tele ma le aofaʻi o tagata e ova atu i le 90,000. Na maua lona igoa mai le Gaelic Luimneach, o lona uiga "avanoa gaogao". O le talaʻaga o lenei taulaga-itumalo, na amata mai i le silia ma le 1000 tausaga, na amataina i se tamaʻi kolone na faʻavaeina e ituaiga o Viking. I le taimi lena, o le sitepu leai se gata i luga o le tulaga o le taulaga o ona po nei, ae o Limerick o le autu turisi 'olo malosi o le atunuʻu.

I le faʻaopopoga i tulaga ese o talaʻaga o nofoaga, o le tele o mea taua ma faʻataʻitaʻiga matagofie, o lenei taulaga ua lauiloa mo le tele o faʻafiafiaga nofoaga, faʻaleaganuʻu mea ma faleoloa ituaiga. Ae o mea e tolu na aumaia ai le lauiloa faapitoa a Limerick - o le malie e lima-fuai upu, aano o oloa ma aano masani o siva a Aialani ("vaitafe"). I se faʻaopopoga, o Limerick ei ai lona lava uafu, lea o faioloa ma vaʻa folau ua i ai nei ma taimi. I le tulaga o alamanuia, o le sili alamanuia o meaai, lavalava, eletise ma uamea.

O le tusiata fale o Limerick e le tatau ona faʻaalu se tele. I le teori, e mafai ona vaevaeina le 'aʻai i ni 2 eseʻese vaega. Tele o ia (o le taʻua o le New Limerick) o loʻo fausia i le faiga masani a Peretania. Ae i le laʻititi (vaega faʻasolopito o le taulaga poʻo le Old Limerick), o le aʻafiaga o le talaaga a Siaosiana e faʻamaonia manino lava.

Vaaiga

O vaaiga o Limerick e lauiloa i talaatu o tuaoi o Aialani. Nei na o ni nai o latou.

Fale o le Tupu o John

O le King John's Castle, na fausia i luga o le Motu o le Tupu, o le mitamitaga tele lea a tagata Limerick. O le tuʻufaʻatasia o talafaʻasolopito o talaʻaga ma tekonolosi faʻaonapo nei, e mafai ai e turisi ona lagona le atemosifia o le vaitaimi o le vaitaimi tutotonu.

O le talafaʻasolopito o le maota puipui-sili atu ma le 800 tausaga le matua ma aofia ai le tele o tala mataʻutia. King John's Castle o loʻo siʻomia e se paka matagofie, i ala faʻataʻamilo e mafai ona e vaʻaia ai vaʻa anamua ma tala faʻafiafiaga o loʻo faʻamatalaina ai mea na tutupu i na vaitaimi. O mea lilo a tagata na muamua nonofo i le maota e mafai ona faʻasoa e tagata faigaluega o loʻo i ai nei.

O loʻo iai fale faʻafiafia ma fale mataaga ile solo i le teritori o le 'olo. A manaʻomia, e mafai ona e okaina se malaga taʻitoʻatasi ma le vaega. O le tau o le pepa pasi matutua e € 9, o se tamaititi ticket - € 5.50.

Le tuatusi: Kings Island, Limerick, e sosoʻo ma st. Auala Nicholas.

Tatalaina itula:

  • Novema - Fepuari - 10.00-16.30;
  • Mati - Aperila - 9.30 - 17.00;
  • Me - Oketopa - 9.30 ile taeao - 5.30 ile afiafi.

Falemataaga o Hunt

O le Hunt Museum i Limerick o loʻo tu i se fale tuai o tiute, na fausia i luga o le Vaitafe o Shannon i le ogatotonu o le 18th seneturi. I totonu o puipui o lenei faʻailo o se tuʻufaʻatasia tulaga ese o tulaga taua. E aofia ai ma mea tuai na aoina e tagata o le aiga Hunt, ma galuega o faatufugaga e aofia ai vaitau eseese o talaʻaga, ma mea taua na maua i taimi o eliina o tala eli. O le aoina o mea teuteu, o loʻo taua ai le sefulu ma le lua o auro ma siliva o mea teuteu, ma faʻataʻitaʻiga o anamua ole Igilisi keramika e le tatau ona faʻatauaina.

