Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le Cordana Mix rose ma faʻafefea ona tausi pe a uma ona faʻatau ma i le taimi o fugalaʻau? Toe gaosia ma faamai fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le Rose Cordana Mix o se fualaʻau agavaʻa, aua e mafai ona tupu faʻatasi i le togalaʻau ma totonu o fale.

O nei mea uma e mafai ona o lona laiti laʻititi ma susulu ma tele fugalaʻau.

I le tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ona tupu saʻo se fugalaʻau ina ia mafai ai ona faʻatauaina ona foliga maloloina ma tele fugalaʻau.

Faʻamatalaga auiliili ma foliga vaaia

O le faʻamatalaina rosa ituaiga o se laʻau laʻau e faʻamoemoe mo le totoina i le fale i totonu o ulo poʻo avea o se elemeni o laufanua mamanu (faitau e uiga i ituaiga ma ituaiga rosa iinei). Sili ona masani ona faʻaaogaina o se tuaoi fugalaʻau... Fugalauga tumau mo le ono masina - masani lenei vaitaimi amata i le faaiuga o le tautotogo ma faaiuina i le ogatotonu o le tautoulu.

O le laʻau e oʻo i le maualuga e le sili atu i le 30 senitimita. O papatusi laulaʻau e laʻititi, lanu meamata lanu meamata. O fugalaʻau e faia fuga masani. Fugalaʻau ave se tasi o le fa tulaga masani lanu: paʻepaʻe, samasama, piniki pe mumu.

E ui i le tele o fugalaʻau, e leai se manogi o nei rosa.

Talaʻaga o le amataga

O rosa faʻapea na fafagaina e le au faʻatoʻaga ile faʻaiuga ole senituri lona 19.... Na tupu i Farani. Ina ia maua le Cordana rose, o le Saina tiina rosa ma se Iapani dwarf multi-fugalaau rosa na kolosiina. Na faʻamanuiaina e le Botanist Jean Batisut Guillot le faia o lenei mea. Mai rosa Saina, na maua e Cordans le tele ma pupula o fugalaʻau, ma mai Iapani papaʻa - mafiafia pogisa faʻasusu lau.

O le igoa lona lua mo nei laʻau o le "polyanthus", o lona uiga i le gagana Eleni o le "multi-fugalaʻau".

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le vaega iloga taua o lenei ituaiga laau o le mafai lea ona totoina i totonu ma fafo. E aoga foi le taʻuina o le laʻititi o lenei rosa (vaai e uiga i tamaʻi ituaiga rosa iinei). Faʻafetai i lenei, fugalaʻau teuina foliga sili ona maaleale ma tumama.

faasinomaga! O le lelei o lenei fugalaʻau e leai sona manogi, o lona uiga e talafeagai mo le totoina i na nofoaga o loʻo nonofo ai tagata mama.

O le laau faamatala ua leai sub-ituaiga. E naʻo nai lanu e maua ai.

Mafai ona ou totoina i fafo pe a maeʻa se vaitaimi pe a maeʻa le faʻatau?

Lenei mafai ona faia. Ae e taua le fai mai o le Cordana rose na fafagaina i eria ma le feololo o le tau, o le mea lea, e tatau ona siitia le laʻau i le ea fou ma le faʻaeteete tele.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

E masani ona matala le fuga ile taimi ua uma le avanoa ile aisa. Lenei masani tupu i le mulimuli tautotogo masina, ae e tupu na o fugalaau e matauina i le amataga o le taumafanafana - e faʻamoemoe tasi lava i tulaga tau.

Fugalauga tumau mo le ono masina - seia oo i le ogatotonu o le tautoulu.

Tausi muamua ma pe a maeʻa fuga

  1. A maeʻa ona mago, ona tatau loa lea ona vavae ese latou, a leai o le a latou aveina ni meaʻai mai fugalaʻau o loʻo faʻatupuina.
  2. E le gata i lea, ae le i fugaina le rosa, e tatau ona fafagaina ma faʻaauau i le taimi atoa o le tatupu, talu ai e tele le malosi o le laʻau e fai ai lenei mea.
  3. Aua neʻi galo e uiga i le teuina faʻalua taimi i le tausaga - i le amataga o le tautotogo ma le tuai o le tautoulu.
  4. I le tautotogo, ae le i aliali mai muamua laʻau, o laʻau e faʻapuupuuina, ae na o ni nai senitimita, ae i le tautoulu, e mafai foi ona e tipiina le rosa i le aʻa. O le mea lea, o le fugalaʻau o le a toe faʻafouina i le taimi o le taumalulu.

Faʻafefea pe a leai ni fatuga?

E foliga mai, o le mafuaʻaga mo le leai o se fugalaʻau taʻoto i le le talafeagai tausiga.... Seʻi o tatou auʻiliʻili uma manatu i le faʻasologa.

