Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Plitvice Lakes - o se mea masani i Croatia

Pin
Send
Share
Send

Plitvice Lakes o loʻo aofia i le lisi o nofoaga sili ona matagofie e le gata i Croatia, ae i Europa atoa. O le natura le magagana, matagofie o le paka e matua fiafia i ai le fia miliona o turisi. E tusa ai ma le tele o tagata tafafao, Plitvice Lakes i Croatia o se parataiso ma se tulaga ese atemosifia. I le 1979, o lenei vaega o le atunuʻu na aofia i le UNESCO World Heritage List.

Ata: Plitvice Lakes

Faamatalaga lautele

O se tele natura eria, lautele i luga o 300 m2. O le vaega maupuepue ua teuteuina ma vaituloto ma manino le vai, e manatua ai le salalau o vai aquamarines, fesoʻotaʻi e ala i afu, ala faʻapitoa ma faʻafanua e se togavao.

O le tosinaga i Croatia o se vaega o le itumalo o Licka-Senj ma Karlovac. O le taulaga lata ane o Slunj.

Malaga faʻasolopito

Le tulaga ese o vaituloto i le ofoofogia talaʻaga o latou foliga vaaia - aunoa ma le auai o tagata. Natura lava ia na galue i luga o le paka, fausiaina se laufanua laufanua.

Mea moni manaia! Le paka pito i matua i Croatia. O le muamua taʻua o vaituloto e amata i tua i le 1777. Seia oʻo i le ogatotonu o le seneturi talu ai, e leʻo tagata uma na mafai ona asiasi iai, talu ai e leai ni savaliga sopo.

Ina ua maeʻa le taua, e tele maina ma atigi na totoe i le paka, ae o le taimi nei ua toʻesea uma le teritori o maina. O le talaaga o le amataga mai o le paka ua lilofia i tala faʻasolopito, o lenei e sili ona manaia.

I aso ua leva, sa nofo ai le Masiofo Uliuli i Croatia, ma aioi atu i le lagi e timu ma taofi le lamala, na alofa le lagi, ma na fausia ai vai timu o Plitvice Lakes. I se faʻaopopoga, e i ai le talitonuga o vaituloto o le a faʻasaoina pe a ola pea urosa i lenei eria.

O le pito maualuga o 1280 mita, o le pito i lalo e 450 mita. Tagata taunuʻu taunuʻu i le faitotoʻa maualuga i le nofoaga faʻasao ma savavali i lalo. O sitepu taʻitasi e faʻaalia ai le matagofie matagofie faʻanatura.

Vaituloto

O le faʻafanua o Plitvice Lakes i Croatia o loʻo iai ma le 16 tele ma tele tamaʻi vai. O i latou uma o loʻo tu i totonu o le pusa maliu, o le mamao i le va o le maualuga ma le pito i lalo e 133 mita.

Mea moni manaia! O le vaituloto tele e taʻua o Kozyak - e aofia ai le sili atu i le 81 hectares, o le loloto o le loloto e tusa ma le 46 mita. Isi vaituloto mulimuli: Proschansko ma Galovats. Latou fausia ai se vaega tele o le vai luga o Plitvice Lakes.

O vaituloto e afua mai i vaitafe e lua - Crna ma Bela, ma faʻatanoa vai e tumu i isi vaitafe. O se lautele vateatea vaʻaia ua faʻatautaia luga o le Korana Vaitafe.

Afu

O le numera o afu i luga o Plitvice Lakes i Croatia o loʻo faʻateleina i tausaga uma. I nei aso ua 140 latou, ae o le vai ua faasolosolo ona gagau maa, fausia ai ni auala fou. O vaitafe autu a Plitvice o Veliké kaskade, Kozyachki, Milanovaca.

Mea moni manaia! O le afu o Sastavtsi ma le maualuga e ova atu i le 72 mita ua lauiloa o le sili ona matagofie.

Ana

E 32 ana i luga o vaituloto i Croatia. Tele na asia: Crna Pechina, Golubnyacha ma Shupljara. I le tele o tagata suʻesuʻe, na maua ai faʻailoga o nuʻu anamua.

Vaomatua

O se vaega tele o le Vaituloto o Plitvice e ufiufi i vaomatua, e tele lava ina felafoaʻi ma gutu. O laʻau lauolaola e mafai ona maua i le tamaʻi nofoaga o Chorkova Uvala, o loʻo tu i matu sisifo ole paka.

