Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Motu o Korcula i Croatia - o le a le mea fanau mai ai Marco Polo

Pin
Send
Share
Send

Korcula (Croatia) o se motu i le Adriatic Sea, o loʻo tu i le itu i saute o le atunuʻu, i le va o nofoaga o Split ma Dubrovnik. O lona vaega e sili atu i le 270 km2, ma o le umi o le talafatai oʻo atu i le 180 km.

O le lona lua sili ona lauiloa motu i Croatia (sili atu nai lo 18,000 tagata), Korcula ua faatuina o ia lava o se matagofie nofoaga ma le sami sami ma agamalu tau. E tusa ma le miliona tagata tafafao maimoa mai iinei i tausaga uma e matamata i vaaiga faʻasolopito o le vaitaimi Venetian, fiafia i le Blue Adriatic Sea ma le manogi fou o le togavao paina.

Mea moni manaia! I le motu o Korcula i le 1254, na fanau ai Marco Polo, o se tagata faimalaga lauiloa ma o le tusitala o le "Tusi i le eseesega o le lalolagi".

Korcula o se motu ma se tamaoaiga ua tuanaʻi. Feniki ma anamua Eleni, ituaiga Slavic, Genoese ma Venetians nonofo iinei. Talu mai le seneturi lona 18, na pulea ai Korcula e Farani, Ausetalia, Italia ma Yugoslavia, ma na o le 1990 na avea le motu ma vaega o se tutoatasi Croatia.

Lenei fefiloi o aganuu o loʻo atagia mai e le gata i le tuʻufaʻatasia o le faitau aofai o taulaga o Korcula, ae faʻapea foi i lona fausaga, mataʻaga ma agaifanua faʻaleaganuʻu. O le a le mea e vaʻaia muamua i le motu? O fea o iai matafaga silisili? O fea taulaga e aoga tele ona vaʻai i ai? Tali i lenei tusitusiga.

Taulaga o Korcula

O le tele o taulaga e tolu i le motu e taʻua o Korcula ma o loʻo tu i le matusasaʻe o le talafatai. O le ae iloa nei loa o iinei na fanau ai le tagata malaga sili: mai i maneta i faleoloa e manatua ai mea i auala ma mataaga - o mea uma i lenei aʻai e fesoʻotaʻi ma le taʻutaʻua o Marco Polo. Ae o le talafaasolopito anamua o Korcula e sili atu ona manaia.

E tusa ai ma tala, o le taulaga na faavaeina i le 11th seneturi BC e le fitafita Antenor, o le na tutulieseina e le tupu Eleni Menelaus ina ua mavae le pa'ū o Troy. O le toa totoa na filifili e aua le faʻavaivai ma siitia atu ma ana pele i le "Black Island", lea na le atinaeina i lena taimi, lea na ia fausiaina ai lona fale, lea na mulimuli ane pasi atu i le umiaina o pule o eseʻese atunuʻu.

Mea moni manaia! O lona igoa o Korcula (faʻaliliuina o le "Black Island" e mafua mai i vao pogisa togavao, lea e oʻo mai i le taimi nei o loʻo nofoia se vaega taua o le teritori o Croatia.

O aso nei Korcula o se faʻataʻitaʻiga tulaga ese o se faʻasaoina o taulaga anamua. Auala vaapiapi, faga maa, fale tuai ma falesa e le masani ai - o ana faatosina uma e foliga mai e taliaina oe i le vaitaimi o Venetian. O le taulaga ua tosina mai i ai manatu o UNESCO mo lona matagofie ma le eseʻesega o ana tu ma aga, pei o lea, masalo e le o toe mamao ae faʻaopopo i le lisi o le Lalolagi Tofi o lenei faʻalapotopotoga.

Falesa o Sagato Mareko

O se tasi o falesa sili ona leva i Croatia na fausia i le 1301. I le aluga o taimi, ina ua maeʻa le fausiaina o le puleʻaga i Korcula, na toe fausia atoa ai le ekalesia laitiiti ma le ekalesia mamalu a le Aposetolo paia ma le Faievagelia o Mareko.

O le maʻa matagofie maa i fafo o loʻo suiina e pa mataga i totonu. Afai e i ai sou taimi faʻatapulaʻaina, aua le faʻamaʻimauina i potu uma o le malumalu, ae ia mautinoa ia uai atu i le faʻatusa o le Aposetolo Paʻia ma faʻatagata o Atamu ma Eva na teuteuina le faitotoʻa autu.

