Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fai pe a faʻamamago marigolds: aisea e magumagu ai laʻau ma fuga faʻasolosolo uliuli? Faʻafefea ona sefe se laʻau mai le oti?

Pin
Send
Share
Send

Marigolds o se tasi o sili ona taatele togalaau totoina. Latou te totoina i togalaau, paka ma fugalaʻau. O mafuaʻaga mo le salalau o lona tufatufaina: le faʻaleagaina tausiga ma le-aafia gofie i faʻamaʻi.

Sa faʻaigoaina faʻapea i latou i Lusia mo petala e pei o se ie veloveta. I Siamani, e taʻua latou o fugalaʻau a tamaiti aʻoga, i Polani - aksamits, ma Iukureini - fugalaau uliuli-ulu.

E seasea feagai faʻatoʻaga ma faʻafitauli o loʻo tutupu aʻe, ae faʻafefea pe a faʻamamago? O le a tatou taliina lenei fesili i lenei mataupu.

O le a lenei laau?

O Marigolds o se tasi pe tumau pea laʻau afu. E i ai a latou fugalaʻau mananaia ma faʻapipiʻi, gagau, lala lala. O le aʻa o le fatugaʻo. O laulaʻau e leai ni paga, pine faʻafafa. E aoina fugalaʻau i totonu o ato ato. O inflorescences e le masani ai ma i ituaiga eseʻese latou lava foliga: faʻafoliga, mafolafola faataamilo, semi- poʻo spherical. E 'eseʻese ato foi, e le gata i foliga ma le' eseʻese o lanu.

E i ai marigolds ma faigofie, faʻalua, samasama, enaena pe moli moli. A maeʻa ona fugalaʻau, ona fai lea o fualaʻau. I nisi o ituaiga o mea totō, e faʻapipiʻiina, vaapiapi-foliga, aʻo isi, e faʻasolosolo ma faʻamaʻa manino i lalo. O achese faʻateʻaina o loʻo i le pito i luga. E mafai ona e faʻamasani i uiga eseʻese o le fugalaʻau ma suʻesuʻeina ia ata o le fugalaau marigolds i se isi tusitusiga.

Marigolds - teuteuga mo se veranda, terrace, poletito, loggia, togalaau. Taʻitasi fugalaʻau o le a mauaina i totonu o le tele o ituaiga eseese o tausaga ma tausaga taʻitasi ituaiga ma marigolds tasi e fiafia i ai. E le manaʻomia le totoina o le laau i luga o le eleele. E ola lelei i le fale i totonu o se ulo poʻo ni atigi pusa, i totonu o se ato tautau, fola fola, ma isi. E foliga ofoofogia i luga o le fugalaʻau moega i le tautoulu, pe a o isi fugalaʻau ua mou ese.

Faʻatasi ai ma isi mea, marigolds i ai vailaʻau meatotino ma e lautele faʻaaogaina i tagata vailaʻau. Faitau atili e uiga i lenei mea i la matou tusitusiga.

Faʻafitauli masani

Marigolds manifinifi se faapitoa manogi manogi. O se manogi matagofie o faalilolilo e afua mai i aʻa i totonu o le eleele. E puipuia lelei i latou mai le fusarium ma isi faamai oona. Faʻatasi ma latou, o "tuaoi" o loʻo i lalo o le puipuiga faʻatuatuaina. Afai e te mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga (moli, vevela, sūsū, palapala, ma isi), e faʻafiafia le laʻau i fugalaʻau ma foliga maloloina.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Apogaleveleve mite aliali mai ona o le mago o le ea tele. Ina ia faʻamalolo le laʻau, na latou faʻatūsūina faʻasusu ma faʻapipiʻi soʻo. O isi faʻamatalaga e uiga i apogaleveleve lane ma isi mea leaga o loʻo osofaʻia marigolds, faʻapea foʻi ma a latou ata ma metotia o le feagai ai ma latou, e mafai ona maua ii.
  • Palapala ma fungus. O lenei faʻafitauli e foʻia e ala i le faʻamagoina o le eleele, faʻapei. leai se taimi mo le faʻainuina, ma toe faʻatulaga le ulo ma le laʻau i se nofoaga mafanafana.
  • Saga ma slug. E le fiafia iai le Marigolds pe a togafitia i latou i vailaʻau oona, ma o le mea lea e manaʻomia ai ona tau ma latou i metotia a tagata (faʻasusu le eleele i fuamoa, aoina mea le lelei ile lima).
  • Efuefu efuefu. E maitauina lauulu enaena pogisa i laulaʻau ma laʻau ona o le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susu i totonu o le potu na latou tutupu aʻe ai. O le faʻafitauli e maitauina pe a toto le faʻatoʻaga.

