Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Unawatuna, Sri Lanka: matafaga, tau ma mea e vaʻai

Pin
Send
Share
Send

Afai e te faitau i ni iloiloga e uiga i le nofoaga faʻapitoa o Unawatuna (Sri Lanka), e mautinoa o le a i ai sou manaʻo e asiasi i lenei parataiso, tulimanu vaʻaia. E faigata ona taʻu atu le mea e faʻatosina mai tagata tafafao, masalo o galu malolosi o le sami, le lanu o auala vaiti poʻo le togavao faʻataulaitu. I se faapuupuuga, afai o loʻo e manaʻomia se malologa atoatoa, o loʻo faʻatali mai Unawatuna mo oe.

Faamatalaga lautele

O le taulaga e laʻititi ma filemu, tu i sautesisifo o Sri Lanka, 150 km mai le malaevaʻalele autu ma na o le 5 km mai le pulega nofoaga autu o Galle. O le nofoaga o loʻo tu i luga o se fasi fanua e faʻapipiʻi atu i totonu o le sami, siʻosiʻomia e aʻau ma le vaʻaia tutasi o Rumassala.

Unawatuna e le iloa pe o le a le aoga, o mea uma e toʻafilemu ma fuaina iinei. O atinaʻe tetele o loʻo avea ma se tasi e sili ona atinaʻe i Sri Lanka.

O lenei nofoaga o se fale talimalo aiga ma se matafaga matagofie i le ogatotonu o le togavao na fausia e niu ma ni togalaau. Lenei tagata malolo, faamasani i le aganuu o yoga ma Ayurveda. Tele tagata e omai ii naʻo le nonofo mamao mai le aʻoaʻoga.

Faʻafefea ona e alu i le taulaga mai Colombo

E tele auala e oʻo atu ai i Unawatuna, taʻitasi latou te aulelei i lana ia lava auala, aua o loʻo faʻailoa mai ai le natura ma le lanu o Sri Lanka.

O le malaevaalele autu o Bandaranaike e 160 km le mamao i le taulaga o Colombo. Mai iinei e mafai ona e alu i le matagofie nofoaga malolo:

  • i nofoaafi;
  • e ala i felauaiga lautele - i pasi;
  • e se taavale totogi;
  • e le taxi

Toleni i Unawatuna

Pasi numera 187 alu mai le malae vaʻalele i le nofoaafi nofoaga. Soʻo se nofoaafi i Matara o le a faia. I lenei itu, le itiiti ifo ma le 7 nofoaafi tuʻua i le aso, e mulimuli uma ai nuʻu o loʻo tu i le talafatai.

E tolu vasega o pasese e ofaina i pasese. Vasega 2 ma le 3 e filifilia e na o tagata le fiafia ma sili ona lototetele, talu ai femalagaaʻi i ia tulaga e foliga mai e le o se fiafia. O le tau o tiketi mo le 1st vasega - o le taʻavale a Rajadhani - toeititi 7 tala. O le taʻavale e iai le ea malulu, Wi-Fi, nofoa mama ma le mafanafana.

Tamaiti i lalo ole 12 tausaga le matutua mauaina le 50% pau, ma tamaiti i lalo o le 3 tausaga le matua malaga fua. O le faigamalaga e 3.5 itula. O le matafaga mai le nofoaga e 2 km le mamao, oe mafai ona maua iina e tuk-tuk pe savali. Totogiina o se tuk-tuk o le a tau tele taimi pe a fai e te savali moni 200 m i Matara Road (A2 auala).

Tau ma faʻasologa e mafai ona suia, siaki le talafeagai o faʻamatalaga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.railway.gov.lk.

Auala o pasi

A maeʻa le tuk tuk, o le pasi o se auala taʻatele lea o felauaiga i Sri Lanka. Mai le malae vaʻalele i le pasi nofoaga e mafai ona e aveina le pasi pasi tutusa 187.

Uma vaʻalele i Matara mulimuli i Unawatuna. Ia mautinoa e taʻu i le avetaavale o lo oe alu i Unawatuna. Faʻamanuiaga o le faimalaga i pasi:

  • taugofie;
  • faʻafaigofie;
  • avanoa;
  • oe mafai ona vaʻaia le matagofie o le natura.

