Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le eseesega i le va o petunias tele ma cascading? Faʻamatalaga o ituaiga, faʻatusatusaga laulau ma ata

Pin
Send
Share
Send

Petunia o se faʻatoʻaga toto o le aiga nighthade. O nei fugalaʻau, e afua mai i Amerika i Saute, e fai ma teuteuga mo launiu uma ma loggias, ma fale mafanafana ona o le tele o ituaiga.

E tele teuteuga le tele o ituaiga o petunias, latou te foliga lelei mai i fuga fugalaʻau, faʻatautau ulo, teuteuina terraces ma gazebos. O nei ituaiga o petunias e tali tutusa, ae e iai eseesega i le va o ia. Ma o le eseʻesega autu o le tausia mo latou. Tatou talanoa e uiga i lenei i auiliiliga i la tatou tusitusiga.

Faʻamatalaga o ituaiga

Ampel petunia o se ituaiga o laʻau, o le togavao e le faʻatu i luga, ae faʻatupuina tautau lala. E tele fugalaʻau i lala taʻitasi. Ampel petunia e masani ona totoina i totonu o ulo, ae o nisi taimi e mafai ona tupu i totonu o se moega fugalaʻau.: i lenei tulaga, o laʻau salalau i luga o le eleele, fausiaina se kapeta fugalaʻau. E mafai ona tupu aʻe i luga i le 1.5 mita le umi o fualaʻau malolo ma faʻamamaina o laʻau petunia e tupu mai i le autu autu lalo.

Cascade petunia o le tele lava o le tele petunia, o le umi o le laʻau mafai ona oʻo atu i le 2 mita, o laʻau e malosi, ofuvae, o lo latou tuputupu aʻe e sau mai le autu autu i eseese itu, e aofia ai luga ma itu. O lenei petunia e taʻua foi o le salalau.

Cascading petunia foliga lelei i gazebos, luga verandas, luga trellises, alpine slides, mafai ona avea o se ufitia eleele. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia e petunias le tele o avanoa mo sasa e ola ai i autafa - e oʻo atu i le 2 mita.

O le a le eseesega?

FaʻamatalagaAmpel petuniaCascading petunia
Fana le umi ma le mafiafiaTusa i le 1.5 mita, manifinifiTusa i le 2 mita, mafiafia, ola malosi
Lash faʻatupu tupuolaI laloI luga ma i autafa, ona lalo
FugalaʻauLaʻititi, tu i le umi o le ata atoa, i le axils, le foliga o se logo, i luga o le tasi laʻau latou mafai ona avea o ni lanu eseeseTele, i luga o se tasi o laʻau o le tutusa lanu, tupu ona o axillary pupu
Faatupulaia le tele o taneLaʻititiTele, mai le 5 lita
Le nofoaga sili e tupu aiFaʻapipiʻi ulo i luga o terraces, i gazebosI totonu o le fugalaʻau, i totonu o fagu fugalaʻau lapoʻa, luga o lagolago

Se ata

I le ata e mafai ona e vaʻaia le tele ma le tele o ituaiga petunias ma malamalama i le eseesega i le va oi latou.



Le eseʻesega ile tausiga

I se tulaga lautele, e i ai ni nai eseesega i le va o nei ituaiga o petunias e lua, ae e i ai. Ma o nei eseʻesega e mafua mai i le eseʻesega i le tausiga.

Nipping mutia

  • I fualaʻau toʻatele e naʻo le tupu aʻe i lalo mai lava i le amataga, ma ina ia mafai ona latou faʻateleina, o le totogo aʻe o le tele petunia ua oomiina.
  • E mafai ona ola lala i itu eseese... E le manaʻomia le tipiina o laʻau mai ia, e faʻatelegese ai le tupu aʻe ma faʻavaivaia ai le laʻau. Ma a aunoa ma lenei faʻataʻitaʻiga, e i ai le tele o fuga, ma mulimuli ane fugalaʻau, o sasa na toʻulu i lalo lalo o latou mamafa.

Fanaina le tausiga

  • O fualaʻau o le petunia o petunia e mafiafia, sili atu ona malosi, malosi, uumi, maua atili ai laʻau.
  • O laʻau sosolo e manifinifi, vaivai, e tatau ona latou faʻaeteete ma le faʻaeteete neʻi gagau.

Teuteuina o fugalaʻau ma fua o fatu

MANATUNATUGA: Fugalaʻau o le petunia o petunia e masani ona lapoʻa nai lo le tele, e tutusa i luga o le tasi laʻau. I le ampelous, o le tele ma le lanu o fugalaau e eseese i luga o le tasi laʻau, i se tulaga aoao e laʻititi.

