Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona taofi le hiccuping mo se tamaititi poʻo se tagata matua

Pin
Send
Share
Send

E fiafia tagata ile faʻafefea ona vave taofi le kiki. Hiccups amata faʻafuaseʻi ma tupu i tagata tusa lava poʻo le a le matua ma le itupa.

Hiccups o le iʻuga o le soʻona taumafa o meaʻai poʻo le 'ava malosi. O isi taimi e tupu a o se faʻaiuga o le maalili o le tino. E mafai ona tumau mo le tele o itula.

O le faaumiumi o le i ai e lelava ai le tino o le tagata. Faʻaalia ma "uo", e aofia ai le pisapisao leo ma paʻu o le manava. Ae le i fofoina le faafitauli, fuafua le mafuaʻaga o le tupu.

Mafuaʻaga o hiccups i tagata matutua ma tamaiti

  1. Le lava le lamuina o meaai - folo le tele o fasi.
  2. Aofaʻiga tele o meaʻai ma le tele o le manava.
  3. Faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo meaai.
  4. Faʻasuaʻava i le 'ava malosi
  5. Faʻaogaina o meainu malulu.
  6. Le popolevale.

Masani ai, a hiccups se tagata, na taʻu atu ia te ia o loʻo talanoaina o ia. O le iʻuga, e manatua e le tagata puapuagatia igoa o aiga na lafo le osofaʻiga. E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, o lenei metotia o tauiviga e le aoga ma e le faʻamaonia faasaienisi. E leai se manaʻoga e faʻamoemoe i se iuga lelei.

Fai mai fomaʻi, o hiccups o manava fai soo. Latou tupu tutoʻatasi mai le manaʻoga o le tagata mafatia. I lenei tulaga, o le glottis e matua vaiti lava. O le mafuaʻaga o le le manaia gaioiga o le felafoaʻi o le diaphragm.

Faʻafefea ona taofi vave le maʻi vave

Sa fetaiaʻi tagata taʻitasi ma se tulaga na amata ai ona maua o ia maʻi ma umi ai le taimi. E mautinoa lava na tu, ae na aumaia le le faʻamafanafana mo se taimi umi. O le mea lea, o le fesili o le vave aveʻese o hiccups e fiafia i ai le toʻatele.

O auala taua lava e faʻataʻitaʻia ai ma sikaleti e: tuai ona faʻateia, faʻafefe, ma se ipu vai. O fesoasoani e faigofie ma aoga. O loʻo faʻavae i luga ole manava faʻafafa.

Hiccups - ogaoga o maso o le diaphragm. O le diaphragm o se maso malosi, ae i tagata matutua ma ulaula e fai ma maaʻa ma liusuavai.

E manava papaʻu tagata i le faʻaaogaina o le vaega pito i luga o le mama. O le pito i lalo e le faʻaaogaina, o le diaphragm e le mauaina se vaega o le fofō. O le a ou le alu loloto loloto i le iloiloga o le mataupu e uiga manava manava.

A amata loa hiccups, o le a le mea e fai?

  1. Muamua, manava, toso lou manava ma lou manava agai i lou tuasivi.
  2. Malolo lou fatafata ma faʻatofo. Aua le faʻapipiʻiina oe.
  3. Faʻaalu lemu i lou isu. Ia mautinoa o lou manava ma lou fatafata e mafolafola.
  4. Faatumu ou mama i le ea fou. A oʻo i le diaphragm, o le a e lagonaina le mamafa.
  5. I le taimi o le manava, o le manava o le a faʻalauteleina i itu eseese. Laʻititi faʻalauteleina e faʻatagaina i le fatafata ma le manava i luga atu o le pute.
  6. Taofi lau manava i lenei tulaga. O lona iʻuga, o le pito i lalo o le māmā o le a tuʻuina le mamafa i luga o le diaphragm, paluina ia.
  7. E tumau pea ia faia lemu manava, faʻamalosi maso manava laititi ma malolo le diaphragm.

Vitio fesoasoani ma metotia

Afai e mama le hiccups, fai le faamalositino i le tele o taimi. A leai, faʻatele le numera o auala. O le taimi muamua lenei ou te faʻasoaina ai le metotia ma le au faitau. Aua le tiga pe a fai na ou faia se mea sese i le taimi o le lesitalaina.

Faʻafefea ona taofi le sulu a se tamaititi

Faʻailoa le va i le va o le tumau poʻo le episicic hiccups. O le episodic ituaiga tupu i tagata o soʻo se tausaga. Mafuaʻaga: soona 'ai, hypothermia, poʻo le fia inu. Faʻasauā tamaiti i taimi uma.

Ou te faanatinati e faamautinoa atu ia te oe, e tusa lava po o le a le eseesega, oe mafai ona foia le faafitauli e aunoa ma le fesoasoani faafomaʻi. Ave le vai i le tamaititi pe faʻalavelave ia te ia.

  1. Afai o le faʻafitauli e mafua mai i le tetete i le vevela, faʻamafanafana le tamaititi ma avatu ia te ia le susu mafanafana poʻo le ti. E le afaina le sui i ofu mago.
  2. Afai e faʻaauau pea le uila, fai atu ia te ia e ave ni nai manava ma taofi puupuu lana manava.
  3. Faʻatele pe uumi umi faʻailoa mai le amataga o meaola. O ia hiccups faʻaalia ai se faʻamaʻi o le neula poʻo le faʻaleagaina o neula o le diaphragm.

