Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo Setema 1 - Aso Iloa

Pin
Send
Share
Send

Ou te fiafia e faʻafeiloaʻi ia te oe, laʻu au faitau! O le autu o talanoaga o le a avea ma aso malolo ia Setema 1 - Le Poto Aso. Mafaufau i le talaʻaga o le aso malolo, saunia tamaiti mo aʻoga, meaalofa mo faiaʻoga ma tamaiti.

I le aso muamua o le tautoulu, faiaoga, faiaoga, tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga faʻamanatuina le Aso o le Poto. Na amata aloaia le aso malolo i le kalena i le amataga o le 1984.

E leai se aso mautinoa amata mo le tausaga aʻoga i Lusia muamua. I aoga faʻaleaʻoaʻoga, vasega amata i taimi eseese. I nuʻu i tua - i le faʻaiʻuga o le tautoulu i le iʻuga o galuega faʻatoʻaga. I aʻoga kalama aʻoga - i Aukuso.

I le 1935, na faʻalauiloa ai e sui o le Fono a Komesina a Tagata se faʻaiʻuga i le aso amata o le aʻoaʻoga ia Setema 1. Ile taimi lea, na iloa ai le umi ole tausaga aʻoga ma faʻamanatuina aso malolo ole natura faʻamau.

O le aso o Setema 1 e leʻi filifilia faʻafuaseʻi. I Lusia, i lenei aso, na latou faʻamanatuina le Tausaga Fou ma amata suʻesuʻe. Ina ua maeʻa le faʻatonuga a Peter le Sili, na suia le aso malolo o le Tausaga Fou, ma ua tuua ai le amataga o suʻesuʻega, ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le aʻoaʻoga mo se taimi umi. Peitai o le ekalesia na faia se sao taua i le mataupu. I na aso, o aʻoga o aʻoga a lotu, ma e leʻi faʻatope le falesa e sui le kalena.

I Soviet aoga faaleaoaoga, le amataga o suesuega na manatu o se paia aso. Soʻo se mea na faia ai se laina faʻafiafia, i totonu o le auivi na faʻamanuiaina ai tamaiti na muamua kolosi le amataga o le aʻoga. Talu ai na le auai le aso malolo i le kalena, na taʻua e tagata o le "logo muamua".

I le aso muamua o le suʻesuʻega, latou te leʻi faia ni aʻoaʻoga atoatoa, nai lo o lea na latou faʻatulagaina se itula vasega, lea na faʻasoa ai e tamaiti aʻoga ma faiaʻoga o latou lagona ma lagona o le taumafanafana ma aso malolo, tusi i lalo le faʻasologa o vasega, ma faʻamasani i faiaoga.

I le 1980, Setema 1 na faʻatuina o le Aso o le Poto ma na tuʻuina i ai le tulaga o se aso malolo. O le aso na tumau aʻoaʻoga seʻia oʻo ina faʻamanatuina i se faʻavae fou i le 1984.

Mai lena taimi i luga, o le vasega taimi na suia e se filemu lesona taulaʻi i le aʻoga o tagatanuu, mitamita i le Fatherland ma lotonuu. I le aluga o taimi, o aʻoaʻoga na teenaina ia lesona, o le iʻuga, ia Setema 1, na amata ai ona latou faia faʻafiafiaga gaioiga.

I le taimi nei i aʻoga aoga le muamua o Setema e le manatu o se aso aʻoga. I tu ma aga, o aʻoga latou te uuina se laina mamalu, e omai ai tamaiti aʻoga i ofu atamai ma paluni ma teufugalaʻau. Ma o tamaiti muamua na aʻoaʻoina o ni toa o le sauniga. Ina ua avea le Iuni ma talafaʻasolopito, o le Aso o le Poto na faia aso malolo aloaia i atunuʻu na tuua le USSR - Turkmenistan, Belarus, Moldova, Ukraine ma isi setete.

E leai se aso amata mo suʻesuʻega i Amerika. O setete uma e i ai a latou lava tulafono. I Ausetalia ma Siamani aʻoga, latou te nonofo i lalo i a latou kesi ia Fepuari ma Oketopa, i le faasologa. I Lusia, o loʻo latou mafaufau e faʻatulagaina le faʻavasegaina o le tausaga aʻoga ona o le tele o le teritori o le atunuʻu ma tulaga eseese o le tau.