Ata matagofie mai i Korcula! O le logo logo o St. Mark's Cathedral o loʻo ofoina atu ai ni vaaiga lautele o le taulaga e tatau mo ni nai puʻe.

Taulaga Fale Mataaga

Faafeagai o le Ekalesia a St.Mark o le isi faatosinaina o Korcula - le taulaga falemataaga. O lenei faʻamanatu faʻamanatu sa fausia i le seneturi lona 15 ma sa avea ma faʻaliga sili ona tele i luga o le motu mo le sili atu i le 20 tausaga. E fa foloa o le fale mataaga ua faʻapaiaina i le talafaʻasolopito o le taulaga: mai Anamua Eleni e oʻo mai i le aso. E tele faʻafiafiaga mananaia e faʻailoa mai e uiga ia Korcula o se uafu tele - siata o vaʻa, toega o vaʻa, faʻataʻitaʻiga o vaʻa folau. E totogi le faitotoʻa - 20 kn i le tagata. Tamaiti i lalo ole 7 tausaga le matua.

Faʻasologa:

  • Oketopa-Mati mai le 10 i le 13;
  • Aperila-Iuni mai le 10 am i le 2 pm;
  • Iulai-Setema mai le 9 i le 21.

Pa puipui

8th seneturi Korcula o se malosiaga taulaga e manaʻomia se puipuiga. Mai lava i lea taimi, sa amata loa ona galulue faʻatasi tagata totoa ma tufuga tusi, o latou suli na faʻamaeʻaina i le afe tausaga mulimuli ane. O le tele fale tusiata fale o se tasi o nai mataʻina i Croatia na toeititi lava puipuia lona amataga foliga mai. A maeʻa le 1300 tausaga, e mafai e tatou taʻitoʻatasi ona talisapaia le malosi ma le malosi o nei 'olo, vaʻai i fanafanua anamua na tautua i lo latou taimi i le 4 seneturi talu ai, feʻaʻei luga maualuluga olo ma faʻamalieina le lanumoana Adriatic Sea.

Taua! O nisi olo, mo se faʻataʻitaʻiga, Revelin Tower, totogi le 15 kuna.

Fale Mataaga a Marco Polo

Ioe, o lenei faʻatosina faʻapitoa o le mimita moni lea o tagata o loʻo nonofo i le motu o Korcula. O le falemataʻaga, na tatalaina i totonu o le fale na fanau ai Marco Polo, na aoina le tele o taseni faʻaaliga: solo ata o le tagata faimalaga ma toa o ana tala, faʻafanua o ana faigamalaga ma faʻatinoina sailiga. O se vaaiga lautele o le taulaga e matala mai le taualuga o le fale; e mafai ona e aʻeaʻe i luga iina e ala i se faʻasitepu solo.

Faʻaaliga! O le Fale Mataaga a Marco Polo o loʻo faʻatau atu ni faʻamanatuga tulaga ese, e aofia ai ma api e le masani ai, solo itula ma pasi a le tagata malaga.

Vela Luka ma Lumbarda

O Vela Luka o se nofoaga palapala i le motu o Korcula ma o se nofoaga taʻutaʻua mo tagata tafafao maimoa. O iinei, e siʻomia e vaomatua ma le sami, i lalo o ave o le la mafanafana, o le falemaʻi sili ona lelei i Croatia, le Kalos Institute of Rehabilitation, na fausiaina. O maʻi o le mama, musculoskeletal system poʻo le cardiovascular system - o nei mea uma e vave ona togafitia i le fesoasoani a tekonolosi fou ma meaalofa masani.

O le fomaʻi "faʻapitoa" a Vela Luka e le o lona uiga e le tatau ona o mai turisi maloloina. I se isi itu, i se faʻaopopoga i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, lea e mautinoa lava o le a le soʻona totoe, iinei oe mafai ona maua se faʻateleina malosi o le malosi ma le faʻafiafiaina mai le lotoifale matafaga ma le mafanafana sami. O le mea taua na faʻaosofia e Vela Luka, ina ua maeʻa ona togafiti palapala, o le talafatai o le nofoaga malolo, lea e maua ai e tagata tafafao uma se nofoaga e fiafia iai.

O Lumbarda, i le isi itu, o le laueleele o matafaga ma taʻaloga vai. Lenei o se tasi o nai tulimanu o Croatia ma lona oneone oneone, o lea turisi ma tamaiti laiti e masani ona omai iinei.