O isi faʻaaliga e aofia ai le ata na tusia e Pablo Picasso, o se faʻatagata o Apollo, o se ata na tusia e Paul Gauguin ma se faʻatagata na tusia e Leonardo.

Le tuatusi: Rutland St, Limerick

Tatalaina itula: aso uma mai le 10 am i le 5 pm

Malumalu o Sagata Maria

O le falesa o Limerick poo le St.Mary's Cathedral, o loʻo i totonu o le taulaga, ua avea o se tasi o fale tuai i Limerick. O le tuʻufaʻatasia o le tuʻufaʻatasia o sitaili eseese e lua (Gothic ma Romanesque), o loʻo aofia ai i le lisi o measina faʻasolopito o Aialani.

O le talafaʻasolopito o lenei falesa na amata i tua i le 1168, ina ua fausiaina le maota o le tupu i luga o le tulaga o le autu teritori nofoaga autu o le Vikings. Ina ua mavae le maliu o le Tupu Tomond Domhnall Mora Wa Briayna, o fanua o le aiga tupu na vave ona siitia atu i le Ekalesia, ma o se tele malumalu na fausiaina i luga o le tulaga o le maota.

O le mea moni, tele talaʻaga mea na tutupu na faia a latou suiga i le fausaga foliga o le Cathedral o St.Maria. Peitaʻi, e talitonu saienitisi o fale tusiata o na taimi e mafai lava ona maua i le fausaga. E aofia ai ma le faitotoʻa i luga o se tasi o faʻasaga o le fale (o le faitotoʻa muamua lava i le maota), o se fale mataʻutia (36.5 m) olo o le falesa, na fausia i le seneturi lona 14, ma le okeni na amata mai le 1624.

O le isi faʻatosinaina o le Malumalu o Sagata Maria o le misericordia faia i le faaiuga o le 15th seneturi. Nei o fola laupapa vaapiapi o loʻo tu i luga o gaugau nofoa ma teuteuina i ata faʻatusa. E tatau foi ona e uaʻi atu i le fata faitaulaga tuai, na vaneina mai le poloka limima limitasi ma tautua e oʻo lava i le taimi o le Toe Fuataʻiga. I aso nei, o le Limerick Cathedral o se ekalesia galue a le Anglican Community, o lea e mafai ai e tagata uma ona asiasi i ai.

Le tuatusi: Kings Island, Limerick, e pito ane i le Tupu o le Tupu o John.

Iunivesite o Limerick

O le taulaga o Limerick i Aialani e taʻutaʻua e le gata mo ona talaʻaga faʻasolopito, ae faʻapea foi mo le anoanoaʻi o aʻoaʻoga. O se tasi o ia aʻoga o le Iunivesite o Limerick, na faʻavae i le 1972 ma aofia ai i le lisi o iunivesite a le atunuʻu.

O le mea moni, o lenei e le o se iunivesite, ae o se atoa campus, salalau i le ogatotonu o se tele paka. O le autu vaega o le Iunivesite o Limerick o le lotoa, o lo oi ai mea uma e te manaʻomia mo suesuega ma tafaoga. E le laʻititi le faʻalogo e totogi i gaioiga taʻaloga. Ma le mea lea, i le iunivesite i ai se 50-mita polofesa vaitaʻele ma eseese taʻaloga nofoaga (aofia ai soka ma lakapi malae). O laufanua vaʻaiga o loʻo vaʻaia, o loʻo faʻatusalia e ni mea e le masani ai, ma le tele o maʻa faʻamanatu. O le isi itu o le faʻatuina o se alalaupapa wobbling manaia.

