Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Luleå taulaga - Sweden o le penina i matu

Pin
Send
Share
Send

Luleå, Suetena - o le ogatotonu o le faʻataʻitaʻiga o le igoa lava e tasi, faʻapea foʻi ma le itumalo pito i matu ma sili ona tele Norrbotten (nofoia 22% o le eria o le atunuʻu atoa). O le taulaga uafu taulaga i le fjord o le Fagaloa o bothnia o le Baltic Sea manumalo le loto o turisi ma lona matagofie faalenatura, tamaoaiga aganuu tofi, vaaiga le masani ai ma le avanoa e pueina ai le malamalama Matu Malamalama.

I luga o se tusi! O le teritori o Suetena ua vaevaeina i 21 flax (faʻatusa i le itumalo) ma 290 komi (nuʻu, municipalities).

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Luleå o loʻo tu i le gutu o le Lule-Elv vaitafe, na o le lua selau kilomita mai le Arctic Circle. Lenei oe maua avanoa uma e faia uo ma sui o le tagatanuu faitau aofaʻi o Suetena Lapland ma suʻesuʻe le salalau o motu i le Luleå atumotu, ofoina atu le tele o manaia filifiliga mo se toaga atoa-vaitau tafaoga.

Lelei e iloa! O le taulaga o Luleå ua taʻua o le faitotoʻa i Suetena Lapland. I le taumalulu, o le vai lata ane expanses liliu ma aisa, ma tagata i luga ma tagata asiasi asiasi i luga o faaseʻe ma faaseʻe pe tietie i taʻifau taʻega.

O le muamua nofoia i lenei eria na faavaeina i le 13th seneturi, ma le tulaga o se taulaga na tofia i ai i le 1621. Ina ua maeʻa le 28 tausaga, talu ai le solomuli o le sami, na "siʻitia" Luleå "sefulu kilomita sautesasaʻe. O le faitau aofai o tagata, na mumusu e tuua o latou fale, na nonofo i le nofoaga e tasi. O le ala lea na aliali mai ai le nuʻu o Gammelstad, o loʻo iai pea e oʻo mai i le aso (peitaʻi e tele atu e uiga iai).

Le faitau aofai o ona po nei Luleå e silia ma le 70 afe tagata. O le taulaga o loʻo feagai ma le atinaʻe maualuga i le gaosiga o pulp ma laupapa, fausiaina o vaa ma uʻamea metallurgy, ma o le taulaga taulaga faia taua taua i le olaga o Suetena ma tuaoi atunuʻu. I le 70 o le 20 seneturi, na tatalaina ai se falegaosi uamea i Luleå. I le taimi lava e tasi, le lauiloa Tekonolosi Iunivesite faʻaalia, ofoina mai le tele o ituaiga o aʻoaʻoga polokalame: mai pisinisi ma tamaoaiga i malosiaga inisinia. Tagata valaaulia o le taulaga i le iunivesite ua valaʻaulia e auai i faʻapitoa polokalame ma faʻasaienisi faʻataʻitaʻiga.

E masani ona faʻafeiloaʻi e Luleå turisi, o lea e tele faletalimalo, fale talimalo ma nofoaga tolauapi i le aʻai. I se faʻaopopoga, o tagata o le lotoifale lisiina potu, fale mautotogi ma fale. Ae mo le feoaʻi solo i le taulaga, ona o lona laʻititi tauagafau ma le laʻititi va i le va o mea taua, o le tele o tagata asiasi e fiafia e savali pe tiʻetiʻe uila, lea e mafai ona mautotogi. O le fesoʻotaʻiga o pasi i Luleå e talafeagai ma lelei, e pei foi o taʻavale laʻupasese ma taʻavale faʻafilemu ma o taimi uma e tausi ai pasi.

Vaaiga

E aunoa ma se tuusaunoa, tagata tafafao maimoa uma aumaia le tele o ata mai Luleå, aua e i ai se mea e faamemelo i ai. E tele vaʻaiga i le taulaga - i le 2-3 aso e mafai ona e faʻataʻamilo ai ia latou uma, ma tuʻuina iai i tagata taʻitoʻatasi. Taofi i le falemataʻaga Norrbottens, savali i le Namnlosa gatan, faʻatulaga se tafaoga i le Storforsen Nature Reserve ma se maimoaga i le Nordpoolen Water Park.

