Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bergen - o le faitotoʻa i le laueleele o fjords

Pin
Send
Share
Send

O le nofoaga autu mo turisi a le atunuu Bergen (Nouei) e siomia i itu e tolu e ala i atumauga matagofie ma e tu lelei i le auvai o le taulaga o Wagen. O le 'aʻai ma 280 afe tagata o loʻo i ai le tele o vaʻaiga anamua, o mea mananaia o loʻo mulimuli ane tusiata fale ma e le itiiti ifo foʻi le manaia o loʻo iai nei.

O le aulelei o Bergen e leai se mea i le lalolagi o eseʻese fiafiaga faʻaalia i se tuʻufaʻatasiga pei o iinei.

Vaʻai mo faʻalelei faalenatura? Faʻamolemole, ae naʻo lou manaʻomia e fuafua lelei le taimi ma le vaʻai e le tasi, le lua, ae tele - e matuaʻi eseese uma ... Ma e manaʻomia foʻi le lava o le taimi e fagota ai: fagota i Bergen e sili; fai se tafaoga i totonu o mauga fugalaʻau, malolo ma lou agaga i totonu o se fale faʻataulaitu i le matafaga o se tioata vaituloto ...

Manaʻo i mea faʻafiafia i le taulaga? E toʻatele la! E te manaʻo e paʻi i le tala? Na ona e se i le fale laupapa tuai, o le sili ona taʻutaʻua o loʻo i totonu lava o le taulaga. Fia fiaʻai ma manaʻo i se tofo o Bergen? Afio mai i le Maketi o Iʻa: o iʻa sili ona lelei ma isi meaola taumafa i le sami iinei o loʻo faʻatau atu i uili.

Afai e na o ni nai aso e suʻea ai le taulaga, o le a e fiafia i mea e mafai ona e vaʻai ai i Bergen i le lua aso.

Faʻamasani ia Bergen

O mauga uma o Bergen e maualalo ma faigofie ona maua e turisi ma tagata femalagaaʻi, ma e lua foʻi tumutumuga e mafai ona aʻea e auala i masini feaveaʻi: i le Mauga o Feuilen e ala i le funicular, ma i Ulriken i le uaea taʻavale.

O tusitala lauiloa, atisi ma musika (fatupese, pepese ma tagata faʻafiafia), e aofia ai ma tatou vaitaimi, na fananau i Bergen. Faatasi ai ma i latou o le lauiloa tusitala-faiaoga (17-18 seneturi) Ludwig Holberg ma le lalolagi lauiloa fatupese Edvard Grieg. I Bergen, i le matafaga o le vaituloto, o loʻo i ai lona Trollhaugen fale-falemataaga.

O le laʻau ma laʻau vaʻaia o le fale faʻafiafia, fausia latalata, faʻafefiloi tino ma le siosiomaga.

Faitau foi: Gerangerfjord o se faga i Nouei, lea e asia e le 600 afe tagata i tausaga taʻitasi.

Talaʻaga ma aso nei

O le lona lua tele o Nouei taulaga na fanau i le 1070, ma o lona faavaeina o King Olaf III. Bergenhus Castle faia i maa e mai i na taimi, o le muamua femalagaaiga a le Vikings i le apitaogalu o Iceland. O loʻo i ai le sami i soʻo se mea: alavai, faga faʻataʻamilomilo ma alalaupapa, motu laiti ma tetele. O faʻalavelave faʻalenatura e leʻi faʻaitaita ai lava i latou o loʻo fia nonofo iinei; e foliga mai na latou faʻaosofia foʻi le faʻatutuina o nofoaga i nei matafaga.

I le 12-13 seneturi sa i ai le maota tupu iinei, ma o le taulaga lava ia o le laumua o le malo Norwegian seia oo i le 1299, ae lei taitai Oslo. Ma talu mai le 14th seneturi, mo le toeititi lava fa seneturi, Hanseatic faioloa na maua moni le pule i Bergen.

