Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le puipuia o meaola nati. O a ni metotia o le a fesoasoani e aveʻesea latou?

Pin
Send
Share
Send

Tele togalaʻau ola radishes i luga o latou fanua. O lenei vave agavaʻa aganuʻu e masani ona le aʻafia i faʻamaʻi, ae leai lava se puipuiga atoatoa ma manaʻomia le maualuga-lelei tausiga.

O le mafuaaga lena e taua ai le iloa o le autu faʻailoga o iniseti faʻaleagaina i se laʻau ma mafai ona iloa le faʻafitauli i se amataga, pe a mafai ona sefe le faʻatoaga e aunoa ma le tele taumafaiga.

Mataʻutia o iniseti leaga mo radishes

O faʻamaʻi e osofai ai laʻau talavou mafai ona faʻaleagaina atoa fualaʻau i le na o le 3-5 aso. E matua mataʻutia lava mo talavou, naʻo le faʻatupuina o laʻau - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o laulaʻau ma au o le radish e taofia atoa ai le ola o aʻa ma, o lona iʻuga, e vave ona mate le laʻau.

Faʻafefea ona fuafua le mea tonu afaina ai le laʻau: o faʻamaʻi poʻo parasite?

Afai o se faʻamaʻi na afaina ai le radish - o le a mafai ona fuafuaina lenei mea i ona uiga faʻailoga - soʻo se faʻaletonu o le a vave aʻafia ai le tino tulaga o le laʻau.

Faʻailoga o faʻamaʻi e fungi ma siama o:

  • Se ufi paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai luga o le eleele vaega o laʻau.
  • Tupuolaola i luga o aʻa fualaʻau, mulimuli ane mauaina se lanu enaena.
  • Lanu uliuli, samasama pe 'elea i luga o laʻau laʻau.
  • Lanu enaena ma suia i aʻa.
  • Lanu samasama o laʻau ma lona oti mulimuli ane.

Afai o le totoina e osofaʻia e faʻamaʻi, o leona o le a muamua lava o le masini amataga. O papala, pu i laʻau, pu i aʻa, ma isi mea o ni faʻailoga manino o foliga vaaia o iniseti.

Ata o iniseti leaga ma metotia o le feagai ma latou

Le isi, oe mafai ona vaʻai pe faʻafefea ona sili atu le mataʻutia iniseti vailaʻau vaʻai i le ata ma saili pe faʻafefea ona aveʻesea latou.

Fagota cruciferous

O tamaʻi iniseti lele ma lona tino lapotopoto, o le tele e le sili atu i le 4 milimita.

O le mataʻutia mo le radishes e masani ona faʻatusalia e uli uli, lea e mafai ona feoaʻi solo i le eleele ma osooso soo. O le faʻamaʻi e faʻapipiʻi i beetles - leaf beetles. I le taimi lava e toto ai le laʻau, e afaina ai laulaau o le fualaʻau fualaʻau, uʻu i totonu o laʻau ma vave faʻatamaʻia. I le tulaga o se manuʻa tuga, o le radish na liu aisa i le atinaʻe ma maliu.

E sili ona ola le faʻamaʻi i aso mafanafana ma mago, pe a oʻo atu i le 25 tikeri le vevela o le ea.

Mafaufau pe faʻafefea ona faʻagasolo fua o fualaʻau ma le palapala e faʻateʻa ai Fulu ma pe o le a fesoasoani fofo a le atunuʻu (o le a le ituaiga eleele e fiafia i ai Radish?).

E mafai ona e puipuia le togalaʻau ma le paluga o lefulefu ma le efuefu o le tapaa. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona faʻataʻapeʻapeina luga o le togalaau moega, e fautuaina e toe faʻagaioia pe a maeʻa 6-8 aso.

A faʻapea e tele naua fulufulu manu, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia i latou ma ia sauniuniga faʻapitoa e pei o:

  1. Alphacin.
  2. Kaiser ma isi.

Ina ia saunia le vaifofo, oe tatau ona palu le vailaʻau e tusa ai ma faʻatonuga ma le mafanafana vai mama ma faʻagasolo le totoina.

E tatau ona faʻatinoina gaioiga ile tau mugala ile taeao po ole afiafi.