I luga o se tusi! E faʻafeiloaʻi le au faʻafiafia o ata faʻafiafiaga i le fale faʻafiafia i le lotoifale, ae o tagata e fiafia i musika ma siva e mafai ona maulu i le olaga o Lileo ma asiasi i kalapu poʻo fale talimalo.

Lotu o le Ekalesia Gammelstad

A e suʻesuʻe vaaiga a Suetena ma Luleå, ia mautinoa ia siaki Gammelstad. Lenei nuu aofia ai na o le sili atu ma le fa selau tamai fale teu ma se lotu anamua, o se faʻapitoa faʻapitoa o se vavega faʻasaoina fanua masani Scandinavian.

Gammelstad o se "taulaga lotu". Tasi o le tele o faʻapotopotoga tetele na iai muamua i Suetena. O aulotu mai nuʻu tu lalata ane na omai iinei, ma talu ai na latou malaga mamao atu, na le mafai ai ona latou asia le lotu ma toe foʻi loa i le latou fale. O le mea lea, fale mo tagata asiasi na fausia faataamilo i malumalu. Na faasolosolo lava avea taulaga lotu ma nofoaga fono ma nofoaga autu o faatauga. Faʻatasi ai ma tagata taʻutaʻua taʻutaʻua i Gammelstad o le Suetena natura ma fomaʻi Karl Linnaeus.

O le faʻatinoina o falefaigaluega e leʻi aʻafia ai Gammelstad, ae o auala fou o nofoaafi na faʻafaigofieina ai tulaga o le tuʻua o le taumalulu, ma o le salalau o taʻavale na aʻafia ai le aofaʻi o fale o manu. Ae ui i lea, na mafai e le nuʻu ona faʻasaoina lona faʻamaoni faʻasolopito, faʻavae i luga o laupapa fale na valiina i mumu vali, ma le falesa, lea e faʻapaleina i le ofutau o le akiepikopō na tatalaina i le faʻaiuga o le 15th seneturi.

I totonu, o le malumalu ua teuteuina i se fatafaitaulaga o loʻo faʻaalia ai le talaʻaga o le Passion of Christ. Na fausia i Antwerp pe tusa o le 16 senituri mo le maoaʻe tupe i lena taimi - 900 siliva faʻailoga. I le 1971, na faʻatuina ai se okeni i le falesa.

Savalivali i magaala o Gammelstad, o le a e vaʻaia ai le falelotu, le fale o le pulenuu, ma le tele o faleoloa faʻamanatu. I totonu o le fai faleoloa, o le a ofoina atu ia te oe e fausia se solofanua i ou lava lima ma faʻatau ni oloa e le masani ai, ma totonu o se faleoloa ma oloa mai Lapland - e avea ai oe e ana ia ofu a le atunuʻu, o teuga ma mea lelei.

Falelotu taulaga (Lulea domkyrka)

O le isi taʻutaʻua taʻutaʻua i Luleå o le Katedral, o le ekalesia autu a Suiselani sili ona itu aʻaʻoga lotu. Tu i luga i le ogatotonu, nofoia le nofoaga lea muamua sa i ai se falesa laupapa, faaleagaina i le 1790, ona sosoo ai lea ma le falesa o St.Gustav. O le mulimuli na susunuina i lalo i se afi i le 1887.

Lulea domkyrka o se fale neo-gothic brick. Muamua, o se ekalesia, ae i le tausaga o le fausiaina o le puleʻaga a le Luleå (1904) na ia mauaina le tulaga o le falesa tele.

I le amataga o le seneturi talu ai, o ata a le Gothic na teuteuina totonu o le falesa na suia e le Art Nouveau decor ona o le soona pogisa. 50 tausaga mulimuli ane, o le tusiata o Bertil Franklin, o le na vaʻaia le toe faʻaleleia o le falesa, na faʻaopopoina mumu ma samasama elemeni i le teuteuga ina ia faʻamatagofie atili ai le teuteuga ma sili atu ona fiafia.

Skink rink (Isbanan)

O le taimi e te asia ai Luleå i le taumalulu, oe o le a suia ou uiga agaʻi i lenei taimi o le tausaga, pe a fai e te leʻi fiafia iai muamua. Tagata i le itu i matu o Suetena iloa pe faʻapefea ona maua le fiafia pe a o le taulaga faga ua ufitia i se faigata vaega o aisa. E na ona faʻamamaina o le kiona i taʻavale ma liliu e avea ma se aisa tetele, lea e mafai ai ona e faʻaseʻe pe seʻe. O le papaʻe i totonu o le taulaga o se faʻafiafiaga sili lea mo tamaiti ma tagata matutua, e le toʻafilemu ai le 'ata i le ao, ma i le afiafi e mafai ona e faʻatauaina le natura, manava i le malulu o le ea.

