Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka chips i totonu o le apa ma microwave

Pin
Send
Share
Send

Talofa pele faletua, poto masani kuka ma novice kuka! I lenei tusitusiga, o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona kuka chips i le fale i totonu o le apa, microwave ma le ogaumu. Afai e fiafia le aiga i se meaai manaia, o le a fesoasoani fua.

O pateta o se fualaʻau maloloina maloloina i minerale ma vitamini. Ae o pateta chips e le aoga le tino, talu ai i le auivi o le gaosiga o alamanuia, o se natura oloa leiloa ana aoga meatotino, mauaina i le toe faʻafoi lanu vali, flavors ma vailaʻau e faʻalauteleina tofo.

E le o lona uiga o le a le mafai ona e tofoina lau sili ona manaia meaai manaia, aunoa ma le afaina i le soifua maloloina. O loʻo matou talanoa e uiga i meaʻai a pateta e fai i fale, e le maualalo i le faleoloa.

Potu chips - o le masani fua

  • pateta 600 g
  • suauʻu fualaʻau 3 kulimi. l.
  • aneto 1 fusi
  • kaliki 2 pcs
  • masima, pepa e tofo i ai

Kaloriia: 283kcal

Polotini: 7.6 g

Gaʻo: 1.8 g

Karbohidates: 61.4 g

  • Fufulu pateta i le vai mafanafana ma fofo. Tuʻu ia paʻu mo pateta talavou. O lona iʻuga, o le a matagofie le faʻafuaina o chips chips. Tuu pateta i luga o se pepa solo e faʻamamago.

  • Fofo le kaliki. Oti lelei fasi pepa uma e lua. Ou te le fautuaina le faʻaaogaina o le masini lomitusi, a leai o le a e mauaina le kalapu puree ae le o ni tamaʻi fasi.

  • Fufulu fualaʻau, lulu ese le vai ma tipi ese lalo o lala. Ina ua uma ona vaeluaina le aneto i le lua, tuu le tasi i fafo ma tata le isi.

  • Tuu se mea papaʻu, lautele i luga o le ogaumu ma sasaa i totonu le suauʻu. Mo chips chips, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le olive e leʻi faʻamamaina poʻo le sunflower oil. Faʻaopopo fualaʻau fualaʻau ma kalaka i le suauʻu.

  • Otioti pateta i fasi manifi. O le mea e gaosi ai meaʻai poʻo le tipiina o fualaʻau faʻapitoa e faʻafaigofie ai le galuega. Ou te fealuai ma se naifi umukuka.

  • Tuʻu pateta sauni i totonu o se koneteina ma suauʻu manogi, ufiufi ma se tapuni ma lulu. O lona iʻuga, o soʻo se liʻo pateta e faʻasusu i le suauʻu. Aveese le tapuni ma tuʻu le pateta mo le afa itula.

  • Tuu le pepa i lalo o le ipu poʻo le mea tao. E taua le aua neʻi sosolo pito o le pepa, a leai o le a mu. Tuu pateta i luga o le tasi vaega.

  • Lafo le fomu ma pateta i se ogaumu faʻamafanafanaina i le lua selau tikeri mo le luasefulu minute. Afai e te manaʻo i se meaai manaia, faʻaopopo le taimi kuka i le afa.

  • Pau lava le mea o totoe o le aveʻese o le meaai mama mai le ogaumu, faʻatali seʻia malulu ifo, tuʻu i totonu o se ipu matagofie ma faʻamafa ma aneto. Ou te fautuaina le tautua ma le kulimi oona.


O lenei e mafai ona e saunia se meaai lelei e matua leai se afaina i le soifua maloloina ma le atotupe, talu ai meaʻai faʻaopopo e le maua mai i le fua, ma o le tau o le ipu e laititi.

Faʻafefea ona kuka chips i totonu o le apa

O le le mafaamatalaina numera o fua e faʻaaoga ai pateta, lea e tatau ona nofoia se tasi o taʻitaʻi tulaga i le lisi o mea e sili ona taʻutaʻua. Casseroles, salati, supo ma chips ua saunia i luga o lona faʻavae.

Ou te manatu ua e malamalama e le mafai ona e faʻatuatuaina le lelei o chips faleoloa, aemaise pe a oʻo i fanau. Gaosi faʻaopopo faʻaopopo tofo i oloa ona o vailaʻau faʻaopopo e le lelei le aʻafia o le tagata tino.

