Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Quinta da Regaleira - Potukale vavega

Pin
Send
Share
Send

O le maota ma paka vaega o Quinta da Regaleira, lauiloa foi o le Monteiro Castle, o se tasi o le sili ona lauiloa ma asia nofoaga o Serra da Sintra i Potukale. O le upu "quinta" i le Potukale o lona uiga e leai se mea e sili atu nai lo le "faʻatoʻaga", ae a maeʻa asia lenei nofoaga faigata, e leai se tasi e taʻua o se faʻatoʻaga.


Talaʻaga faasolopito

Villa Regaleira i Potukale ei ai se manaia talaʻaga amata mai i tua i le 1697. O le taimi tonu lea na faʻatau ai e Jose Leitu se fasi fanua tele i le pito i tua o Sintra, lea o loʻo tu ai nei sea fanua taʻutaʻua.

I le 1715, na faʻatau ai e Franchisca Albert de Castres lenei 'upega tafailagi i le faʻatau tuʻi o le taulaga. Na ia fuafuaina e fausia se vai sapalai auala e mafai ai ona sapalai i le taulaga vai.

O tagata e ana le esetete na suia i le tele o taimi, ma i le 1840 na maua ai e le afafine o le mauoa faʻatauoloa mai Porto, o le na mauaina le igoa o Baroness Regaleira. O lona mamalu na maua ai le igoa o le faatoaga. E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, o le taimi lea na amata fausia ai le esetete.

E ui i lea, o galuega tetele uma na fausia i le fanua o Quinta da Regaleira na faia i lalo o le pule o le fanua lea. O se Potukale milionea ma le alofa Antonio Antoniou Carvalho Monteira. O le fai pisinisi na faʻatau le esetete i le 1892. Ma o le tele o fale na fausia i le 1904-1910 faatasi ai ma le fesoasoani a le tusiata Italia Luigi Manini.

I le seneturi XX, o le Regaleira esetete i Sintra suia nisi tele tagata e ana, ma i le 1997 na faʻatau e le taulaga taulaga. Ina ua maeʻa le toe fausiaina, sa avea le maota ma mea manaia ua matala i turisi.

Maota o Regaleira

O le maota - o ia na te tatalaina i mata o turisi vave mai le ulufale atu i le nofoaga faigata. Faʻatasi ai ma le natura o loʻo siʻosiʻomia, o le maʻa sinasina-paʻepaʻe na faʻapouliuligia mai le taimi foliga foliga sili ona manaia, lea na fausia ai le maota o Regaleira.

E pei foi o le tele o isi fale i Potukale, Quinta da Regaleira e iloga mai i le palu o ituaiga eseese. O le tusiata fale o Villa Regaleira (o ata o le maota o loʻo faʻaali manino mai ai lenei mea) faʻaalia ai le Romanesque ma le Gothic sitaili, o loʻo iai elemeni o le Renaissance ma Manueline (Potukale Renaissance). O le maota fogafale fa a matagofie foliga teuteuina: na teuteuina i laumei Gothic, gargoyles, laumua, ma faʻatusa eseese o manu mananaia. O le mauoa teuteuga o lenei fausaga ofoofogia o le galuega a le lima o se faʻatagata na tusia e José de Fonesca.

I le fogafale eleele o le maota o loʻo i ai se potumoe potumoe, o se potu e fai ai lavalava, o se potu malolo, faʻapea foi ma se potu tulimanu ma le Hall o Tupu. Ina ua maeʻa le fouvalega i le 1910 i Potukale ma le faʻamamaina o le tupu tele, na tumau pea e Monteiro le nofoalii i le Hall a le Tupu, ma e leʻi motusia lona talitonu i le toe foʻi mai o le tupu. I totonu o le potu e tasi, e pei ona malamalama ai mai le moli teu faʻasao, o le piliati potu sa faʻatulagaina.

O le potu tulimanu na faʻaaogaina e tagata e ana le villa o se potu 'ai. O lenei potu o loʻo iai se magalafu lapoʻa e faʻatumuina i luga ma se faʻatagata o se talavou ma ona tamaʻi puaʻa. Afiafi, puipui, faʻalo - o mea uma iinei e teuteuina i ata o tuliga manu, faʻatusa o manu.

O le fogafale lona lua o le Quinta da Regaleira na faʻasao mo potu tumaoti o le aiga o Monteiro.

I le fogafale lona tolu sa i ai le faletusi ma le sili mauoa filifilia o tusi ma se faʻaputuga o mea fai musika. O le potu o le alchemist sa faʻapipiʻiina foi - o se tamai potu lea na i ai le auala i fafo i le faʻataʻitaʻiga.

O le a le mea na totoe mai nofoaga o Quinta da Regaleira i le taimi nei? O pupuni e matua afifi lava ma pupuni i le ie uli, o tusi uma e faʻatau atu e suli (o se vaega filifilia o Camoens o i Uosigitone, i le Faletusi o le Konekeresi). E leai seisi na te iloa le mea na tupu i le falesuesue alchemical ma mea faigaluega o loʻo i ai. Lenei o le fale suʻesuʻe ua tapunia i tagata lautele, ma na o le taualuga o le Regaleira maota e mafai ai ona vaʻai i le faʻataʻitaʻiga ma faʻatagata o talafatu meaola o loʻo i ai iina.