E lua ituaiga pasi mai pasi pasi:

  • masani - o le pepa e tau ai le $ 3, o le faigamalaga e 3 itula;
  • manino - tiketi tau 6-7 $, o le faigamalaga e 2.5 itula.

Taofi pasi i le Matara Road, iinei e mafai ona e lisiina se tuk-tuk pe savali i ou vae.

Faimalaga i taʻavale

O le metotia e le taumate le mafanafana, ae le o le sili gafatia, talu totogi totogi se taʻavale o le a tau tele tele. I soo se tulaga, afai e te manaʻo e malaga i le taʻavale, vaʻaia muamua felauaiga.

Taxi

O le auala sili ona talafeagai o le okaina lea o se fesiitaiga mai le faletalimalo o le a e nofo ai. O le tau masani o le malaga e $ 65-80. O le malaga mai le malae vaʻalele e tusa ma le 3 itula.

Lea auala e mulimuli ai

O le taimi e faʻaalu i le ala e faʻamoemoe i le ala e te filifilia. O le auala e alu mai le 1 itula 45 minute i le 2 itula 30 minute.

O le laina manino o le sili ona vave, ae o le ae totogiina mo le malaga. I lenei tulaga, e sili atu le totogi ma fiafia i le tiʻetiʻe nai lo le tietie i luga o se auala tele fua. Totogi - tusa ma le $ 2.

Malifa saoloto e Galle Main Road ma Matara Road Matara Road. O pasi e tamomoʻe lava iinei, e tatau ona pasi, taofi ma fusi i autafa o le auala.

E taua! Mai isi taulaga i Sri Lanka, oe manaʻomia foi ona mulimuli i Colombo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau. O afea le taimi sili ona lelei e alu ai i Unawatuna

E i ai vaitau e lua i Sri Lanka, o le autu faʻavae o:

  • maualuga galu;
  • sūsū tulaga;
  • aofaʻi o timuga.

O le taumafanafana e tumau mai ia Mati ia Iulai, ma e faʻaigoa e tagata o le nuʻu le taimi mai ia Aokuso ia Fepuari o le taumalulu.

Taumafanafana

E le o se taimi sili lea e malaga ai i sautesisifo o Sri Lanka. O le maualuga o le susū, palapala palapala, sami sousou, mamafa timuga o le a le maua ai lau tafaoga o faʻapitoa lagona ma exoticism.

O le lelei o le tau maualalo fale.

Pa'ū

I lenei taimi i Sri Lanka o mea uma ua fuga ma manogi, i le po uma matafaga e pisapisao ma fiafia. O le sami e toʻafilemu, o lea i le tautoulu e tele ulugaliʻi ma tamaiti i Unawatuna. O le vevela e sili atu ona faigofie ona faʻatagaina ona o le maualalo o le ea susū.

Le lelei - o tau o fale e faʻateleina faʻateleina.

Tautotogo

O le tautotogo o le amataga lea o le tau maualalo, e toʻaitiiti tagata tafafao, o matafaga o Unawatuna e leai se totogi, o auala e filemu ma toʻafilemu. E toʻafilemu le sami, ae o matagi ma faititili e masani ai.

Ole taimi sili lea ona lelei mo se tafaoga tuʻumamaina, faʻamoe.

Taumalulu

O le taumalulu o le vaitau maualuga, e tatau ona e tusi muamua mea e nonofo ai, talu ai e matua leai ni avanoa. I lenei taimi i Sri Lanka, o le tau e sili mo le aau, o le taumalulu e o mai ai aiga ma fanau iinei.

Tagaʻi foʻi: Aso malolo i Wadduwa - o le a se mea e te faʻamoemoeina?

Felauaiga i Unawatuna

Tuuina atu le lautele o auala i le nofoaga, na o le pau felauaiga e mafai ona pasia iinei o tuk-tuk. O se muamua taʻavale e aunoa ma faitotoʻa o le a aveina oe i soo se mea i le taulaga. O le tau o le malaga e mafai ona soalaupuleina.

O pasi e tamoʻe masani i le auala tele ma le malologa o le 5-10 minute.

