Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona pasi le suʻega - motugaafa, faʻamatalaga, tali i fesili

Pin
Send
Share
Send

O le Unified State Exam o se suʻega tutotonu faʻatautaia i Rusia aʻoga faʻalapotopotoga. E fesoasoani e iloilo le lelei o tamaiti aʻoga sauniuniga ma le fesoasoani o le faʻatonutonuina fua mea. I lenei tusitusiga, o le a tatou aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona pasi le suʻega, o a suʻega e suʻeina ma faʻafefea ona maua 100 togi.

Talu mai le 2009, o le Unified State Exam o se ituaiga o suʻega mulimuli i se lyceum poʻo se aʻoga, faʻapea foʻi ma se ituaiga o suʻega ulufale i iunivesite. O le lisi o faʻasalaga faʻamalosia o loʻo faʻaalia i le numera ma le Rusia. O totoe o aitema e filifilia i le faitalia. E mafai ona avea ma se gagana i fafo, tusitusiga, computer science, physics, geography ma isi.

Ole numera o filifiliga filifiliga filifilia mo le kilivaina e le faʻatapulaʻaina. Pe a faia se lisi o aʻoaʻoga, tamaiti aʻoga e taialaina e le manaʻoga o le maualuga aʻoaʻoga ofisa filifilia mo le taliaina.

Fai le suʻega mai ia Me ia Iuni. O loʻo aiaia ile tulafono mo vaitaimi vave ma faʻaopopo taimi ole kilivaina. O le muamua pa'ū ia Aperila, ma le lona lua ia Iulai. Ua faʻatagaina ona pasia le setete suʻega taualumaga muamua o faʻasologa mo faauu o le tausaga nei oe:

  • Fausia i le ami;
  • Alu i se Lusia poʻo faʻavaomalo Olympiad;
  • Auina atu mo togafitiga i fafo;
  • Na latou faʻauʻu mai le aʻoga gagana Rusia i se atunuʻu e faigata le tau.

O le faʻaopopo vaitaimi faʻaavanoaina mo le momoliina atu o le suʻega e tagatanuu mai fafo, faauu o tausaga ua tuanaʻi, faauu o aoga muamua matata eseese.

I le teritori o Lusia, o le setete suʻega o loʻo pulea e le Federal Service mo le vaʻavaʻaia o Saienisi ma Aʻoga ma le lagolagosua a le pulega pulega o Lusia mataupu. Afai o faʻataʻitaʻiga e faia i fafo atu, faʻaopopo ia Rosobrnadzor, o le au faʻavaeina o se aoga faʻaleaʻoaʻoga ua pasia tulaga aloaia aloaia auai i le taualumaga.

O le iloiloga o iʻuga o le faʻamaoniga mulimuli e faʻavae i luga o le 100-point system. Mo aʻoaʻoga taʻitasi, o le tulaga maualalo ua setiina i togi, manumalo e faʻamaonia ai o le tamaititi aʻoga ua aʻoaʻoina le aʻoga aʻoga polokalame. O iʻuga a le USE e aoga mo le 4 tausaga e sosoʻo ai ma le tausaga na maua ai e le tamaititi.

Afai o le iʻuga o le tagata auai i le faʻamaoniga mulimuli i se aʻoaʻoga faʻamalosia aʻoaʻoga e le oʻo atu i le faʻamautuina tulaga maualalo, o le toe faʻaoʻo atu e saunia mo se taimi faʻaopopo. Afai o le lona lua leiloloa na le faʻamalieina, ua faʻatagaina e toe suʻea lou laki, ae i le tautoulu. I le tulaga o se mataupu o filifiliga, mea uma e sili atu ona faigata. O se sui auai faʻamaonia e leʻi mauaina le togi maualalo o togi e tatau ona faʻatali ile tausaga mo le toe faia.

