Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo le faia o lau lava masini moega

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, tele tagata faʻatau e fiafia e fai a latou lava meaafale. O le numera o tufuga fale o loʻo faʻateleina i taimi uma. O nisi o latou e faʻatauina avanoa i fale gaosi meafale, ae o isi e mananaʻo e gaosia oloa e tusa ma a latou lava poloketi. Fai-oe-oe moega taʻavale taʻavale mafai ona faia i soo se ituaiga o teuteuga elemeni pe i ai se sili faigofie foliga. E faʻamoemoe ile mea e te manaʻo ai, ole tamaititi, matua, ma lona tomai i mea tautupe.

Mea ma mea faigaluega

Mafaufau i le ata o se moega taʻavale pepe, e le tatau ona galo ia i tatou o tamaiti o "tagata ulavale": latou oso, tamoʻe, taʻalo atoa le potu ma luga o le moega foi. O le mea lea, o le faʻavaʻa o le oloa e tatau ona malosi, e aunoa ma le faʻamatalaina o tulimanu ma uamea faʻamau e mafai ona afaina ai le tamaititi.

O mea taua manaʻomia mo mea mo meaafale a tamaiti o le saogalemu. E filifilia ma le totoʻa ma siaki mo tusi pasi e tatau ai. I le faʻagasologa o le faia o se moega pepe i ou oe lava lima, e sili atu le faia o se faʻavaʻa mai le malo faigata.

  • Nuti;
  • Lefulefu;
  • Laʻau Birch;
  • Oi.

I se faʻaopopoga i fafie, e faʻatagaina ona faia se moega o tamaiti mai mea nei:

  • Chipboard ma laminated lolomitusi. O le mea o loʻo i ai se aulelei foliga vaaia, o le moega e mafai ona i ai ni faʻaopopo pusa mo vaitau mea, meataʻalo po o moega. O mea le lelei o le oloa e aofia ai le tipi ese o le teuteuga "tuning" ma le le mautonu i le susu;
  • Laupapa. O le mea o loʻo i ai se ata puipui puipuia o loʻo faʻaaogaina i le amataga o vaega o le gaosiga o le chipboard. Faʻatuatuaina le susū-tetee meafaʻatupuina maua ai le masini-moega ma se umi auaunaga olaga ma le tuʻuina i le ofi o leaga afaina i totonu o le ea o le potu;
  • MDF Mo lona gaosiga, e faʻaaogaina e tagata gaosi le otaota, o loʻo taofia faʻatasi e le polymer masani ma le paraffin. O le moega masini faia e oe lava e faia i le MDF e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi, talu ai o le lelei o mea e tutusa ma fafie. O le mea o loʻo susu tetee, tetee atu i masini faʻafitauli.

Ina ia faia se moega pepe i ou lava lima, o se tufuga fale o le a manaʻomia ni mea faigaluega ma mea taua.

Meafaigaluega:

  • Eletise poʻo le jigsaw tusi lesona;
  • Samala;
  • Sander;
  • Obddriver;
  • Roulette, tulaga;
  • Masini poʻo le eletise masini mili ma le seti o tipi;
  • Vili, vili.

Meafaigaluega

Mea ma faʻamau:

  • O pou laupapa 50x50, 50x30 mm;
  • MDF (mafiafia 12-16 mm);
  • Plywood (10 mm mafiafia);
  • Faʻapipiʻiina o faovilivili, palaka;
  • Faʻamau, nati;
  • Penitala;
  • Ie solo laupapa;
  • Mea e faʻamoe ai laina meaʻai mo le tuʻuina i fafo o drawers;
  • Piano matasele;
  • Fesoʻotaʻi tulimanu o meaafale;
  • Pepa, kelu, varnish.

O auiliiliga o le moega masini e tipiina ma se uila eletise, o pito e fufulu ma tipi i le falegaosi. Ina ia faʻamaufaʻailoga ia vaega, faʻaaoga se palasitika poʻo se mea e faʻaoga ai le vevela.