E taua! O seisi auala e feoaʻi ai o se uila afi, o le totogi o le fale e $ 10, toe faʻafouina le taʻavale e tau laititi atu i le $ 1 i le lita.

Matafaga i Unawatuna

Long Beach

Long Beach i Unawatuna i Sri Lanka ua lauiloa o le sili asiasi ma matagofie. Nofoaga 160 km mai le malae vaalele ma 130 km mai le pulega nofoaga autu o Colombo.

O le matafaga e laʻititi, i se auala faʻapitoa, mafanafana, ae e toʻatele tagata tafafao iinei. O le nofoaga faʻafiafia e tu i totonu o se faga masani, puipuia mai galu malolosi o le sami e se aʻau; togavao tupu i luga o le talafatai. O le mafuaaga lena e toetoe lava a leai ni galu latalata i le talafatai, latou te tumau i tua o le laina aʻau. Aiga ma tamaiti e masani ona omai iinei, e mafai ona e alu e momoe.

E fiafia tele tamaiti i le itu i sisifo o le matafaga, ii e papaʻu le alu ifo i le vai, e papaʻu le pito i lalo, ma e lautele le fasi oneone.

I le itu i sasaʻe o le matafaga, o loʻo i ai ni nofoaga tula - o nofoaga e solo atoa ai le oneone e le sami, o nei eria e lilofia i maʻa.

I tafatafa o le matafaga e mafai ona e maua ai le tele o faletalimalo ma eseese tau o tau, faʻapea foi ma tamaʻi aiga faletalimalo. E leai ni faletalimalo tele, o lea e omai turisi i le itu lea o Sri Lanka e malaga naʻo latou, ae le o se kamupani femalagaaʻi.

I totonu o le savali savali mai le nofoaga o faʻafiafiaga, o se cafe ma se fale e inu ai ipu eseese. I le afiafi, o le talafatai e pei o se faleʻaiga tele, o setete uma na seti a latou laulau i luga o le vaivai, vevela o le oneone ma moli uila. E ofoofogia le ea - e le mafai ona galo le 'aiga o le afiafi i le leo o le sami. Ia mautinoa e ave se meapueata ma oe, aua o ata o le Unawatuna matafaga o le a avea susulu ma le masani ai e aunoa ma le soona faʻateleina.

Matafaga matafaga

I le kuata itula o le savaliga mai le matafaga autu, o loʻo iai le isi mataaga tutusa - Jungle Beach. Afai e te okaina se vai inu poʻo se meaʻai mai se tasi o faleʻaiga poʻo faleʻaiga, e maua fua le potu malolo i le la.

Matafaga Bonavista

I ni nai kilomita mai Unawatuna - i le nuʻu o Katugoda - o loʻo iai Bonavista Beach. O le vaega o faʻafiafiaga e faʻamalumalu foi e le 'aʻai e puipuia e se aʻau.

Delawella

O le isi matafaga o Unawatuna (Sri Lanka) o loʻo tu i ni nai kilomita mai le taulaga. O se tulaga le lelei o le matafaga o loʻo tu i tafatafa o le auala.

Vaaiga

Pagoda Iapani

I le salafa o le lalolagi, 80 fale ofoofogia ua fausia; na fausia e Iapani o ni meaalofa i atunuu eseese. I Unawatuna, o se fale tele-fale e fausia i le itu o le maupuepue, e pei o le fausaga o loʻo tuputupu aʻe mai le togavao. I tafatafa o le pagoda, o se vaaiga ofoofogia o le taulaga ma ona siosiomaga matala. Na fausia se malumalu e le mamao mai le pagoda, e mafai e tagata uma ona asiasi iai.

O le pagoda o le kuata itula savali mai le matafaga autu ma e faigofie ona aapa atu i le mulimuli i faʻailoga i vae poʻo le taʻavale i le Matara Road ma Rumassala auala. E i ai le paka i tafatafa o le pagoda. E saoloto le faitotoʻa.

Malumalu o Rumassala

Nofo na o le selau mita mai le pagoda Iapani. O le tosina atu e le lauiloa tele ma asia; e te le mauaina i tusitaiala. O le monastery e tele faʻatagata Buddha, tulaga ese frescoes ma atavali. O se filemu faapitoa tupu iinei. Afai ua e laki e sau i le malumalu i le taimi o taumafataga, o le a valaʻaulia oe e le au monike e tufa le taumafataga ma latou.

