Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vitio citrus: faʻafefea ona 'ai saʻo le tipolo ma le a le tele e mafai ona' ai i le aso?

Pin
Send
Share
Send

O le fualaʻau mata e teu ai le tofo i soʻo se laasaga o le matua e taʻua o le tipolo.

O nei fualaʻau e faʻaaogaina i le lalolagi atoa, mafuli lava mo mea e fai ai kuka.

O le tele o taimi latou te faʻaaogaina le sua, e le gata e manaia le tofo, ae o se gaioiga faʻatatau i le faʻamamaina o le tino.

Mai le tusitusiga o loʻo i lalo, saili pe faʻafefea ona lelei faʻaumatia lemoni ma pe o le a le tele e sefe ai.

Tofo

O le tipolo e lauiloa tele i lona tofo, e mafai ona taʻua ole faʻailoga o fualaʻau. Tele o tagata i ai a mautu fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga: oona - tipolo.

Mea manaia. Mo le tele o tagata masani i le tofo o tipolo, o le naʻo mafaufauga o lenei fualaʻau mafua ai faʻateleina salivation.

Faʻafefea ia fua?

I se tulaga lautele, o le fualaʻau o se moli samasama ellipsoidal fua, pe a ma le 6-9 cm le umi ma le 4-6 cm le lautele.Lalo o le paʻu o le fualaʻau lava ia, e aofia ai tusa ma le 8-10 vaega (fasi) faʻatumuina i sua sua. O fatu o le laʻau e laʻititi, 4-6 mm le umi, paʻepaʻe pe samasama samasama-lanu meamata, ovoid.

Eseesega o ituaiga

E tele ituaiga o tipolo, e vaevaeina i ni vaega taua se lua - o le palasi ma le laʻau pei o le vaega lona lua e maualuga lona fua.

E toaitiiti tagata e iloa, ae faʻalagolago i le ituaiga, o le tele o le fualaʻau mafai ona fesuiaʻi mai se lupe fuamoa, i fualaʻau mamafa tusa ma le 2 kg.

I se faʻaopopoga i le lapoʻa, o fualaʻau o 'eseʻese ituaiga eseese:

  1. foliga - lapoʻa, pe faʻapea foi le isi itu, sili atu faʻaumiumi, foliga pea, ma isi.
  2. lanu - mai le lanumeamata i le samasama o fesuiaʻiga tikeri o le susulu ma le saturation;
  3. paʻu mafiafia.

O le eseʻesega taliaina i le va o le "tipolo" ma le "lime" e i ai lona fai meaʻai masani. O le lime e pei o le lemoni, ma o ona fualaʻau e i ai lona uiga tofo ma faʻapitoa manogi naʻo i se taimi faapitoa o le matua. I fualaʻau suamalie pula, e mafai ona suia le tofo ile suamalie-suamalie, ma le manogi lilo lona faʻaaliga manino.

Aisea ua oona ai?

O se aofaʻiga tele o meaola oona, aemaise i le citric ma le malic, e avatua i nei fualaʻau se ituaiga oona oona. I luga ole fua ole pH, ole eseʻesega ile va ole numera fesoʻotaʻi e faʻailoa mai ai le eseʻesega sefulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le PH 5 e 10 taimi sili atu ona acidic nai lo le PH 6 ma le 100 taimi e sili atu ona acidic nai lo le PH 7, lea e manatu le faʻaituʻau. O le sua o le tipolo e iai lona taua i le va o le 2 ma le 3, lea e 10 afe i le 100 afe taimi sili atu acidic nai lo le vai.

Faʻafefea ona faʻaaoga saʻo?

E le mafai e tagata uma ona 'ai lemoni pei o na, i lona mama foliga. Tele lava latou faʻaaogaina le sua o nei fualaʻau, pe faʻaopopo sina fasi i soʻo se meainu, mo se faʻataʻitaʻiga, ti. I se tulaga lautele, o le tu masani o le inu lauti ma lemoni e salalau tele lava i le teritori o le Soviet Union muamua. I fafo atu, o lenei tuʻufaʻatasiga e taʻua o le "ti i Rusia".

E i ai le auala lenei o le faʻaaogaina o tipolo - fufulu maeʻaeʻa, tipi i fasi manifinifi faʻatasi ma le fugalaʻau, o fualaʻau e tuʻu faʻapipiʻi i nisi ituaiga o ipu ma le lautele o ua, faʻapipiʻi vaega taʻitasi ma suka. O le faʻatumuina koneteina e tapunia mau ma se tapuni ma tuua mo sina taimi, seʻia o le sitrus fualaʻau tuʻu fafo sua. O le iʻuga oloa ua faʻaumatia i le lauti poʻo ia lava, talu ai o le suka faʻamaluluina le faʻailoaina o le acidity o le tipolo. O isi taimi suka e suia i le meli, lea atili faʻalauteleina le aoga o le maeʻa oloa.