Taua! O le au suʻega a le setete na aveʻese mai le potu aʻoga ona o le solia o amio pulea, kopi poʻo le faʻaaogaina o se telefoni feaveaʻi e matua faʻasalaina lava O a latou iʻuga ua faʻaleaogaina, faʻapea foʻi ma le aia e toe ave ai i se isi vaitaimi. Toe faʻatagaina e faʻatagaina i le tausaga. Ma e le tatau ona kopi i le suʻega.

Faʻafefea ona pasi le suʻega peʻa e te le iloa se mea

Pedagogical practice faʻaalia ai tamaiti aʻoga, nai lo le sauniuni mo suʻega, malolo ma talanoa ma uo. I aso tuai, i le leai o se poto, tamaiti aʻoga paie na o mai e laveaʻi le vave faia o tanoa.

O le faʻalauiloaina o le USE e matua faigata lava le faʻagaioiga mo le pasiina o suʻega o setete. O sui o le komisi e vaʻai totoʻa tamaiti aʻoga taʻitasi, ma o le faʻaaogaina o pepa pepelo ma eletise e matuaʻi faʻasalaina. Faʻafefea ona manuia pasi lenei tusi pasi faʻamaonia pe a fai o sauniuniga vaitaimi e leʻi sau e suʻesuʻe? I luga o lenei togi, o loʻo iai saʻu fautuaga.

  • Afai o loʻo i ai pea ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le Aso o le Faʻamasinoga, amata sauni. Faʻaaoga le tautua a le faiaʻoga ma faʻalogo faʻapitoa i le foiaina o faʻafitauli o le faʻamasinoga. Aʻoaʻo faʻavae o le ki i le manuia peʻa e te le iloa se mea.
  • Afai o suʻega e i totonu o ni nai aso ma e leai se taimi e suʻesuʻe ai mea, alu i luga o laupepa o le tusi aʻoga ma ou mata. E ono mafai i se taimi taua, o le manatuaina o ata o le a sau e laveaʻi. Faʻafefea ona faʻaleleia atili le manatuaina, na ou taʻuina i se tasi o tusitusiga.
  • A oʻo mai le aso e faʻataʻitaʻi ai, ia e mautinoa, uu lou pasi, tusifolau, ni nai peni ma penitala, se pule ma se solo, ma alu. Ma ia e mautinoa ia i ai se fagu vai minerale ma se sukalati i totonu o lau ato faʻafafa.
  • Tasi loa ile aofia, filifili se nofoa e te manaʻo ai, nofo faʻalelei ile laulau ma manava loloa. Aua le popole. I le gasologa o le tausaga na e auai ai i vasega ma e mautinoa lava sa i ai se mea na tumau i lou manatua.
  • A maeʻa ona mauaina le afifi ma fomu ma galuega, faʻatumu lemu le faʻamaumauga o le lesitalaina. A fai e faiaʻoga ni mea e tausinio ai, alu i lalo i pisinisi. E fa itula e te tuʻuina atu i ai.
  • Amata i mea e te iloa Faʻatonutonuina ma faigofie galuega, fesuiaʻi i sili atu faigata galuega. Tusa lava pe i ai ni faigata ia te oe i le vaifofo, aua le faanatinati e tuua le aofia. Nofo i le mulimuli. E masani ona i ai mataupu pe a o le tali saʻo e oʻo mai i le taimi mulimuli.

Tagata o loʻo masani lelei ma le faʻataʻitaʻiga mo le pasiina o le faʻamaoniga mulimuli finau o le tele o tamaiti aʻoga sili faʻateleina le lavelave o le tulaga ma tuʻuina ifo le tulaga o le poto io latou mafaufauga. Na mafua uma ona o le tele o mafatiaga. Afai e te taumafai e ausia lau sini, taofi lou popolevale, toʻafilemu ma ogatasi i le galue. O le mea lilo lea o le manuia.