E ui lava o le taulaga e le o se vaega o le Hanseatic nuu - na o lona sui na tu iinei - o le aʻafiaga o le malo tupu o Nouei i le 14-17 seneturi i Bergen sa laitiiti. Lenei vaitau i le talafaʻasolopito sili ona taua aafia ai lona atinae.

Ma o le Hanseatic embankment, le taulaga asiasi 'aʻai, ua avea ma se tasi o UNESCO Lalolagi Tofi Nofoaga. O le atinae o pisinisi tafafao maimoa i le taulaga o Bergen aitalafu, sili atu i na mea uma, i lenei uluai seneturi fausaga fausaga.

Bruges, o le puipui ma le kuata atoa ma fale laupapa tele lanu - faʻasao ma toe faʻaleleia - o le autu autu o ata ma ata puʻeina o le taulaga na aumai e tagata femalagaaʻi mai Bergen.

O le talaʻaga o le 'aʻai e mauʻoa i taua ma taua (1665), faʻatafunaga mai mea pāpā (1944) ma afi (1702, 1916, 1955). O le bubonic faʻamaʻi (1349), faʻaleagaina faʻatamaʻila (1429) ... Ae o taimi uma Bergen "tulaʻi mai le lefulefu." Sa feauauai le vai, afi ma fili e faatamaʻia, ae sa faamaʻaʻa tagata toe fausia o latou fale.

Modern Bergen ua lauiloa o le ogatotonu o le suauʻu alamanuia ma o se tele folau ma fefaatauaiga uafu luga o le Scandinavian Peninsula.

Ona o lona tulaga faʻafanua, Bergen o se lelei nofoaga mo fefaʻatauaiga i aso nei: o le itu i saute sisifo o le Scandinavian Peninsula "vaai" i Great Britain, Netherlands, ma Siamani. E tele faga ma uafu puipuia e motu tele, lea e maua ai le filemu ma le saogalemu i vaʻa i vaitau uma ma soʻo se tau. I le taimi lava e tasi, o faʻataʻavaleina fjords o se auala faigofie i totonu o Nouei, o nisi taimi mo le selau kilomita.

O Bergen foi o se faleoloa taua tele: e i ai lana lava iunivesite, sili atu ma le sefulu ma le lua fale mataaga eseese, fale faafiafia ma opera, lauiloa philharmonic orchestras. Le 'aʻai talimalo se tatala-ea jazz ma papa tausamiga, o se faava o malo tifaga tausamiga. E masani ona faʻatautaia e le Grieg Hall ni solo koneseti a le au tusiata a le atunuʻu ma tafaoga.

Ma o le paʻepaʻe papaʻe o le tuai kuata o Bergen tatau ai se eseʻese tala. Afai o auala uma o Bruges e faʻasaga i le sami e lanu pei o se Tausaga Fou, ona faʻasolosolo atu lea o nofoaga tuai mai le paʻepaʻe o le kiona.

Ina ia aua neʻi faʻafiafiaina le au maimoa, faʻapipiʻi le paʻepaʻe ma tuʻuina atu le tagata ia latou nofoaga, o tagata e anaina teuteu le faitotoʻa, faʻamalama ma le lotoā i fugalaʻau. Roses ma tulip, rhododendrons, marigolds, chamomiles ma lilacs - latou uma i o latou taimi o le a avea ma teuteuga o le taulaga.

O nisi o fale i Bergen e tolu seneturi lona matua. O maʻa fola i totonu o le fale tuai e mama, mama, ae leai se mea e faia i ai e le pulega o le taulaga. O le mea lilo e faigofie: i totonu o afeafe o tagata o loʻo i ai masini, masini fufulu ma shampoos i ni afifi tetele, ma o taimi uma lava, pe a latou faʻamamaina latou lava, e anaina e tagata e ana le vaega o le auala, ae le faitauina lenei o se tele tele o galuega. Ae i luga o nei auala laiti ma tifato e mama lava i taimi uma, ma o tagata nonofo lava latou e fiafia.

Ma o le malo faʻatautaia na o auala autu ma auala ma fale mautotogi.

