Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Denia o se lauiloa taʻutaʻua taulaga i Sepania

Pin
Send
Share
Send

O Denia (Sepania) o se taulaga matagofie anamua, o se uafu taua o le Sami Metitirani, ma o se nofoaga taʻutaʻua.

Denia o loʻo tu i le itumalo o Alicante, i le pito i matu o le Costa Blanca. O le taulaga o loʻo tu i lalo o Mauga Montgo, o lona fanua e 66 m². O le eria o le fale o le tele-ituaiga faitau aofaʻi o 43,000.

O lenei nofoaga e fiafia tele i ai tagata femalagaaʻi i Europa, o le aofaʻi o malo e 5 taimi o le aofai o tagata tafafao. O le 'aʻai o Denia i Sepania e faʻatosina mai tagata femalagaaʻi ma lona tau malie, faʻamautuina lelei o mea, o matafaga lelei, o mea mananaia ma vaʻaiga matagofie.

Taua! A e alu i Denia, e tatau ona e manatuaina o loʻo i ai se taugata sili atu aso malolo nai lo isi nofoaga malolo i le Costa Blanca ma Sepania.

Tau: o afea le taimi sili e sau ai

O Denia o loʻo tu i se vaega o le tau, e malulu ma puʻupuʻu, ma o taumafanafana e mafanafana ma uumi. Ona o le mea moni e faapea i le itu i sisifo o lenei nofoaga e siomia e mauga, o le talafatai liliu mai ua tapunia mai malulu ea āu. Lenei faia Denia o se tasi o sili ona sologa lelei nofoaga i luga o le Costa Blanca.

O le vaitau o le matafaga iinei e tatala ia Iuni, pe a faʻatulaga le vevela o le ea i le + 26 ° C, ma o le vai i le Sami Metitirani e vevela e oʻo atu i le + 18 ... 20 ° C.

O le maualuga vaitau, pe a oʻo i le maualuga o numera o turisi e o mai i le sami mo malologa, tumau mai le amataga o Iulai i le faaiuga o Aukuso. I lenei vaitaimi, o le ea ea i totonu o le + 28 ... 35 ° C, ma le sami vai + 26 ... 28 ° C. E seasea timu i le taumafanafana.

O Setema o le taimi o le vevesi taimi mo tagata fiafia i le matafaga, ona o le ea ma le sami o loʻo mafanafana pea. Vevela o le ea + 25 ... 30 ° C, vai + 25 ° C E masani ona toulu timuga.

I le afa lona lua o Oketopa na faasolosolo malie lava ona malulu, ma ia Novema ua sili atu le malulu o le ea: + 18 ° C. Ua atili ai ona tetele timuga, e masani ona agi mai matagi ole afā ma afā ai le sami.

Ia Tesema ma Ianuari, tau mugala ma susulu o le tau, o le averesi o le vevela i aso uma e lata ile + 12… 16 ° C. Ia Fepuari, o le tau e le mafaamatalaina: e mafai ona mafanafana pe timu, savili ma malulu. I le po e masani ona le maualalo ifo nai lo + 10 ° C, i le ao pe tusa o le 14 ° C.

I le tau e totogo ai mea, e faasolosolo lava ona mafanafana le ea mai le + 16 ° C ia Mati i le + 21 ° C ia Me.

Matafaga o Denia

Pei o nofoaga uma e nonofo ai i Sepania, o Denia e faʻatosina mai ma ona matafaga matagofie, e mafai ona mafaufauina o se nofoaga faʻanatura i le lotoifale.

O le lautele (15-80 m) oneone oneone o le tele o matafaga o loʻo iai le umi atoa o le 20 km, ma e toeititi lava faʻaauau - o tafaoga nofoaga e mulimuli ai le tasi i le isi i se faʻaauau pea faʻasologa.

O le matafaga o le itu i matu o Denia, Les Martinez, mai le itu i matu o le taulaga, ua ufitia i le auro oneone. O le talafatai i saute o Denia e sili atu ona maʻa, ma maʻa taʻamaʻa.

O timu, sui potu ma fale taele e faʻapipiʻi i matafaga uma, faʻamalu ma potu malolo e mautotogi ai, o loʻo iai catamarans ma water ski ski, ma tamaʻi cafe e faigaluega.