Faʻafefea ona saunia se muamua vasega mo Setema 1

Faʻaauauina le autu o talanoaga, o le a ou taʻu atu ia te oe e uiga i le sauniuniga o le muamua vasega mo Setema 1. Ole malaga muamua ile aoga faʻaleaʻoaʻoga e o mai faʻatasi ma le popole mo le tamaititi ma matua. E tofu tagata o le aiga ma le tele o fesili ma e manaʻomia e tagata uma ona faia so latou sao.

O le mea moni, o mea uma e faigofie pe afai e te sauniuni muamua, faʻaputuputu oe lava ma manava loloa. O fautuaga ma fautuaga a le mafaufau, faiaʻoga ma tina ua lava le poto masani, ua ou aoina i lenei vaega o le tusitusiga, o le a fesoasoani i le sauniuniga.

  • I le tau mafanafana, e momoe umi tamaiti ma ala umi. I ni nai vaiaso ae le i faia le aso malolo, ave lou alo i le aoga faiga. Aʻoaʻo oe e te moe vave, a leai o le a aliaʻe faʻafitauli ia Setema.
  • I le vaiaso mulimuli o le taumafanafana, aua le ave lou alo i savaliga sopo umi, malaga, po o gaioiga pisapisao. Fai mea uma ina ia mautinoa o lau tama e malolo i se siʻosiʻomaga toʻafilemu ao lei amataina le aʻoga. O le iʻuga, o le tino o le a sauniuni mo se taua gaioiga.
  • Ave lou alo e savali i autafa o le aʻoga, asiasi i vasega e te aʻoga ai, mo sina taimi vaʻai i le potu loka, faletaʻalo, faleʻai ma faletaele. Lenei o le a faʻafilemuina le tamaititi ma o le a le leiloa i le paso aʻoga.
  • Afai e mafai, faʻailoa le tamaitiiti i faiaoga. Alu i le potu faigaluega ma faʻafeiloaʻi. E oʻo atu i le taimi ua amata ai a latou suʻesuʻega, ua uma faiaoga i le latou falefaigaluega.
  • Talanoa ma le faiaʻoga o le vasega, taʻu atu uiga o le tamaititi e uiga i le soifua maloloina, fefe ma le matamuli, tomai tau faʻatalanoaga. O nei faʻamatalaga o le a faʻafaigofie ai mo le faiaʻoga, ma o le a e maua ai le toʻafilemu.
  • E sili le aoina o se faila mo le aso malolo Malamalama Aso ma se tamaititi. O ia lava o le a le gafatia lenei galuega, ae o lau fesoasoani o le a sologa lelei ai mea uma. A leai, atonu e leai se peni poʻo se penitala a le tamaititi i lana faila, ma o le a matamuli e nono, talu ai e le masani ai isi tamaiti.
  • Tuʻu se taga vaiinu poʻo se fagu vai, ni masi poʻo se bun i le ato faʻafafa o le tagata aʻoga fou, ina ia faʻafouina pe faʻamalieina lona fiainu le tamaititi.
  • Ou te le fautuaina le fafagaina o le tamaititi ae le i oʻo mai le Aso o le Poto. O nisi matua latou te faʻaleagaina a latou fanau i keke, keke ma mea lelei i le taeao, ona feagai ai lea ma faʻafitauli. Amata le aso i le 'aiga o le taeao ma see le mea faʻafiafia i le' aiga o le aoauli.
  • A iai se mea faʻapipiʻi a le tamaititi i se meataʻalo, tuʻu i totonu o se ato tuʻufaʻatasia. I taimi faigata, o lau lapiti e te fiafia iai o le a lagolagoina lelei lau pepe. Aua neʻi galo ona taʻu i lau tama o lau manu e te fiafia iai e tatau ona i totonu o le ato.
  • E le mafai ona mafaufauina se aso malolo e aunoa ma se toniga a se tamaititi aoga. Faʻatau ofu mai ie masani e manava. Fesili i sui aʻoga poʻo isi tina e uiga i le "tau" i le potuaoga. O le faʻamatalaga na mauaina o le a fesoasoani e faʻaofuina le tamaititi e tusa ai ma le aʻoga vevela vevela pulega.
  • Vaʻai lelei lanu. Ou te fautuaina le faʻatauina o se tamaʻi teufugalaau mo se tamaititi, a leai o le a aumaia ai le faʻaletonu, ma o le aso malolo o le a le mafai ona suia.
  • Ia mautinoa o lau tama o loʻo susu solo solo ma faʻamago o latou lima. O le a le afaina ai foi se fasi pepa ma le igoa ma le faaiu o le tamaititi ma lau numera telefoni.