Lelei e iloa! A maeʻa ona vaʻai uma i mataaga, suʻesuʻe le tele o faleoloa ma faleoloa i le lotoifale. Mai Luleå oe mafai ona aumai lavalava ma seevae, taʻavale mea faʻaaoga ma uluaʻi mea faʻamanatu, pasi ma le uaina.

Nofoaga

O le filifiliga o fale i le taulaga e tele ma eseese. Faletalimalo faletalimalo o loʻo tu lata ile ogatotonu o Luleå o loʻo manaʻomia e tagata tafafao. O le potu lua i se faletalimalo 4-fetu o le a tau ai tagata malaga 90-100 €. O le potu e iai tuʻutuʻuga faʻapena i le faletalimalo tolu-fetu e tau ai le 70-80 €.

Lelei e iloa! Ole tele o faletalimalo e iai faleʻaiga ma faʻamau, fale faʻapisinisi ma fale taalo. O le aufaigaluega e masani ona tele gagana.

O le tau o le mautotogi fale mautotogi eseese lava faalagolago i lo latou nofoaga, tele ma le tulaga o le mafanafana. O le tau maualalo i le po i le taumafanafana o le 100 € mo le lua. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai nofoaga tolauapi i le talafatai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

Faʻatasi ai ma le tele o faleʻaiga ma faleʻaiga, pa ma pizza i Luleå, e faigata ona tumau fia 'aʻai. Aua neʻi e faʻafitiaina oe lava i le faʻataʻitaʻia o taumafa a le atunuʻu na faia mai iʻa fou ma iʻa sami, faʻatasi ai ma dumplings, sosisi puaa ma meaai suamalie faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o siamu a le atunuʻu. O tau nei:

  • 'ai i se faleʻaiga taugofie - 8 € mo le tagata e toʻatasi;
  • tolu-vasega siaki i se averesi faleaiga - 48 € mo le lua;
  • meaai mama i meaai vave - 6 € mo le tagata.

O tau uma ile itulau e mo Iulai 2018.

Tau ma le tau

O le taulaga o Luleå o loʻo tu i totonu o le sone faʻasologa o le sami ma malosiʻaga o le gataifale, o lea o tulaga o le tau i le lotoifale e mafai ona taʻua o le sili ona ogaoga i Suetena. O le tau mafanafana e le tumau, o aso susulu e mafai ona faitaulia i le tasi lima. O le masina sili ona mafanafana o Iulai, o le averesi o le vevela o le + 15 ° C, o le lagi e masani ona ufitia i ao, ae o timuga uumi e seasea maua mo lenei eria.

I le taumalulu, o le tau i Luleå e suia i taimi uma. O le masina sili ona malulu o Ianuari, o le averesi o le vevela o le -12 ° С, ae o lenei fuainumera pa'ū maualalo tele mai lea taimi i lea taimi. Ae i le 'aʻai, e naʻo nai selau kilomita le mamao atu i le Arctic Circle, e mafai ona e faʻatupuina le matagofie o moli matagofie i matu. E talafeagai le manatu o se tasi o mataaga a Luleå lava ia ma Sweden atoa. Na latou taʻua e sili atu le maitauina o lenei mea lata mai i le taulaga o Yukkasjärvi, i le aʻai o Kiruna o lea lava itumalo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Luleå

Maua i Luleå e faigofie, aemaise pe a fai e te muamua i Stockholm. SAS ma faigamalaga a Norveveva o ese mai iinei i Luleå. Faʻamolemole e matau e laʻititi ni vaʻalele i le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa. O le vaalele mai Stockholm i Luleå e silia ma le 60 minute. O le malae vaalele i le mea e taunuu i ai e lima kilomita mai le ogatotonu. Talu ai o femalagaaiga lautele i le va o le malae vaalele ma taulaga o le taulaga tamoe masani ai, o le a leai ni faigata i le siitia.

O se filifiliga i le lele o se po malaga i luga o se SJ nofoaafi. I le 14 itula o le a e mauaina ai oe i Luleå, Suetena o le a feiloaʻi ma oe i laufanua matagofie i soʻo se taimi o le tausaga, mama mama, le avanoa e malolo ai mai le tumutumu o megacities ma faia le tele o mea ofoofogia sailiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mama Aua E Te Tagi FaApoipoga (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com