  • Moli... O rosa e amanaʻia o ni laʻau sili ona malamalama i le malamalama. O itula o le ao e tatau ona 10-12 itula i le aso. Afai o lenei tulaga e le mafai ona faʻamalieina masani, e mafai ona faʻamalamalamaina moli faʻasolo. Ae o le tele o le malamalama e le o lona uiga uma e tatau ona avea ma se vevela o le la. O le moli e tatau ona faʻasalalauina, talu ai o le susulu o le la susunuina laulaʻau, ma mafua ai foi laʻitiiti fugalaʻau.
  • Eleele eleelea... O le taua tulaga mo le filifilia o se substrate o lona acidity, lea e tatau ona le faaituʻau. O le lona lua tulaga o le masini meatotino o le palapala. E tatau ona pasi saoloto le vai ma le ea, ae i le taimi lava e tasi e le o malamalama tele, a leai o le laʻau o le a faʻamamago lava i totonu o sea eleele, aemaise lava i le vevela o le tau.
  • Afai na faʻatoa e totoina se rosa, aua le faʻamoemoe e fuga mai ia, e ui lava e ono aliali mai luga o le laʻau. O le uluaʻi lua masina o Cordan o le a fetuʻunaʻi, ma na o le taimi lena o le a sauni ai e fuga.
  • Tau faataamilo... I se faʻaopopoga i le faʻasusu, e manaʻomia foʻi le rosa i le taele. Faasusu le fugalaʻau ma se vai vaivai faʻamalosi i le vevela o le potu. Lenei togafiti e sili ona lelei faia i le afiafi. Afai o le tau i fafo atu o le faʻamalama e vevela tele, e tatau ona e faʻasusu le laʻau e le gata i le afiafi, ae faʻapea foi i le aso atoa. E mafai foi ona e tuʻuina se koneteina i le vai, e faʻapusa ma faʻasusu le ea.
  • Le lava o mea aoga... Afai e le maua le fugalaʻau i soʻo se elemeni poʻo ni tonikoni elemeni, o le a le fuga. I se faʻaopopoga i le leai o se fugalaʻau, o le paie foliga lautele o le laʻau o loʻo faʻaopopoina foi. O le mea lea, aua neʻi galo e faia lavalava pito i luga i taʻilua vaiaso. E sili atu pe a fai o ni mea faʻapisinisi ua maeʻa sauni e faʻapitoa mo le aiga piniki.
  • Tipiina tuai... Afai na faʻatuai e le teu fugalaʻau le teuina ma faia i le afa lona lua o le tautotogo, masalo, na ia faʻasalaina le rosa e leai ni fuga i isi masina. O lenei e tatau ona e faʻatali mo se taimi umi seʻia ola ni fualaʻau fou ma ua sauni foʻi le fugalaʻau e fai fuga.
  • Faamaʻi ma faʻamaʻi... Masalo o le laʻau e afaina i se ituaiga o maʻi pe na osofai e iniseti leaga. Faʻafefea ona iloa i latou ma amata le taua saʻo, o le a matou taʻuina i le tusitusiga o loʻo i lalo.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Cordana roses e laʻititi ma e masani ona le tupu i luga atu o le 30 senitimita. O le mea lea, o ia laʻau e masani ona faʻaaogaina i le togalaʻau e pei o tuaoi fugalaʻau.

Faʻatonuga: faʻafefea ona tausi?

Filifiliga nofoa

I totonu o le fale, o lenei e tatau ona i sautesasaʻe pe sautesisifo.

Afai e te nofo i le fogafale muamua, ma o laʻau e tutupu i lalo o faʻamalama, ona mafai lea ona tuʻu le fugalaʻau i le itu i saute - o le a leai lava se malamalama iina.

Peitaʻi, e tatau ona e faʻaeteete ia aua neʻi tu le fugalaʻau i se nofoaga sili ona susulu. O le fautuaga lava e tasi e faʻatatau i le faʻatulagaina o rosa i le togalaʻau.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

Ua uma ona tatou talanoaina lenei mea i le tusitusiga i luga. E na ona matou faʻaopopoina lena oe manaʻomia le vaʻaia o le alavai vaega, lea o le a faʻaopoopoina maua ai ea faʻasalalauina.

Lūlū fatu

E mafai ona faʻatau ia mea totino ua uma ona fai, pe mafai foi ona selesele mai ni fatu ua mamae.

  1. Ae e te leʻi totoina i le eleele, e sili atu le faʻasusu fatu mo ni nai itula. pe oʻo foʻi i le 'afa aso.
  2. I lenei taimi, oe mafai ona saunia le palapala. E tatau ona i ai le tele o peat ma vaitafe oneone, ma o le substrate tatau ona faʻamalū lelei.
  3. O fatu e taoto i le eleele ma mama luluina i le eleele.
  4. A maeʻa lena, ufiufi le koneteina i se tifaga poʻo se tioata malamalama ma tuʻu i totonu o se mafanafana, susulu lelei nofoaga.
  5. E tele ni vaiaso e faʻatali ai mo le taimi muamua. A maeʻa ona vaʻaia muamua laʻau, e tatau ona e aveʻese le ata ae faʻatali seʻi oʻo mai 2-3 lau i luga o tamaʻi fugalaʻau.
  6. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, o le tifaga mafai ona maulu i totonu o container eseese. La latou lapoʻa le tatau ona lapoʻa, e lava le 200 ml ipu palasitika.

