Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Liege o se malosi atinaʻe 'aʻai i Peleseuma

Pin
Send
Share
Send

Liege (Peleseuma) o le taulaga sili ona tele o le itumalo o le igoa tutusa, o loʻo tu i auvai o le Meuse River. O se tasi o nofoaga tutotonu o pisinisi a le atunuʻu, e le taʻua o se turisi taʻutaʻua, ae e le o atagia mai i lona matagofie ma lona siosiomaga le masani ai.

I Liege, o le talafaʻasolopito ma ona po nei e tuʻufaʻatasia faʻatasi, ma falesa anamua e masani ona tu latalata i nofoaga faʻaleaganuʻu o aso nei. O lona faitau aofai e laʻititi - tusa ma le 200 afe tagata, o lea la e seasea maua ai ni taʻavale pe o ni laina tetele i supamaketi.

O vaʻaiga a Liege e mafai ona vaʻaia i ni nai aso. Ae e te leʻi sailia le mea e te alu i ai ma le mea e te vaʻai muamua ai, e tatau ona e mafaufau pe faʻafefea ona e alu i le taulaga lava ia.

Faʻafefea ona alu i Liege

Malaga vaalele

O le itumalo ei ai se malae vaʻalele faʻavaomalo e taliaina vaʻalele mai le tele o atunuʻu i Europa, Amerika ma Asia, ae paga lea, e leai se masani ea tautua i Liege ma le LIS setete, o lea e sili ona talafeagai e lele mai Lusia, Iukureini ma Belarus i Brussels.

A e sau mai le malae vaʻalele i le taulaga tutotonu (10 km), e mafai ona e faʻaaogaina femalagaaʻiga i nofoaga faitele (i Liege, ua naʻo pasi).

  • Nu 53. Lafo i 20-30 minute uma;
  • Nu. 57. Tamoʻe uma taʻi lua itula mai le 7 i le taeao i le 5 i le afiafi i aso uma.

O le faigamalaga i le taʻavale i le auala tele o E42 e tusa ma le 15 minute le umi, ma o le tau faʻatatau o se taxi i luga o lenei auala e 25 euro.

Auala mai Brussels

E naʻo le nofoaafi poʻo pasi e latalata i ai i Liege, e masani ona oʻo mai turisi iinei mai le laumua o Peleseuma.

O le nofoaafi fesoʻotaʻiga i le va o taulaga o loʻo faʻatusalia e le tele o nofoaafi eletise o loʻo tamoʻe i le 30-60 minute mai le nofoaga tutotonu o Brussel i Liège Guillemins. E mafai ona e faʻatauina faʻailoga uma i le fale fale (i le terminal poo le ticket ticket), ma luga ole laiga i luga ole laiga aloaia o le auala nofoaafi Belgian (www.belgianrail.be). Tasi le auala tau tiketi tusa ma le 16 €. O loʻo maua se tau paʻu mo tamaiti aʻoga, talavou i lalo ole 26 tausaga, tamaiti ma penisiona.

Faʻaaliga! O le femalagaaʻi solo i taulaga o Peleseuma e sili ona aoga i faʻaiuga o vaiaso, pe a iai se faiga o paʻu. O le mea lea, o le tau o pasese mo le nofoaafi Brussels-Liege mai le Aso Faraile 19:00 i le Aso Sa 19:00 ua naʻo 8-9 €.

O le Ouibus pasi e tamoʻe i aso uma i le va o taulaga, o le tau o le tiketi e amata mai le 4 i le 6 €. Totogi faʻapitoa mo tamaiti aʻoga, tamaiti aʻoga ma matutua.

O le auala pito sili ona talafeagai e alu ai i Liege e ala ile taʻavale, ae o le averesi o le totogi o le fale e 80 € / aso. O le auala pito sili ona puupuu e auala atu i le auala E40, ae e mafai foi ona e uia le auala tele E411, liliu atu i le E42. O le tau o se taxi i Liege e tutusa lava ma le tele o atunuu o Europa - mai le 2 euro i le kilomita ma le 5 € mo le tulaueleele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tala o le tau

Liege o se 'aʻai e tau feololo le tau. O masina sili ona talafeagai mo malologa iinei o Iuni-Aukuso, pe a faʻamafanafana le ea e oʻo atu i le 22 ° C. O le 'aʻai na amata ona malulu ia Ianuari ma Fepuari, ae o le vevela e toeititi lava pa'ū lalo -2 tikeri Celsius.