A faʻatauina mea fau fale, muamua lava, e manaʻomia le faʻalogo i le tulaga o utupoto. E tatau ona saoloto i latou o nonoa, talu ai a maeʻa se taimi faapitoa e mafai ona latou oso i fafo. O laupapa e tatau ona mamago ma tutusa.

Mea e faʻaaoga

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Faʻafefea ona fai se taʻavale moega i ou lava lima? Oe mafai ona taofi i le autu faʻavae o le oloa. Pe e mafai ona e faʻaaogaina lau oe lava poloketi ma faʻaopopoina i ni mea taua e teuteu ai.

Ata ma fua

Ina ia faia se moega pepe mo se tama, oe manaʻomia le atiaʻe se poloketi o le a avea ata ma ata. Latou faʻailoa mai le lapopoʻa o le lumanaʻi taʻavale taʻavale a le fanau. Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le gaosiga gaioiga o se faʻataʻitaʻiga ma le masani masani polyurethane foam mattress ma fua o 1600x700x100 mm.

Ina ia faia se "tuʻuga taʻavale", oe manaʻomia le saunia ata o elemene fausaga:

  • O le a tu se pusa mo meataalo a tamaiti i lalo o le "hood";
  • "Spoiler" o se fata;
  • Itu tosoina i fafo pusa ─ 639x552x169 mm;

Tele pusa:

  • Lalo ─ 639x552 mm;
  • Itu puipui ─ 639x169 mm;
  • Faʻaofi ivi asoaso ─ 520x169 mm.
  • Niche mo se pusa toso-i fafo ma pito i luga o ata mo 50x50 mm utupoto;
  • Mo se faʻailoga, e te manaʻomia ni vaega se lua e fua 700x262 mm;
  • O le ulu ulu ei ai itu o 700x348 mm. O le pito i luga o le elemene mafai ona tusia ma se faataamilosaga poʻo se faatafafa foliga.

Ma o itu uma o vaega e faʻafesoʻotaʻi atu i le atoa lapoʻa i faʻataʻitaʻiga, o le vaʻaiga o le a faʻaliliuina atu i le autu mea.

Tipiina o mea

Faʻataʻatia ia faʻataʻitaʻiga sauni i luga o mea filifilia (MDF poʻo le plywood) ma oti ese auiliiliga o le moega-typewriter mo le tama.

O pito ofu atonu i foliga o se taʻavale tuʻuga.

E tipi ni mea i le fale, e faʻaaogaina e le au tufuga se pene eletise.

Tipi e tatau ona faia lemu e aloese mai le tipiina o le pito i fafo tipi.

Nuances o le faia o se faʻavaʻa

O mea taua taua o le faʻavaʻa o le malosi ma le faʻatuatuaina. Afai o tamaʻi pepe e faia i le fale, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau o mea ua uma ona sauni lelei mo le faʻavaʻa. Mo le gaosia o le faʻavaʻa, e mafai ona e faʻaaogaina ni suiga se lua:

  • O le faʻavaʻa e mafai ona faia i se faʻavaʻa i luga o lagolago poʻo se atigipusa faʻamalosia i laupapa laupapa 50x30 mm. O tulimanu uamea e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai vaega. O le tele o le faʻavaʻa poʻo le atigipusa e tatau ona faʻatusatusa i le tele o le faamalu + 1-2 cm.O le laupapa pito i lalo e mafai ona suia i se slatted tasi, lea e mafai ona faʻatauina i se faleoloa mea faigaluega faʻatasi ai ma le lat umia;
  • A o le fausaga o le faʻavaʻa ma le faʻavaʻa o se tasi fasi. O le avega avega e tufatufaina i autafa, ulu ulu ma laupapa laupapa. O vaega e tipiina e tusa ma faʻataʻitaʻiga, ona faʻapipiʻiina lea e faʻaoga se faʻamaoniga. Mo le faamalu, o se faavaa e faia i se pa, lea e faʻapipiʻi i totonu o itu o autafa ma tua. Ina ia faamalosia le faʻavaʻa i totonu o le taʻavale, oe mafai ona faʻaaogaina laulau i tafatafa o le moega poʻo lavalava. I lenei tulaga, o tafatafa o le taʻavale e faʻapipiʻi i meaafale oloa. O le a e saunia ni mea e fai ai ie moega, mea faigaluega, meataʻalo, ma lavalava masani.