O le mea e lelei ai, e leai seisi na faʻaleaogaina le kuka. Faʻatasi ma le laʻasaga ma lea laasaga fualaʻau fai i le fale, puipui oe lava mai vailaʻau o loʻo maua i faleoloa na faʻatau e le faleoloa.

Vaega:

  • Suauʻu fualaʻau - 500 ml.
  • Pateta - 4 pcs.
  • Masima, mea manogi.

Sauniuniga:

  1. Fofoina pateta, oti ese mata ma sasaa i le vai. Faʻaaoga se shredder poʻo se naifi, tipi i ni fasi mafiafia e 5mm.
  2. Tuu se falai loloto i luga o le ogaumu ma sasaa i totonu le suauʻu. O le mafiafia o le vaega suauʻu e tolu senitimita. Fafasi le suauʻu i mea manogi ma faʻapuna, ona faʻaititia lea o le vevela.
  3. Ou te fautua atu ia te oe e teu ma le faʻaeteete fasi pateta i totonu o le apa, a leai o le a e mu. O fasi fasi e le tatau ona paʻi i ai. Faʻai le pateta se ia lanu enaena auro.
  4. Aveʻese le chips chips ua maeʻa mai le apa ma tuʻu i luga o se pepa solo ina ia ova ai le suauʻu o le tioata. Saunia ia sosoʻo mulimuli ane i le auala lava e tasi, i nisi taimi faʻaopopo suauʻu i le apa.

Vitio sauniuniga

E tele suauʻu e manaʻomia e faʻafaigofie ai. Aua neʻi galo o le tau o oloa faleoloa e le faʻatemokarasi, ma e itiiti le afaina mai meaʻai i fale, aemaise pe a faʻatumuina i le pia e fai i fale. E taua tele le soifua maloloina.

Faʻafefea ona kuka i le microwave

O le faia o chips i le fale e sili atu ona faigofie pe a fai e iai sau microwave. O le gaosiga i le fale o le meaai e fiafia iai e sili atu le suamalie ma maloloina nai lo le oloa na faʻatau atu e faleoloa ma supamaketi.

Taumafai e suʻe se tamaititi e le fiafia i chips. Matua, i le taumafai e faʻamalieina manaʻoga o le tama, faʻatau "mea oona" i le faleʻoloa. O na osigataulaga e tuu i le faitalia. O le chips a le fale e leʻo se mea maloloina, ae e le afaina tele ai le tino.

Vaega:

  • Pateta - 300 g.
  • Suauʻu olive - 30 ml.
  • Masima ma mea manogi.

Sauniuniga:

  1. Otioti le fofoina ma fufulu pateta i fasi manifinifi, ufiufi i le vai malulu ma faʻatali mo le sefululima minute mo le masoa e sau i fafo.
  2. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻamago le pateta i le solo pepa ma faʻasusu ma mea manogi. O a mea manogi e te faʻaaogaina, oe filifili, taʻitaʻia e le tofo.
  3. Kuka i tamaʻi vaega i totonu o le microwave. I le maualuga o le vevela, o le kukaina o le taimi mo le tuʻuina atu o chips pateta fale e 5 minute. A uma le lua minute mai le amataga o le kuka, liliu ma faʻaitiitia le vevela ile afa.
  4. Fausia ai foi pateta totoe. O le taimi lava e ufiufi ai liʻo i se enaena enaena, aveʻese mai le microwave, a leai o le a latou mago ma leiloa lo latou tofo.

Vitio sauniuniga

Na ma suʻesuʻeina tekinolosi mo le kukaina o chips i totonu o le ogaumu ma totonu o se falai falai. E le mafai ona taʻua o se vasega autu, ae o ni meaʻai taua mo aano poʻo keke keke.

Kuka chips i totonu o se falai falai

Ua leva ona manumalo pateta i se tulaga mamalu i luga o le laulau. Leitioa a taʻua o le areto lona lua. E fesoasoani o ia e saunia ipu eseese, e aofia ai chips. E leai seisi e teʻena se meaai manaia. E oʻo foʻi i le lakapi e le manaia le matamata e aunoa ma ia. Soʻo se faleoloa e maua ai fasi pateta i le tele o mea manogi. Afai o se sisi sisi poʻo ni pulou e faʻaalia i luga o le afifi, e le o lona uiga o oloa o loʻo aofia i le tuʻufaʻatasiga. O le tofo ituaiga o chips e mafua mai i faʻaopoopoga ma faʻasao.