I Liege, o timuga e masani ona toʻulu, i le tautotogo ma le faʻaiʻu o le tautoulu e mugala ae umi lava timuga, ma i le taumalulu e malulu le kiona. O le aofaʻiga tele o timuga e paʻu i le tautoulu, faʻapea foi ia Iuni, Iulai ma Tesema.

O afea e alu ai ia Liege? Tau

E talitonu lautele tagata tafafao maimoa e faapea e toʻaitiiti ni vaaiga mataina i le taulaga, o lea e leai ai se faatosina mai o tagata faimalaga fia iloa iinei i le tausaga atoa. Tau o tafaoga e masani lava ona tausia i le tutusa tulaga, ae i le taumafanafana ma i le taimi o le Kerisimasi aso malolo latou mafai siitia i luga e 5-15%.

Nofoaga

O le tau maualalo mo mea e nonofo ai i Liege e 25 € / aso (o loʻo aofia ai le taeao) mo tagata taʻitasi i le fale talimalo e tasi i le taulaga - Liège Youth Hostel. O i latou e fia nonofo i se faletalimalo tolu-fetu e tatau ona totogi mai le 70 € i le potu, ae o le sili ona taugata lima-faletalimalo faletalimalo o loʻo tu i le taulaga ogatotonu e tusa ma le 170-250 € / aso.

Meaʻai i le lotoifale: o fea e 'ai ai i mea suamalie ma taugofie

I Liege, e pei foi o isi taulaga i Peleseuma, o meaai e sili ona lauiloa o waffles, sukalati ma sisi. Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi meaʻai masani nei:

  • Faʻaputuputu - panikeke ma koko, fualaʻau poʻo vine;
  • Lacquemants - faʻafuaseʻi ma sukalati ma karamel.

Tau mo 'aiga aoauli i faleʻaiga ma faleʻaiga i Liege amata i le 15 euro mo le tolu-vasega pisinisi aoauli. E tusa ai ma turisi, o le faʻavasegaina o faʻamaoniga sili ona lelei e pei o lenei:

  1. Faletalimalo Saveurs de Bulgaria. Nofoaga a Europa i Sasaʻe.
  2. Le Zocco Chico. Sipaniolo.
  3. La Maison Leblanc ma La Roussette de Savoie. Falani.
  4. O le Huggy's Bar. Amerika

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faia faataamilo i le taulaga

E tele auala savali ma laiti femalagaaʻiga lautele i Liege, o lea la savali ma tietie uila o auala sili ona faigofie o le fealuai solo (o loʻo avanoa tautua totogi i nofoaga uma, o le tau ile aso e tusa ma le 14 €). O le tau o le malaga e tasi i pasi o loʻo tamoʻe i totonu o le taulaga e amata atu ile 2 €.

Faʻafiafiaga Liege (Peleseuma)

Montagne de Bueren

Faigamalaga (ae le o lea) tagata faimalaga muamua alu i lenei tulaga le masani ai, tu lata mai le taulaga falemaʻi. O le fasitepu 374-sitepu totoina e le gata o se sili lelei faʻamalositino masini mo ou vae, ae o se matua lalelei foʻi tosina.

Tagata tafafao maimoa na latou mauaina se tulaga aʻeaʻe na avea ma anaina o sili ona matagofie ata o Liege, aua o le taimi lea o se vaaiga lautele o le taulaga atoa tatalaina mai le Coteaux de la Citadelle vaʻaia matata. I le pito i lalo o loʻo iai faleʻoloa laiti ma faʻatau taugofie.

Gare tutotonu

Liege Central Station o se galuega sili ona taua o le tusi ata. O le pepa asiasi lea o le taulaga, o se ata faʻasaga i lona talaʻaga e tatau ona i ai mo tagata uma na iinei. O tekinolosi fou ma le atamai o le tusitala o Santiago Calatrava na mafai ai ona fausia se fale "opeopea" e aunoa ma ni puipui ma ni faʻalo, e matala faʻavae ma malamalama faʻanatura i itula o le ao.