Tau ma le tau

Bergen o loʻo tu i sisifo o Nouei, i le talafatai o le Sami i Matu. Tolu motu: Askey, Sutra ma Holsney puipuia le pene o Bergen, lea e tu ai le taulaga, mai matagi i matu. Mo lenei mafuaʻaga, o le tau i le itulagi e sili atu le malu nai lo Nouei atoa. O le mafanafana Vaitafe Vaitafe (Norwegian Nei) fesoasoani foi. E le malulu iinei i le taumalulu, ae o le kiona, ma o le taumafanafana e malu ma e masani ona timu.

O le la i le lagi i Bergen e masani ona susulu ia Iuni, ma o le ea ma le vai, e pei foi o tatou latitu, e sili ona mafanafana ia Iulai-Aukuso. Moni, o le mafanafana e faiʻai. O le averesi o le vevela i aso uma o le "vevela" masina o le taumafanafana na o 16-17⁰C. Ma e naʻo tagata sili ona poto masani ma faʻafiafiaina lenei gaioiga e mafai ona aau i le sami ile + 14⁰C.

Peitai, e 8 matafaga aloaia i Bergen. O le sili o nei Helleneset latalata i Lönbor, o loʻo iai le Fuʻa Lanumoana.

I aso susulu, e tele tagata i luga o le matafaga, o loʻo i ai se lamolemole papa oneone ma le oneone oneone, o loʻo i ai se vaitaʻele a tamaiti, matafaga fafo, fafo fafo kafe, grill eria, taʻele.

O masina malulu ma sili ona malulu i totonu ma faataamilo i Bergen e amata mai ia Tesema ia Mati, o le sili ona palapala e amata ia Setema ia Tesema. E ui lava e timu iinei toetoe lava o taimi uma, tusa lava poʻo le a le vaitau, o le autu fesoasoani i lima o taulaga dandies ma fashionistas o se faʻalu. E tatau ona e aveina ma oe ma turisi.

E le mo le leai o se mea e taʻua o le taulaga o Bergen o le laumua o timu (poʻo le laumua o faʻamalu, o le mea lava lea e tasi): e timu iinei pe a ma le 270 aso i le tausaga. I le "masina faʻapolofesa" e tusa ma le 20-30 cm o le vai, ma sili atu i le 2200 mm o faʻasologa i Bergen i le tausaga.

O le taulaga e manaia i soʻo se taimi o le tausaga, ae o le sili sili vaitau o Me-Aukuso.


Bergen, faʻafefea ona e alu iina: i le laueleele, ea poʻo le sami?

O le alu mai Oslo i Bergen e mafai ona faia i auala eseese, ma o filifiliga taʻitasi e iai a latou lava lelei. O le nofoaafi o le a maua ai se felanulanuaʻi poto masani o le Bergen Railway, ma o lenei filifiliga e aoga se eseʻese tala. O se malaga i le taʻavale (taxi, bus) o le a gaogao lau atotupe, ae o le a maua ai foi oe i laufanua matagofie o vanu o Central Nouei.

O le vaalele o le a avatua ia te oe le avanoa e faamemelo ai i le faigata o le eleele ma le vai, ae o le a na o ni nai minute ae e te leʻi taunuʻu i luga, ona e maua ai lea i lou lava mataʻutia ma tulaga lamatia, aua o na fanaina faasaina.

Ae o le faimalaga i le sami o le a faʻatumuina ai lou loto i se lagona talitonuina o se paionia, faʻapea foi ma laufanua ma vaaiga o le taulaga mai se vaʻa poʻo se vaʻa, pe a o latou sauniuni e taula i le uafu, i le totonugalemu o le taulaga.

Ea

Mai le 7 i le 10 i le po, o vaalele a le SAS e lele mai Oslo i le malaevaʻalele i Bergen i itula uma, o le taimi o le malaga e 50-55 minute. E mafai ona oka se tiketi i le fale i luga o le website a le kamupani www.flysas.com. O le tau e $ 95-165.