Mea moni manaia! I le aotelega, sili atu nai lo 1260 'eseʻese laʻau ola i luga o vaituloto, 75 o na e tutasi, ma e mafai ona e vaʻaia na o iinei. O laʻau paʻu e le faʻamamaina ii, e fausia pa masani.

Lalolagi manu

O Plitvice Lakes i Croatia o loʻo nonofo ai le tele o manu. Lenei oe mafai ona maua ai enaena urosa, squirrels, martens, luko, vao vao ma badgers, tia, roe tia ma otters. I le aotelega, tusa o le lua selau manu eseese ma sili atu ma le 150 ituaiga o manulele nonofo i le vaega puipuia. Trout e maua i vaituloto, ae o le fagota e faasa i ii, ae mafai ona e fafagaina iʻa i falaoa. O se mea e sili ona fiafia iai o le tulaga eseʻesega o butterflies, e ova atu ma le 320 ituaiga o latou.

Lelei e iloa! I le tau mafanafana, o le vevela o le ea e eseese i totonu o le 25- + 30 tikeri, o le vai e mafanafana e oʻo atu i le 24 tikeri. I le taumalulu, e liu aisa atoa ai vaituloto.

Au tafafao maimoa

Ata: Plitvice Lakes, Croatia

Plitvice Lakes o le sili tele atunuʻu paka i Croatia. Mo tagata tafafao maimoa, e tele auala sopo i auala eseese ma tikeri o faigata. O auala e fola laupapa, lelei mo le savali. I le faʻaopopoga i le savaliga sopo i le paka, latou te malaga foi i nofoaafi eletise, vaʻa, ma vaʻa. O le mea moni, o le faʻaaogaina o felauaiga e sili atu ona talafeagai, ae i lenei tulaga e le mafai ona oʻo i pito sili ona nana o Plitvice Lakes.

E taua! E naʻo taʻitaʻi taʻavale e mafai ona sao i ai le puipuiga, e le faʻatagaina e turisi ona savavali ii.

O auala taʻitasi e tuʻufaʻatasia le avanoa e savali ai ma femalagaaʻi ai i femalagaiga. O le tau o le pepa e aofia ai le malaga vaʻa ma le tiʻetiʻe nofoaafi nofoaafi. Ole averesi ole umi ole auala e 3 itula.

O nofoaga sili ona manaia o loʻo faʻatasia luga ma natia mai le vaʻai, e le faigofie ona oʻo ia latou. A iai se taimi, tuʻu ese lua aso mo le suʻesuʻeina o Plitvice Lakes, aemaise lava talu ai o loʻo iai fale talimalo lelei ma le taugofie fale i le latou teritori. O tagata femalagaaʻi ua aʻoaʻoina lelei, e uumi auala i tafaoga faʻapitoa

Ua faailogaina auala taʻitasi i mataitusi mai le A e o le K. O le tau o le pepa e le faʻamoemoeina i le auala filifilia. O loʻo iai faʻailoga i totonu ole paka faʻailoa mai le ala ma le auala i le auala e alu ai i fafo.

Lelei e iloa! I luga o le teritori o Plitvice Lakes, e faʻasaina ni tafaoga, e le mafai ona e faia se afi pe aau i totonu o vai vai. E i ai faleʻaiga mo malo.

O le paka e masani ona vaevaeina i ni vaega se lua - luga ma lalo. Mai le faitotoʻa o loʻo tu i luga, e i ai auala - A, B, C ma le K (e lua ona faitotoʻa - luga ma lalo). Mai le faitotoʻa i le pito i lalo o le paka o loʻo i ai auala - K, E, F ma le H. O le auala uumi e K ma H, lea e alu mai le 6 i le 8 itula e suʻe ai.

Mea moni manaia! O le tele o turisi e omai i lenei itu o Croatia mai ia Iuni ia Aukuso, e toʻaitiiti tagata asiasi i le tautotogo ma le tautoulu. O auala uma e faʻatulagaina i nofoa mafanafana ma, ioe, ave lau meapueata ma oe e puʻeina ni ata ofoofogia o se faʻamanatuga o le faigamalaga.

Faʻafefea ona e alu i Plitvice Lakes mai Zagreb

Faʻafefea ona alu i Plitvice Lakes i le pasi

O le auala e faigofie ona e alu ai i lenei faʻailoga faʻanatura o pasi. Felauaiga e alu ese mai le nofoaga pasi, tu 1.7 km mai le nofoaga tutotonu nofoaafi ma 17 km mai le malae vaalele i le tuatusi: Avenija Marina Držića, 4. Afai e mafai ona e savali mai le nofoaafi nofoaga, lea e sili atu le sau mai le malae vaalele i pasi, lea alu ese uma 30 minute, tiketi tau e tusa 23 kn.