Le tuatusi: Limerick V94 T9PX (tusa o le 5 km mai le taulaga tutotonu)

Le Maketi o susu

O le Maketi o susu o se nofoaga tulaga ese o loʻo tu i le pito faʻasolopito o le taulaga. Ae paga lea, o le aso tonu o lona faʻavae na leiloa i le labyrinths o taimi, ae talitonu le au tusitala faʻasolopito, o lenei faleoloa ua silia i le selau tausaga talu ona faʻagaioi.

O le aoga sili o le Milk Market o se tele lautele o oloa. O iinei e mafai ona e faʻatauina se mea e te le o vaʻaia i supermarkets filifili masani - aano o manu, susu, falaoa, iʻa, mea suamalie, cheeses, sosisi, ma isi. Ma faʻapea foi tagata o le atunuʻu ma turisi eo atu i le Milk Market e inu inu kofe manaia - e lauiloa i taulaga

Le tuatusi: Mungret Street, Limerick

Aso faigaluega: Aso Faraile Aso Toonai Aso Sa

Falesa o Sagato Ioane

O le tilotilo atu i ata o Limerick, e le mafai ona le amanaʻia e le Katoliko le Ekalesia Katoliko a Sagato Ioane le Papatiso, na fuafuaina e Philip Hardwick, o se tusiata lauiloa Peretania. O le faʻavae o lumanaʻi Limerick faʻailoga na faʻavaeina i le 1856, ma ina ua tuanaʻi le 3 tausaga le sauniga muamua na faia iina.

St. O le falesa o John, na fausia i maʻa papaʻe lanumoana, o se fale neo-Gothic matagofie. E masani ona faʻaigoaina o ia o le tusitalafaʻamaumau ona po nei. O le maualuga o le 'olo ma le tumutumu maualuluga maualuga i luga atu o le 94 m Faʻafetai i lenei vaega, St. John's Cathedral ua avea o le sili maualuga falelotu fale i le Malo o Aialani.

O le mitamitaga autu o le ekalesia o lana felanulanuaʻi o tioata faʻamalama ma le tasi ma le afa tone logo, lafo e le sili faʻapitoa faʻapitoa o lena taimi. O le teuteuina o totonu o le malumalu, teuteuina i faatusa matagofie, e ofoofogia foi.

Aso Malolo i Limerick

Limerick i Aialani o loʻo lelei atiina ae atinae turisi, o lea e faigofie ai ona e mauaina uma paketi ma taugofie fale mautotogi. O le tau maualalo o le soifuaga i le mulimuli o le 42 € i le aso (o le tau o loʻo faʻailoa mo se potu faʻalua i le 3-4 * faletalimalo).

I se faʻaopopoga, e tele fale i le taulaga faʻailogaina "B & B", faʻailoa mai ai e mafai ona e mautotogi se fale iinei mo le 24 € i le aso. O i latou e le manaʻo e saili ni fale naʻo latou e mafai ona faʻaaoga ai tautua a ofisa femalagaaʻi.

I Limerick, oe mautinoa o le a le fia 'aʻai, aua e sili atu nai lo 20 gastronomic faʻavae i le taulaga - e le o le faitauina faʻamau po o auala cafe. Latou te tufatufaina uma ipu masani ma fafo - Thai, Asia ma Italia. O le tele o faʻapotopotoga e faʻalauteleina i O'Connell ma Denmark Street.

O le meaʻai a le atunuʻu o Aialani e faʻaleagaina - e iloga i le tele o iʻa, aano o manu ma pateta. O le autu autu kukaina o soʻo se faleaiga i le lotoifale o le sami kale ma faisua, kulimi samani samani, sisi malu fale, meaʻai faʻapipiina ma araisa pudding o se meaai suamalie. Ae o le ipu lauiloa a Limerick o le hamiper-flavored ham, na faia mai le ham atoa e ala i le ulaula faʻapitoa. O se aoauli masani poʻo se taumafataga mo le lua i se faleʻaiga taugofie o le a tau ai le 11 €, i le faʻatulagaina o nofoaga tutotonu - 40 €, i McDonalds - 8 €.