O a suʻega o suʻega e faia ile vasega 11 ile 2020

E tusa ai ma faʻamatalaga avanoa, ina ia mafai ai ona maua se tusi pasi i le 2020, pasi le suʻega i le vasega 11 i le numera ma le Lusia e le lava. Ua tatau nei ona pasi se suʻega faʻaopoopo i le faitalia.
Afai e te le fuafuaina e suesue i le iunivesite, filifili mo se faigofie aʻoga aʻoga.

O se lisi atoa o mataupu avanoa mo filifiliga filifilia o loʻo faʻaalia i tusitusiga, kemisi, fisiki, talaʻaga, faʻafanua, aʻoga lautele, komepiuta faasaienisi ma gagana i fafo.

Faʻatasi ai ma mea fou i le 2020 o le leai lea o se suʻega vaega, seʻi vagana ai gagana ese. O le mea lea, sauniuni tatau, pei o se suʻega tusitusi e sili atu le faigata nai lo le tele filifiliga filifiliga.

Sa i ai tala e faapea i le 2020, o maka mo le suʻega o le a aʻafia ai faʻailoga i le tusi pasi i le itu o le faʻaititia pe faʻateleina. O loʻo fuafuaina foʻi e faʻafaigata le suʻega o le gagana Lusia. Lenei tausaga, tagata faʻauʻu o le a sili atu luʻi tofiga. Ae mo le tusitusiga ma tulaga mo lona iloiloga, e leai ni suiga o vaʻaia iinei.

O le lisi o suʻega e sili ona manaʻomia i iunivesite o loʻo faʻaalia mai e saienitisi saʻo, e aofia ai komepiuta faasaienisi, kemisi ma fisiki. O lenei mafuaʻaga ona o le le lava o agavaʻa inisinia i le atunuʻu ma le faʻasili o economists ma financiers.

Asiasi i le faitotoʻa o le Federal Institute mo Pedagogical Measurements mai lea taimi i lea taimi. E masani ona lomia faasalalau pepa e fesoʻotaʻi ma le pasiina o le suʻega. E i ai foi se suiga laulau e fesoasoani ia te oe ia maua se atoa lagona o le suiga.

O le a le suʻega e te manaʻomia e faia mo le ulufale i iunivesite

E le mafai ona ulufale i se inisitituti poʻo se iunivesite e aunoa ma se tusi pasi o le pasi le suʻega. E taua le faʻauʻuina o se faʻauʻu e avea ma tama aʻoga o se tasi o iunivesite e tatau ona pasi suʻega mo le ulufale. I lenei vaega o mea, o le a ou mafaufau ai i ni lauiloa taʻitaʻiga ma fesoasoani i le filifilia o aʻoga aʻoga mo le kilivaina. Ma ia manatua o le matematika ma Lusia e faia e aunoa ma le toilalo.

  1. A e fuafua e ulufale i se falemaʻi aʻoga, sauni e ave le Unified State Exam i le Chemistry ma Biology. Fomai nifo manaʻomia pasi le fisiki suʻega. O nisi iunivesite manaʻomia se suʻega gagana ese.
  2. O i latou e manaʻo e suʻesuʻe e avea ma se fomai o le mafaufau e tatau ona pasi se suʻega i le biology, lea ua avea o se autu mataupu. Faʻamoemoeina i le filifiliga faʻatonuga, o iʻuga o le suʻega i se gagana ese e manaʻomia i nisi taimi. E faʻamoemoeina uma ile iunivesite.
  3. Afai e te vaʻaia oe o se faiaoga, sauni e ave le mataupu talafeagai. A faʻapitoa lava, mo le faʻaulufaleina i le fisiki ma le matematika, e faʻaopoopo i suʻega masani, e manaʻomia le fisiki. Mo se biology chemist, e i ai le suʻega i le kemisi ma le biology, ma isi.
  4. E tele tomai avanoa i faauu oe mananao e suesue i le Iunivesite o le Setete o Moscow. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te filifilia le matagaluega o "Faʻafiafiaga faʻafanua ma tagata tafafao maimoa", fai le suʻega i le faataatiaga faʻafanua, ma le matagaluega o le "Filosofia" o le a manaʻomia saienisi moni.
  5. E iai foʻi manaʻoga mo le MIPT. Ina ia ulufale i lenei iunivesite, oe manaʻomia komepiuta saienisi po o le fisiki. E faʻamoemoe lava i le faʻatonuga filifilia e le tagata faʻauʻu.
  6. O aoga faʻaleaʻoaʻoga a le Matagaluega o le Lotoifale o loʻo iai manaʻoga faʻapitoa mo tagata talosaga. Latou te ave le fiafia i tagata faʻauʻu ua pasi le USE i agafesoʻotaʻiga suʻesuʻega, talaʻaga, fisiki po o le biology, faʻamoemoe i le itu. Tasi faʻauʻu tatau foi ona pasi pasi taʻaloga tulaga.
  7. Mo i latou e fia avea ma tamaititi aʻoga i le Military Space Academy, ou te fautuaina le taulaʻi i le sauniuni mo le Unified State Exam i Physics. A aunoa ma lenei mataupu taua, faʻapea foi ma le leai o taʻaloga tulaga, o le a le taliaina e le iunivesite.

