Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O afea ma faʻapefea ona toe tipi se gerbera pe a maeʻa le faʻatau? Fautuaina fugalaau

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma le susulu ma matagofie fugalaʻau avanoa mo le totoina i le fale, gerbera ua manatu o se tasi o le sili ona lelei. I fafo, e pei o le chamomile. O le lanu lanu o lenei laʻau e eseʻese lava, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina e fausia ai ni amataga ma matagofie teufugalaau.

E le o tagata uma iloa iloa totoina se gerbera. E moni, naʻo pe a fai le galuega e saʻo, o le a faigofie ma manaia le tausia o se fugalaʻau, ma ia, i le isi itu, o le a fiafia ma matagofie mo se taimi umi. Faʻafefea ma o afea e tui saʻo ai se laʻau, faitau pea.

O le a lea

Gerbera o se fualaʻau faʻatoʻaga e mafai ona tupu i le tele o tausaga.... E mafai ona avea lilac, moli, kulimi, lanumoana, burgundy. E faʻailoa mai e laupepa uumi, tusitusi i pito ma aoina i se rosette. O faʻavae ma petioles e ono tuʻuina i lalo.

Peduncles e masani ona umi, e mafai ona oʻo atu i le 70 cm le umi, e leai ni laulaʻau. O fualaʻau e aoina i inflorescences-ato, faʻatosina mai ma o latou le masani ai matagofie ma pupula foliga. O le tele o inflorescences e mai le 4 i le 15 cm. I nisi ituaiga e mafai ona 30 cm.O le marginal fugalaʻau e ligulate, e i ai o latou lanu eseese ma uumi. A maeʻa fugalaʻau, latou fua mai, o le olaola o lenei mea e mafai ona oʻo atu i le 6 masina.

O afea e manaʻomia ai se taotoga?

Fautuaga! I le mulimulitaʻi i tulafono ma tausisi i le fuafuaga, oe mafai ona ausia sili lelei toe faʻaleleia o le gerbera ma laʻititi faʻaleagaina e le aʻafia ai le tuputupu aʻe.

O le toe totoina o laʻau e faia i sina taimi pe a maeʻa le faʻatau. ina ia mafai ai ona tuʻu le laʻau i totonu o se ulo talafeagai. E mafai foi ona faʻataunuʻuina pe a maeʻa fugalaʻau ina ia mafai ona toe tipiina le gerbera i totonu o se koneteina lapoʻa.

O le totoina e faia pe a tatau ai e suia le eleele - nematodes ma isi parasites mafai ona faʻamautuina i totonu, lea ei ai se leaga aʻafiaga i le gerbera. O le eleele fou ma le ulo o le a fesoasoani e foʻia le faʻafitauli ma toe faʻaleleia fugalaʻau.

Tulaga lelei, gerberas e totoina i le tautotogo.pe a uma lona fuga. A maeʻa ona paʻu ese inflorescences, o le laʻau alu atu i le faʻamoega poʻo le moe. Ile taimi nei, e manaʻomia le faʻaititia ole faʻasusu, ae ole taimi lava e faʻasusu ai ile taimi e mafai ai. O minerale laʻititi e sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoe - latou te faʻatelevave le toe faʻaleleia ma saunia le laʻau mo le toe tuiina. I tua atu i na mea uma, e mafai ona avea ma faʻalavelave tele mo se fugalaʻau. Ina ia aloese mai lenei, e sili atu le faia o lavalava pito i luga, lea o le a faʻaleleia atili ai le felauaiga o mea aoga ma faʻamalosia aʻa.

Eleele ma ulo

O le tali sili ona lelei mo le gerbera o le ipu omea, e le ufiufiina i le kelu - o se koneteina e sili ona lelei mo le ea feʻaveaʻi ma faʻatagaina aʻa e manava. E mafai foi ona e aveina se atigipusa palasitika, ae o le mea autu aiaiga e tatau ona manava.

O le eleele e tatau ona tumau maloloina ma mama - e le tatau ona iai se humus poʻo se faʻapala. Lua vaega o laufanua palapala e tatau ona palu faʻatasi ma peat ma se vaega o le vaitafe oneone.

Tusitusiga! Afai e faigata ia oe ona fausia se eleele talafeagai, e mafai ona e faʻatauina se mea na saunia i totonu o le faleoloa. Naʻo le ave o le aofaʻi saʻo ma toto toto le fugalaʻau i totonu o se ulo fou.

Auiliiliga faʻatonuga

  1. Afai na faʻatoa e faʻatau se gerbera, e tatau ona e tuʻuina iai sina taimi e faʻafetaui ai.
  2. Ma, faʻaaogaina le auala faʻamatuʻu atu, toto i totonu o se keramika, manava ulo, lea e tatau ona muamua fufuluina i le vai pupuna. E tatau ona i ai ni alavai i le pito i lalo, ma o le eleele e tatau ona avea o sina acidic, aofia ai o lau, eleele, oneone ma peat. E mafai foi ona e faʻaopopo sina faʻalauteleina ole kelei, perlite, paina paʻu ia ia. E sili le faʻatau faʻatasi sauniuniga - gerbera e matua nofouta ile tele o faʻamaʻi.
  3. A maeʻa ona toto le laʻau i totonu o se ulo fou, o le vaʻaia lelei o le a faʻaititia i le faʻavai taimi talafeagai. Ae e i ai le numera o nuances iinei:
    • faʻasusu e faia i taimi uma ma i ni aofaiga laititi, talu ai e le tatau ona lolovaia le vai pe faʻatagaina e faʻamamago;
    • faʻasusu e faia ma le faʻaeteete - e leʻo le aʻa, ae o le apa;
    • o le suavai faʻaputuputu i totonu o le paleta tatau ona sasaʻaina;
    • vai e tatau ona i le vevela vevela, talu ai faʻasusu i le malulu vai o le a taitai atu ai i le oti o le laʻau;
    • afai o le ea i totonu o le potu e matutu, o se lelei fofo o le spray spray gerbera, e aofia ai ona laʻau ma faʻavae - sūsū e tatau ona i ai i se maualuga tulaga, aua o lenei o se faʻapitoa vaega e fesoasoani i le lelei tuputupu aʻe.