Mai le pasi pasi, pasi pasi pasi uma 1-2 itula i aso uma. O tiketi e mafai ona faʻatau i le ofisa o pusa, ae i le taumafanafana, ona o le ulufale mai o turisi, ina ia oʻo atu i Plitvice i le filemu, e sili atu le faʻatau o se pepa i luga o le upega tafailagi aloaia o le nofoaga pasi.

O le tau o le ticket e faʻamoemoe i le kamupani vaʻalele ma e eseʻese mai le 81 i le 105 kuna.

O pasi uma e o atu i Plitvice o pasi ane, o lea e tatau ai ona lapataʻia le avetaavale e tu i le faitotoʻa autu pe latalata i le paka e mafai ai. Ole malaga e 2 ile 2.5 itula. Ua tumau le tau o le pepa toe foʻi - 90 kuna. E mafai ona faʻatau saʻo i luga o le pasi poʻo le ofisa o le pepa ulufale i le faitotoʻa №2.

Faʻafefea ona e alu i Plitvice Lakes i Croatia i le taʻavale

Mai i Zagreb i Plitvice Lakes e mafai ona oʻo atu i ai le auala tuʻusaʻo 1. Tele o tagata ua fenumiai auala tetele ma le A1 Autobahn, ae o femalagaaʻiga i luga e totogi. O le auala manaʻomia 1 e vaapiapi ma leai se tau.

Lelei e iloa! Karlovac e mafai ona oʻo iai le auala tele ona mulimuli ai lea ile auala 1.

Faʻafefea ona sau mai Zagreb i Plitvice Lakes i isi auala

  • Ina ia o atu iina i le taxi, o le malaga e tau tusa ma le 170 Euro poʻo le 1265 kuna.
  • Ina ia sau mai Zagreb o se vaega o le tafaoga tafaoga, ina ia mafai ai ona faʻatau se tafaoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi soʻo se ofisa. Tau tusa ma le 750 kuna. I le taimi o le maimoaga taamilo, e mafai ona e suʻesuʻeina Plitvice Lakes ma vaʻai i nuʻu o loʻo latalata ane.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

O fea e nofo ai

Plitvice Lakes e taʻutaʻua tele i tagata tafafao, o lea e i ai tulaga sili ona lelei mo turisi. Oe mafai ona totogi se faletalimalo potu pe nofo i se tolauapiga. I le auala, tolauapiga o loʻo manaʻomia e tagata tafafao maimoa i Sisifo, e i ai lava le mafanafana tulaga olaga, tagata tafafao maimoa tafafao i le po i faleʻie, o nisi taimi e tele atu nai lo le faletalimalo potu. I se faʻaopopoga, tolauapiga o loʻo tu i nofoaga matagofie o le paka, i luga o la latou teritori o loʻo iai taʻele, faleuila, nofoaga e mafai ona e fufuluina ai ipu ma fufulu lavalava, umukuka ua faʻaauupegaina.

E mafai ona e siakiina tau ma tusi se faleie poʻo se karaveni luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le tolauapiga.

O totogi mo mea e nonofo ai faletalimalo, ioe, maualuga atu. I le averesi, o le paketi potu tasi ma le 'aiga o le taeao o le a tau ai 560 HRK, ma le potu e lua o le tau e 745 HRK.

E taua! Tagata tafafao maimoa i luga o le taavale fiafia e taofi le 20-40 km mai Plitvice Lakes, o tau e sili atu le maualalo iinei, ma o le auala i le faitotoʻa e tusa ma le 10-15 minute.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O le a le tau faaee atu

O faʻamatalaga e uiga i tau o pasese e masani ona faʻafouina i luga o le upega tafailagi aloaia a Plitvice Lakes. I se faʻaopopoga, o le 'upega tafaʻilagi e maua ai auiliiliga faʻamatalaga e uiga i auala taʻitasi.

Tau tiketi mo le tasi aso:

  • ulufale e saoloto mo tamaiti i lalo o le 7;
  • tamaiti mai le 7 i le 18 tausaga le matutua: mai ia Ianuari ia Aperila ma mai ia Novema ia Ianuari - 35 HRK, mai ia Aperila ia Iulai ma ia Setema ia Novema - 80 HRK, ia Iulai ma Aukuso - 110 HRK (seʻia oʻo i le 16-00), 50 HRK ( ina ua maeʻa le 16-00);
  • matutua - mai ia Ianuari ia Aperila ma mai ia Novema ia Ianuari - 55 HRK, mai ia Aperila ia Iulai ma ia Setema ia Novema - 150 HRK, ia Iulai ma Aukuso - 250 HRK (seia oʻo i le 16-00), 150 HRK (peʻa maeʻa le 16-00) ...