Manatua, o episodic hiccups atonu e le umi se taimi. Afai e le tu mo se taimi umi, ave le tama i le fomaʻi. O le tamaititi e siakiina ma faʻasino i le neuro. Masalo e mafua mai i le soona fai.

Hiccups i se pepe fou

Naʻo amioga a le pepe ua aliali mai ua suia, a o matua ua amata ona popole ma fai fesili eseese.

E tatau ona ou fai atu i le taimi nei o hiccups i se pepe e taatele. Talu ai e eseʻese tamaiti, e eseese foʻi le umi ole faʻafitauli. A maeʻa se taimi mautinoa, e pasi.

A le taofi e le pepe le hikika mo le tolusefulu minute, ua lelei. Afai e umi se taimi e toe faʻalavelave ai le osofaʻiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi tamaiti pe faʻafesoʻotai se fomaʻi o neula.

Faʻailoa e fomai tamaiti, o le mafuaʻaga o hiccups i se pepe o se le lelei faia faʻafesoʻotaʻiga i le va o le faiʻai ma le diaphragm. O le maʻi o le pepe e masani ona o mai faatasi ma le fulafula ma faʻafouina. Lona uiga e tele le 'ea i le manava.

  1. A faʻapea o le faʻafitauli e mafua mai i le 'ai tele,' aua le soona faʻaaluina lau pepe. E le faigata ona faʻamautinoaina le 'ai tele o le tamaititi - o le tamaititi e faʻasolo faʻanatinati.
  2. Afai e folo e le pepe le tele o le ea ao fafagaina, pe a maeʻa se taumafataga, olo i totonu o se "koluma", oomi ia te oe. Ina ua maeʻa regurgitation o le ea, mea uma o le a pasia.
  3. E masani ona aliali mai i se pepe pe a fafagaina mai se fagu. E tafe vave le susu ma folo e le pepe le tele o ea. O le suia o le matāsusu poʻo le faʻatauina o se fagu fou o le a fesoasoani e fofo le faʻafitauli.
  4. E aliali mai foʻi pe a faʻasusu. Vaʻai pe faʻafefea e le pepe le susu. O se fou fafagaina tulaga o le a foia ai le faafitauli.
  5. A leai se mea e taofi ai le masalosalo, taumafai e faʻainu lau pepe.
  6. Hiccups mafai faʻailoa mai o le pepe fou ua naʻo aisa. Fai ou ofu pepe. O le a mou atu pe a maeʻa le mafanafana.

I le aluga o taimi, osofaʻiga o le a tupu seasea tupu, ona mou atu lea. Manatua, sikaleti e le faʻalavelave tele i lau pepe. Aua neʻi faʻaaogaina le metotia a tinamatua, aua le faʻafefe le pepe. O le taimi ua taʻua o le sili ona lelei vailaʻau.

A faʻapea e te popole i tamaʻi hiccups, vaai lau fomaʻi tamaiti. Ma, e leai se mafuaʻaga o le popole. Soifua Maloloina oe ma lau tama!

Faʻafefea ona taofia hiccups pe a uma le 'ava malosi

  1. Suka... Liligi suka i le laulaufaiva, mimiti lemu. Pe faʻapepe foʻi sina suka i se ipu pia ma fufui i le luluina.
  2. Areto palu... Ave se tamai fasi ma lamu lemu.
  3. Aisa momomo... Tuʻu sina fasi aisa i lou gutu ma faʻatali mo ia e liusuavai.
  4. Ipu vai... O nisi tagata atamamai e fautuaina le inu vai i se auala e le masani ai - i tamai tipi, mimilo le tioata faataamilo i lona au.
  5. Taga pepa... Faʻalu i totonu o le taga pepa ona manava ai lea. O le aofaʻi o carbon dioxide i le toto o le a faʻateleina, lea o le a vave taofi ai le sikaleti.
  6. Faʻamalositino... O taʻua e tagata taʻaʻalo, o hiccups pe a uma le 'ava malosi e masani ai. E le fautuaina le inu ava malosi mo latou, ae e tupu. Latou te gafataulimaina e ala i faamalositino - sasau le masini lolomi ma tulei i luga.
  7. Gymnastics... Uu ou lima i tua o lou tua ma faʻalautele i le maualuga. Tuʻu se tagata i ou luma o loʻo uuina se ipu vai. Inu vave i sifa tetele. O le a toe faʻamalolo le maikosi ma toe koneketi.

Ou te fautuaina le aloese mai le ava malosi ma ola i se olaga maloloina.

O lenei faʻaiʻuina le tusitusiga i luga o le taua faasaga i hiccups. O le a ou faʻaopopo atu o le hiccups o se mea faʻasoesa e leʻo taimi uma e le afaina ai. E i ai taimi e faʻaalia ai se maʻi tuga.

  • E masani ona aumaia le le faʻamafanafana i tagata e maua i le niumonia.
  • Tupu mai ona o se iʻuga o le 'ava malosi.
  • I tagata ulaula, e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻi o le kanesa i le pusa o le pusa.
  • E ono aliali mai mo psychofysical mafuaʻaga.

Afai e tumau ma e le alu ese i soo se auala, oe tatau mautinoa vaʻai i se fomaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Father Effect 15 Min Film- Forgiving My Absent Father 108 min available at (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com