Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lūlūina aso o le rarish: o afea e totō ai i itulagi eseʻese, i le fale ma i fanua matala?

Pin
Send
Share
Send

Ole Radish ose fualaʻau manaia ole aiga Kapisi, e tele ona aoga mea totino. Tele togalaau e totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae e manaʻomia le amanaʻia o le totoina o taimi, a leai o le laʻau atonu e leai se taimi e alu ai i le fualaʻau laʻasaga, pe oʻo foʻi i le oti.

O lenei tusitusiga o le a iloiloina tulafono o le vaitaimi vaitaimi e sili ai ona aoga le totoina o le radish i le fale, i totonu o le greenhouse po o le open ground, ma ia iloa foi poʻo le a le iʻuga o le vave luluina o fatu.

Taunuuga o le totoina vave o fatu

O le laʻau o loʻo suʻesuʻeina e manaʻomia ni itula puʻupuʻu o le ao, e iai le mea totino a le radish - e fugalaʻau - afai e te vave lulu fatu fualaʻau (o le taimi lelei e lulu ai fatu mo le vave pula o ituaiga o Mati, e le fautuaina le totoina), e tupu le fugalaʻau ile ogatotonu o le taumafanafana, e mafua ai le aveʻesega o meaʻai mai le aʻa faʻatoʻaga i fuga , o le iʻuga o lenei atonu o le leiloa o le faʻatagaina. Ma faatasi ai ma le vave totoina o ituaiga taumalulu, o taʻe foliga i luga o aʻa fualaʻau.

I le umi o le ao, o le radish na te lafoa ni aū, o le aʻa faʻaputuga ua avea maʻaʻa ma le mafai ona faʻaaogaina, ma o fugalaau aveʻese uma mea aoga mai le 'aina vaega.

O le a le mea e faʻamautu ai le vaitaimi e te manaʻomia ai ona lulu fua?

O le totoina o taimi e tele lava ona fuafuaina e le laʻau toto:

  • e i ai vave laʻititi-fua, latou matutua i le 40-50 aso;
  • vave pula (taumafanafana), o le vaitaimi o lo latou matutua o 50-65 aso;
  • tuai (tautoulu po o le taumalulu), o le a latou matutua i le 90-110 aso.

O le tau e aafia ai foi le taimi tulaueleele:

  • I le tau feololo ma saute, o le ogatotonu o Iulai o se taimi talafeagai, i lea tulaga o le a maua ai le avanoa fualaʻau avanoa e fana ai aū.
  • O loʻo fautuaina le au faʻatoʻaga i itulagi e mafanafana le taumafanafana e toto le fualaʻau i le afa lona lua o Iuni.

Fautuaina le aso o le totoina ia toʻafilemu ma puaoa, talu ai o le radish o se malulu-tetee laʻau e fiafia i le susū eleele.

O afea e toto ai se aʻa faʻatoʻaga?

I taimi 'eseʻese o le tausaga

E tusa ai ma le kalena masina, o aso lelei mo le totoina o Radish o:

  • Mati 1, 5, 23-25, 28, 29;
  • Aperila 2, 20, 23, 25, 26, 29;
  • Me 4, 21, 23, 26, 28;
  • Iuni 1.19, 24, 29;
  • Iulai 20, 25, 30.

Mo le seleselega o le tautotogo, e totōina ai faʻatoaga mai ia Tesema ia Fepuari, e foliga mai i tulaga mafanafana.

I nofoaga 'eseʻese: i le fale, i totonu o se fale vevela, i fanua tatala

  1. Faʻatupuina o se fualaʻau i totonu o le greenhouse o le a faʻatagaina ai oe ona ausia se seleselega lelei i le tautoulu ma le taumalulu, e fautuaina e faʻapaua le eleele i le 15 tikeri, e tatau foʻi ona faʻamalosia le greenhouse, o le iʻuga o lenei o le a avea ma seleselega tele o le radish. O aso mo le totoina o se laʻau i totonu o le greenhouse e le taua tele, o le mea taua o le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le a fautuaina e toto ni fatu i totonu o le greenhouse ia Setema-Tesema.
  2. Ala ile fale talafeagai foi mo i latou manaʻo e tupu faʻaola i le tausaga atoa, o le sili ona lelei vevela o 15-22 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona faʻaliliu le laʻau i le potu, i le vaitau mafanafana - faʻaalia i le ea tatala. E moʻi le totoina o se radish i le fale, ae le mafai ona faʻatupeina: o le a tulaʻi mai tau talafeagai mo le faʻatinoina o tulaga e pei o eleele matala.