Fono Aoao Faitulafono

O se taʻavale fale e faʻaputuputu mai mai vaega sauni, lea e tipi mai MDF laupapa faʻaaogaina ai se jigsaw. O auiliiliga uma e tatau ona faanumeraina. O lenei fesoasoani i se vave ma leai se mea fesoʻotaʻiga o vaega o le fausaga.

O pu uma mo le faʻamauina e tatau ona viliina i totonu o vaega, e tatau ona oloʻo le pito i lalo ma faʻagaioia ma mea talafeagai e faʻaaoga luga. Seʻi vagana ua maeʻa ona faia le faʻapotopotoga muamua o le taʻavale-ituaiga taʻavale ma e siaki uma faʻamatalaga auiliili. Ona faʻamavae loa lea o le mamanu ae alu le aliʻi i le isi laasaga. Na te valiina auiliiliga e tusa ai ma le poloketi o le ata. A uma ona mago le vali, ona ufiufi lea o vaega i le varnish e faʻavae i luga o le vai, e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi. Ma faʻatoa maeʻa lena ona potopoto le oloa.

Fai se faʻavaʻa mo le faʻamalu mai le laupapa filifilia 50x50 mm. Faʻafesoʻotaʻi ia faʻamau i le tagata lava ia e tipi faʻamau 80 mm le uumi. O le fua o le faʻataʻoto faamalu o 1600x700 mm.

Faʻapipiʻi vae lagolago ─ 5 vaega i le faʻavaʻa potopoto (3 i luma, ma le 2 i tua o le fausaga). Lagolago maualuga 225 mm. Fai se atigipusa pito i luma, e aofia ai paneta e lua, o luma, o le tua ma le tapuni. E tatau ona faʻapipiʻi i le piano matasele.

Faʻafesoʻotaʻi le puipui i tua ma le pito i lalo ma le faʻamautu, ona faʻapipiʻi lea o itu ma le ufiufi i le piano matasele.

Tuu faʻataʻitaʻiga o le itu laupapa o le masini i luga o laupapa laupapa poʻo MDF. O le a eseese, talu ai i le tasi itu oe manaʻomia le saunia o se ata tipi mo le pusatoso. Faamalosia le itu itu i luga o le faʻata faʻamalu ma se faʻamaoniga. O laupapa e faʻamau i le mamao o le 13 mm mai le foloa.

Fuafua le tulaga o le atigipusa, ona faʻasese lea o le laupapa i autafa ma faʻamau le atigipusa i le itu o le masini.

Fai se faʻailoga mo se pusa mai fata fua 700x260 mm. I le pito i luga o le niche o loʻo i ai ni tipi 50x50 mm, e tutusa ma le vaega o le pa. Faʻalelei ia fata.

Fai se ulu ulu e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga. Faʻapipiʻi le ulu i le faʻavaʻa.

Faʻapipiʻi saʻo rollers i le drawer pe faʻaaoga e fai ma taʻitaʻi e mafai ona faʻapipiʻiina i autafa pou o le niche.

O itu o le atigipusa e faʻatosinaina e rollers saʻo, i le va o le pusa e tatau ona tuʻu i ai. Faamalosia le atigipusa i le fausaga ina ia o gatasi le itu ma le pito i luma o le pusa ma le pito i lalo o le itu o le moega e fufuluina ma le pito pito i lalo o luma.

Faatu le drawer i le niche. Mai se pa, fai se limiter i le isi itu ina ia aua neʻi ulu atu i totonu nai lo le mea e tatau ai.