O le potu i lalo o le maota o Quinta da Regaleira na i ai potu o auauna, potu teu oloa, umukuka, ma le lifi mo le momoliina o meaʻai i le potu 'ai.

Paka, grottoes, tunnels

I luga o le teritori o le faʻafitauli o loʻo i ai se paka tulaga ese tulaga ese, o lona pito i luga o ia vaega o le vaomatua laʻau, ma o le pito i lalo o vaega o se sone faia e le tagata. I totonu o le vaituloto o vaituloto, ana ma auala o lalo o le eleele, o loʻo i ai 'olo, alatoto i totonu o le paka, o nofoa faʻapipiʻiina i tafatafa ala. O loʻo iai foʻi le auala faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻatusa e faʻaalia ai atua - Vulcan, Hermes, Dionysus ma isi.

I lenei vaega o le Quinta da Regaleira togalaʻau o loʻo nanaina ai le tele o faʻailoga e fesoʻotaʻi ma lotu eseese ma sauniga lotu, alchemy, Freemasonry, Templar ma Rosicrucians, faʻapea foi ma galuega lauiloa a le lalolagi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Comedy Divine).

O le mea sili ona le mafaamatalaina, faafetai lea e toatele e taʻua Quinta da Regaleira o se vavega Potukale, o le Vai o le Faapaiaina po o le Inverted Tower 30 mita loloto. O le ata faʻasalalau o loʻo siʻomia ai lenei tupuʻiga e 9 ona tulaga, e tofu ma le 15 sitepu. Nei tulaga o faʻailoga o seoli na tusia e Dante.

O le pito i lalo o le vaieli e teuteuina i le ofutino o Monteiro - o le Templar koluse, tuu i totonu o le fetu. I luga o le puipui o loʻo i ai se ata o se tafatolu, aloaʻia o se faʻailoga o le Mason. E talitonuina o le Inverted Tower na amataina i totonu o le Freemason, e ui lava o faamaumauga pepa e lei maua lava.

E fa ni tunnels na faataatia mai lalo o le vaipuna - latou te oʻo atu i grottoes ma le isi vaieli. O nei tunnels e vaneina i totonu o le maʻa maa, o latou puipui e enaena ma piniki - o le lanu o maamora. I nisi nofoaga, o latou potu teu oloa o loʻo iai maʻa aofia ai maʻa na aumaia mai le talafatai o Peniche. O i latou uma lava latou te faʻatinoina se galuega taua: latou te faʻatusa le ala mai le pogisa i le malamalama, mai le oti i le toe tu, latou foliga mai e tuʻufaʻatasia vaega eseese o se lalolagi fafo. O pupuni e mafai ona ofi atu i ai tagata lautele ua faʻamalamalamaina.

O loʻo iai foʻi le tasi vaieli i le lauʻeleʻele e taʻua o le le atoatoa. E aoga le tilotilo i ai, aua e mafai ona e faʻaiʻuina i se taimi: o se tagata e le fausiaina se mea i se faasologa o mea na faʻaputuputu se faaputuga maa i le puipui. Ae i tua atu o faʻamalama "faigata" o le vaieli, o se auala faataamilo e nanaina, o leisi auala mai le pogisa i le malamalama.

O le faitotoʻa o leoleo e toʻalua o se mea manaia tele, e aofia ai 'olo e lua ma le gazebo i le va o latou. I lalo o lenei faʻapaologa o loʻo nanaina se alavai i lalo o le lalolagi, ma o le faitotoʻa e puipuia ai e le tolu. E le mamao mai le Portal, e mafai ona e vaʻaia le Terrace tulaga ese o le Lalolagi Faʻalelagi, lea o loʻo i ai se avanoa lautele - mai ia mea e mafai ona e vaʻai ai i le maota, le paka ma le tele o ona fale, vaituloto, afu.

I Quinta da Regaleira i Sintra o loʻo i ai le tasi tamaʻi fale, tu faʻafesagai ma le maota ma faia i le tutusa sitaili pei. I luga aʻe o le faitotoʻa o le falesa o loʻo i ai se mapusaga maualuga "Faʻasilasilaga". O le pito i tua o le falesa e teuteuina i se ata faʻamama o le maota, lea e tu i luga aʻe o le afi o seoli - o se faʻatusa o le tolutasi i le va o le lalolagi i luga, o le va fealofani lalolagi ma seoli.

O le mosaic i totonu o le falesa e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. O loʻo faʻailoa mai ai le faʻataunuʻuina o Maria e Iesu na toe tu mai, ma i le itu taumatau o le fatafaʻi o loʻo iai ata o le 'au Teresa o Avila ma Anthony o Padua. O le foloa o le falesa ua teuteuina i le maa faʻailoga o le Poloaiga a Keriso ma le ata o le armillary sphere (o se tasi o faʻailoga iloga o le ofutau o Potukale).