O se tasi o aoga silisili o se tafaoga i le matafaga i lenei nofoaga, e oʻo foʻi i le tumutumuga o le vaitau maualuga, e te le tau tamoʻe i le sami i le taeao e saili se nofoaga talafeagai mo oe.

O matafaga taʻutaʻua i Denia e (o lo latou umi e faʻailoa i puipui):

  • Playa Nova (sili atu ile 1 km) - o loʻo tu i tafatafa o le taulaga, o le faitotoʻa i le sami e malu.
  • Punta del Raset (600 m) - o loʻo tu latalata i le ogatotonu o le taulaga, o le mea lea e masani ai ona sili atu lona pisi nai lo isi;
  • Les Bovetes (1.9 km);
  • Molins - iinei oe mafai ona totogi se tamai vaa;
  • LʻAlmadrava (2.9 km) - e aofia ai vaega e lua e sosoʻo mai. Tasi le vaega ma le oneone oneone o loʻo i ai se sao goto i totonu o le vai, faʻatumuina ma vai faatosina. O le isi eria e ufiufi i tamaʻi maʻamaʻa.
  • Les Deveses (4 km) o se matagi matagi na filifilia e tagata fiafia i le matagi poʻo le folau mo i latou lava.
  • O Arentes o loʻo tu i le Les Rotes Bay, e ona lona fanua faʻasao, o lona uiga e leai se gataifale o iai iina. Ae o le vai iinei e matua manino lava o le oneone oneone e mafai ona vaʻaia auiliili lava. O lenei 'upega tafaʻilagi e lauiloa i tagata eseese, ae e manaʻomia se pemita mai le munisipisi e maulu ai.
  • Les Marineta Casiana o se oneone oneone na faʻamanuiaina i le Fuʻa Lanumoana. Faʻatumuina ma malae taʻalo mo taʻaloga ma taʻaloga a tamaiti.
  • Punta Negra.

Vaaiga

E oʻo lava i turisi e fiafia i le tafaoga i le matafaga nai lo isi gaioiga, e mautinoa o le a fiafia e savali i luga o auala o le taulaga, faʻamasani ma vaʻaiga ma puʻeina ata matagofie e manatua ai le malaga i Denia (Sepania).

Castillo - Denia Castle

O lenei maota i luga o le pupū i le ogatotonu o le taulaga o le lauiloa lauiloa o Denia i Sepania. Mai le 'olo, fausia i le XI seneturi, naʻo toega o le pa puipui malosi na sao mai, ae o latou foliga mai e mataʻina. E le itiiti ifo le manaia o le vaʻai mamao a Denia ma le sami talafatai mai le tumutumu o le mato.

O le Maota muamua o le Kovana o loʻo iai nei le Archaeological Museum of Denia. I totonu o ona potu e 4, o loʻo faʻaalia ai se faʻaaliga tele, ma faʻamatalaina atu e uiga i mea na maua mai anamua i le nofoaga o loʻo nonofo ai.

Ulufale i le teritori Castillo ma le Archaeological Museum o loʻo faʻatinoina ma le tasi tiketi, e tau ai le 3 € mo tagata matutua, 1 € mo tamaiti mai le 5 i le 12 tausaga.

E mafai ona e asia le tosina mai i lenei taimi:

  • Novema-Mati: mai le 10:00 i le 13:00 ma mai le 15:00 i le 18:00;
  • Aperila-Me: mai le 10:00 i le 13:30 ma mai le 15:30 i le 19:00;
  • Iuni: mai le 10:00 i le 13:30 ma mai le 16:00 i le 19:30;
  • Iulai-Aukuso: mai le 10:00 i le 13:30 ma mai le 17:00 i le 20:30;
  • Setema: mai le 10:00 i le 13:30 ma mai le 16:00 i le 20:00;
  • Oketopa: mai le 10:00 i le 13:00 ma mai le 15:00 i le 18:30.

Castillo tuatusi: Carrer Sant Francesc, S / n, 03700 Denia, Alicante, Sepania

Aai tuai

O le nofoaga tutotonu iloga o loʻo tu i lalo o le mato ma le maota anamua o Denia, i sautesisifo o ia.

