Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i le Potukale taulaga o Braga

Pin
Send
Share
Send

Braga (Potukale), lea e tosina mai i ai le faitau miliona o tagata, e tu latalata i Porto (50 km). O le taulaga ua aloaʻia o le ogatotonu o le Katoliko; talu mai le amataga o le seneturi lona 16, o le nofoaga o le akiepikopō na tu ai. O tausaga uma e selau ma selau o afe o tagata faimalaga ma tagata tafafao maimoa e lolofi mai iinei e fiafia i tulaga tulaga ese fausaga fausiaina i vaitaimi eseese o talafaasolopito.

Ata: o le autu tosina o Braga (Potukale), maimoa mai luga.
Braga aofia ai vaega e lua - tuai ma fou. Ioe, turisi e sili atu ona fiafia i le taulaga tuai, o le faitotoʻa i ai e teuteuina i le Arco da Porta Nova faitotoʻa, lea na fausia i le faʻaiuga o le 18th seneturi.

O le taimi sili ona lelei e malaga ai i le ogatotonu o le Katoliko i Potukale o le Eseta, pe a mafai ona e auai i le tele o faʻalelotu gaioiga.

E tele naua mea taua i le taulaga o Braga i Potukale e toetoe lava a le mafai ona vaʻaia uma i ni aso se lua. Ua matou filifilia mea sili ona manaia ma taua. O le taulaga lava ia o loʻo faʻamatalaina ii.

Malumalu o Bon Jesus do Monti

O loʻo tu i tafatafa tonu o le Tenoins eria, luga o se maupuepue, mai iinei o se ofoofogia matagofie vaaiga laufanua tatalaina. O tagata faimalaga amata lo latou alu aʻe mai se eseʻese faasitepu 116 mita le umi.

O le tala faasolopito o le nofoaga paia na amata i le seneturi lona 14, ina ua faapipiiina se koluse ma se falesa o le Koluse Paia i luga o le maupuepue. Mo le lua selau tausaga, na fausia ai falelotu iinei, ma i le amataga o le seneturi lona 17, na fausia ai le usoga o Jesus de Monte. O le amataga o lenei mea na tupu o le akiepikopō. I lana filifiliga, na fausia se malumalu i Braga, o lona foliga mai na ola pea e oʻo mai i le aso.

O le faʻatulagaina o le malumalu ma laufanua faʻafanua sa faʻataunuʻuina mo le selau tausaga, na faʻataʻamilomilo auala, fausia falesa, o ona foliga e pei o grottoes teuteuina i vaʻaiga a le Tusi Paia. I le faʻaiuga o le seneturi lona 19, na faʻatutuina ai se taʻavale nofoaafi iinei, lea e fesoʻotaʻi le malumalu ma le taulaga i lalo.

O le faʻafoliga e faia i le tulaga o le koluse, teuteuina i lua logo olo, o ana potu e faia i foliga o aniani. I tafatafa o le faitotoʻa o loʻo i ai ni mea lelei se lua e faʻatutuina ai ni faʻatagata o perofeta, ma i totonu o le lotoā o loʻo iai faʻatagata i autu faʻale-Tusi Paia.

O le uiga o le igoa o le nofoaga paia - o le Malumalu o Keriso i Kalevario. O le laufanua lafulafuaʻi faʻatosina e le gata i le miliona o tagata malaga, ae faʻapea foi tusiata ata na omai ii mo musumusuga.

O le sitepu e le masalomia o le penina o le faigata. E aofia ai le tele spans:

  • i tafatafa o le faitotoʻa;
  • lima lagona;
  • tolu amio lelei.

I luga o faasitepu o Bon Jesus do Monti, e mafai ona e vaʻaia ai punavai, faʻatagata ofoofogia e faʻatusa ai lagona o tagata, faʻapea foʻi ma uiga mama e tolu.

Faʻaaliga! O le paka o le faʻafitauli e faʻaauupegaina i tenisi malae, faleʻaiga ma faleʻaiga, malae taʻalo, nofoaga faʻafiafia.

  • O fea e maua ai le mea faʻatosina: Tolu maila poʻo le 4.75 km i sautesasaʻe o Braga i le N103, Potukale.
  • Tatalaina itula: i le taumafanafana 8-00 - 19-00, i le taumalulu - 9-00-18-00.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://bomjesus.pt/

Funicular i Braga

O se mea manaia ma faʻamalieina i le 'aʻai o Braga i Potukale o se nofoaga malie e oʻo atu i le Malumalu o Bom Jesus do Monte. Mo se totogi laʻititi, o le tram o le a ave tagata tafafao i luga i le malumalu. O le funicular o loʻo tu i se nofoaga matagofie, faʻataʻamilomiloina e laʻau ma vao mafiafia, e manaia le malolo i totonu o se ana.