Liners o kamupani vaalele Lufthansa, KLM, Sterling mafai ona oʻo atu i Bergen e le gata mai le taulaga autu o Nouei Oslo, ae faʻapea foi mai laumua o atunuʻu e pei o Farani, Siamani, Peretania tele, Czech Republic, Polani ma Netherlands.

Faʻafefea ona sau mai le malae vaʻalele i Flesland i le taulaga o Bergen

  1. O se taxi i le ogatotonu o le a tau ai i le NOK 270-320 i aso o le vaiaso ma e oʻo atu i le NOK 400 i faaiuga o vaiaso. Ole filifiliga pito sili lea ona taugata. O se agaifanua le tuʻu o se tamaʻi pito i avetaavale.
  2. E taugofie pe a e alu i le pasi: i le afa itula o le a e iai i le ogatotonu peʻa fai e te alu i se pasi mai se tasi o kamupani - FlybussBergen (www.flybussen.no) poʻo Flybussen. O le tiketi toeititi tiketi e tau ile NOK 195, naʻo le tasi - NOK 115.
  3. O le filifiliga pito taugofie e sau mai le malae vaʻalele i le ogatotonu o Bergen o le pasi pasi numera 23. Ae o le malaga e umi atu - pe a ma le 1 itula 10 minute. O le tau o le tau 38 NOK. O le faasologa o pasi pasi ma auala e mafai ona maimoaina i luga o le upega tafailagi www.skyss.no
  4. O le taimi faʻatulagaina nei ma pasese e mafai ona maua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a Bergen Airport avinor.no/en/airport/bergen-airport.

Pasi

O le Nor-Way Bussekspress Express kamupani (www.nor-way.no) o le a ave tagata tafafao maimoa mai Oslo i Bergen i le 9.5-10.5 itula, o le tiketi tau NOK 579-705.

Toleni

E toʻatele e mafaufau i lenei auala e oʻo atu ai i Bergen e sili ona talafeagai ma manaia. Mai le faʻamalama o nofoaafi Oslo-Bergen, o le a e vaʻaia ai tumutumu o le kiona, vaitafe ma afu, tele ma tamai nuu i luga o lanumeamata lanumeamata, vaituloto ma ao malelemo i totonu.

I le St. Finse (1222 m luga maualuga o le sami) taimi e oʻo lava i le kalena taumafanafana e mafai ona e mauaina latalata i le taumalulu moni, ia, e le mo se taimi umi. Lenei o le "taualuga o Nouei".

Faʻamoemoeina i le vaitau, e tele nofoaafi i le aso. E 7 itula le umi o le faigamalaga. Ole pasese e amata ile 779 CZK. O le Oslo-Bergen RT 605 po nofoaafi alu i le 11:25 pm ma tamoe afa itula le umi.

O le pepa o le a taugofie pe a fai o lau tusi muamua i luga o le NSB 'upega tafaʻilagi (www.nsb.no) poʻo www.acprail.com.

Ferry

O le tele o auala o vaʻa a Stavanger-Bergen e faʻatautaia i le va o tamaʻi motu i auala vaiti.

Faʻamatalaga ma tau mafai ona maua iinei - www.ferries.co.uk. E faigofie foi ona oka muamua pepa i luga o le upega tafailagi lava e tasi. O le tau e fesuisuiai fuafua i le vaitau, o le taugofie sopoia ia Setema. E 14 taimi o le vaiaso e alu ai le vaʻa, o le malaga e 5 ma le afa itula, o le tau fuafuaina mo le pasese e tasi e aunoa ma se taʻavale o le 260 NOK.

O tau ile itulau e mo Iulai 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le faitotoʻa i le nuʻu o fjords

Bergen ua taʻua o le "faitotoʻa i fjords" mo se mafuaaga. O le latalata mai iinei i le lauiloa i saute sisifo o fjords Norwegian, o le umi, tele ma sili ona matagofie i le atunuʻu: Sognefjord ma Hardangerfjord - Nouei "fugalaau togalaau". O le mea lea, o tafaoga i Nouei e masani ona amata mai lenei taulaga, ae le mai le laumua o Oslo. Bergen o le amataga foʻi lea mo malaga i Fjordkisten (fjord Coast) ma Sanfjord (atunuʻu vai).