Lemon, sausauina i le suka ma le kofe pauta, e masani ona avea o se meaʻai mo le cognac. E masani ona talitonuina o le tusitala o lenei fua o le Russian Tsar Nicholas I, o le mea lea ua faʻaigoa ai le meaʻai "Nikolashka".

E fia?

Talu ai le tofo faʻapitoa o nei fualaʻau mata, e faigata tele ona faʻaalu i kilokalama. E feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, o le tipolo e le o le taʻimua i le vaitamini C. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fualaʻau uliuli e 5 taimi le sili atu o lenei vaitamini, kiwi - 4.5 taimi, moli - 1.5 taimi, ma e oʻo foʻi i kapisi papaʻe e sili atu i le tipolo i lenei faʻailo. ...

Ae talu ai e le faigofie tele ona maua ni fualaʻau uliuli fou i a tatou latitu i le taumalulu, o tipolo, faʻatasi ai ma isi fualaʻau 'aina, o le autu lea o le vaitamini C.

O le citric acid o loʻo i totonu o nei fualaʻau mata, o lo o taua ai sona sao taua i le faiga o le olaola o sela, e sili atu lona aoga i tagata. O le inuina o se lapoʻa o vailaʻau ole citric acid i le taimi e afaina ai le manava e ufiufi ai ma e mafai foi ona oo atu ai i le puaʻi toto.

Ae ui i lea, o le mauaina o sea utaina fualaʻau mai lemoni e faʻafitauli, o lea e mafai ai 'ona e' ai e aunoa ma le fefe, e ui lava e tatau ona manatuaina o soʻo se acid faʻamaʻaina le manava ufiufi. Mo lenei mafuaʻaga, oe le tatau ona ave le faʻavasega lemoni sua poʻo le fualaʻau lava ia i luga o se manava gaogao.

E fia kalama e fautuaina e 'ai i le aso?

Pei o fautuaga i meaʻai, o le tali i lenei fesili e sili ona taʻitasi ma tagata. O le manaʻoga mo nisi vaitamini, o le lamatiaga o le hypervitaminosis, tali atu i faʻasoesa ma le le onosaʻi i meaai e tatau ona faʻaalia e se fomaʻi. E leai ni tulafono lautele ile aofaʻi o lemoni e mafai ona 'ai i le aso, ma le fia e le mafai ai - e tatau ona faia suʻega.

Faʻafitauli

Muamua lava o lemoni e faʻafitiaina mo i latou o loʻo afaina i fualaʻau 'aina... O le allerg o meaʻai e mamao mai se faʻamaʻi le afaina - afai mo le toʻatasi le tagata o le iniseti o le toto i totonu o le tino e faʻaiʻuina i ni foliga le lelei o pimples leaga, o lona uiga mo le isi, o le mataupu e ono faʻaiʻuina i le edema a Quincke, e oʻo i le oti.

Lona lua, o le fesili tulaʻi mai pe mafai ona 'ai citrus fualaʻau, i faapitoa lemoni, ma pancreatitis, gastritis ma maualuga acidity, i le taimi o le faʻatupuina o manava papala, faʻapea foi ma tagata o loʻo tigaina i le fatufatu osofaʻiga, pe leai. E le fautuaina e fomai le faia o lenei.

Citric acid faʻatupuina aʻafia le nifo enamel - pe afai e i ai ni faʻafitauli i lenei eria, e sili atu le musu e faʻaogaina uma lemoni latou ma le faʻamamago sua o le sua.

Lemi ma fualaʻau uma e tatau ona 'aina ma le faʻaeteete e fafine maʻitaga, ina ia aua nei fausia se faʻateleina lagona malamalama i nei oloa i le pepe i le lumanaʻi.

Faʻamata e mafai pe leai le faʻaaogaina i aso uma?

Ioe, e te mafaia, ae faʻatasi ma ni masalosaloga.

  • Muamua, pe a fai e leai ni faʻafitauli ua lisiina i luga.
  • Lona lua, e tatau ona e faia ni puipuiga: mo se faʻataʻitaʻiga, aua le faʻaaogaina le sua o le tipolo i luga o le manava gaogao, ma fufulu ou nifo pe faʻamama lou gutu pe a uma ona 'ai nei fualaʻau. Ma, ioe, 'ai i latou i aofaʻi talafeagai, aunoa ma le tuleia o latou ia te oe lava e ala i le malosi, musuia e nisi fou fangled diet po o se fua mo le "matagofie" toe faʻaleleia.

E le gata i lea, O le inuina o se vai inu C-rich rich e pei o lemoni vai i aso uma ma taumafataga o le a fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o nisi minerals, e aofia ai le uʻamea.

O le a le mea e tupu pe a fai e te aveina i aso uma?

