Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Jungfrau - mauga ma nofoaafi i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

O le Mauga o Jungfrau o se tasi o tumutumuga maualuga i Suiselani, o le vaega muamua o atumauga lea e tusia i luga o le UNESCO World Heritage List. Lenei, i luga o le tuaoi i le va o cantons o Bern ma Valais, sili atu ma le 4000 mita i luga o le sami, o se vaaiga faʻataulaitu o latalata ane o mauga ma faʻataʻitaʻiga tatalaina, o se tulaga ese auala pasi, o loʻo i ai ni mataaga mataʻaga ma manaia savaliga tafaoga.

Faʻafefea ona taunuʻu i le tumutumu o Jungfrau, o a mea e ofo ai o faʻatali mai turisi ma e fia le tau o sea malaga? Tali i lenei tusitusiga.

Mauga Jungfrau i Suiselani: faʻamatalaga lautele

Mount Jungfrau o se vaega o le Bernese Alps ma o le tumutumu maualuga o lenei faigata (4158 mita). O ona laufanua e matua 'eseʻese lava: i le itu sisifo toetoe lava o le kiona o le mauga o loʻo iai le tofu maualuga faʻamaualuga maualuga lona lua o atumauga, i le itu i saute ma sasaʻe e fesoʻotaʻi ma le tele o teritori aisa i Europa, ma i le itu i matu e "ufiufi" e le tele o mauga (Wengen-Jungfrau , Schneeborn, Silberhorn) ma le lauiloa Küllauenen ma Giessen glaciers.

Mea moni manaia! Jungfrau, faʻatasi ai ma le mauga o Schwarzmjonh lata ane, o lona uiga o le "Black Monk", o toa o le tala faʻaanamua e uiga i le alofa le faʻafetaia o se patele.

Le mea e vaʻai i le pito i luga

Mauga Jungfrau i Suiselani o le lona tolu maualuga i le Bernese Alps. Ae ui i lea, o lona tumutumu e tulaga ese e le gata ona o lona maualuga, ae faʻapea foi ma vaaiga o loʻo i ai iina, o le sili ona lauiloa o le nofoaafi.

Jungfrau nofoaafi

O le Jungfrau nofoaafi (Suiselani) o le maualuga nofoaafi i uma o Europa. O lona umi atoa o 9 km, 7 o nofoaafi pasi i totonu o se ana faʻaʻafaina i totonu o papa. Mai le muamua i le nofoaga mulimuli, o le maualuga o le eseesega o le 1400 mita, ma o le malaga atoa e tusa ma le itula.

O le tautotogo ma le taumafanafana o taimi sili ia mo se malaga i Jungfrau. O le taimi lenei ua maua le avanoa o le pasese e fiafia ai i le vaʻai atu i le kiona, ma faʻasolosolo malie ona liu lanumeamata i vao ma fugalaʻau.

Fautuaga mo e fiafia i savaliga i luga o mauga! E toeititi lava o nofoaga uma a Jungfrau, e mafai ona e alu savalivali savalivali ai oe - mai lava i le auala e tu ai, e faʻailoa atu ia te oe le auala saʻo i mea matagofie lata mai.

Sphinx vaʻavaʻai vaʻaia

Aʻea le Jungfrau mo ata matagofie? Ae maise lava mo oe, o le malo Suiselani na fausiaina se lautele lautele vaʻaia luga o lenei 'upega tafaʻilagi, mai lea e mafai ona e fiafia ai i laufanua vaʻaiga o atumauga laufanua. I le tau manino o le tau, o le Sphinx ofo mai se sili lelei vaʻaiga lautele e mafai ona e vaʻaia foi Mont Blanc, tu i Farani.

Maota Aisa

E te manaʻo e toe malaga i tua ile 540 miliona tausaga talu ai, ile vaitaimi ole aisa? Pe mafaufau oe o se tagata o le North Pole? Tusa lava pe o manaʻoga o loʻo faʻamatalaina e le ogatusa ma ou manatu, ia e mautinoa e te asiasi i le Jungfrau Ice Palace - o se fesoʻotaʻiga o ni ona faʻaofuofu o ni ana faʻaofuofu o loʻo teuina i totonu o le vaa tele o Aletsch. O lona aofaiga e sili atu nai lo le 1000 m², ma o faʻaaliga uma o loʻo faʻaalia e faia i le aisa.

O le Ice Palace o loʻo tu i le nofoaga mulimuli o le nofoaafi i Jungfrau. E saoloto le faitotoʻa.

Faʻafiafiaga ma faʻamalositino olaola

Mo tamaiti ma tagata matutua, e i ai ni malifa i luga o le tumutumu o Jungfrau, lea mo le 15 francs e mafai ona e mautotogiina se maatosolo ma faʻatofuina oe lava i le taimi o laiti mo ni nai itula. I se faʻaopopoga, e mafai e tagata tafafao maimoa ona faʻamafanafana i totonu o se faleʻaiga ma le tauagafau o le igoa "Top of the Europe", faʻatau sukalati Lindt suamalie i le faleoloa sili ona maualuga i Suiselani pe faʻatau ni meaalofa mo aiga i se faleoloa.