I le faʻaiuga, o le a ou faʻaopopo atu o aoga faʻaleaʻoaʻoga e iai a latou lava manaʻoga mo iuga o le suʻega. Afai ua maeʻa ona e filifilia le iunivesite ma faiaoga, faʻafesoʻotaʻi le ofisa ulufale mo faʻamatalaga auiliili. O lenei o le a puipuia mai se mea sese faigata.

Mea e tatau ona e iloa e pasi ai le suʻega mo 100 togi

Tagata faʻauʻu o loʻo saili e ulufale i le iunivesite sauniuni mo le Unified State Exam ma le atoa tiute. Toʻatele o loʻo faʻamoemoe mo 100 togi i mataupu uma. E le o se mea e ofo ai, aua o le maualuga togi faʻailoa mai ai o le tagata faʻauʻu o loʻo ia te ia le poto mai le aʻoga aʻoga i le maualuga tulaga. O ia iʻuga tatalaina le auala i soʻo se iunivesite.

Tele tagata e manatu o le pasi le suʻega mo 100 togi e le mafai. O le mea moni, e le o le tulaga lea. Faʻatasi ai ma taimi talafeagai ma talafeagai sauniuniga, soʻo se tamaiti aʻoga maua le avanoa e faia suʻega ma maua ai le togi maualuga.

Sei o tatou auiliiliina le numera o le muaʻi suʻega sauniuniga. Lenei seti o faigofie fautuaga o le a fesoasoani ia te oe pasi le USE i le 100 togi i mataupu nei: aʻoga lautele, biology, talaʻaga, Lusia ma gagana i fafo, matematika, fisiki ma kemisi. Tatou amata.