O le taulaga tuai o ni nai kuata ma le vaapiapi, faʻapipiʻi maʻa faʻapapanuina auala faʻapitoa o Sepania anamua. Fale fausia i le 16th - 17 seneturi e latalata i fale bourgeois o le 18th - 19 seneturi. Faatasi ai ma le mama terracotta-oneone fale o eseese fausaga fale, o loo i ai malualii malumalu ma monaseri.

O le auala sili ona faʻamalieina i le Old Town o Calles Loreto. E amata i lalo o Castillo, le mea o le taulaga sikuea e latalata i le taulaga fale, ona alu lea i le Augustinian monastery ma faʻaiʻu i se matagofie matagofie auala ma niu. I itu uma e lua o Calles Loreto, o loʻo i ai fale tuai maualalo, o ia fale taʻitasi o se faʻailoga iloga. Nei fale fale nei fale faleoloa, faleʻaiga ma tapas faʻamau.

Street Marques de Campos

I tua atu o auala vaapiapi o Denia, Marques de Campos Avenue foliga sili lautele lautele. I itu uma e lua o loʻo faʻavasegaina e lauolaola laʻau vaʻa tuai, lea e maua ai le paolo i le taumafanafana vevela. E i ai laulau o tele auala faleʻaiga uma i luga o le auala. I Aso Sa, e faasa le auala i Marques de Campos - ose faigamalaga lea e fiafia iai tagata e nonofo ai.

Manaia! Tele turisi e omai i Denia faʻapitoa mo le Boules a la mar (Bulls in the Sea) festival, lea e faʻatautaia i tausaga taʻitasi i le vaiaso lona lua o Iulai. A uma ona taufetuli povi, ona faasaʻoloto lea o nei manu i le malae ua uma ona ofi i luga o le maʻa, ma latou taumafai e mailei i le sami.

O tafatafa o le auala o Marques de Campos e faʻatulagaina ai se povi poʻa taʻaalo i le taimi o le Boules a la Mar festival.

Baix la Mar faifaiva kuata

O le Fisherman's Quarter e tu i le pito i tua o le Old Town, i le matafaga. Seia oo i le taufaaiuiuga o le vaitau o le 1970, o tagata folau, faifaiva ma faioloa na nonofo i lenei vaega felanulanuaʻi, lea e mafai ona taʻua o se faʻatosinaina faʻapitoa o le nofoaga faʻasolopito o Denia.

O fale tuai fogafalelua i luga o le teritori o Baix la Mar o loʻo valiina i susulu, lanu mauoa, lea e maua ai le faʻafouga o fale o le 19 seneturi se faʻafiafiaga faʻaopoopo. Faʻasaga i tua atu o nei fale i le taulaga o Denia i Sepania, o ata e sili ona aoga, pei o postcard.

Faʻaleagaina e le uafu

O le sami o se mea e matagofie ona felanulanuaʻi, o loʻo faʻatali mai ai tagata femalagaaʻi: nofoaga e toʻa selau o faioloa ma vaʻa fagota, vaʻa talafeagai ma vaʻa taugata. O vaʻa pasese e malaga ese mai iinei i Mayrca ma Ibiza, ma isi nofoaga malolo i le Costa Blanca.

I le itu i saute o le uafu, o loʻo iai foʻi leisi itu: o le tele o maketi iʻa i le taulaga ma le anoanoaʻi o iʻa aupito lelei na maua.

Marina el Portet de Denia o se nofoaga manaia e latalata i le uafu fagota o loʻo tupuolaola ma sili atu ona lauiloa. I luga o le faʻapaologa o loʻo iai faleoloa ma nofoaga mautotogi faʻatasi ai ma uiga eseese o taʻaloga vai, ua tatalaina nofoaga faʻapitoa mo le faʻataʻamilosaga, o le tele o faʻavaʻa ma faleʻaiga o loʻo faigaluega, ma ua faʻaauupegaina foʻi tamaiti.

Mo i latou e fia vaʻai i le tele o mea manaia e mafai ai, o loʻo i ai se auala savali ma tamoʻe savali i tafatafa o le moli o le ava.