Taua! A vaʻaia se faʻamaʻi ma faʻailoga o faʻamaʻi, e faʻaleagaina vaega ua afaina o le laʻau.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo lamatia ai marigolds, faʻapena foʻi ma auala e feagai ai, i se isi tusitusiga.

O le nuances o le tuputupu aʻe

  1. Faʻatapulaʻaina o le tuputupu aʻe ona o le leaga faʻasusu o le eleele.
  2. Laʻau pupula ona o le le lelei faʻasusu o le eleele.
  3. Le toʻilaloina o le laʻau e faʻamaʻi papala ona o le suavai o le eleele.
  4. Palapala o inflorescences i le tulaga o le faʻateleina marigolds i le fanua tatala, pe a o le taumafanafana timuga.
  5. O laulaʻula maua se mumu-lanu viole lanu ona o le paʻu o le ea vevela i le + 10⁰⁰. Ona o lea, taofia foi tuputupu ae.
  6. E le fuga le laau, ae e tele lau o laʻau ona o le mea moni o le potu e faʻatupu ai marigolds o le vevela, vevela o le ea, faʻatasi ai ma le tagata teu fugalaʻau e faʻaogaina ni faʻalaʻila toto e aunoa ma se fua. Faʻafefea ona tausi lelei ma faʻafefea ona fafaga marigolds mo tele fugalaʻau, na matou talanoa auiliili iinei.

Mafuaʻaga

O Marigolds o ni laau lotofaafetai. Afai o le faʻatau fugalaʻau faʻalogo i marigolds, o le a leai ni faʻafitauli ma teuteuga.

Aisea marigolds matutu:

  • A lanu samasama le lau i luga o marigolds, faʻalogo i moli. Afai o le laʻau na tupu muamua i totonu o le potu e le masani ai le malo o le la, ona faʻalata lea i ave o le la, o le a faʻasolosolo lanu samasama, ona faʻamago ai lea ma toulu.
  • O isi taimi o le samasama o laulaʻau ma le faʻaliliuga o fuga e tutupu mo se isi mafuaʻaga. E faʻatapulaa e le teu fugalaʻau le fugalaʻau ile faʻasusu. E seasea lava ona faʻasūsūina e ia, ma e tauivi le mugala ma ia.
  • A tupu i le eleele matala, e masani ona luluina ia fatu, ma mafua ai le toʻaga o le totoina. E le lava le avanoa i le Marigolds ma le palapala e atiaʻe atoa ai. Ona o lenei, o latou laulaʻau matutu ma puaʻa magumagu. Oe mafai ona maua tulafono mo le totoina ma le vaʻaia marigolds i le fanua tatala iinei.
  • Tusitusiga! Naʻo tagata amata e feagai ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi, talu ai latou te le o iloa tulafono uma mo le tausiga o latou. E masani ona latou maitauina ua mamago puga ma lau. E mamago laulaʻau ma laʻau ona o faʻamaʻi viral.

Matou te faia se faʻamaoniga

E seasea paʻu'ū Marigolds i meaola faalafua. Sili atu le vaʻai faʻasolosolo iniseti:

  • Root pala. Afai o le totō ua aʻafia e le uliuli vae, ona matutua laʻau e ono afaina i le tele o taimi siama - aʻa pala. Ua matauina e le tagata toto le fugalaʻau o marigolds e faifai lemu lo latou tuputupu aʻe, o latou lau ma fugalaʻau e lanu samasama ma mago.

    Afai e te le fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe, tuiina marigolds i le eleele le lelei, oe e tatau ona aveʻese mai le moega fugalaʻau. O le pala aʻa e matautia i soʻo se vaega o le laʻau.

  • Apogaleveleve mite. O lenei faʻamaʻi e tupu i luga o laʻau laʻau o loʻo tutupu i totonu o fale poʻo totonu o greenhouse. Naʻo le vevela o le tau na te fiafia ai i tagata matutua i laʻau.

    Aʻo leʻi paʻu lau lau ma paʻu ese, o le a latou oʻo i luga o se lanu paʻepaʻe. Lisi o le a tumau pea ia latou pe a maeʻa le gaioiga. Ina ia aua neʻi tau ma le faʻamaʻi, e faʻasaua le fugalaʻau i le vai mama. I le taua faʻasaga i le faʻamaʻi, o le tali sikaleti fesoasoani:

    1. Ua saunia mai le 200 gr. tapaa ma 3 lita o vai.
    2. Maumauaʻi mo le lua aso, ona faʻasusu lea i le vai i le 10 lita ma faʻaopopo le 50 kalama o le fasimoli.
    3. A maeʻa maeʻa faʻafefiloi, e faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi marigolds.
  • Whitehouse whitefly. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia ia lava i le vevela o le tau pe a tupu le laau i le fanua. O se tamai pepe ma lona tino umi na o le 2 mm 'ai fuifui, faʻasusu le sua, o le iʻuga na latou feoti.