A o e suʻesuʻeina le paka, atonu e foliga mai o le uiga ese grottoes ma vaituloto o loʻo tu iinei na faia e le natura. E leʻo le mea lea: na faia uma e tagata, ma o maʻa mo le latou fausiaina na aumai mai le talafatai o Potukale. Ae mo vaituloto, o faatanoa vai e lua o loʻo faia e pei o se itu e masani ai ile papa. Ae paga lea, o lenei o lenei sili ona manaia mea i le tulaga o le faʻasao. I totonu o le paka i le lotoifale, e oʻo lava i laʻau na filifilia mo se mafuaʻaga: Na faʻaputuputu e Monteir laʻau na taʻua i tusi a Camões.


Faʻafefea ona e alu iina

O le auala sili ona faigofie e alu ai i le esetete e mai Lisbon. I Quinta da Regaleira (Potukale), o loʻo tu i le taulaga o Sintra, e leʻo se faʻafitauli le sau mai le laumua o le atunuʻu. E 2 filifiliga.

I le nofoaafi

Nofoaafi Suburban i Sintra tuua Lisbon i vaitaimi o 10 minute. Oe mafai ona filifilia le nofoaga tulaʻi e fetaui ma oe - o nofoaga Oriente, Rossio ma Entrecampos. O le tau o le tau e 2.25 € ma o le taimi o femalagaaiga e tusa ma le 45 minute. Mai le nofoaafi nofoaga i Sintra, oe mafai ona oʻo atu i le esetete faapea:

  • i totonu o le 25 minute savali - o le ala e le faigata, o le auala e pasi i tafatafa o le maupuepue matagofie ma vaʻaia vaomatua;
  • tiʻetiʻe 1.3 km ile taxi;
  • alu i le pasi 435. O le pasese e tasi le auala o le 1 €, toe alu -2.5 €.

I le taavale

I le taavale i Quinta da Regaleira i Sintra mai le laumua Potukale, alu i le auala A37 i Mafra ma mai iina ave le auala tele N9. Ole taimi ole malaga e tusa male 40 minute.

Faʻamolemole manatua o loʻo tele isi maota i le taulaga o loʻo iai se mea e vaʻaia. I se tasi o latou, o le aiga tupu na nonofo mo se taimi umi - o le Sintra National Palace lea.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tatalaina itula ma le tau o le asiasiga

O le tuatusi o le Quinta da Regaleira complex o R. Barbosa do Bocage 5, Sintra.

  • Mai ia Aperila i le faaiuga o Setema, e tatala mo asiasiga i aso uma mai le 9:30 i le 20:00 (i le faitotoʻa - e oʻo i le 19:00),
  • mai ia Oketopa i le faaiuga o Mati - mai le 9:30 i le 19:00 (ulufale seʻia oʻo i le 18:00).

Faʻamolemole manatua o Sintra e masani ona sili atu le malulu nai lo Lisbon. Ae e te leʻi alu i lau malaga, ia e mautinoa ia siaki le tala o le tau ina ia e sauni ai mo timuga ma puao, lea e masani ona masani ai i lenei itu.

  • Ulufale i le teritori o le maota ma paka faʻafitauli Quinta da Regaleira mo tamaiti i lalo o le 5 tausaga e leai se totogi.
  • Mo tamaiti matutua 6-17 tausaga, o le pasese tau o le 5 EUR, tutusa lava o le a totogiina mo penisione.
  • O se tagata matutua tiketi tau 8 EUR.
  • Tiketi a le aiga (2 tagata matutua + 2 tamaiti) - 22 EUR.
  • Tautua tautua - 12 EUR.

Tau e mo Mati 2020.

O a isi mea e tatau ona e iloa?

I le ulufale atu i le Quinta da Regaleira i Sintra, e tuʻuina atu i tagata asiasi se faʻafanua fua o le esetete - aemaise lava pe a e fuafua e alu i sau malaga tutoʻatasi. Faʻamolemole manatua o se savaliga ma asiasia o le a alu ai a itiiti mai 3 itula: o loʻo i ai se lautele teritori, o se maota o le ofoofogia matagofie, o se tele numera o lalo lalo grottos. E manaia tele le savali faataamilo i le esetete, e mafai ona e aʻea 'olo, puʻeina ni ata mananaia.

O se asiasiga ma se aotelega o le esetete e tatau i soʻo se tafaoga i Sintra.

Fautuaga Aoga

  1. E sili le asiasi i le mea faʻatosina ile taeao, pe a uma le tatalaina. I le ogatotonu o le aso, o le aofaʻi o turisi faʻateleina faateleina.
  2. Afai e te manaʻo e vaʻai uma fale o le Sintra, faʻatau se ticket faigata - o le a fesoasoani lea ia oe e sefe uma tupe ma taimi.
  3. E faigata ona iloa le uiga o faʻailoga eseese na o oe lava, ae e tele naua iinei: faʻailoga o le Freemasonry, faʻailoga faʻamaoniga o le alchemy ma lotu anamua. O le mafuaaga lena e sili ai le asiasi i Quinta da Regaleira ma se taʻiala.

O se savaliga faataamilo i le maota ma faamatalaga aoga mo turisi o loʻo iai i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Masonic Initiation Well, Illuminati, of the Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com