Ole toʻatele o tatou e amata ona faʻaaogaina le tipolo ti ma fualaʻau 'aina i latou lava ile faʻateia tele pe a paʻu ile taumalulu vaitau. E sili atu le poto e faia puipuiga muamua, ma i lenei lemoni o le a avea ma sili fesoasoani. O nei fualaʻau e taugofie tele, e fai si taugata ma e mafai ona teuina mo se taimi umi e aunoa ma le leiloaina o latou uiga aoga, e matua taua lava i matū i matu.

I le avea ai o se puipuiga, o lea ua oʻo i le vaitau o le tautoulu, e mafai ona e amata inuina le suavai vai tipolo poʻo le faʻaopopoina o se fasi fualaʻau i se masani o ipu ti. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e maua ia le itiiti ifo i se vaega o le manaʻomia i aso uma fualaʻau o le vaitamini C, lea ei ai se sao taua i le faʻavaeina o le puipuiga.

Afai e te 'ai se fualaʻau atoa i le aso

O le a le mea e tupu pe a fai e te 'aina lenei moli atoa? Masalo lava, e leai se mea leaga mo lou soifua maloloina o le a tupu, pe a fai e leai sau faʻafitauli i le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina. O le fualaʻau o le vailaʻau C i aso uma e manaʻomia mo se tagata matua e 90 mg, 100 go lemoni e iai mai le 40 i le 60 mg. O le mea lea, o le aofaʻi o le vaitamini C i le tasi tipolo fuaina mamafa e uiga i le 150 g e tusa ma le lua vaetolu o le fualaʻau i aso uma.

Ayurveda (o le saienisi faʻafomaʻi o Initia anamua na ola pea e oʻo mai i lenei aso) talitonu o le tasi lemoni i le aso fesoasoani i se tagata aveʻesea le tele o lauiloa iloa. Moni, e tatau ona 'ai fualaʻau mo le togafitiga o faʻamaʻi eseʻese e aunoa ma le suka.

Tagata nonofo i le itu i matu, leai se vitamini C ona o tulaga tau, o le 'ai se tasi lemoni i aso uma o le a puipuia ai latou lava mai le tulaʻi mai o se faʻamaʻi le fiafia e pei o scurvy.

Mafai ona ou 'ai i le po po o le taeao i luga o se manava avanoa?

Faʻatasi ai ma ni lapataiga, e faigofie lava lea. E pei ona taʻua i luga, o le mataʻutia o le sua o le tipolo mo le manava o le maualuga mea o faʻatulagaina acid... Ina ia faʻapalepaleina lo latou itaitagofie, e tatau ona e faʻasusu le sua o le tipolo i le vai.

O se ipu vai mafanafana ma le sua o le tipolo i luga o le manava gaogao, i le taimi lava na te ala ai, o le a faʻatagaina ai le tino ona faʻamalosi ma faʻasolo atu i le taeao o loʻo loma. A maeʻa le 20-30 minute, ua amata loa ona 'ai.

Chamomile ti ma lemoni ma meli i le po o se sili malu sooupu soʻona faia e faigofie ai ona moe ma faʻamalosia lelei moe. Pau lava le toe faʻafitauli o le vaivai diuretic aafiaga o lenei vailaʻau, o lea e aoga ai le iloiloina pe faʻaaogaina i le po pe leai. E talafeagai le inu i se mea inu a itiiti mai 1.5-2 itula ae e te leʻi moe.

O le a le mea e tupu pe a fai e te soona tele?

E foliga mai o le a mafai ona e 'aia le tele o nei fualaʻau fualaʻau tonu ona o latou faʻapitoa suamalie tofo. Faʻapea foi, e leʻo manino le tele o lena tele? 1kg o lemoni e ono tau atu i ni faʻalavelave matuia, e ui lava, e foliga mai, o le a maua ai le faʻamomomo.

O se aofaiga e sili atu lapoʻa, atonu lava, o le a taitai atu ai i le manava le afaina tonu ona o le faatumuina o le fualaʻau ma organic acid. I se tulaga lautele, e leai se mea mataʻutia e tupu i se soifua maloloina tagata, ae e le aoga lava le faʻataʻitaʻia ma lou tino.

Faʻafefea ona inu saʻo le sua o le tipolo ma o le a le mea e fesoasoani ai?

E saʻo - faʻavaivaia. Lenei o le a faʻamamaina le le faʻamafanafanaina, puipuia le gastric mucosa ma faʻaitiitia ai le afaina i nifo enamel. Lemon sua e mafai ona faʻalanu i le mafanafana pe malulu vai faʻalagolago i le vaitau, faʻaopopo le meli po o le suka i le tofo pe a manaʻomia.

Tusitusiga. A uma ona faʻaluina i le manava, o le sua o le tipolo e maua mai ai le alkaline-by-oloa e atili ai ona alkaline le miaga. O le mea lea, e manatu alkalizing e ui lava i lona acidic pH.