  • Faʻasoa luga tusi aoga i mataupu filifilia mo le tilivaina mai le ono i le sefulutasi vasega. A o e sauniuni, ia uai faapitoa atu i autu e sili ona faigata.
  • Suesue i suʻega na e suʻeina ia malamalama ai i fesili o le ae feagai i le suʻega. Taofi se api o mea, tusi lau sauniuniga. Faʻaavanoa se taimi ia lava mo manatu taʻitasi i lau fuafuaga e galue ai i mea loloto uma.
  • Tusi ni au tusi. A oe faitau i tusi aoga, tusi i lalo manatu ma faʻavae autu. Ata ma ata o le a faʻateleina ai le lelei o le taulotoina. Tuʻua avanoa avanoa i le va o autu faʻavasegaina mo le puʻeina fou pe faʻaopoopo faʻamatalaga luga taua mataupu.
  • E fiafia faiaoga pe a tautala le tamaititi. Aʻoaʻo e tuʻuina mai auiliiliga tali, finau finau, aumai faʻamatalaga, faʻagaioia i faaupuga. O tali anoa o le a faʻateleina ai ou avanoa e maua ai togi silisili.
  • Vaʻai faalemafaufau i faʻamatalaga fou. Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai o le faʻasusu o se maimau taimi. Vaʻavaʻai i le mataupu o loʻo suʻesuʻeina, faʻaaoga le mafaufauina o fesoʻotaʻiga, nei ata.
  • Maua se tusi lesona ma suʻega i mataupu filifilia ma faʻaalu se tele o taimi i le faʻataʻitaʻia oi latou. O oe lava sauniuniga o le a fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo ai mea ma faʻalauteleina ou tomai i le fofoina o faʻafitauli masani.
  • Amata sauniuni mamao. Tusa lava poʻo le a le mataupu filifilia, oe tatau ona suʻesuʻeina se tele aofaʻi o faʻamatalaga. E umi se taimi e poto ai i se leo faapena. Amata toleniga a itiiti mai ma le tausaga muamua atu. Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o le poto, ou te fautuaina oe e faʻaaoga le tautua a le faiaʻoga pe saini mo vasega faʻavae.
  • Taimi faʻaʻumiʻumi. O se aofaʻiga taimi ua atofaina mo suʻega i mataupu aʻoga. Faʻatumu uma galuega pe a e faʻaaloalo i le taimi faʻatulagaina. I le taimi e tasi, i le sailiga o le 100 togi, oe tatau ona vave foʻia faʻafitauli vave. Ina ia faʻaleleia atili lou agavaʻa, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le faʻaaliga demo o le USE i luga o le upega tafailagi a le matagaluega.

Afai ua e setiina oe lava ia o se sini o le 100 togi i mataupu uma, ia sauniuni mo le umi-taimi ma umi sauniuniga. O fautuaga i luga atu o le a faʻafaigofie ai mea ma o le a fesoasoani tele.

Tali i fesili

E tatau ona suʻe laʻu suʻega i le maeʻa ai o le kolisi ma le aʻoga faʻapitoa?

I le amataga laasaga o le folasaga, le Unified State Exam mafua ai le tele o eseʻese lagona i le faʻauʻuina o kolisi ma aʻoga faʻapitoa. E tauamiotonuina lenei mea i le lisiti e le setete suʻega o le tulaga o ulufale ulufale i Rusia maualuga aʻoaʻoga ofisa. O le a le uiga?

Le iai o se tusi pasi o le faʻamaeʻaina o le faʻamaonia mulimuli tatalaina le auala i soʻo se iunivesite pe a fai o le suʻega iʻuga ausia tulaga manaʻomia faʻatuina e le iunivesite. O tagata na faʻauʻu mai le aʻoga ae leʻi oʻo i le 2009, e leai ni a latou pepa faʻamaonia. Ma afai na faʻaauau a latou suʻesuʻega i se kolisi poʻo se aʻoga faʻapitoa, ina ua maeʻa ona faʻauʻu mai le aoga latou te fiafia i ai pe latou te manaʻomia e pasi le suʻega mo le ulufale atu i se iunivesite? O le atili atinaʻeina o le tulaga e lua tulaga.

  • O se kolisi poʻo se aʻoga faʻauʻuina aʻoga ua manaʻo e faʻaauau ana aʻoaʻoga i le iunivesite e tusa ai ma le faʻapitoa mauaina e le i se tulaga mataʻutia o le pasi le setete suʻega. Ina ia lesitala i se iunivesite, ua lava le pasi o se faʻailoga faʻapitoa.
  • Afai o se tamaititi aʻoga na mauaina se tasi faʻapitoa i le kolisi poʻo le aʻoga faʻapitoa, ma manaʻo e faʻataʻitaʻia se isi matata i le iunivesite, e lua auala e foia ai le faʻafitauli. O le mea muamua e aofia ai le pasia o le suʻega, ma le lona lua - pasi faʻailoga o suʻega e pei ona i ai muamua.