E mafai ona e taunuʻu mai vae mai Unawatuna, o le sopo e 25 minute le umi. O se tamai auala sima vali atu i le pagoda i le malumalu. Alu agai i le matafaga, a uma le 100 mita liliu agavale. O le faitotoʻa i le monaseri e leai se totogi.

Malumalu o Unawatuna

Afai e te savali i saute i le talafatai o le matafaga, o le a e mauaina oe lava i luma o se maupuʻepuʻe e oso aʻe ai se maupuepue. O se malumalu na fausia iinei, e le mafai ona mafaufauina o se faʻapitoa faʻapitoa fale, ae e aoga le asiasi atu mo le lelei o le matagofie vaʻaiga e matala mai luga. Afai e te manaʻo e asiasi i le malumalu, aveese ou seevae ma, ioe, ave ou lavalava ma oe, ona e le faʻatagaina fafine e ulufale i se ofutaʻele E saoloto le faitotoʻa.

Vaomatua Rumassala

O se vaomatua tu latalata i le taulaga. E i ai ni paka faʻanatura a le malo o Sri Lanka, ae o le asiasi atu i le vaomatua o se fiafiaga sili lea. Oe le manaʻomia se taʻiala poʻo se felauaiga faʻapitoa e savali ai - naʻo le savali ma fiafia i le natura. E mafai ona e alu i totonu o le togavao i luga o vae - mulimuli mai le taulaga tutotonu agai i le matafaga, ma o le auala o le a taʻitaʻia ai i se tasi o sili sili mesmerizing nofoaga i Sri Lanka. O le vaomatua e faaauau pea i talaatu o le matafaga laina.

Faʻaeteete aua neʻi e alu i tua o pa, ona o fale ma fanua o tagata o loʻo fausia i le togavao. Mango bushes ola latalata i le vai.

Mo se faʻamatalaga auiliili o isi atunuʻu paka ma ata, faitau lenei tala.

Faleoloa tuai a Udara

O le faleoloa o loʻo tu i le 266 Matara Road. Tau iinei,, ioe, maualuga, tele turisi eo mai iinei e pei o latou asia se falemataaga o anamua.

Faatoaga laumei

Alu i sasaʻe i le talafatai, o le ae taunuʻu i le laumei. O manufelelei e feʻausi i le tele o vaitaʻele, o se taʻiala e o faʻatasi ma turisi i luga o le teritori, ma faʻamatalaina e uiga i ituaiga laumei. O le tala i le Igilisi. Tusa lava pe na e taunuʻu mai i le faʻatoʻaga na o oe, ae le o se vaega o se vaega malaga, e tatau foi ona e faʻalogo i le taʻiala auiliili tala. Tagata tafafao e ofoina atu e faʻasaʻoloto laumei i le sami, latou te faʻaalia se puʻe o laumei fuamoa ma, ioe, e mafai ona latou puʻeina se ata ma le laumei.

  • O le faitotoʻa i le faʻatoʻaga tau tusa ma le $ 7.
  • E mafai ona e asia laumei i aso uma mai le 8-00 i le 18-30.

O le auala pito sili ona talafeagai e alu ai iina o tuk-tuk, ae e mafai ona e alu i se pasi pe totogi se taʻavale. Afai e te manaʻo e faʻaaoga femalagaaʻiga lautele, alu i le pasi i Matara, o le a ave oe i le tamai nuu o Khabaraduwa, o loʻo i ai se faʻatoʻaga. Ia mautinoa e lapataʻi le avetaavale e taʻu i ai le mea e alu i ai. Mamao mai Unawatuna 7 km. E te le ui ane i le faʻatoʻaga - e te iloa atu se faʻailoga tele.

