Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Iloiloina o ituaiga ma ituaiga o sili ona matagofie rosa samasama. Ata, faʻamatalaga, fesoasoani mo le tuʻuina i le togalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le galueaina o le Rose e leva lona talafaasolopito. O le galuega maeʻaeʻa a le aufaifaʻatoʻaga ua aumaia ai le tele o ituaiga ma ituaiga o rosa. Faatasi ai ma le lanu lanu lanu, paluga samasama foliga mai o se taua taua o le taumafanafana limafoai, lea na mitiia le mafanafana ma le malamalama o le la, lea e te manaʻo e ave ma oe i le tautoulu ma le taumalulu aso.

Toetoe lava ituaiga uma o rosa e talafeagai mo le totoina, i le togalaau ma i le fale. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le tuʻuina atu o le rosa i se mea toto tele totoina ma alavai, faʻasū masani ma fafagaina. E i ai se tuusaunoaga o le tele o togavao ma aʻea rosa, lea e manaʻomia tele eria mo fanafānauga. I le tusitusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i togavao, Igilisi ma isi ituaiga sili ona lelei o nei matagofie fugalaʻau, aumai igoa o ituaiga lauiloa ma faʻaali se ata.

Faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga, o latou ata

Lauti lauti

Na aliali mai i le ogatotonu o le seneturi lona 19 o se iʻuga o le sopoia o Saina ma remontant roses. O ituaiga o lenei kulupu e i ai ni fua tetele se tasi ma se manogi manaia o se lauti ti ma laʻau mafolafola pupula. O le tuputupu aʻe o se rosa togavao e faʻalagolago i le eseesega mai le 50 cm i le 2 m... O lenei kulupu o rosa o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese e manaʻomia tele ona tausi.

O se tele rosa togavao e manaʻomia ai le tele sapalai o mea aoga ma lava le susulu o le la e fausia ai.

  1. E ui i le lapoʻa o le hybrid tea rose bush, e tele ituaiga e talafeagai mo le faʻafofoa i le fale. O le "Peer Gunt" o se ituaiga puʻupuʻu e oʻo atu i le 90 cm le maualuga ma le manogi manaia o laʻau, e talafeagai mo le faʻatupuina o le fale, i taumalulu togalaau.

    E sili ona lelei mo le fausiaina masani mamanu. O le manogi eseese "Mabella" e talafeagai foi mo le totoina i le fale. Aapa i le maualuga o le 1.2 m.

  2. O le tele o rosa lauti tī na faʻamaonia sili lo latou lelei o ni mea totino i fafo. O ituaiga "Fred Howard", "Helmut Schmidt", "Narzisse" e lauiloa i tagata fai togalaau pe a fai ni fugalaʻau.

Faailoga

O latou o se kulupu o rosa ua tutupu ma foliga ina ia pei o laʻau foliga o laʻau ma le lapotopoto fugalaʻau pale. Toetoe lava soʻo se ituaiga rosa mafai ona tupu ae o se masani rosa.

Lauti lauti, togavao, aʻe ma e oʻo foi i le eleele ufiufi ituaiga o rosa, faʻafetai i le faapipiiina i luga o se malosi rosehip fana, fausia ai se ofoofogia spherical pale i sina mamao mai le eleele.

  1. Laʻititi-masani ituaiga tusa o le 60 cm le maualuga "Sunsprite" ma le "Friesia" e talafeagai lelei mo le totoina i totonu o fale.
  2. Tele-tulaga masani ituaigaoʻo atu i le 1 m, "Gloria Dei" ma le "Lions Rose" e sili ona fiafia iai i le totoina o togalaʻau.

Ufiufi

Talu ai nei, na latou mauaina le lautele lautele lauiloa mo lo latou unpretentiousness, taumalulu faigata, umi fugalaʻau ma mauoa lanu palette. O lenei vaega o rosa e iloga mai i latou i tolotolo 'au e matua ufitia le laueleele. Faatasi ai ma i latou o loo i ai ituaiga ma uma laiti ma tetele fugalaau.

  1. O se tamaʻi ituaiga "Amber Sun", lea e mafai ona totoina i tautau ulo ma ato, e fetaui lelei mo se togalaau fugalaʻau i totonu.
  2. O fualaʻau Shout Nutkana e oʻo atu i le 9 cm le lautele ma o loʻo tu i luga ole 1.5 mita fetolofi. O le "Pretty Star" ma le "Jazz" ituaiga e faʻatu i luga ma oʻo i le maualuga o 80 cm.O nei ituaiga e lelei mo fafo.

Bush

O fualaʻau rosa i atunuʻu eseʻese e mafai ona valaʻauina o rosa ma faʻalaʻau, polyanthus... Fuga fugalaʻau o lenei ituaiga o rosa o loʻo tu latalata i le tasi, faʻatupuina se ituaiga o faʻaputuga.

E tusa ai ma le faʻavasegaga na faʻaogaina e le World Federation of Rose Lovers Societies, o lenei vaega ua faʻaigoaina faʻatasi o floribunda. I totonu o lenei kulupu o loʻo i ai ituaiga eseese uma maualalo (tusa 40 cm) ma lapoʻa (tusa 60-90 cm).