Ae e te leʻi amataina le aʻoga, taumafai e avatu pea i taimi uma le lagolago mama i lau pepe. Talanoa i le aʻoga, manatua ni nai taimi mai le aʻoga, pe faʻaali ni ata malie. O lona iʻuga, o le a faʻasolo atu i ai le pepe i se galu lelei.

Faʻafefea ona saunia se aʻoga maualuga mo Setema 1

O le aso muamua o Setema o loo i luga o le tafatafailagi. Mo matua o muamua vasega, o lenei aso o se moni aso malolo. Mo isi uma, Le poto Aso o se filemu filemu fefe ma faʻaleagaina ai le lagona o tamaiti aʻoga oe, i le taimi o taumafanafana aso malolo, masani i se olaga le popole, ma gaogao taga a matua o loʻo taumafai e faʻatumuina ma faʻaofuina a latou fanau. Ou te faʻafesoʻotaʻia lenei aso ma manatu fou ma faʻamoemoe.

I lenei mataupu o le tala, o le a ou taʻu atu ai ia te oe e uiga i le sauniuniga o se aʻoga maualuga mo le Setema 1. O le sauniuni tama mo le aso malolo e masani lava ona tutusa, seʻi vagana ai ni manatu e faʻatatau i lavalava ma laʻei ulu.

  1. Faʻafou ou lavalava ma ofu mananaia ma mananaia. Soʻo se tamaititi aʻoga maualuga e tatau ona i ai ni ofuvae, se ofu mafanafana, ni mitiafu ma mitiafu, ma se ofu mafanafana faʻaonapo. Ou te fautuaina oe e aumai ni seevae seevae ma seevae.
  2. Fausia le talitonuga i le vaiaso ae e te leʻi amata i le aʻoga. O le faʻamanatuina ia te oe o mea taua o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai au sini. Manatua, sa tatau ona e alu i le aoga muamua.
  3. E le afaina le fesoʻotaʻi ma uo aʻoga i le afiafi o le Poto Aso. Alu i se aso malolo ma se kamupani faauo, oe o le a sili atu le mautinoa talitonuina, ma le atemosifia i ia tulaga e sili atu le fiafia ma le fiafia.
  4. Amata au sauniuniga mulimuli mo le alu i le aoga i le po ua teʻa. Faʻaputuputu mea talafeagai i totonu o se ato, fai se lisi o mea e ave. Faʻataele muamua ae e te leʻi moe, ma i le taeao, pe a ua e sauni, faʻataʻamilo ia oe lava i se manogi manaia faʻaaoga deodorant po o le manogi.
  5. Alu vave moe. O se moe lelei o le a i ai se aafiaga lelei i lou manuia taeao ma fesoasoani ia te oe ia aulelei. Tape au masini ma mea eletise i le itula ae e te leʻi moe e faʻafilemu le potu.
  6. Ala usu i le taeao. E ono mafai ona faʻaalu sina taimi faʻaopoopo pe a e faia se mea sese pe faʻagaloina se mea taua i le fale.
  7. Aua neʻi galo e fai sau 'aiga o le taeao. I lenei aso taua, o le tino o le a manaʻomia le tele o le malosi. Afai e le o le 'aiga o le taeao, meaai mama i luga o le cereal poʻo le muesli pa.
  8. Fufulu i le vai malulu i le taeao po. O lona iʻuga, o le a e fagua atoa ma fafagu le paʻu, o le a tuʻu ai ou foliga foliga malosi ma fou.
  9. I le taeao o Setema 1, fai ou ofu ma fai se sitaili ulu. Taumafai e tausi lau laulu faigofie, aulelei, ma ia ogatasi ma lau sitaili. Faʻasaʻosaʻo lou lauulu poʻo lauulu curls. O le mea taua o le fausiaina o se aulelei, manaia ma faigofie foliga.
  10. Aua le faʻaaogaina le tele o teuga. Ou te fautuaina oe aulelei i le faʻavae, mascara ma le mumu. Faʻaoga le lipstick malulu pe a manaʻomia.
  11. Ae e te leʻi tuua le fale, toe faitau le lisi ina ia mautinoa o ia oe ia pepa talafeagai ma meatotino. E tumau pea ona oʻo i le faitotoʻa a le aʻoga, a o tausia se ata le mafaatusalia.