Faʻafefea ona alu i le Jungfrau mauga mai Interlaken

O le malaga i le pito i luga o se sailiga moni mo le tagata malaga. Ina ia mafai ona e alu i Jungfrau, e tatau ona e muamua alu i le taulaga resort o Interlaken, ona mulimuli ai lea i faʻatonuga o loʻo i lalo.

O le amataga o le faigamalaga o le Interlaken Ost nofoaga, lea e te manaʻomia ai le nofoaafi 145-Y ma alu ese i le Lauterbrunnen tu.

Ole taimi ole malaga e 20 minute. O nofoaafi e alu ese i le 'afa itula mai le 6:02 am e oʻo i le 10:02 pm. O le tau o le tiketi e 3.8 CHF, e mafai ona e faʻatauina i luga o le upega tafailagi aloaia www.sbb.ch.

O le isi sitepu e 42 minute ile Kleine Scheidegg nofoaga. Nofoaafi 122-Y tamoe i le afa itula vaitaimi mai 07:07 i le 17:37. O le tiketi lona lua a le vasega e 15.4 francs i le tagata.

O le vaega mulimuli o le a avea ma malaga i luga o le lauiloa nofoaafi Jungfrau mai le Kleine Scheidegg taofi i Jungfraujoch, nofoaafi numera 156-Y. E 35 minute le tau o le malaga ae 32 CHF. Oe mafai ona alu ese mai le 8 i le 16, o le va o gaioiga o le afa itula.

Hack olaga! Ina ia fesuisuiaʻi lau malaga, aʻe i luga o le mauga faʻaaoga le tasi auala ma alu ifo le isi, mo se faʻataʻitaʻiga, suia le nofoaga Lauterbrunnen ma Grindelwald. O le tau ma taimi malaga o le a le suia mai lenei.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Malaga fesoasoani

  1. E le fautuaina e aʻea i se maualuga faapena mo tagata e i ai faʻamaʻi o le manava ma fatu sela, mo maʻitaga teine ​​ma fanau laiti. I lenei eria, okesene e 16% laʻititi ifo nai lo tatou tino ua masani ona mauaina, e oʻo foʻi i turisi soifua maloloina, o aʻe i luga o le nofoaafi Jungfrau, e masani ona lagona le le lelei.
  2. A faʻafuaseʻi ona e lagonaina faʻailoga o le maualuga o le maʻi (niniva, niniva, lelava, tiga o le ulu) - tiaʻi atili le alu ae ma vave alu ifo i se maualuga taliaina.
  3. E sili le alu i le taeao i le taeao - i le taimi nei e toʻaitiiti ao ae toʻatele turisi.
  4. Afai o loʻo e tafafao i seisi itulagi o Suiselani, ae e te manaʻo foi e asiasi i le pito i luga, faʻatau se tasi Switzerland Pass. O le a sefeina le 50% o le tau o le faimalaga i luga o le nofoaafi i Jungfrau, ma tamaiti i lalo o le 16 tausaga e mafai ona faimalaga fua ma se tasi oo latou matua.
  5. Aʻe maualuga ma maualuga luga o le mauga, savali lemu pe a mafai, aunoa ma le faamalosia o le tino ia maua se sili atu manaʻoga mo le ua uma le lava o le okesene.
  6. I totonu o le faleoloa sukalati latalata i le Upper Railway Station, o tau e maualalo ifo nai lo supermarket i Interlaken ma isi taulaga lata ane.
  7. Ia mautinoa e siaki le tau ae e te leʻi malaga i Jungfrau. I lenei itu o Suiselani, e iai taimi o puao ma le kiona - i tulaga faʻapena, e le mafai ona e fiafia ile vaʻaiga matagofie.
  8. Laʻei mafanafana (i le pito i luga, masani mai le -10 i le -20 tikeri Celsius), ae aua le soona faʻatopetope le tino i ofu mamafa fulufulu ofu ma seevae. O le filifiliga sili ona lelei o ofu mafanafana mafanafana, seevae savali ma se peleue i lalo. Aua neʻi galo le pulou ma mittens.
  9. Afai o loʻo e savalivali i le mauga i aso lagilelei, aumai ni mata tioata ma kulimi e puipui ai ou mata ma foliga mai susulu malamalama.
  10. Faʻaitete - e faʻatapulaʻa pasese i luga o le nofoaafi i Jungfrau, ma i faaiuga o vaiaso latou te felelei i le saoasaoa o moli.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mount Jungfrau (Suiselani) o se nofoaga e tatau ona vaʻaia ia le itiiti ifo ma le tasi i le olaga atoa. Manuia lau malaga!

Le vitio, mai le maimoaina o le fatu e alu i mulivae - oso i luga o Jungfrau tumutumu luga o le vaʻalele!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Jungfrau, Grindelwald and Wengen, Switzerland, in One Day (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com