Vaomatua Kottawa

E i ai se laʻau timu laʻititi na o ni nai taseni kilomita mai Unawatuna. E le o se taʻutaʻua tele nofoaga i turisi, ae o le togavao e le avea faʻatoʻa lalelei ma faʻamalieina mai lenei. E le tele ni manu ma manu felelei pei o paka a le atunuʻu, ae e tele laʻau o loʻo i ai iinei ma e susulu uma ma e le masani ai. Ia mautinoa e ave lou ofutaʻele ma oe, aua i le togavao o loʻo i ai se vaitaʻele tumu i le sili ona mama vai mai se vaitafe.

O le faitotoʻa i le togavao e leai se totogi, e mafai ona e sau iinei i le uati. O le auala pito sili ona talafeagai o le totogiina lea o se tuk-tuk poʻo se taʻavale. O le faigamalaga e afa itula (tusa ma le 20 km).

Fesoʻotaʻiga feaveaʻi ma initaneti

Mafaufau o le taulaga o loʻo tu i luga o se motu, ma le le faʻatapulaaina initaneti e faigata iinei foi. Ole Initaneti feaveaʻi e leai se mea e maualalo ai ile tulaga lelei o auaunaga i Vietnam.

E taua! O kamupani sili ona lelei o Mobitel, Dialog, Airtel, Etisalat, Hutch.

Mobitel, Dialog pepa e faʻatau atu i le toeititi lava faleoloa, SIM cards mai isi faʻatautaia e fai si faigata ona maua. E faigofie atu le faʻatau saʻo o le SIM card i le malae vaʻalele, e mafai ona e pikiina se pepa malaga atoa, e faʻaavanoa mo feoaʻiga i luga ole Initaneti ma se taimi faapitoa mo telefoni i fafo e faʻaititia ai tau. Vave ina ua maeʻa le faʻatau, siaki pe i ai moni moni i le teuga tupe.

E taua! Nisi SIM cards i ai le faʻatapulaʻa aloaia vaitaimi o le 1 masina. A maeʻa lena, e tatau ona e alu i le telefoni feaveaʻi potu ma toe faʻagaoioia le kata. O le tau o le SIM card e ese mai le 150 i le 600 tupe. Mo se kata i le malae vaʻalele ma se ato atoa mo se turisi, e te totogia toetoe lava 1800 rupe.

Tariff mo faavaomalo telefoni ma Initaneti auaunaga

O le a le ituaiga fesoʻotaʻiga e filifili ai i Unawatuna (Sri Lanka) o se fesili faʻanatinati mo i latou o le a tafafao, aua e tatau ona e tausisi i fesoʻotaʻiga ma aiga ma uo. O tau maualalo mo telefoni i fafo o loʻo ofoina mai e Mobitel, ma o tau e sili ona taugata e ofoina e Hutch.

Ae mo totogi o Initaneti, e ofaina e tagata uma le tau eseese, ma o fefaʻatauaiga e masani ona vaevaeina i le ao ma le po. O tau maualalo na ofoina mai e Hutch - sili atu ile 40 LKR ile 1 GB.

E taua! Ina ia fesoʻotaʻi i le initaneti, oe manaʻomia le fatuina o se APN ulufale avanoa.

O tau ile itulau e mo Aperila 2018.

Faʻafefea ona faʻaalu i luga lau paleni

E mafai ona e teuina tupe i lau teuga tupe i auala e tolu:

  • asiasi i se telefoni feaveaʻi salema;
  • faʻatau se kata i soʻo se faleoloa - o faʻatonuga e tusia i tua ole kata;
  • lugalaina luga o le 'upega tafaʻilagi a latou taʻavale.

O le faʻatinoina sili ona lelei ole Initaneti feaveaʻi o Mobitel, e toeititi lava leai ni faitioga. Ae mo le Dialog provider, o le Initaneti televavave e sili atu le mafanafana i le ao, ae i afiafi e paʻu tele lava. Ma tautua Dialog e sili ona taugata. Telefoni feaveaʻi Hutch e mautu, ae e faigata tele ona maua se kata.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Unawatuna (Sri Lanka) o se nofoaga tulaga ese o le a maua ai e tagata uma mo latou lava le mea latou te mananaʻo ai mai le latou tafaoga. E matagofie le nofoaga i soo se taimi o le tausaga.

Vitio: o se aotelega o le Unawatuna resort ma ona matafaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Unawatuna. Beach camping. Lankan Backpacker (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com