Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma e uiga i le Clerodendrum Speziozum laau: totoina, toe gaosia ma fugalaʻau tausiga

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma tagata totoina fugalaʻau, o le clerodendrum o loʻo manaʻomia faʻapitoa, o se tasi o ituaiga e tumau pea faʻapitoa.

O lenei lauiloa e mafua mai i le tele ma manogi fugalaʻau, unpretentiousness i tulaga o le tausiga, faigofie mauaa ma le mafai ona avatua ia eseʻese foliga.

E masani ona taʻua e tagata fugalaʻau lenei fugalaʻau lauiloa "o le laau o le iʻuga", "ie faʻaipoipo", valcameria poʻo le "alofa mama".

E mafai ona e iloaina e uiga i le talaʻaga o le aliaʻe mai o lenei laʻau matagofie, faʻapea foi ma ituaiga ma tulafono o tausiga, mai le ata tusia.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O le lauʻeleʻele o le laʻau o Malaysia ma le vaega o le konetineta o Aferika. Clerodendrum Specosum o se hybrid na maua mai i le faʻaaogaina o Thompson's Clerodendrum ma Shiny. O le aganuu e iloga i le uumi, manifinifi au o se lanumumu lanumumu lanu ma lapoʻa, faigata, pubescent lau. E lanu foliga ma lanu meamata lanu meamata.

O fualaʻau e felavasaʻi, e faia i fugalaʻau mūmū, e uumi stamens ma kalila piniki lilac-piniki. A maeʻa fuga, latou tumau i luga o le togavao mo se taimi umi, avatu ia te ia se teuteu foliga.

Clerodendrum specialosum ua vave ola. I lalo o tuutuuga uma o le tausiga, fugalaʻau mafai ona tumau faifai pea i le tausaga atoa.

O le laau e le fausia ni fatu, talu ai e toe faʻateleina na o le tipiina.

Eseese o laau - Speciozissimum

Lenei ituaiga ei ai lona lua igoa - prickly clerodendrum. O ona tui e oʻo atu i le umi o le 3 m, latou e pipiʻi ma tetrahedral i le tipi. O le ipu lau e lapoʻa, lautele, lapotopoto, o le pito e galu. O le umi o le petioles e 1.5-2 cm, o latou lanu e mumu.

O le fuga e tele, ma e amata mai ia Iuni ia Aukuso. O le inflorescences e apical, panicle-foliga. O le pupuni e lanu viole-amu, a o pupula pupula e mumu mumu.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o le laʻau.





Folau foliga

  1. O le laasaga muamua o le saunia le substrate. E mafai ona faʻatau ile faleoloa pe fai lima.
  2. A o leʻi totoina, faʻamama le substrate i le faʻamamaina i le ogaumu.
  3. I le pito i lalo o le koneteina, faataatia alavai e faaaoga tele faalautele omea, fasi o foam palasitika ma omea shards.
  4. Seti le laʻau, faʻapipiʻi aʻa ma ufiufi i se paleni paleni paleni.
  5. Faasusu le fugalaʻau ma tuʻu i luga o le faʻamalama ma faʻamalamalamaga lelei, ae aunoa ma le susulu o le la.

Eleele manaʻoga

O le eleele mo le totoina Clerodendrum Spesozum tatau ona lafulemu ma tatalaina, pH-5-6. E sauni ai le substrate i le fale, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o ia vaega i tutusa vaega:

  • laufanua laufanua;
  • fanua fanua;
  • oneone talatala;
  • peat

Moli ma le nofoaga

O le Clerodendrum specialosum o se aga e malamalama i le malamalama, o lea tuʻu se koneteina i luga o le faʻamalama i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. Afai e te totoina se fugalaʻau i le itu i saute, ona saunia faʻaopoopo lea o paolo. A leai, o le laupepa laupepa o le a amata ona faʻaliu samasama ma mago.

Aua le totoina fualaʻau i luga o faʻamalama o faʻamalama i matu, ona o le fuga e afaina ai. O le a vaivai pe leai foi.

Tausiga

Faasusu

O le aganuʻu o loʻo fesiligia e tali lelei mai ile eleele susu, talu ai e susū le susu. A faʻapea e fuga le laau ile tausaga atoa, ona faʻasūsuina la fa' 3 ile vaiaso. I le vaitaimi o malologa, faʻaititia hydration i le 1 taimi i le vaiaso. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le faʻamamaina ma faʻamautuina vai i le vevela o le potu.