O le tram o le muamua i Potukale - na fausiaina i le faaiuga o le 19 seneturi ma galue i luga o vai vai. O le funicular aumaia se malie malie faʻailoga i luma o taʻitasi malaga.

  • Nofoaga: Largo do Santuario do Bom Jesus, Braga, Potukale.
  • O le tiketi e tasi le ala e tau ai le 1.5 euro, ma le tiketi toeititi e 2.5-Euro le tau.
  • Tatalaina itula: i le taumafanafana - mai le 9-00 i le 20-00, i le taumalulu - mai le 9-00 i le 19-00.

Fautuaga aoga! O sea tram e aoga tele mo tagata matutua o e faigata ona aʻe i ni ala uumi. O le sili ona manuia auala o le alu i le malumalu i luga o le malie ma alu i lalo sitepu.

Falesa o Santa Maria de Braga

O lenei falesa ua lauiloa o le sili taua fale tusiata fale i Braga. O lona maoaʻe na faʻamanatuina e le tele o sui o le ekalesia, tusiata fale, faʻatagata ma atavali.

O le malumalu sa fausia i tulaga. Na amata galuega fauina i le 1071, 18 tausaga mulimuli ane faʻamaeʻa falelotu i le itu i sasaʻe ma taofia galuega. E leʻi umi, ae toe amata galuega ma faʻauʻu pea seʻia oʻo i le senituri lona 13.

Ua teuteuina le malumalu i le faiga faa-Romanesque. I se taimi mulimuli ane, o falelotu ma se muai malumalu, teuteuina i le sitaili faa-Gothic, na faaopoopoina i le fale autu. O le puipui o le malumalu ua teuteuina i se faʻatagata o le Taupou Maria.

O le pito i fafo o le laʻau o se faʻafefiloi o le tele o sitaʻiga sitaili na lauiloa i lena taimi.

I totonu, ua vaevaeina le fale i ni vaega ma o latou uma e aoga vaʻai. O loʻo iai foʻi totoga anamua e lua i totonu o le malumalu. O se mea e fiafia iai, o le falelotu lea o Manuele. E le gata i lea, o se faletusi faleoloa o loʻo faʻatulagaina i le falesa tele, o le faʻaaliga taua lava o le fale fetafai e faia i le siliva ma teuteuina i 450 taimane.

Manaia le iloa! O matua o le muamua tupu Potukale o loʻo tanu i le Royal Chapel, Archb Bishop Gonzalo Pereira o loʻo tanu i le Falesa o Mamalu.

  • Nofoaga: Se Primaz Rua Dom Paio Mendes, Braga.
  • E mafai ona e asia le falesa mai le 9-30 i le 12-30 ma mai le 14-30 i le 17-30 (i le taumafanafana seʻia oʻo i le 18-30).
  • Ulufale ulufale: i le falesa - 2 €, i le falelotu - 2 €, i le fale mataaga-teutupe o le falesa - 3 €. paʻu faapipii faatatau i tiketi tuʻufaʻatasia. Tamaiti i lalo ole 12 tausaga le taliaina e leai se totogi.
  • 'Upega tafaʻilagi: https://se-braga.pt/

Faʻaaliga! O le afa itula tiʻetiʻega mai Brahe o se tamaʻi, ae sili le mafanafana ma matagofie taulaga o Guimaraes. Saili pe aisea e aoga ai le sailia o taimi e asiasi ai i lenei tusitusiga.

Fale faasao o Sameiro

O le maota o loʻo tu i ni nai kilomita mai le faʻasao o Bon Jesus de Monte, i luga o le maupuepue (tusa o le afa kilomita i luga atu o le sami). Mai ii, Braga e vaʻaia, e pei o i lou alofilima. O le maota tapuai o se tasi o sili ona asiasi i ai ma sili ona tele i Potukale.

E iloga le malumalu i lona fata faitaulaga matagofie, na faia i le maʻa papaʻe silisili. E i ai foi le kanesa faia i siliva ma se faʻatagata o le Madonna. O se sitepu umi e tau atu i le malumalu, ma o le faitotoʻa e teuteuina i koluma teuteuina i faʻatagata o le Taupou Maria ma Keriso.

I le faaiuga o le seneturi lona 20, na faia ai e le Pope se sauniga i le malumalu, tusa ma le selau afe tagata talitonu na faʻalogo ia te ia. Ina ua maeʻa le galo o gaioiga, na fausia ai iinei le maʻa faʻamanatu mo John Paul II, ma o le taimi muamua na faʻatu ai se maʻa faʻamanatu mo Pope Pio IX.

E aoga foi le asia o le falesa mo le vaaiga lautele o le taulaga o Braga, lea e tatala mai lona teritori.