Faʻapipiʻi vaega ma faʻamoega o sikulini i le fausaga. Fai se ufiufi ipu, o loʻo i totonu o le poloketi ma fua, ma faʻapipiʻi i le faʻafoliga o mea ina ia o le mamao i le foloa o 41 mm. Fai uili ma paʻu. O le faataamilosaga o paʻu i fafo o le 164 mm, ma o le i totonu e 125 mm. Fai tisiki i le liʻo totonu.

Lagolago e faʻapipiʻi ai le fausaga o le a lafi i lalo o uili. Faʻamau i luga o le taʻavale moega. Faamalosia le 16 mm MDF fata faʻataʻoto ma 12 mm pou. Tuʻu le 10 mm mafiafia pepa laupapa laupapa i luga o le moega.

Faavae ma faamalu

Mo le gaosia o le faʻavae, o se anagata mea e faʻaaogaina e mafai ai ona tatalia le mamafa o le tamaititi ma e le gagauina pe a faʻafuaseʻi le tamaititi ona filifili e oso i luga.

Gaosiga taualumaga:

  • Ina ia faʻatumu le faʻavae, tipi slats 20x20 mm;
  • O le mamao i le va o slats le tatau ona sili atu i le tasi ma le afa lamella lautele;
  • Faʻamau faʻamau i laupapa faʻamau ma mea e taofia ai lamela.

Sa matou tipiina le palapala

Matou te faʻapipiʻiina i latou ile faʻavaʻa

E tatau i matua ona amanaʻia le filifiliga o le faʻapega, mafaufau i le matua ma le tino foliga o le tamaititi. Ua faʻailoa mai e fomaʻi le tele o ituaiga faamalu mo se matua matua.

  • E oʻo atu ile 3 tausaga ─ popo, 5-12 cm le maualuga;
  • Mai le 3 i le 7 tausaga le matua ─ feoloolo malo, tuai;
  • Mai le 4 tausaga le matua ─ ma tutoʻatasi vaipuna;
  • Mai le 7 i le 12 tausaga le matua ─ vaivai ituaiga faʻatagaina;
  • Sili atu 12 tausaga ─ polyurethane foam, 14 cm maualuga.

O aso nei o loʻo ofoina atu e le kamupani mattresses faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le tino i siama. O le faamalu e tuu i luga o le faavae.

E oʻo atu i le 3 tausaga

Sili atu 12

7 i le 12

3 i le 7

Teuteuina

Ina ia faʻamalieina le tama i le "taʻavale" o loʻo potopoto, e matagofie lona teuteuina. O elemene teuteuina e faia mai le tutusa mea e pei o le autu oloa. E mafai ona teuteuina i latou i le tele o lanu e puʻe ai ata tifaga. Nisi vaega mafai ona valivali ma saturated, anagata vali acrylic ma se fana fana pe mai se pasī apa. Ma o nisi taimi o se faigofie pulumu e sau e laveaʻi le matai. O moega taʻavale tele e masani ona valiina i le lanu mumu poʻo le lanumoana lanu, teuteuina i paʻepaʻe.

Uili mafai ona vavae ese mai chipboard ma valivali uliuli, ma taugofie palasitika pulou mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai le ogatotonu.

Uili e le mafai ona valivali pe teuteu eseese, ae valivali i le itu auiliiliga. Ma oe mafai foi ona valivali le moega-taʻavale i potopoto fomu.

O le taʻavale moega e teuteuina i faʻailoga, tusitusiga, ata poʻo ni pepa faʻapipiʻi. O itu e teuteuina i teuteuga teuteuina, lea e faʻoviliina e le tagata lava ia e tipi faʻaseʻe 80 mm le umi. O le pito i lalo o le ufiufi e 41 mm mai le foloa.

I nofoaga o moligaʻo, e tipiina ni pu mo moli uila faʻaititia maualalo-voltage. I lenei tulaga, o le "taʻavale" o le a pupula moli uila. O le mulimuli mamanu faʻamoemoeina i le tufuga a mafaufauga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOW TO MAKE MONEY ONLINE? EARN $1000 in MALASIA, INDIA, BRAZIL OR IN ANOTHER COUNTRY! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com