  1. Shrub roses galue lelei pe a tupu i le fale, aua e mafai ona latou fausiaina se tamai pale ma se puʻaʻaʻa polo. A filifilia se togavao tulaʻi mo le totoina i totonu o fale, e mafai ona e tu i le le faʻaaloalo "Niccolo Paganini" ituaiga, lea e tele inflorescences.
  2. O ituaiga flibibunda "Mountbatten" - o se samasama samasama e oʻo atu i le 170 cm le maualuga ma le "Princess Alice" - e oʻo atu i le 120 cm le maualuga e talafeagai mo le totoina i totonu o palu.

Igilisi

O le igoa lautele o le kulupu, i le fausiaina o le Egelani faʻatupu David Austin galue i le lona lua afa o le 20 seneturi. Lenei kulupu aofia ai le tele o hybrids faia i luga o le faʻavae o tuai ituaiga o Farani, Tamaseko ma Bourbon rosa, faʻaaogaina fou ituaiga o hybrid lauti rosa ma floribunda.

E le pei o ituaiga tuai, o lenei kulupu o rosa na faʻatupuina i se auala e faʻateleina ai le umi o le fuga i taimi e tele, ae o mea lelei uma na muamua atu ia te ia e faʻasaoina. O le English rose buds o loʻo i ai le tele o petals, o le manogi oona, ma le rich palette o shade.

  1. O le ituaiga Molineux, e tupu e oʻo i le 60 cm, e talafeagai lelei mo le totoina i totonu o fale.
  2. Matagofie ituaiga o rosa samasama "Caramel Antike", "Beatrice", "Toulouse Lautrec", "Charlotte", "Graham Thomas" o le a teuteuina le togalaau, fausiaina lauolaola lauolaola ma fuga fugalaʻau fugalaʻau laʻau,

Laititi

O Dwarf roses o laʻau e oʻo atu i le 35 cm le maualuga... Ona o lona laʻititi tino, o lenei o se le faʻamaoni vaega o rosa, talu ai e le manaʻomia se tele aofaʻiga o meaʻai mo le atinaʻeina o se malosi togavao.

  1. Faʻatasi ai ma lenei vaega, o loʻo i ai le tele o ituaiga o totonu rosa. O le taatele o "Kordana", "Patio" ma "Colibri".
  2. I togalaʻau fugalaʻau kulupu, o le dwarf rose e masani ona faʻaaogaina o se auala i tafatafa o auala. O le tele ma le umi o le fugalaau mai ia Me ia Oketopa o le Gold Symphony e sili ona fiafia iai tagata laufanua.

Eseese o samasama samasama e 'eseʻese i paolo ma lanu faʻasusu:

  • Rosa samasama-moli o loʻo fai ma sui o ia ituaiga ituaiga "Circus", "Colibri", e le gata i lea, o le pule a le tasi paolo poʻo seisi faʻamoemoe i le faʻamauina o le palapala. E mafai foʻi ona e siakiina eseʻesega o rosa moli.
  • Lanu samasama-piniki "Miss Piggy", "Gloria Dei" alofagia e atisi mo le tuʻufaʻatasia o mafanafana ma malulu malulu o latou petals. O le sili atu o le paolo faʻamoemoe i le tikeri o le tatalaina o fuga.
  • Roses samasama-paʻepaʻe "Faitotoʻa Auro" mai se vaega o feʻaʻei mai se mea mamao e pei o se ao tele faʻamalamalamaina e le la. O le a matou taʻuina atu ia te oe eseese e uiga i papaʻe papaʻe.
  • Lanu samasama-lanumeamata fai ma sui o le hybrid tea roses "Limbo", "Limonade". Ma o iinei o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le aulelei ma lanumeamata mata.

I laufanua mamanu, rosa o eseʻese paolo e faʻaaogaina. Toto mumu, uliuli, lanu viole, kulimi, lanumoana ma lua-leo rosa lata ane. Oe o le a maua se muamua ma felanulanuaʻi fugalaʻau fugalaʻau o le a faʻafiafiaina oe i ona le masani ai ona foliga mai ma o le a le tuʻua ai au malo le fiafia.

Tulafono mo le tuʻuina i le togalaau

Roses o se sili lelei mea mo laufanua tisaini... O le feaei o rosa e mafai ona avea o se backdrop mo masani fugalaʻau kulupu, faʻapea foi ma fausia pa puipui. O rosa i lalo o le eleele o le a avatua ai lau faʻatoʻaga Igilisi i se natura "lafoa" aafiaga masani.

Faʻailoga rosa i se Farani masani togalaau o le a mautinoa lava toʻatasi. Eseese o hybrid tea ma English roses e lelei uma i le totoina e tasi ma o se vaega o mixborder, e le gata i lea, pe a tipiina, latou te taofia lo latou fuga mo se taimi umi.

Samasama samasama o se sili ona fiafia i ai o le tele o potomasani ma novice florists.... O le tele o ituaiga ma ituaiga rosa o loʻo avea ma faʻafitauli o filifiliga mo le teu fugalaʻau, i le matagofie ma le faʻataʻitaʻia - pe a uma mea uma, o loʻo totoina i totonu o rosa se mea e sili atu ona faigata na i lo le totoina o rosa i le togalaʻau.

Ae ui i lea, e le tatau ona e fefe: o le lava aofaʻi o le susulu o le la, o se meaʻai lelei substrate ma le sao alavai faiga o le a fesoasoani e faʻamamafa ai le masiofo o fugalaʻau, aemaise lava talu ai tele o ituaiga o rosa na aliaʻe mai ona o le naunau e faataʻitaʻi ni auala fou o le tausiga ma le tausiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gamot sa Covid-19 Sinusubukan Na - Payo ni Doc Willie Ong #876 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com