    Pau lava le auala e fesoasoani ai o togafitiga vailaʻau. E manaʻomia le faʻagasologa vave pe a maeʻa faʻailo muamua o le amataga o le faʻamaʻi. Afai o le gaioiga e faʻataunuʻuina i le taimi saʻo, ona oʻo loa lea o le aʻafiaga i se taimi vave. O le moli paʻepaʻe ua faʻaleagaina ma ua le toe aliali mai luga o le laʻau.

  • Lafo. O si tamaʻi meaola ninii e tuʻua ia tamaʻi pu i laʻau o laʻau. Latou te pala, mago ma paʻuʻu ese.

    E faigata ona tauivi ma thrips, talu ai e le fesoasoani tagata fofo ma aso nei vailaʻau e le aoga, pe a fai o le laʻau e le tipi latalata i aʻa aʻo leʻi faʻagasolo. E sili atu le togafitia o marigolds ma fofo o faʻapitoa sauniuniga mai le amataga o le tautotogo i le iʻuga o le fuga.

  • Aphid. Ina ia taofi se faʻamaʻi e 'ai laʻau ma inu vai mai laulaʻau ma fuga, e togafitia le fugalaʻau ma vailaʻau. Ae le i oʻo i lena, latou fufuluina i le malosi o le mamafa o le vai mai le faʻaputuga

    Ina ia puipuia le afhids mai le toe aliali mai, o togafitiga e toe faia 10 aso mulimuli ane pe a maeʻa timuga taʻitasi. O lenei auala o le a lava mo le faʻamaloloina atoa o le laʻau.

E mago laulaʻau ona liu uli ai lea o lau

O nisi fai totō e feagai ma le mea moni o laulaʻau o laʻau mago ma fuga faʻasolosolo uli. O lenei faʻafitauli e maitauina pe a latou tutupu aʻe i totonu o se ulo poʻo fafo. E mafua mai i siama faʻaleagaina, ie pala. O le mafuaʻaga o le fuga pala o le tele o le susu ma tele faʻasusu.

Faalogo! E le fiafia le laʻau i le suavai o le eleele. O le a faʻatuina i le seasea faʻasusu ma mago, nai lo phlegm.

O le a le mea e fai?

  1. O le maitauina o laulaʻau o marigolds mago ma o le fuga faʻasolosolo uli, o mea uma ua faaleagaina e tipi ese pe tipi ese.
  2. Faʻatonutonu le faiga faʻainu. E sili atu le tuʻua o latou e aunoa ma le susū mo le 2-3 aso nai lo le teteʻe ma faʻainu i latou i le aso muamua, ma atili faʻatupuina ai le faʻafitauli. O laʻau paʻu paʻu e faʻamaloloina lava pe a uma ona faʻasusu!
  3. A faʻaleagaina marigolds e mea faʻaleagaina, latou te faʻatauina se fofo talafeagai. Tika e masani ona fiafia i ai. I le taua ma latou, e le fesoasoani le fofo Aktar. O lenei iniseti fesoasoani e tau ai iniseti lapoʻa, ae le oomi.

    E sili le faʻatau ole acaricides nei:

    • Omite
    • Temitiana
    • Actellik (vailaʻau o gaioiga malosi).

    I le vaiaso talu ona maeʻa togafitiga, latou te faʻaaogaina fualaʻau mama (Fitoverm). Mo le puipuia, e le gata i le marigolds e togafitia, ae o laʻau uma i o latou autafa, a o tupe iti e vave ona fuamoa.

Afai e le manuia isi mea uma?

Afai o gaioiga na faʻamatalaina i luga e le fesoasoani, o le marigolds o le a oti. Ina ia le afaina le "tuaoi", latou aveʻesea mai moega fugalaʻau ma susunuina.

Faaiuga

Marigolds, pei o se isi lava laʻau, fiafia e tausi. O le suʻesuʻeina tasi i le vaiaso, latou te matauina ai laulaʻau mamago ma fuga i le taimi. E tatau ona suʻe e le au teu fugalafi le mafuaaga ma faia faiga talafeagai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Na Oo Mai Lea O le Oti. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com