Bilin Žal

O le oneone oneone-oneone e tu i le 4 kilomita mai le Old Town o Korcula. O loʻo i ai se sami tioata, talafeagai ulufale i totonu o le vai ma se atinae atinae, o lea Bilin Hall e sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa ma tamaiti. O le supamaketi latalata ane e 10-minute savali, o Konoba Bilin Zal e lima minute savali. E leai se paolo faalenatura i luga o le matafaga, ia mautinoa e ave se faamalu ma oe.

Vela Pržina

E ui lava i le mea moni o lenei matafaga o loʻo lilofia i le oneone, e sili atu le savali iinei i totonu o seevae tosotoso, ona o loʻo maʻa maa latalata i le matafaga. A maeʻa le 9 i le itula e faigata ia oe ona suʻe se tulimanu tuʻufua e malolo ai, ma a maeʻa le 'aiga o le aoauli, e leai se mea e te fiafia i ai.

O Vela Prizhna e iai faletaele ma potu fesuiaʻi (leai se totogi), e iai le pa pia ma meaʻai vave pei o tau maualalo. Mo tagata faimalaga toʻaga, sa fausia se tamaʻi malae volipolo ii; i le nofoaga e mautotogi ai e mafai ona e totogi se catamaran poʻo se vai faaseʻe.

Lenga

O le matafaga, na ufiufiina i auro ma papaʻe papa, e le talafeagai mo aiga ma tamaiti, ae o lenei atonu o se tasi o sili ona fiafia i ai nofoaga i le atoa motu. E nana mai le vaʻai a tagata tafafao fiailoa, o lea e masani ona malolo ai tagata iinei.

E ui lava i le mea moni o le tele o le matafaga o loʻo nofoia e maʻa, iinei oe mafai ona maua se nofoaga mo sun sunting - lapisi lapisi latalata i le matafaga. Ulufaleina o le vai e fai si faigata - o le faʻasitepu fausiaina iinei o se foafoaga o le natura lava ia.

Lenga o se lelei nofoaga mo snorkeling ma diving, ma manino le malu vai, nai tagata ma le tele o meaola o le sami. E leai ni isi gaioiga i luga o le matafaga, pei o faleʻaiga poʻo faleoloa, o lea ia ave le tele o vai ma meaai ma oe.

Taua! E le talafeagai le tiʻetiʻe i Leng i se taʻavale poʻo se pasi. O le felauaiga lautele felauaiga taofi le 25-minute savali mai le matafaga, ma e mafai ona e oo atu i le talafatai lava ia e ala i se vaapiapi ala auala.

E le gata i lea, o Lumbarda o le nofoaga sili ona lelei i Croatia mo folau pe folau. O loʻo faia iinei tauvaga taʻitasi i masina uma, ma e mafai ona e lisiina ni taʻavale fiafia mai LumbardaBlue poʻo le FreeStyle.

Nofoaga i Korcula

O lenei motu e tu ese mai le malologa e le gata mo ona vaʻaiga masani ma matafaga oneone e seasea maua mo Croatia, ae faʻapea foʻi ma ona tau. O le mea lea, o le potu faʻalua i se faletalimalo 2-fetu o le a tau le itiiti ifo i le 20 Euro, o se faletalimalo 3-fetu - 33 €, fa - 56 €, ma i se faletalimalo lima-fetu - mai 77 €. O faletalimalo silisili i le motu o:

  1. Tower Suites. Nofoaga 2 kilomita mai le ogatotonu o Korcula, o le matafaga latalata o 200 mita le mamao. O le tau maualalo mo se potu faʻalua o 72 euro, 4 fetu.
  2. Studio Apartment More 3 *, o loʻo iai sona matafaga tumaʻoti ma leai se totogi e maua ai. Nofoaga 500 mita mai le Old Town, tau - mai le 140 €.
  3. Cici. O potu tolu-fetu e tu matilatila mo le latou nofoaga lelei (10 mita mai le sami, 100 mita mai le Old Town) ma tau maualalo (65 €).