Tau tiketi mo le lua aso:

  • tamaiti i lalo ole 7 tausaga le taliaina e leai se totogi;
  • tamaiti mai le 7 i le 18 tausaga le matutua: mai ia Ianuari ia Aperila ma ia Novema ia Ianuari - 55 HRK, mai ia Aperila ia Iulai ma ia Setema ia Novema - 120 HRK, ia Iulai ma Aukuso - 200 HRK;
  • tagata matua - mai ia Ianuari ia Aperila ma mai ia Novema ia Ianuari - 90 HRK, mai ia Aperila ia Iulai ma ia Setema ia Novema - 250 HRK, ia Iulai ma Aukuso - 400 HRK.

Afai e te filifili e te alu i Plitvice Lakes i le taʻavale, e mafai ona e tuʻuina i se paka e totogi ai totogi, o le tau e 7 HRK i le itula. Mo taʻavale e iai taavale toso ma pasi, o le tau o le paka e 70 HRK i le aso. O uila afi ma uila afi e mafai ona paka fua fua.

O tau i totonu o le tusitusiga o loʻo faʻailoa mai mo Mati 2018. O le talafeagai o tau e mafai ona siakiina i luga o le upega tafailagi aloaia o le atunuʻu paka np-plitvicka-jezera.hr.

Fautuaga Aoga
  1. O auala sili ona manaia e amata ile faitotoʻa lona lua.
  2. O le paka o loʻo i ai se laufanua tele, o le mamao i le va o vaituloto ma afu e fai si tele, o lea e sili ai le mafaufau muamua i le auala i le taimi muamua.
  3. I le faitotoʻa, e tuʻuina iai turisi i turisi e fesoasoani ia latou e feoaʻi.
  4. E i ai tagata faigaluega i le paka o le a masani ona tuʻuina atu faʻatonuga.
  5. O Plitvice Lakes i Croatia e matagofie i soʻo se taimi o le tausaga, i le taumafanafana e tele tagata tafafao, o lea e sili ai le asiasi i le faʻasao ia Me poʻo Setema.
  6. Afai na e mautotogi i se fale mautotogi i se faletalimalo tumaʻoti e latalata i le faitotoʻa o le paka, e sili ona e alu e savali i le taeao.
  7. Tagata talimalo i faletalimalo o loʻo tu i le teritori o Plitvice Lakes e mauaina ni penefiti, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻaaogaina le aofaʻi o tiketi e tasi le aso. E mafai ona faʻatau saʻo ou tiketi i le faletalimalo.
  8. E i ai ni faʻatapulaʻaina i le vaega puipuia: oe le mafai ona i ai ni tafaoga, faia afi, fafaga manu, faʻalogo i le leotele musika ma vele laʻau.
  9. I le faaiuga o le taumafanafana, blueberry ma blackberry enaena iinei, ma manaia suamalie mafai ona faʻatau i faitotoʻa.
  10. A e faimalaga i se paka i Croatia, oe manaʻomia le faʻaeteete aua e leai ni pa i nisi nofoaga.
  11. Ia mautinoa e filifili ofu mafanafana ma seevae, e sili i taʻaloga.
  12. O le Plitvice Lakes e iai lona tau faʻapitoa, e masani ona timu iinei, e fesuisuiaʻi le tau. I se faʻaopopoga, o le averesi vevela i lalo e maualalo nai lo le vaega o totoe o Croatia.
  13. O le nofoaafi vaʻavaʻaia tuua uma 30 minute; oe mafai ona faʻatali mo le lele i totonu o se cafe.

Croatia o se Europa atunuu o le olaga o tagatanuu masani e fai si paie ma le faanatinati, ae i faaiuga o vaiaso o le toatele oi latou eo atu i le paka ma o latou aiga atoa. O Plitvice Lakes o se teritori tele, e faʻaopoopo i le lalelei faʻaleaganuʻu, e faʻatautaia foʻi tamaʻi faʻatoʻaga tumaoti, e mafai ai ona e faʻatau ai iʻa, meli ma mea teuteu masani.

Vitio e uiga ia Croatia lautele ma Plitvice Lakes aemaise. Fiafia matamata!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Half Day Walking Route of Plitvice Lakes. Croatia May 2018 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com