Vevela

O fua sili ona lelei o le vevela o le 18-22 tikeri Celsius. Rose Cordana mafai ona faigofie ona tatalia sina pa'ū o le vevela, ae e sili atu le aloese mai le soona vevela.

Faasusu

Faasusu le palapala pe a mago. I le taumafanafana, e tupu lenei i le lua i le tolu taimi i le vaiaso. I le taumalulu, o le tele o taimi e faʻasusu e masani ona faʻaititia i le tasi i le vaiaso. E sili le faʻasusu o le eleele ile vai faʻamautu ile potu vevela.

Laʻei pito i luga

E talafeagai mo le laʻau mo le atoa tuputupu ae o atinaʻe ma fugalaʻau. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻataunuʻuina faalua i le masina i le tautotogo ma le taumafanafana. I le taumalulu, tasi le masina o le a lava. Fertilization e tuʻufaʻatasia ma faʻasusu.

Teuteuina

O tifaga e faʻaititia faʻalua ile tausaga - ile amataga o le tautotogo male tuai o le tautoulu. O le taimi muamua na latou tipiina na o ni nai senitimita, ae e te leʻi oʻo i le taumalulu, e mafai ona e tipiina lala i aʻa tonu.

Faʻaliliuga

Oe manaʻomia le suia o le eleele ma fugalaʻau i le taʻi lua tausaga.

Aua le filifilia se ulo e tele tele. Ua lava e faʻatau se koneteina, le lautele o lea o le a avea 3-4 senitimita lapoʻa nai lo le muamua tasi.

Faʻatasi ma le suiga o le fugalaʻau, e manaʻomia le suia o le eleele. Talu mai le lua tausaga ua leiloa le tele o ana meaʻai.

Sauni mo le taumalulu

Ae le i faʻamalulu, na tulaʻi le Cordana, e pei ona uma ona tatou fai atu, e teuteu, ma aveese uma laʻau gagau e aveʻese foi. E fautuaina e aua le tuʻu le laʻau i le malulu i fafo. O lenei ituaiga rosa e le faʻatagaina le malulu.

Toe gaosia

O le auala sili ona lelei e maua ai se laʻau fou o le tipiina.

  1. O tipi e saunia ma le umi o le 20-30 senitimita. Le itiiti ifo ma le 5-6 ola buds tatau ona tumau i luga o nei gaioiga.
  2. E totoina i latou i se auala e lua pe tolu ni fatuga i le eleele ma tutusa numera i le ea.
  3. O fualaʻau e afifi, tusa lava pe o loʻo i totonu o le fale, seʻia aliaʻe ni fuga fou i luga o latou. Lenei masani lava ona atoa le taumalulu.

O le isi tulaga taua o le fou o tipi ma le taimi fanauina. E te manaʻomia totō fou faʻapipiina laʻau ma e sili atu le faia lenei i le taimi lava pe a maeʻa fugalaʻau.

Ina ia faamemelo i rosa lauolaola olaola, e tatau ona e tausia faalelei. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o loʻo iai tala e faʻamatalaina ituaiga Agangement, Princess Anne, Lady of Shallot, Grandiflora, Falstaff, Eddie Mitchell, Aqua, Ashram, Golden Celebration, Lady Bombastic, faʻapea foʻi ma le latou tausiga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻafitauli nei e ono faʻatali ile Rose Cordana:

  • apogaleveleve mite;
  • talita ma talita pepelo;
  • rosa aphid;
  • efuefu efuefu;
  • faamai fungal ma viral.

O tulaga sili ona talafeagai mo le atinaʻeina o maʻi o le susū ma malulu o le tau.

O nei faʻafitauli uma e foia i le fesoasoani o fungicides. E tele taimi latou te faʻagaioia ai le laʻau. I le vaitaimi o togafitiga, o rosa ua afaina e tuʻu ese mai isi laʻau maloloina.

faasinomaga! O se puipuiga sili ona lelei o foliga vaaia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le togafitia o vailaʻau puipuia, pei o le "Epin" ma le "Zircon".

Rose - e tatau ona avea ma masiofo o fugalaʻau. O le mea lea, pe a mauaina sea ituaiga laʻau, aua le faʻamoemoe o le a le manaʻomia le faʻalogo ia ia lava. Mo ia matagofie luga o lau '' upega tafaʻilagi oe manaʻomia le totogi ma le faʻaeteete ma le tausiga lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ROAST YOURSELF CHALLENGE Calle y Poché (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com