I latou e mananaʻo i taugofie faʻafiafiaga i fafo e mafai ona filifilia se tasi o tele tolauapiga i le motu o Korcula, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Port 9 Tolauapiga. O se tolauapiga faʻaonapo nei ma mea talafeagai uma e manaʻomia na o le 50 Euro mo le fale e toʻalua-tagata. O potu taʻitasi e iai le umukuka ma le potu malolo, se vai taele, pa ma se faleʻaiga. O le matafaga e 15 minute savali. Tuatusi: taulaga o Korcula Dubrovačka cesta 19;
  • 5 km mai Vela Luka o loʻo iai foʻi leisi tolauapiga - Mindel. E mafai ona e sau iinei ma lau oe lava toso taʻavale ma mo le faʻaaogaina o mea tau eletise, taʻele ma fale taele, taʻalo tenisi poʻo piliati, folau i luga o se vaʻa poʻo le catamaran. O matafaga lata ane - maamaʻa ma maʻa, e 5-15 minute savali mai le tolauapiga. Tau: € 5 i le tagata / aso (€ 2.5 mo tamaiti), € 4 mo fale mautotogi, € 3 mo le eletise.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Korcula

O le motu e faigofie ona maua mai taulaga lata ane o Split ma Dubrovnik, pe mai le laumua o Croatia, Zagreb.

Mai Vaeluaina

O le auala tuʻusaʻo mai Split e 104 km le umi ma faʻataʻamilo i le sami Adriatic, lea e faʻagaioia e le vaʻa a le Jadrolinija tolu taimi i le aso (i le 10:15, 15:00 ma le 17:30). Taimi o malaga - 2 itula 40 minute, pasese - 5-7 euro mo le tagata e toatasi. Oe mafai faʻatau tiketi i www.jadrolinija.hr.

O sina saoasaoa o le a avea ma malaga i luga o le catamaran ma se fesiitaiga i le taulaga o Hvar. I se faʻaopopoga i le ua maeʻa igoa kamupani, Kapetan Luka faʻaavanoaina ana tautua. O a latou catamarans mai le Split i Korcula e tusa ma le lua itula, o le pasese e amata mai i le 8 i le 12 euro i le tagata. O le taimi saʻo o loʻo i luga o le upega tafailagi a le kamupani i le www.krilo.hr

Mai Dubrovnik

O le mamao i le va o taulaga o 121 km. E mafai ona faʻatoʻilaloina e:

  1. Pasi Lafo i aso uma ile 9:00, 15:00 ma le 17:00. Ole taimi ole faigamalaga e tusa ma le tolu itula, fuafua ile aofaʻi o taofi. E mulimuli atu i le Split ma le Oribic, o le pasi e fesoʻotaʻi ai i le vaʻa (pasi ua uma ona aofia i le tau). O le tau o le pepa e tusa ma le 13 €. O le taimi faʻatulagaina tonu e mafai ona maua i luga o le 'upega tafaʻilagi feaveaʻi (www.croatialines.com).
  2. Ferry. E tasi i le aso, ile 7:15 ile taeao, e alu ese ai le vaʻa mai le uafu o Dubrovnik agaʻi i Korcula. O le tau o le siitia e tusa ma le 16 €. E mafai ona faʻatau tiketi i le taulaga, ae e sili le faia faʻapea i luga ole laiga i luga ole laiga www.jadrolinija.hr.

Taua faʻamatalaga! Afai e te manaʻo e te alu i Korcula ma se taʻavale, faʻaaoga le taʻavale afi a Croatia (mai le € 11 mo se taʻavale + € 2.5 mo tagata malaga taʻitasi). Faʻamolemole manatua o nisi taimi e taugofie ai le lisiina o se taʻavale ua i luga o le motu.

Mai ia Zagreb

O le auala mai le laumua o Croatia i le motu o 580 km. E tele filifiliga pe faʻafefea ona e alu iina:

  1. E ala i pasi ma vaʻa. Ole taimi ole malaga e 8.5 itula, ole tau ole malaga e 25-35 euro. Mai le Zagreb Central Bus Station, pasi i le Split. Mai iina, alu i le auala ua uma ona faʻamatalaina i vaʻa e Vela Luka. Tiketi ma pasi pasi ua i ai iinei - www.promet-makarska.hr.
  2. I le nofoaafi. E mafai foi ona e oʻo i le Split i le nofoaafi, o le taimi o femalagaaiga e 6 itula. Mai iina matou te tietie ai i Vela Luka. O le aofaʻi o pasese e 30-40 euro. Toleni taimi faʻatulagaina i luga o le 'upega tafaʻilagi Croatian Railway www.hzpp.hr/en

E mafai foi ona e lele i Split i le vaalele mo le 35-130 euro.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Korcula (Croatia) o se motu matagofie e mafai ai e tagata tafafao uma ona saili se nofoaga e fiafia iai. Le atunuʻu o Marco Polo o loʻo faʻatali mo oe! Manuia lau malaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TOP DESTINATIONS - Croatian Coast: KORČULA (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com