Nofoaga: tau ma aiaiga

E ui o Denia o se itumalo itumalo ma e le lapoʻa tele, ae e faigofie lava ona filifili le tumau fale iinei. E i ai le tele filifilia o faletalimalo o vasega eseese i itulagi i matu - o loʻo tu i le loloto o nofoaga e nonofo ai ma latalata i matafaga i le talafatai. O iina e mafai ai foi ona e mauaina fale taugofie.

Tau fuafuaina mo apitaga i le nofoaga malolo i le taimi o le maualuga vaitau:

  • O se potu faʻalua i le faletalimalo 3 * e mafai ona maua mo le 90 € ma le 270 €, ae masani lava o le tau e teuina i le 150 €.
  • O se fale mautotogi mo se aiga poʻo se kulupu o 4 tagata e mafai ona mautotogi mo le 480 - 750 €.

Taua! A o resitalaina mea e nonofo ai, ia mautinoa ia faʻamanino pe o le aofaʻiga aofaʻi aofia ai totogifuapauina ma lafoga, pe afai latou te manaʻomia e totogi faʻapea.

Faʻafefea ona e alu iina

Denia o loʻo tu i le va o taulaga tetele e lua o Sepania, Valencia ma Alicante, ma e toeititi lava tutusa mamao mai ia latou. O nei 'aʻai taʻitasi o loʻo iai se malae vaʻalele e taliaina faʻavaomalo vaʻalele, ma mai iina o le a le faigata ai ona oʻo atu i Denia.

Alicante i Denia i le nofoaafi

E leai se nofoaga o nofoaafi i Denia, ae o loʻo i ai le nofoaga e taunuʻu mai ai le "taʻavale" - e pei o se nofoaafi eletise, na o le saoasaoa e alu i le saoasaoa maualalo.

Mai Alicante, o le tarama o ese mai Luceros (nofoaga lalo o le eleele pei o le metro), laina L1. Tuʻuga e faia i 11 ma 41 minute i itula uma, le taimi malaga i Benidorm, lea e te manaʻomia ai le suia nofoaafi - 1 itula 12 minute. I Benidorm, e tatau ona e alu i le tulaga o le laina L9, mai le mea e alu ese ai nofoaafi i itula uma i le 36 minute i Denia, o le faigamalaga e 1 itula ma le 45 minute.

O le malaga atoa, i le amanaʻia o le taimi mo se suiga, e tusa ma le 3 itula. O faʻatau pepa pasi o loʻo faʻatau atu ile ofisa tiketi ile nofoaga o Luceros, mo le aofaʻi ole malaga ole 9-10 €.

'Upega tafaʻilagi a le kamupani feaveaʻi, e te maua ai nisi faʻamatalaga: http://www.tramalicante.es/.

Fautuaga! Ina ia maua le avanoa e faamemelo ai i le matagofie matagofie laufanua, e sili atu le nofo i le itu taumatau i le itu o feoaʻiga.

I le pasi mai Alicate ma Valencia

E faigofie le malaga i Denia mai Valencia poʻo Alicante (e oʻo lava i le malae vaʻalele lava ia) i pasi, ona e iai le fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i le va o nei taulaga.

O le felauaiga e faia e le kamupani ALSA. E tusa ma le 10 vaalele i aso uma mai Valencia ma Alicante i le va o le 8:00 ma le 21:00. E fautuaina e siaki le taimi nei i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani vaʻalele www.alsa.es.

O le tiketi e mafai ona tusi i luga ole laiga i luga ole upega tafailagi lava e tasi, pe faʻatau vave aʻo leʻi tuʻua le ofisa pasi pasi pasi. O le pasese e 11 - 13 €.

Ole taimi ole malaga mai Aliconte e 1.5 - 3 itula, mai Valencia - e tusa ma le 2 itula - e faʻamoemoe uma ile aofaʻi o taofi mo se vaʻalele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faaiuga

Denia (Sepania) o se tasi lea o le tele o taulaga matagofie i le atunuʻu felanulanuaʻi lea e tosina mai i ai turisi. Faitau tusitusiga fou manaia i luga o la matou 'upega tafaʻilagi ma fuafua lau auala i Sepania ma isi atunuʻu.

Malaga fesoasoani:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Denia Town Centre (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com