Ole tele o vailaʻau e galue i totonu ole 2-3 vaiaso. ma iniseti o totoe i luga o le moega feoti 4-6 aso ina ua maeʻa le togafitia o faʻatoʻaga.

Belyanka

O lenei meaola o se pepe paepae e faʻapipiʻi ona larvae i le pito i luga o le eleele. O le lamatiaga mo radishes o anufe faʻaputuputu mai ia latou, e fai si vave ona see i laʻau o laʻau ma 'aʻai latou.

O le paluga o le 2 sipuni fuata o le sinapi, o le sipuni ti o le eleele uliuli pepa, 2 sipuni masima faʻamalepeina i le 10 lita o le vai o le a faʻatagaina ai oe e aveʻesea faʻamaʻi. O le moega togalaʻau tatau ona faʻataʻitaʻi tasi i le vaiaso ma se fagu pasī.

O vailaʻau faʻatino vailaʻau o loʻo tau foʻi ma le taua faasaga ile papaʻe sinasina:

  • Aloalo
  • Kemiphos.
  • Fitoverm ma isi.

Moth kapisi

O le kapisi samo o se 2 cm le umi butterfly ma efuefu-enaena apaʻau. E ola le laʻau o lenei iniseti i le pito i lalo o laupepa, ma 'aʻai ai.

O le vaʻaia o iniseti e mafai ona puipuia mai le faʻavasegaina lelei o le taimi i le eleele ma le superphosphates o loʻo iai le calcium chloride.

I le tulaga o le tele faʻaleagaina o fualaʻau, oe mafai ona togafitia le togalaau moega ma vailaʻau nei:

  • Lepidocide.
  • Bitoxibacillin.

E faʻatagaina ona faʻatinoina gaioiga faʻagaioia sei matua le fualaʻau.

O sauniuniga saunia e tusa ma faʻatonuga e tatau ona faʻasusu luga o laʻau afaina. i le tau malu, matutu. O le vevela e le tatau ona sili atu i le 35 tikeri Celsius.

Lele kapisi

O se tasi o faʻamaʻi masani o radishes ma isi laau faʻasasaʻo. Lenei lele o le māmā lefulefu lanu ma se fasi i luga o le manava ma tolu mauliuli pogisa i tua. O lona lapoʻa seasea sili atu nai lo 6.5 mm.

O le mataʻutia mo le radish o loʻo fai ma sui o iniseti o iniseti, o loʻo fafagaina le fatu malū o au ma faʻasolosolo atu ia latou i le loloto o le laʻau. O anufe e mafai ona faʻaleagaina atoa le laʻau.

Oe mafai ona puipuia le totoina i le faʻaaogaina o soʻo se oloa faʻavae i naphthalene, lime po o camphor suauʻu. E tatau ona togafitia le togalaʻau ma fofo o nei vailaʻau a itiiti mai e 2 taimi i le vaiaso.

Afai o faʻalafua na afaina ai le sili atu ma le 20% o le togalaau, ua fautuaina le faʻaogaina o vailaʻau. Latou lelei tau faʻasaga i kapisi lele larvae:

  • 50% karbofos. 60 gr. o le vailaʻau tatau ona tatau ona faʻavaivaia i le 10 lita o le vai ma faʻapipiʻi luga o laʻau.
  • Topasa. O fualaʻau e togafitia ma se fofo saunia mai le 1 ampoule o le vailaʻau ma le 10 lita o le vai.
  • Zemlin. O le mea faigaluega ua fuafuaina e galueaina le fanua ae leʻi totoina. E tatau ona faʻaoga ile eleele ile fua ole 3-5 kalama. i le sikuea mita a o leʻi totoina fatu. O le oti o larvae tupu i le 20-24 itula.

Togalaau togalaau

O se peʻepepe lanu-oneone o ona larvae e mafai ona faʻatamaia atoa le totoina fualaʻau. O sea faʻatoʻilaloina e tumu i le mea moni o le lanumeamata o le laʻau o le a atiaʻe, ae o le aʻa fualaʻau o le a le mafai ona maua tele.