A faʻapea e te manaʻo e te fiafia i le lalelei ma le matagofie o lenei tosina, tagaʻi i tulaga o le tau - o le toʻatele o tagata e le mafai ona lalafi ii mai le timu poʻo le kiona.

E tele foʻi faleʻaiga ma faleoloa e manatua ai mea i le fale faʻatutu.

Katedral de Liege

Lenei falesa ua manatu o le sili ona matagofie i le atoa taulaga. O loʻo tu i le itumalo tutotonu o Liege ma o le 15th seneturi faʻamanatu faʻamanatuga. E mafai e turisi uma ona ulufale fua i le lotu i soo se taimi o le aso, seʻi vagana le Aso Sa, pe a omai tagata i le 'aiga i le aoauli tatalo. Aua neʻi galo e ave le avanoa e puʻe ai ata i totonu ma puʻeina le masani ai faʻatagata ma pupuni tuai tioata tioata.

Faatagata o Lusifelo. Liège e taʻutaʻua e le gata mo ona fale matagofie, ae faʻapena foʻi ona ata e le masani ai. O se tasi o nei ata o se agelu paʻu ma o loʻo tu i le taulaga tele taulaga. O le tusiata Guillaume Guifes na faʻaaluina le sili atu ma le 10 tausaga suia le maamora masani i lenei galuega o faatufugaga, lea o loʻo faʻafetai ai pea tagata o le taulaga ia te ia i aso nei.

La boverie

O le Falemataʻaga o Belgian ma Foreign Atunuʻu ma Photography o le autu ata tutotonu o Liege. Lenei e le gata e mafai ona e vaʻaia galuega a le au matutua i aso anamua, ae asiasi foi i faʻaaliga a le au tusiata o aso nei. I tafatafa o le fale ma faʻataʻitaʻiga o loʻo iai se tamaʻi laʻau lanumeamata ma nofoa ma punavai. O lenei nofoaga matagofie mo se malologa malologa a aiga e mafai ona maua i Parc de la Boverie 3.

La Place du Marche

O le maketi sikuea o Liege, o se lautele lautele auala ma tele faleʻaiga ma faleʻaiga, o se nofoaga e mafai ona e lagona ai pei o se masani Peretania. Tagata nonofo i le lotoifale ma turisi oe na o mai e vaʻai i le Perron fountain, o se faʻailoga o le tutoʻatasi o Liege, ma puʻeina ata ma le taulaga fale i tua atu, malolo pea iinei.

Afai o loʻo e suʻesuʻe ni meaʻai manaia a Belgian poʻo ni mea suamalie, ia e mautinoa e siaki se tasi o faʻataʻavale i le sikuea.

Eglise St-Jacques

Soʻo se tasi e oʻo atu i Liege e tatau ona asiasi i le Ekalesia a St.James, o se tasi o nai tusiata faʻamanatuga e tuʻufaʻatasia uma tu ma agaifanua. Fausia i le 11th seneturi, o loʻo tumau pea lona matagofie ma o se teuina o lauiloa galuega o faatufugaga faʻalelotu.

Ina ia e alu i le falesa, ave le pasi pasi numera 17.

Taua! Mo turisi asiasi, o le lotu e matala i aso uma mai le 10 am i le aoauli.

Pont de Fragnee

O le Liege Bridge of Angels, na fausia i le amataga o le 20 seneturi, e nofo i le paʻu o vaitafe e lua. I itu uma e lua e teuteuina i ni foliga faʻaauro e le masani ai, ma le amataga o le afiafi o le tosina e amata ona taʻalo ma lanu uma o le nuanua.

Souvenirs

O meaʻai suamalie e masani ona aumaia mai Peleseuma - uaina, sukalati poʻo sisi. Ae o le lisi o meaalofa mananaia e mafai ona aumaia mai Peleseuma e le gata i lenei:

  1. Faʻatau ni tamaʻi kopi o Liege - faʻatusa, mama taua poʻo ni maneta.
  2. Peleseuma o loʻo iai se filifiliga tele o poseleni sili ona lelei poʻo ceramics.
  3. Pia ma liqueurs o sili sui mo masani uaina.

Liege (Peleseuma) o se 'aʻai e tatau ona e uaʻi atu i ai. Ia manuia le aso malolo!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Translate Language - Best Translation App Multi Language Translator Pro (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com