Ina ia faia le togavao foliga matagofie i taimi uma ampel petunia tatau ona teuteuina ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso... Ile mea nei, e tatau ona tiaʻe faʻasasaʻo faʻamago faʻatasi ma fatu fatu ina ia le maimau le malosi ile faʻatutuina o fualaʻau. Afai e le faia lenei mea, petunias ulufale i le fua fua, o malosiaga uma e faʻaaluina i le setiina o fatu, fou fugalaʻau e le faʻatutuina ma le atoa leiloa o teuteuga tupu. Faitau atili e uiga i le tausiga o ampel petunia ii.

Cascading petunias e le teuteuina i le vaitaimi atoa o le fugalaau.

Tuʻu i fugalaʻau ma faʻasusu

Mo le anoanoaʻi ituaiga o petunias, o tamai ulo sisi poʻo fagu fugalaʻau o le a lava... Peitai, e tatau ona manatuaina o le lanu meamata o lenei laʻau e tele tele, ma o le aʻa faiga e faʻatapulaʻaina. O le mea lea, e tatau ai le faʻasūsū o vai i taimi uma i le vevela - e oʻo atu i le faʻalua ile aso. E mafai ona e faʻaopopoina se hydrogel ile eleele - ona umi ai lea o le susū.

A faʻasūsūina oe, e manaʻomia le mautinoa o le vai e ofi i totonu uma ma luga o lalo palapala o le eleele ma e le vave sasaʻa mai i totonu o ulo. Ina ia faia lenei mea, o se tuʻu fugalaʻau e tuʻu atoa i totonu o se koneteina vai mo sina taimi puʻupuʻu. Na matou suʻesuʻeina i le aofaʻi o le olaola o petunias i totonu o ulo iinei.

Cascading petunias e totoina i totonu o fugalaʻau lapoʻa ma le tele e le itiiti ifo i le 5 lita, faʻapea foʻi luga o fugalaʻau, alpine slides, luga o lagolago poʻo puipui. E le faʻasusuina i latou i taimi uma, pe a faʻamoe le lalolagi. O le faʻamamaina e taua tele, lea e maua ai le lelei fesuiaʻiga o le ea mo aʻa o petunias.

Laʻei pito i luga

  • Cascading petunia e fafagaina i taimi o fugalaʻau i aso 7-10 uma faigata faʻalaʻau vai-soluble minerale minerale ma le maualuga anotusi o le potassium ma phosphorus.
  • Ampel ituaiga o petunias e fafagaina masani - tasi ile 5-7 aso, nisi ituaiga e faʻatasi lava i le 2-3 aso ma le faigata suavai faʻalelei, faʻapea foi ma le faʻateleina o mea o le phosphorus ma le potassium.

Fesoasoani: Faʻatasi ma le fafagaina masani, o le fetilaisa e tatau ona faʻavaivaia i le vai tolu i le fa taimi sili atu le vaivai nai lo faʻailoa mai i faʻatonuga.

O le fea manatu e sili atu: filifiliga filifiliga

O ituaiga petunias uma e lua e sili ona matagofie, pupula, umi ona fugalaʻau, e le faigata tele ona tausi. O le autu filifilia faʻaiuga o manaʻoga o le faitogalaʻau, faʻalagolago i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi:

  1. Afai e te manaʻomia le teuteuina o le fasitepu, se gazebo, se puipui o se fale, ona sili atu lea ona filifili se tele petunia: o le a paʻu fugalaʻila mai le ipu i le tele-lanu afu.
  2. Afai e te manaʻomia se eleele ufiufi laʻau, o le togalaʻau o loʻo i ai ni ata faʻasee, fugalaʻau moega ma fugalaʻau tele i le ogatotonu, faʻamaʻaina - o le cascading petunia o se filifiliga lelei: o le a afifi faʻataʻavale poʻo pa puipui i itu uma ma fausia ai se fugalaʻau faʻamalama i totonu o le teu fugalaʻau.

Faaiuga

O tagata totoina fugalaʻau faʻapitoa e tuʻufaʻatasia petunias pe fesuiaʻi ia latou mea, e o mai ma le tele o fatuga mai nei matagofie fugalaʻau. O le mea taua o le tausia lelei o laʻau, ona o soʻo se latou ituaiga o le a teuteuina le togalaau i le taumafanafana uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Colton explaining the differences between Wave, Supertunia, and Surfinia Petunias (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com