Ae mo meainu, latou te le faʻafiafiaina i se tulaga faʻapitoa faʻapitoa, ae latou te maofa lava i le silisili ona maualuga. Faatasi ai ma i latou o Irish kofe, vao tuitui fua uaina, ma, ioe, le lauiloa whiskey ma pia.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

O le malae vaʻalele lata mai o loʻo latalata ile County Clare i Shannon, naʻo le 28 km le mamao. O le faʻafitauli o le leai lea o ni fesoʻotaʻiga saʻo i le va o Shannon ma Lusia, o lea e faigofie ai ona oʻo i le taulaga o Limerick mai Dublin, le laumua o Aialani. E tele auala e mafai ona faia ai lenei mea. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Fale totogi

E mafai ona e totogiina se taʻavale i le malaevaʻalele. Ina ia faia lenei mea, ua lava le faʻafesoʻotaʻi o le kamupani o loʻo faia nei tautua. O le mamao mai Dublin i Limerick o 196 km - o le 2 itula tiʻetiʻega ma 16 lita o penisini tau 21 € - 35 €.

Taxi

I Dublin Malae Vaʻalele, oe mafai ona maua taxi mai toetoe lava o kamupani uma. O le avetaavale o le a feiloaʻi ma le tagata o tausia i le fale na taunuʻu mai ai ma se igoa igoa ma ave o ia i le mea e taunuʻu i ai i so o se taimi o le aso. O loʻo tuʻuina mai se nofoa taʻavale fua mo tamaiti. O loʻo iai foʻi le lagolago ile gagana Lusia. Mo tautua e tatau ona e totogia se aofaʻiga tumaoti - a itiiti mai 300 €. Ole taimi ole malaga e 2.5 itula.

Pasi

Auala pasi i le va o Limerick ma Dublin o loʻo tuʻuina mai e tele o tagata feaveaʻi:

  • Pasi Eireann. O le pasese e 13 €, o taimi o malaga e 3.5 itula. Tuʻuga mai le pasi nofoaga ma nofoaafi nofoaga, o loʻo tu uma latalata i Dublin taulaga ogatotonu;
  • Dublin Coach - pasi numera 300. Tamoʻe i le 60 minute uma mai le Dublin's Arlington Hotel i le Limerick Arthur's Quay taofi. Taimi o malaga - 2 itula 45 minute. O le tau o le tasi malaga e tusa ma le 20 €;
  • Citylink - pasi Nu.712-X. Tuʻua mai le malaevaʻalele i le 60 minute ma alu i le nofoaga o Limerick Arthur's Quay. Ole taimi ole malaga e 2.5 itula. O le tau o le pepa e tusa ma le 30 €.

O pasi i Aialani e taʻutaʻua tele, o lea e sili ai le faʻamauina muamua o tiketi. Lenei mafai ona faia i national.buseireann.ie. E aoga foi le siakiina o le talafeagai o tau ma faʻasologa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Toleni

O Dublin Limerick nofoaga i aso uma faʻatautaia 6 nofoaafi. O le faigamalaga e 2.5 itula. Tasi le auala malaga o le a tau 53 €. O tiketi e mafai ona faʻatau i ofisa tiketi, faʻapitoa nofoaga faʻapitoa ma luga o le upega tafailagi a le Irish Railways - journeyplanner.irishrail.ie.

O le vaalele muamua e mai le 07.50, o le mea mulimuli e alu i le 21.10.

E pei ona e vaaia, o le Limerick Ireland o se nofoaga lelei e te vaʻaia ai ni vaaiga mananaia ma mafai ai ona e malolo atoa.

Vaʻai vaʻalele i le matagofie o Aialani o se tatau-matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Introduction to the University of Limerick (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com