Faʻalautelega tuputupu aʻe i le auala o le fatu ma le totoina:

  • A tupu le susulu i fualaʻau, e tatau ona e amata lulu i le afa lona lua o Mati. O le totoina o laʻau i totonu o moega e faʻataunuʻuina i le masina mulimuli ane, pe a fai e 2 paga o laulaau e fai i luga o laʻau.
  • Mo se laʻau le faʻamalieina o se radish, o se metotia faʻatupulaia auala e faʻaaogaina i nisi taimi: o le eleele pe a uma ona liusuavai le kiona ma le vevela o le 3-5 tikeri e talafeagai mo le totoina o fatu i eleele matala, masani ia Aperila. Faʻatoʻaga o le a faʻaauau lemu i le vevela o le 18-20 tikeri ma aunoa ma le osooso o le vevela osooso.

    O le Radish e faʻaalia e ni fatu tetele, e vave lava ona tupu le laau, e le gata i lea, e malulu-faʻamalulu, o lea e lulu ai i le eleele e aunoa ma le totoina. E fautuaina e toto le laʻau a le o le amataga o le tautotogo poʻo Aukuso.

Faʻamoemoe i le ituaiga o fualaʻau

E taua le iloa pe o afea, o le a le masina o le tautotogo poʻo le taumafanafana, e mafai ona e totoina ai se fualaʻau i eleele matala poʻo ni fatu, faʻamoemoe i le ituaiga ma ituaiga: Daikon, Maiskaya, uliuli ma isi.

  • Lanu uliuli o le tele o taimi e tuai pe ogatotonu o vaitau, o le mea lea, o ona fatu e totoina mai le faaiuga o Me i le amataga o Aukuso;
  • Sinasina sinasina (aofia ai ma le daikon) o le ogatotonu o vaitau, ma o le luluina e faia i le tautotogo. Daikon e talafeagai mo le tausaga atoa-totoina i totonu o le greenhouse, ma e tatau ona totoina i le eleele tatala i le faaiuga o Me.
  • Lanu lanumeamata ituaiga "Green Goddess" ma "Margelanskaya" ua vave pula, ma "Yuzhanka" - tuai tausaga. I le faaiuga o Aperila - amataga o Me, vave seleseleina ituaiga eseese e luluina: Maiskaya, Ladushka, Sultan - mo le taumafaina i le taumafanafana. O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le radish tuai na fuafuaina mo le teuina umi o se vaitaimi mai le afa lona lua o Iuni ia Iulai, e aofia ai ma le Doctor, Chernavka, Negritanka, Winter round black.

I itulagi eseese: i Siberia, Moscow itulagi, i le Urals

Ole mea o loʻo mulimuli mai e iloiloina le taimi e toto ai se aganuʻu i Siberia, i le Ural, i le itulagi o Moscow.

  • I Siberia, o ituaiga vave o radish e luluina i luga o moega ia le sili atu i le ogatotonu o Me, o sea ituaiga e mafai ona seleseleina i le faaiuga o Iulai - Aukuso. O se aga masani le totoina o radish o le taumalulu i Siberia i le afa lona lua o Iuni; o aʻa o fualaʻau mo le teuina i le taumalulu e i ai le taimi e matua ai ae leʻi amataina le aisa o le tautoulu, e oʻo lava i nofoaga malulu.
  • Aperila - amataga o Me o le taimi sili lea mo le totoina o le suʻesuʻe laʻau i le Moscow itulagi. I lenei itulagi, e mafai ona e totoina radish i luma o le taumalulu, ioe, tuai ituaiga.
  • O tulaga tau o le Ural e eseʻese mai i latou i Siberia, o lea o tulafono mo le totoina o radish e toetoe lava a tutusa, ae fautuaina e tagata atamamai le totoina o le laʻau i eleele matala i le amataga o Me, ma ituaiga taumalulu ia Iulai.

Ma, auiliiliga faʻamatalaga i luga o le taimi o le totoina o le radish ua mauaina, o le mea autu e le o le fenumiai ituaiga ma aua le faʻaalia fualaʻau i se umi tele aso o le malamalama. E tatau ona e faʻalogo i aso e tusa ai ma le kalena masina o le tausaga faʻatatau ma aua le misia le totōina o le tautotogo, a leai e ono tuʻua oe e aunoa ma ni aʻa lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 2019 MSAG Sauniga Afiafi mo le Aso o Tama u0026 Polokalame. June 16, 2019e (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com