O le faʻaulufaleina o tulafono fou ua le maua ai ni tagata faʻauʻu o aʻoaʻoga faʻapitoa ma kolisi o ni penefiti e fesoasoani latou te mautinoa ai le taliaina o iunivesite. Ae o le i ai o se tipiloma mai se tulaga lua aʻoaʻoga aoga, e ui i lea, maua ai le tagata aʻoga sili atu talitonuga.

Faʻafefea ona pasi le suʻega i se faʻauʻu o tausaga ua tuanaʻi

E le o se mea e masani ai mo se tagata faʻauʻu na faʻauʻu mai le aʻoga i tausaga ua tuanaʻi e manaʻo e pasi le tusipasi a le setete. E lelei lenei, aua e le o tuai lava ona maua se tipiloma aʻoaʻoga maualuga. I lenei vaega o mea, tatou talanoa e uiga i le faigata o le pasiina o le suʻega e se faʻauʻu o tausaga ua tuanaʻi.

O le pasia o le suʻega mo se muamua faʻauʻuina ei ai se uiga ese - e te le tau aveina faʻamalosia mataupu, seʻi vagana ai mataupu pe a manaʻomia le matematika ma Lusia e lesitala ai i le filifilia faʻapitoa.

Faʻauʻu o tausaga ua mavae pasi le USE muamua i le faʻasologa poʻo faatasi ma le autu galu. Ina ia faia lenei mea, o se tusi talosaga mo pasia le suʻega ma se faʻailoga o le autu ma faʻaopoopo aʻoaʻoga, o se tusi folau ma se tusi pasi ua tuʻuina muamua atu i le pulega aʻoga municipal.

I se faʻaopopoga i faʻamatalaga a le tagata lava ia, afai na e suʻesuʻe mo se taimi umi, o le tusi talosaga o loʻo faʻaalia ai le igoa o le faʻauʻuga faʻaleaʻoaʻoga aoga, auiliiliga, ituaiga o suʻesuʻega ma le aso o le mauaina o le tipiloma. Faʻauʻu mai isi atunuʻu o loʻo manaʻomia le faʻaauauina o a latou aʻoaʻoga i le Iunivesite o Rusia e tatau ona tuʻuina mai se tusi folau, o se uluaʻi pepa o aʻoga ma se faʻamaonia faʻamaonia mai se gagana ese.

Ina ia maua le taliaina i le faʻamaoniga mulimuli, latou tusia se tala. Lenei fou e le faʻaoga i tagata faʻauʻu o tausaga ua tuanaʻi. O le galuega e tusia faʻapitoa i le loto. Ae ui i lea, o nisi iunivesite tuʻuina atu ni manatu mo se tusitusiga peʻa ulufale.

Faʻauʻu o tausaga ua mavae ave le Unified State Exam i le nofoaga o le talosaga. Afai e te nofo i se isi taulaga, oe le manaʻomia le toe foʻi i lou lava nuʻu nofoaga e maua ai se tusi pasi.

I le tusitusiga, na matou vaʻai pe faʻafefea ona pasi le suʻega pe a fai e te le iloa se mea, avatu ni fesoasoani mo le mauaina o 100 togi ma taliina lauiloa fesili.O sauniuniga fetuutuunai faatasi ai ma se uiga lelei faalemafaufau, malosi malosiaga ma le matua toʻa o le a fesoasoani ia maua ai le sili ona lelei iʻuga.

Aua le popolevale, ma i le taeao ae le i faʻamaoniaina, mafaufau loloto i amioga mama, ae le o luga o se faʻamaumauga faʻasolosolo tusi. O ia gaioiga e na ona faʻatauaina ai le tulaga.

Alu i le suʻega pei o se aso malolo, ma o se lagona lelei o le a avea ma se faʻatuatuaina paʻaga. Ma ia manatua, o le pasia o le suʻega o le muamua sitepu i le fausiaina o se manuia matata. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 8-DA Waxyaabood EE Xoojiya DIFAACA Jirka Cuduradana Ka HORTAGA:by Sanyoore (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com