Faʻafefea ma o afea e sui ai i se isi ulo?

O fugalaʻau Gerbera e ola lelei i totonu o vaʻa loloto ma lautele. Aua le toe totoina le laau i le taimi lava na uma ai le faʻatau. - Tuʻu na o ia mo 2 vaiaso, o lea o le a masani ai i tuutuuga. A maeʻa ona masani ma fetuʻunaʻi le fugalaʻau i ni tuutuuga fou, o le a mafai ona amata amata totoina. I le taimi lava e tasi, aua neʻi galo tulafono fesuiaʻi. I lenei tulaga, e le aoga le faʻaititia o le aofaʻi o le vai ua faʻaaogaina. E sili atu le tuʻuina o le fugalaʻau i se nofoaga lelei, talu ai o le vevela, moli ma isi tuaoi taua tele taua ma aʻafia ai le iʻuga o le taotoga.

Faʻafefea ona toto i le fale?

O le totoina o gerberas i totonu o ulo e le o se faigofie galuega. Manatua o sea laʻau e manaʻomia le tele o le malamalama ma le mafanafana, e le mafai ona totoina i totonu o se ulo e telē tele pe laititi foi. E tatau ona filifili se ulo mo le tele o le laʻau ma faʻateleina lona tele i le tuʻusaʻo faʻatusatusa i le tuputupu aʻe o le gerbera. Ma o le a faʻasolosolo ona tupu se laʻau e aunoa ma se taofi i le tuputupu aʻe (na matou talanoa e uiga i tulafono o le tausiga ma foliga o le totoina o le gerbera i le fale iinei).

Taua! A totoina, e taua le mautinoa ia togafitia taʻitasi container ma se vailaʻau ina ia tuʻuʻese ai le faʻaleagaina o le eleele ma le atinaʻeina o faʻamaʻi. Ma ina ua maeʻa, latou tuʻu le palapala ma Gerbera ola.

Faitau e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le potu gerbera mafai ona faʻaleagaina se fugalaʻau, faʻapea foi ma auala o tauiviga ma togafitiga, faitau iinei.

Tausiga tulitatao

O se Gerbera i totonu e nofo mo le 4 tausaga, pe a maeʻa le fuga o le togavao suia ma suia le laʻau i se fou (oe mafai ona iloa e uiga pe o afea ma pe toafia gerberas fuga ma aisea latou te le faia ai iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai e uiga i tulafono mo le totoina o se fugalaʻau i le togalaau ma i le fale). Talu ai e vevela, ae le i oʻo mai le malulu o le tau, o fugalaʻau totoina i totonu o se fugalaʻau teuina i totonu o ulo. O mea i totonu e mafai ona faʻataunuʻuina i le fale - o le laʻau e le faʻafiafiaina, ae manaʻomia le faʻamamaina ma le faʻamafanafanaina o le potu, faʻapea foʻi ma moli talafeagai. O le taotoga e faia pe a manaʻomia... Afai o le fugalaʻau na ola mo se taimi umi, ona sili atu lea ona sui i le tautotogo poʻo le tuai o le taumafanafana.

O le tuʻufaʻatasiga o le palapala e tatau ona faʻapea:

  • 2 fasi fanua lau.
  • 1 vaega peat.
  • 1 vaega oneone poʻo sphagnum.

Tausiga:

  1. Aua le faʻaopopoina le humus poʻo le faʻapala i le palapala. O le substrate o loʻo faʻatau ai le gerbera i le faleoloa e le talafeagai mo le faʻaaogaina i le fale.
  2. Faʻasusu le laʻau tatau ona feololo ma masani.
  3. E le tau manaʻomia le teuina e le fugalaʻau.
  4. E sili pe a faʻasusu ona laulaʻau i le vai i se mamao mamao.
  5. Lavalava pito i luga e faia 2-3 taimi i le masina i le taimi o le ola ola vaitau ma minerale fetilaisa. E le faʻapea e sili atu le faʻataunuʻuina o ofu i luga e ala i le faʻalauiloaina o le magnesium sulfate. I le taumalulu, e mafai ona e fafagaina i le phosphorus.

Faaiuga

I le aotelega, e taua le maitauina o O le tuiina o Gerbera e le o se faigofie galuega... E manaʻomia le faʻaeteete ma le maopoopo. Ae afai e te fiafia i lenei fugalaʻau ma manaʻo e faʻafiafia ia te ia mo ni nai tausaga, e taua le faʻamautinoaina o se taimi tuiina, lea e aoga i taimi uma. I le mulimuli ai i fautuaga o loʻo taua i luga, o le a mafai e tagata uma ona faʻatinoina se totoga o le Gerbera e aunoa ma se mea faʻafitauli. E ui lava i le tepa muamua, o nei mea uma e foliga mai e sili ona faʻalavelave ma faʻaalu ai le taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lou Sei Mai Samoa (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com