O finau a nisi tagata popoto, o le acidic environment i le tino o le mafuaʻaga lea o le tele o faʻamaʻi pei o le osteoporosis, faʻamaʻi mata, faʻamaʻi fatu, e oʻo lava i le kanesa.

Tusa lava pe o latou tofo, o lemoni o loʻo i totonu o le pito i luga alkalizing meaai. Lemon sua o loʻo i ai foi laʻititi aofaʻiga o vailaʻau oona, e mafai ona fesoasoani e tuʻu i lalo lou aʻafiaga o le fatu faʻamaʻi e ala i le faʻamalosia o alatoto, faʻaititia le pupuga, ma le puipuia o faʻamaʻaina o maa.

E le gata i lea, o nisi suʻesuʻega lipoti lena inu masani i le sua o le tipolo mo maʻa fatugaʻo e mafai ona fesoasoani e puipuia ni ituaiga maʻa mai le fausiaina i fatugaʻo.

Faʻagasologa o fualaʻau 'aina aʻo leʻi taumafaina

Ae le i 'ai se fualaʻau, faia lauti ma ia pe oomi le sua mai ai, o le a saʻo e fufulu maeʻa le fualaʻau i lalo o le tafe vai vevela ma le omomi poʻo le pulumu. O fualaʻau e momoli mai i si o tatou atunuʻu mai se mea mamao, ae e te leʻi oʻo atu i le tagata faʻatau, latou te pasi ane i lima e tele.

A uma ona seleseleina fualaʻau mata e tatau ona togafitia ma mea nei faasao: diphenyl, orthophenylphenol, sodium orthophenylphenolate, thiabendazole, alkaline salts o fatty acid, beeswax, carnauba wax, nisi fualaʻau resins, polyolefinic acid, shellac.

A e fuafua e fai se sua mai tipolo, ia fufulu lelei le fualaʻau lalo o le tafe vai vevela. I le mea e te o le a faʻaopopo fasi fualaʻau i lauti, faʻapipiʻi i latou i le suka pe faʻaaoga le fofo mo culinary faʻamoemoega, oe manaʻomia e fufulu i latou i lalo o le vai vevela, olo i le tao taoina - o le a fesoasoani faʻateʻa ese le solo o loʻo ufiufi le paʻu fualaʻau. A maeʻa lena, fautuaina e sasaa le vai pupuna i luga o le tipolo.

Faʻaauau pea manaʻomia lemoni - o le a le mea o misi i le tino?

Faʻatasi ma tagata fiafia i fualaʻau 'aina mata, ua manino mea uma, ae aisea e te manaʻo ai i tipolo i se le maalofia manaʻoga mo tagata e le fiafia ia latou, ma o le a le uiga o lenei? O sea manaʻoga e leʻi mafaufauina, e foliga mai, e faʻailo mai ai se ituaiga o manaʻoga lemu.

O le Ayurveda ua uma ona taʻua, e talitonu o tofo e fiafia i ai e faalagolago i le faavae o se tagata ma le faamuamua o nisi elemene (lea e taʻua o le dosha) i le tino. Faʻafuaseʻi ona suia le tofo manaʻomia faʻaalia se le paleni o le tino taumafai e faʻateʻa ma le fesoasoani o soʻo se oloa.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le maualalo o le manava oona, poʻo le sili atu o meaʻai e faigata ona faʻalu. E masani o le manaʻo e 'ai se mea oona tupu mai ma le faʻateleina o aano o manu i le taumafataga... I se taimi vave, e amata ai ona suʻe e le tino ni meaʻai e faʻafaigofieina ai le faʻananaina o meaai.

O leisi mafuaʻaga ono avea o se telegese o le metabolism ona o nisi mafuaʻaga. O vailaʻau o loʻo i totonu o le tipolo e naʻo lona sao i lona saoasaoa. O le le lava o le vaitamini C poʻo le magnesium e mafai foi ona mafua ai le manaʻo i le citrus. O le le lava o lenei suʻega elemeni mafai ona tauia e le gata i tipolo, ae faʻapea foi ma isi fualaʻau, mata mata, fatu poʻo fualaʻau.

O lemoni e mauoa i vitamini ma meaola oona, a o fualaʻau e gafatia ma umi le umi o le ola, ma avea ai o se tasi o mea autu e maua ai le vaitamini C i le taumalulu.

O le inuina i le sua o le tipolo e mafai ona fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, faʻateleina le mitiia o elemeni ma minerale, faʻaititia ai faʻafitauli mo le gasegase o le fatu, ma puipuia le faʻavaeina o ni ituaiga maʻa o fatugaʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ANSWERING THE MOST ASKED QUESTIONS ABOUT YOUTUBE. NEW YOUTUBERS ADVICE (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com