Vitio fesoasoani

Aua neʻi galo e aumai se ataata faʻamaoni ma oe. Naʻo ia e mafai ona faia le aso fiafia moni.

Mea e avatu mo Setema 1

O le vaega mulimuli o le tusitusiga o le a tuʻuina atu i le lomiga o meaalofa mo Setema 1. Talu ai o le Malamalama Aso o se aso malolo, uma tamaiti ma faiaoga tatau ona mauaina meaalofa.

E sauniuni muamua e matua a latou fanau mo le tausaga aoga - latou te faʻatau ato ato, api, penitala ma mea aoga. Le aso malolo sili ona faʻamoemoeina mo tamaiti aʻoga muamua o le a le faʻatali mo le taimi latou te o ai i le aʻoga ma o latou uso ma tuafafine matutua.

  • E faʻatau e matua "toniga" a le aʻoga naʻo latou ae le auai le fanau i le filifiliga. E sili pe a fai e te faʻatau faʻatasi ma lau pepe ma faʻalogo i ona tofo ma manaʻoga. Filifili se meaalofa mo lou faiaoga i le tutusa auala.
  • O se teufugalaʻau o loʻo avea ma meaalofa masani mo le faiaʻoga muamua. Faufautua fugalaʻau filifilia se meaalofa fugalaʻau faʻavae luga o le matua o le tagata na te mauaina. O le a faia e le faiaoga talavou mea lelei i le malamalama, ae le o le fuga mai fugalaʻau. O se faiaoga matua o le a fiafia i le teuina o susulu tele fugalaʻau.
  • Afai o le muamua faiaoga o le tamaititi o se tamaloa, e le o lona uiga e le mafai ona e tuuina atu se teufugalaau. Mo se aliʻi faiaʻoga, ou te fautuaina le tuʻuina atu o faʻamau teu tele o lotusi, popi, daffodil poʻo tulip.
  • Afai e te taumafai e faʻamalie le faiaoga mo le aso malolo ma se teu afu ma se mimilo, aumai ia oe lava. Faʻaopopo se laulaʻau o rosehip poʻo lefulefu lefulefu i le teufugalaʻau. O se filifiliga lelei mo se meaalofa fugalaʻau o se teuina o suamalie ma suamalie. Ae o le originality o le a tau laitiiti.
  • Afai e foliga laʻititi le faʻaputuga, faʻaopopo se pusa sukalati poʻo se postcard matagofie. I soo se tulaga, taulai atu i le teufugalaau, aua o le sili temokalasi o se meaalofa i se tagata ese.
  • A maeʻa le maeʻa o le laina mamalu, faʻatulaga se aso malolo mo le tagata aʻoga. Alu i se fale tifaga poʻo se nofoaga faʻafiafia. Fiafia tamaiti ma aisa kulimi, keke, masi poʻo isi meaʻai.
  • Tusa lava pe alu le tamaititi i le lima poʻo le fitu vasega, aua le taofia lona fiafia, aua o le Aso o le Poto, pei o se aso fanau, e tasi i le tausaga. O se meaalofa sili ona lelei mo se tamaititi aʻoga o le a avea ma se tusi o talaʻaga, lea e mafai ai ona ia tusiaina i luga i aso taʻitasi se mea masani pe faʻamaumau taua faʻamatalaga, pei o tagata matutua.
  • E ave e matua tupe a latou fanau. A e faia le mea lea, tuʻu i lau tama se atotupe. Ole mea lea e fesoasoani ile pepe e faʻaputu ma le faʻaeteete tupe mai i lona laʻititi.

A iai sau mea tautupe, tuʻu i lau tama se laulau, netbook poʻo lau telefoni feaveaʻi. Tau lava ia mautinoa e faʻamatala atu i lau tama e le faʻatagaina faiaoga ona faʻaaoga le telefoni i le taimi o lesona.

O tausaga aoga e sili ona manaia ma eseese. Tuʻu 'ese le masalosalo ma le popole ma taumafai e maua ni le mafaagaloina lagona ma lagona mai le aso malolo e mafai. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Its Christmas Time . The Best of CHRISTMAS SONGS 2020 CHA-CHA MIX. BEST djs REMIX OFFICIAL (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com