Taʻitasi tagata saili e faʻamalieina vaisu i gastronomy aunoa ma le faʻaleagaina o le tino. Fale chips, e vave, faigofie ma faigofie ona sauni, fesoasoani i lenei. I le faʻaaogaina o au mea manogi e te fiafia iai, e maua ai se tofo.

E tele auala e faia chips ma nisi aofia ai le faʻaaogaina o se loloto gaʻo falai. O lenei umukuka metotia e le oi ai i totonu o fale uma, ae afai o lea, faʻalogo i le fua lea.

Vaega:

  • Pateta - soʻo se aofaʻi.
  • Suauʻu fualaʻau - faʻamoemoeina ile falai (1-2 lita).
  • Masima, wig, pepa, herbs ma mea manogi e te fiafia iai.

Sauniuniga:

  1. Sauni muamua pateta. Fofo, fufulu ma 'otiʻoti i fasi manifinifi. Sosoo ai, faataoto i luga o se pepa solo e faʻasaʻoloto tele susu.
  2. Tatala le tapuni falai ma faatumu le faatanoa i le suauʻu. Saili le aofaʻi o le suauʻu i faʻatonuga faʻagaioiga mo masini. E masani lava e lua lita e lava, e ui e iai foʻi isi faʻatusa faataʻitaʻi.
  3. Ki luga o le masini ma faʻagaoioi le polokalama. O le falai o le a faʻailoa ia te oe le taimi e utaina pateta ma se beep poʻo faʻailo moli. A maeʻa le polokalame, oe o le a faʻalogo pe vaʻai i se faʻasilasilaga tutusa.
  4. Faʻaaoga se sipuni vavae e aveʻese ai chips ua maeʻa mai le falai ma tuʻu i luga o le pepa e faʻaalu ai le tele o suauʻu. A maeʻa lena, gaugau fasi pateta i totonu o se koneteina talafeagai, vaitau ma masima ma mea manogi.

Vitio fua i se loloto fryer

Ou te le fautuaina oe e faʻasaua, chips fesoasoani i le faʻateleina o le mamafa.

O tagata fai meaʻai poto e faʻaaoga chips e le gata mai pateta. Latou te faʻaaogaina le isalaelu, falaoa pita, sisi, aano o manu, faʻi ma isi oloa. O le tofo e fesuisuiai fuafua i mea e gaosia ai, e pei foi o le numera o kalori.

Faʻamatalaga aoga

Chips e tusa ma le selau limasefulu tausaga le matua. Na muamua faʻailoa i latou i le faleʻaiga Amerika ia Aukuso 1853. E leʻi fiafia le tagata o tausia ile mafiafia o falai Farani, ma na ia faʻaalia faalauaitele lenei mea i le kuka. O le kuka ita na tipiina pateta i le manifinifi na mafai ai ma vave falai. Na fiafia le tagata o tausia ile ipu maeʻa ma tuʻu i le lisi saʻo.

E mafai ona fai chips fale i ni auala eseese ma tofo e ese mai i faleoloa na faʻatau. O le meaʻai fale e leai se MSG ma isi mea faʻaopopo e matuaʻi manaia ai lava meaʻai e le aoga.

Ina ua uma ona tofo i se crunchy meaai, se tagata 'ai i taimi uma. Le mea e fai atu ai e uiga i tamaiti. E le mafai ona e faia lenei mea, e i ai le tele o gaʻo, gaʻo ma mea kanesa o loʻo faʻatau i chips. E gaosi ma le le faʻamalosia e le au fualaʻau pateta i le suauʻu tuai, ma faʻaopoopo iai vailaʻau.

E le o meaʻai uma e fai mai i pateta masani. Mo lenei faʻamoemoe, o le sana poʻo le pateta falaoamata e faʻaaogaina e kuka ai le oloa i le tutusa tele.

O meaʻai a le fale e fai ma sui lelei mo le faʻaaogaina o faleoloa. O le latou faʻamamafaina o le leai o ni leaga faʻaleagaina. O se meaai mama māmā ma sea oloa o le a le afaina ai le tino, aemaise pe a fai e gaosia mai fualaʻau poʻo fualaʻau aina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Microwaving a Banana (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com