"King of the Norwegian fjords" - Sognefjord

Sognefjord (Sognefjorden, 204 km) o loʻo tu i matu o Bergen. O le lona lua lona umi i le lalolagi (muamua Scorsby i Greenland) ma le muamua i Europa. O Nouei foi le sili asiasi asiasi fjord.

Ona o lona avanoa, o loʻo aofia ai i auala tafafao uma i Nouei: e matua pupuu, faʻatomuaga, ma uumi auala. O le loloto o le fjord o le 1308 mita.

O le Sognefjord ei ai ona lava lala lala, lea e tusa ma le 20. N Нrøyfjord - o se tasi o na matagofie matagofie lala (18 km) - o se vaega o le lala Aurlandsfjord.

Trekking ma vai safari, alovaa ma vaʻa i le talafatai, maulu i tafega, taofi i fagotaga ma faifaatoaga nuu, tele fagota o nisi o lauiloa gaoioiga ma tafaoga pe a faimalaga i le fjords mai Bergen.

O le aulelei o Bergen e le nanaina uma, ae e afifi lemu, lemu ma malu. I le tasi sekone, e mafai ona e filifilia le nofo toʻatasi pe maulu i totonu o le motu o tagata, alu i le falemataʻaga ma lele i le selau tausaga talu ai, folau le fusi ma alu i totonu o le faʻafanua ua mavae e tuaoi i le faavavau.

Bergen (Nouei) e le faia ni taumafaiga se tele e fausia ai sona lava igoa taʻuleleia. Ae o le mafuaaga lena o le faimalaga iinei faia se faʻapitoa lagona. Seia oʻo i le iʻuga, oe le iloa le mea e te faʻamoemoeina, ma le malosi atu le mauaina. E leai ni auala iinei, e masani ai le tele o isi taulaga. Natura nofotupu i Bergen. Lenei o lona autu aulelei ma autu faalilolilo.

Manatu Moni

  1. O musika a Grieg e tatagi i soo se mea i Nouei. O fati masani e mafai ona lagonaina i femalagaaʻiga lautele, latou e tatagi telefoni, latou te o faʻatasi ma faʻasalalauga ile supamaketi. E mafai ona e lagonaina uma i le malae vaʻalele ma e oʻo lava i luga o le vaʻalele pe a e taunuʻu i Bergen.
  2. I le 1986 Bergen o le faʻatulagaina le Eurovision Song Contest ma talimalo tagata auai mai 20 atunuʻu. O le 31st tauvaga e iloga mo le mea moni e 13-tausaga le matua Sandra Kim mai Peleseuma, o le uii auai i le talafaasolopito o Eurovision, manumalo ai.
  3. I le 2000, Bergen, faʻatasi ai ma isi taulaga e 8, na folafolaina o le aganuu laumua o Europa.
  4. I le ogatotonu o tausaga, o le tama faʻaipoipo mo le faʻaipoipoga e le aumaia se faʻaipoipoga i le teine ​​faʻaipoipo, ae o se faʻalu. I Nouei, latou te talasua o tagata uma e nonofo i Bergen na fananau mai ma 'upega tafaʻilagi: a uma mea uma, e sili atu ona faigofie le sausauina o puddles i lenei auala. Ma le tasi mea e tasi: e leai se leaga o le tau, e naʻo lavalava leaga - o tala na a tagata o le nuʻu.
  5. Oe mafai ona sefe tupe i Bergen ma le Bergen Card. O le pepa faʻatagaina le leai se totogi o femalagaaʻiga i pasi aʻai, pasi ma asiasiga i falemataaga. O le Bergen Card o loʻo ia tuʻuina atu foʻi i lalo ni tafaoga i totonu o le taulaga ma taʻavale, totogi taʻavale.

Tele o faʻamatalaga aoga e uiga ia Bergen, felauaiga ma taumafa i le taulaga - i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fjord tours from Bergen, Norway (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com