  • O le paluga o luga mago tuʻu i luga (0.5 kg), 50 gr. fasimoli alkaline ma 10 lita o vai mama. A maeʻa fefiloi mea, e tatau ona tuu le koneteina i se nofoaga mafanafana mo le 4-5 itula. E fautuaina e faʻagasolo fua o faʻatoʻaga i le tau mago ma le toʻafilemu.
  • Mai sauniuniga vailaʻau, Zeta-cypermethrin ma Inta-Vir lelei faʻafetauia le scoop. Ina ia saunia le tali Inta-Vira, faʻapipiʻi le 1 fualaʻau o le vailaʻau i le 7-10 lita o le vai ma faʻapipiʻi tasi le faʻatoʻaga.

Kapeti pepe

O se pepe ma ona paʻepaʻe pe samasama apaʻau, o iniseti iniseti fafaga i laʻau o le laʻau.

O le metotia metotia e sili ona aoga i le faʻafetauia o nei faʻamaʻi. - faʻaputuputuina o iniseti ile lima sosoʻo ai ma le faʻagaoioiga o laʻau ma se faʻasologa fofo.

Oe mafai ona saunia le fofo a oe lava (sasaʻa 200 g o cones ma 2 lita o le pupuna vai), pe faʻatau mai se sauniuni-faia faʻasolosolo vaega i fale vailaʻau.

A o tau ai faʻamaʻi, o auala ia e aoga foi:

  • Lepidocide;
  • Iskra M;
  • Fitoverm.

Sauniuniga tatau ona faia e tusa ai ma sapalai faʻatonuga.

Wireworm

Wireworm - o le larvae o le beetle kiliki, o tamaʻi anufe enaena ia, o lona umi e oʻo atu i le 2 cm.E latou te fafagaina mea totō, o loʻo feoaʻi le pu i le pulusi. O fualaʻau aina na afaina mai totonu.

  • I faʻailoga muamua o loʻo faʻailoa mai ai le vaʻai mai o se uaea, e fautuaina e togafitia le eleele ma faʻapalaʻila o loʻo iai le ammonium sulfate.
  • Ma se toʻilalo tele e fautuaina e faʻaoga le Bazudin, lea e faʻaulufale mai i totonu o le eleele i le fua o le 1 g. 1 sikuea mita.

Pogai nematode

Laʻititi, anufe papaʻe, o le tele e le sili atu i le 2 mm. Latou te fafagaina luga o le radish sua, ola ai i le aa o le laʻau. O le aʻafia aʻa fualaʻau vave ona amata ona liu samasama ma mago.

O se auala lelei e faʻatonutonu ai iniseti o le togafitia o faʻatoʻaga ma le marigold infusion. Mo ana sauniuniga, e 500 kalama o fugalaʻua mago fualaʻau e liligiina i le pakete vai pupuna, 50 kalama o le fasimoli e faʻaopopo ma totoina mo le 5 itula.

O le togalaʻau tatau ona faʻasaua ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso.

Alamanuia vailaʻau aoga lelei faasaga i nematodes:

  1. Rogor-S.
  2. Vydate 24L.

Togafitiga o le radish ma sauniuniga vailaʻau e aoga mo na o tamaʻi laʻau.

Vaifofoa solo

O le pili, e oʻo atu i le 8 mm le uumi, e i ai se lanu samasama pupula ma le 2 uliuli faʻailoga i tua. O apaʻau e samasama i le pito i lalo ma se uliuli tuaoi faataamilo i pito. O iniseti a tagata matutua e le mataʻutia mo le radishes, ae o le anufe o le anufe e ai i laʻau laʻau, e feoaʻi le tele o pu i le eleele vaega o le faʻatoʻaga, ma e vave ona taʻitaʻia le laʻau i le oti.

I le taua faʻasaga i le faʻamalosi teine, o le faʻatupuina o le henbane uliuli e aoga. E saunia ai:

  1. 600 kalama o lau mamago e tatau ona liligiina i le 2 lita o le pupuna vai ma tuʻu i se nofoaga pogisa mo 12 itula.
  2. Ona faʻaopopo lea o le 50 gr. fasimoli alkaline ma diluting le faʻasusuga ma 8 lita o le vai malulu faʻapipiʻi le moega afaina.

Vailaau mataalia e faʻasaga i le ila:

  • Denrobacillin.
  • Entobacterin.