Manaia! Tele potopoto talitonu potopoto iinei i le Aso Toʻonaʻi muamua o Iuni ma le Aso Toʻonaʻi mulimuli o Aukuso.

  • Nofoaga i luga o le faʻafanua: Avenida Nossa Sra. fai Sameiro 44, Monte do Sameiro, Braga, Potukale. Tuʻufaʻatasia mo le tautai: N 41º 32'39 "W 8º 25'19"
  • Tatala itula ma tautua ono fesuisuiaʻi, siaki le 'upega tafaʻilagi aloaia: https://santuariodosameiro.pt.

I luga o se tusi! Vaʻai se filifiliga o mataʻaga taua o Porto ma faʻamatalaga ma ata i luga o lenei itulau, ma le a le taulaga ma mea mananaia e uiga i ai e mafai ona e mauaina iinei.


Santa Barbara Gardens

Ina ua fesiligia poʻo le a le mea e vaʻai i Braga i Potukale, tagata tafafao maimoa tali - o togalaau o Santa Barbara. Na aliali mai i le ogatotonu o le seneturi ua tuanaʻi ma o loʻo tu i sisifo, o le tele o pa anamua o le maota o epikopo, lea e tu ai le faletusi. O le tele o turisi na iinei na faʻaigoaina le faʻatosina sili ona matagofie i le atunuʻu.

O le togalaʻau ua teuteuina i se ituaiga Renaissance. O le teritori ua uma ona teuteuina lelei, eseʻese ituaiga o laʻau totō iinei. Lenei oe mafai ona vaʻai boxwood moega, totoina i le saʻo geometric foliga ma teuteuina i arasi.

I le ogatotonu vaega o le paka eria, oe tatau ona vaʻai i le vaipuna ma le faʻatagata o St. Barbara. I le taimi o lona olaga, le mulimuli laveaʻi mai faafuaseʻi maliu, mai se sami afa ma le afi. O le itu i matu ma saute o le togalaʻaga e vavaeʻeseina e le soloia arcade o le vaitaimi tutotonu.

Nofoaga i le taulaga: Itu i sasaʻe o le Archiepiscopal Court, Rua Francisco Sanches, Braga, Potukale.

Faitau foi: Nasareta i Potukale o se nofoaga o nisi o le lalolagi sili surfers.

Lotoa o le Republic

O se tasi o mataʻaga taua a Braga o le Republic Square, e faʻafesoʻotaʻi ia vaega e lua o le taulaga - o anamua ma ona po nei. O le sili ona manaia o le vaega anamua, lea fale Gothic o le 16-17 seneturi na faʻasao. E tele turisi e amata asiasi i mataaga o Braga mai le Republic Square, talu ai o nofoaga taua uma e latalata i le savali.

Faʻatonu luga o le sikuea o loʻo i ai le Maota o le Alofa Mutimutivale, fausia i le 16th seneturi, lona fola muamua teuteuina i maa, koluma, ma o le vault teuteuina i se satauro. I le ogatotonu o loʻo i ai se vaipuna ma se koluse ma se taulaga faletalimalo.

Nofoaga: Praca da Republica, Braga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Maota o Biscainhos ma le Togalaau

O le maota tuai baroque o loʻo tu i tafatafa o le Braga Cathedral. O foliga faʻaonapo nei o le maota ua suia i le tele o taimi, ona o le fale ua tele taimi. O le tele o tusiata fale ua faʻaigoaina o le galuega taulima. O fale e matua matagofie le teuteuina - o puipui e teuteuina i keramika tile ma teuteuina i atavali. E manaia le vaʻai atu i sea lalelei.

O le togalaʻau na faʻatuina i le 1750 e tatau ona uaʻi faapitoa iai. E pei ona afuafuaina e le tusiata, o le togalaʻau e faia i ni nai fasitepu, e tofu lava ma laʻau tulaga ese, faʻatagata ma vaipuna. O le togalaau, pei o le maota, na fuafuaina i le Baroque style.

E manaia! Mo le tolu seneturi, o le maota o le fale e patino i tagata taʻitoʻatasi, na faʻatau ai e le setete le faʻailoga iloga i le 1963.

O fea o iai: Rua Joao Braga 41 ° 33 ′ 2.54 N 8 ° 25 ′ 51.35 W, Braga 4715-198 Potukale.

Braga (Potukale), o ona vaʻaiga e mataʻina ma fesoasoani e faʻasolosolo mafaufauga, valaʻaulia oe e asiasi i le tele o fale mataaga. O le mea e sili ona manaia o le Pius XII Museum ma le Noguera da Silva Museum.

Uma tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Mati 2020.

Malaga Taamilo i Braga ma tafaoga ma se taʻitaʻi o le lotoifale - maimoa le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faleniu CCCAS-Faafetai tatou nei (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com