Laʻei pito i luga

Afai o le fugalaʻau e tumau ile tausaga atoa, ona faʻapipiʻi lea o mea lelei e fai i le taʻi 3 vaiaso. Faʻaoga le fuluʻila-potasiila faʻalaila poʻo ni minerale faʻalaʻitiiti minerale. E faʻatagaina foi ona faʻavasegaina meaola.

Faʻaliliuga

Ae e te leʻi tuiina, e tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete le koneteina. Ina ia faia lenei mea, mafaufau i le tele o le aʻa sisiva.

Aua le filifilia se koneteina e telē tele, aua o le a taofia ai le fugalaʻau. O le ulo tatau ona lautele ma mamafa, aua o le ola ola o le lanumeamata mata o le a taʻitaʻia ai i le faʻapalapala.

O le taotoga e faia i tausaga uma i le tautotogo. Taualumaga:

  1. Faatumu le koneteina i alavai ma palapala.
  2. Taʻoti laʻau 1/3 o latou umi.
  3. Aveʻese le laʻau mai le fagu tuai ma toto i se fagu fou.
  4. Faʻaauau le tausiga o le fugalaʻau e pei ona masani ai.

Teuteuina

O le teuteuina o au e faʻalauteleina ai le totoina o laʻau, faʻasolosolo laʻau togavao ma tele fugalaʻau. Faʻaoga seleulu seleulu poʻo seleulu e teuteuina. O au uma na faʻaleagaina e aveʻese foi. Togafiti nofoaga tipiina ma le carbon activated efuefu.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O le papala, Clerodendrum Spezum aafia:

  • apogaleveleve mite;
  • aphid;
  • papala

Faʻaaoga vai fasimoli ma vailaʻau iniseti e tau ai siama.

O faʻamaʻi, o le pala o se mea matautia. I le taimi lava na maeʻa ai ona latou vaʻaia, e tatau ona e aveʻese ia vaega ua aʻafia, ona togafitia lea o le togavao ma se vailaʻau oona. E fautuaina e tui le laʻau i totonu o se substrate fou disinfected.

Toe gaosia

O le ituaiga o clerodendrum o loʻo faʻasalalauina naʻo tipi. O mea toto e tatau ona i ai le 2-3 totonu ma fatugaʻo.

Taualumaga:

  1. Tipi le au mai ia Mati ia Iulai.
  2. Fufui le mea tipi mo le totoina i totonu o se fofo o le carbon faʻagaoioia.
  3. O le isi aso, sui le vai i le fou.
  4. O le taimi lava e faʻavae ai aʻa, ona toto loa lea o petioles i totonu o koneteina eseese ma fai se pulou mai se fagu palasitika.
  5. Afai e te faʻaaogaina laʻititi se koneteina mo le totoina o le tipiina, ona maeʻa lea o le laʻau ona amata ona tupu, totoina i le faʻaliliu atu i totonu o se sili talafeagai pusa.

O se auiliiliga vitio faʻatonuga tuutoina i nuances o laʻau toe gaosia:

Faʻafitauli e ono tutupu

A fausia le clerodendrum o specialozum, o faʻafitauli nei e mafaia:

  • E mamae lau ma liu samasama - faʻalelei le faʻainuina o le laʻau.
  • Fuafua lanu enaena faia luga o le lau ipu - o le fugalaʻau e latalata tele i le tuusaʻo o le susulu o le la, ma mafua ai le mu.
  • E mago mata o lau ma paʻu ifo fugalaʻau - faʻateleina le susū o le ea.
  • Umi umi totonu, ma o laʻau e le lelei lau - faʻateleina le ao ma le aofaʻi o le susulu o le la.
  • Le lava o peduncle i le tautotogo - tulaʻi mai ona o le mea moni e le faʻamanuiaina na le mafai ona tuʻuina atu le laʻau i se "malu" vaitaimi pe na le faʻaogaina faʻapala.

Clerodendrum Specosum o se aganuu masani e masani ona filifilia mo teuteuina fale, ofisa ma isi faʻalapotopotoga. Le faʻavae o ana mea lelei: fuga umi, faigofie tausiga ma malosi puipuiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: После окончания забирают в армию???!!!! Военная кафедра в институте (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com