O se tali o le Entobacterin ua saunia i le fua faatatau o le 10 g. mo le 1 lita o vai.

Pusa faʻatauvaʻa

Laʻititi lanu uliuli, o le lapoʻa e le sili atu i le 4 mm, ma susulu lanu moli i luga o apaʻau. E 'aʻai i le sua radish, e vave mago ai lau laʻau o le laʻau.

Datura infusion mafai ona puipuia le totoina, lea e saunia ile fua ole 0.5 kg o lau mamago ile 10 lita ole vai vevela. A maeʻa palu, e tatau ona tuʻu le container mo le 12 itula e tui ai, ona maeʻa ai lea ona tatau ona togafitia mea na aʻafia.

E tatau ona toe faia le gaioiga e le sili atu nai lo le maeʻa o 5 aso.

Phosbecid ma Actellik o loʻo faʻamalosia lelei faʻamaʻi. O vailaʻau tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faʻatonuga faʻapipiʻiina.

E lele le kapisi o le taumafanafana

O le mataʻutia mo le radish o loʻo fai ma sui o iniseti o iniseti - anufe e oʻo atu i le 8 mm le lapoʻa, e paʻepaʻe le lanu. Latou te fafaga i luga o le malu vaega o laʻau laʻau, faasolosolo malie agai i le aʻa fualaʻau.

Malosi vaifofo masima faʻamalosia lelei faʻatamaia - 200 gr. masima faʻateʻa i le 10 lita o vai. E tatau ona latou faʻainuina ia laʻau, ona faʻapipiʻi lea o le vaega ua afaina i le lefulefu.

O vailaʻau iniseti e faʻafetaui lelei lago kapisi:

  • Karbofos.
  • Alatar.
  • Topasa.
  • Fufanon-nova.
  • Rovikurt.
  • Zemlin.

Puipuiga

Talu ai o faʻamaʻi e masani ona tosina i ai laʻau talavou, faʻavaivaia, o taimi lelei e fafagaina ai le radishes e avea ma se fuataga lelei o le puipuia o latou foliga vaaia (o afea ma pe faʻafefea ona fafaga radishes i taimi e toto ai ma pe a maeʻa germination, faitau iinei)

Ina ia puipuia le foliga mai o iniseti, oe mafai foi:

  1. Fofoina faʻatoʻaga ma lefulefu ma slaked limu.
  2. Faʻapipiʻi moega ma faʻasusu wormwood.
  3. Fofo ia fualaʻau o loʻo ola aʻe ma se vaifofo vineta (1 tioata ile 10 lita o vai).

O se filifiliga agavaʻa o le lūlūina o mea ma faʻatoʻaga e sosoʻo ma le radishes o le a fesoasoani foʻi e puipuia le vaʻaia o faʻamaʻi. O vailaʻau faʻalilolilo e caraway fatu, fualaʻau, pateta ma tamato mafai ona faʻateʻa iniseti.

I le faaiuga o le vaitau, e taua le aveese ma le faʻaeteete o toega o mea toto mai le 'upega tafaʻilagi, talu ai o totonu ia o latou e mafai ona faʻamaeʻa ai faʻamaʻi mo le taumalulu.

Ina ia maua se seleselega lelei o aʻa o laʻau, e tatau ona e iloa le vevela o loʻo tupu ai le fualaʻau, pe mafai ona teteʻe i aisa, faʻafefea ona saunia lelei fatu mo le luluina, mulimulitaʻi i tulafono faʻainu, ma le mea e fai pe a alu le faʻaʻi i le aū. Faʻapea foi, afai o le a e totoina susulu i totonu o le greenhouse, oona po o lalo o se ata tifaga, i le fale i luga o se windowsill po o le poletito, ma faʻapipiʻi foi le tuputupu ae auala i fuamoa fualaʻau, ona e fiafia e faitau uma nei mea i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Ole taimi e puipuia ai ma faʻatonutonu lelei faʻatoʻaga o le a fesoasoani i tagata e anaina latou lava togafiti faʻafitauli lelei e feagai ai ma faʻamaʻi o loʻo lamatia ai le radish, ma maua ai se seleselega tele o lenei faʻatoʻaga lauiloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tali le Afioga ile Palemia i saunoaga a Laauli Polotaivao Schmidt 200920 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com