Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Masani ma le Phalaenopsis Multiflora orchid

Pin
Send
Share
Send

I seneturi ua tuanaʻi, o le orchid e ana le taugata o le aoina o mea tot plants, sa avanoa mo tagata mauʻoa ma tamalii. Peitaʻi, i lo tatou nei vaitaimi e leʻi leiloa le faʻaaloaloga ma le mea lilo a le orchid.

I le Royal London Horticultural Society i nei aso, o ituaiga fou ua lesitalaina faʻamaonia, o oloa fou ua lipotia mai i se faʻasalalauga faʻapitoa.

O nei hybrids mauaina faʻailoga, o le sili lauiloa o ia o le FCC Muamua Vasega Tusi Faʻamaonia.

O le a lea

Phalaenopsis multiflora - o se lautele vaega o phalaenopsis hybrids... Multiflora o lona uiga "tele-fugalaau". Auai i le aiga anamua o orchids, o se ituaiga o epiphytic (ola i luga o ogalaau, i papa maa, i mauga vaomatua, luga maa). O le atunuʻu o ona tuaʻoi o Ausetalia, Sautesasae Asia, soʻo se teritori o le lalolagi.

Faʻamatalaga auiliili o foliga vaaia

I le fale, Multiflora tupu laʻititi, tusa ma le 50 cm. O laulaʻau e lapoʻa, lapoʻai foliga, tupu mai i le 30 cm. I le aofaʻi o 4-8 fasi, o nisi taimi e oʻo atu i le 10 laupepa i le mataʻupu. O le taimi lava e aliaʻi ai se lau fou, o se tasi o laʻau tuai mate. Gaosia 3-6 peduncle aū. Latou e fetuutuunai ma maaleale, o lea latou te manaʻomia ai le lagolago faaopoopo.

I luga o se tusi. O fugalaʻau latou e laʻititi - 3-5 cm, e fuga tetele. Ae i se tulaga lautele, e foliga mai o se teu matagofie. Naʻo le tasi orchid e mafai ona faʻaali atu le sili atu ma le 50 fugalaʻau i le taimi e tasi.

Multiflora e iloga i lona agalelei ma maoaʻe pupula pupula. O lenei fugalaʻau o se moni aso malolo - le faʻaalia o meaalofa i fafo atu o le natura!

O loʻo taʻu mai i le vitio le uiga o le Multiflora orchid:

Talaʻaga o le amataga

Orchid Multiflora - "tele" - mai le Igilisi - tele, o lona uiga, o le orchid na pasi i le tele o laʻasaga ma vaitaimi o le sopoia mai tupuʻaga o le 18th seneturi i nei aso hybrid variations. Uma mea e mafai ona okaina luga o Initaneti 'upega tafaʻilagi poʻo i faleʻoloa faʻapitoa o ni alualu i luma o ona po nei faʻapitoa.

O ituaiga eseese o orchids o loʻo i lalo o le puipuiga a le setete, o loʻo taumafai e faʻasao laau mama i le tele o atunuʻu o le lalolagi. O nei ituaiga phalaenopsis e le taliaina le tau o atunuʻu o Europa, aua o lo latou atunuʻu e susu ma mafanafana Asia ma isi nofoaga vevela o le Lalolagi. O le mea lea, ua faʻafetauia e le aufaifaʻatoʻaga, "faʻataʻitaʻi" le matagofie mai sasaʻe i o tatou tulaga i le 100 tausaga talu ai.

O le a le eseesega mai isi ituaiga o oketi?

Phalaenopsis Multiflora o se feololo-tele ituaiga orchid. E i ai 4-8 pupula lanumeamata lanumoana oblong lau i le 35 cm le tele. O se manaia foliga o O le taimi lava e faʻamalolo ai e le laʻau se laulaʻau fou, ona magumagu ai lea o se tasi o muamua. O isi taimi e oʻo atu i le 10 lau e mafai ona fausiaina.

O leisi vaega o lenei tele vavega o le leai o se tuputupu aʻe, fuga fualaʻau tupu saʻo mai le eleele. Peduncles e faʻapitoa foi - i taimi o fugalaʻau, latou lala, fausiaina tele lala ma fugalaʻau.

Lagolago

Phalaenopsis Multiflora e tele ituaiga ma hybrids, faʻatasi ai ma i latou e taua le maitauina:

  • Phalaenopsis Multiflora Abudance.
  • Phalaenopsis Multiflora Brown Sugar.
  • Phalaenopsis Multiflora Cx322.
  • Phalaenopsis Multiflora Dragon.
  • Phalaenopsis Multiflora Soft Cloud.
  • Phalaenopsis Multiflora Spring.
  • Phalaenopsis Multiflora Venice.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

Lenei vavega - o le fugalaʻau e tele ona lanu eseese lanu ma le le masani ai, o nisi taimi e sili atu lelei lanu tuʻufaʻatasiga (e mafai ona e sailia e uiga i lanu i totonu o le natura siosiomaga o Phalaenopsis iinei).

Tagata fiafia ma aoina o aulelei matagofie talu ai nei na fiafia i le Phalaenopsis Multiflora orchid, lea e fiafia e fuga tele lava, i le taumalulu, ioe, e le tele tele, ae i le taumafanafana, Multiflora taia ma le tele numera o fugalaʻau.

O le tele-itu orchid Multiflora o le sili ona taʻutaʻua o sui o le phalaenopsis; e fiafia tele i latou o loʻo totoina fugalaʻau, ona e tau le manaʻomia se malologa ma fuga tele mo se taimi umi.

Tausiga

  • A o lei fuga. Ile taimi nei, e manaʻomia le vaʻavaʻaia ole vevela ole ea - 27-28 ° C ile ao ma sina mataua e oʻo atu i le 22-25 ° C ile po. O le orchid e fiafia tele i le malamalama, o lea e manaʻomia ai ona e faʻaopoopo moli e "faʻaopopo" itula o le ao.
  • Ina ua mavae fuga. A maeʻa ona mou atu le orchid, e sili pe a tuʻu i se nofoaga malulu. O le malu o le a faʻaosofia ai fuga fou. A maeʻa le lua masina, e mafai ona toe tuʻu le orchid i lona tulaga sa i ai. O iinei e tatau ai ona faʻaititia le faʻasusu.

Faʻafefea pe a le fuga?

Multiflora fiafia e fuga, e seasea alu i le atoatoa malologa auala. Ae ui i lea, ia faʻaosofia mo le fugalaʻau, oe manaʻomia tuʻu i lalo le vevela i le po i le 18 ° C, ma i le ao o le vevela e tatau ona 20-22 ° C. I se tulaga mataʻutia le paʻu o le vevela, o le a mauaʻi le orchid e alofa i le vevela, O le a amata ona faʻamaligiina fuga, o le peduncle ono oti. Aua le soona faia ma le faʻaosofia. E le tatau ona paʻu le fua i lalo ole 20 ° C ile ao.

Faalogo! E i ai leisi itu taua: ina ia mafai ona toe fuga mai le orchid, e tatau ona e tipi ese ma le faaeteete le laʻau ua maeʻa i luga o le mata lona lua mai lalo. Lenei o le a faʻatelevaveina lona fuga.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

E sili le faʻamautuina o se orchid i se nofoaga susulu, ae e tatau ona e faʻaeteete i le tuʻu saʻo mai o le la, aemaise lava i le tautotogo ma le taumafanafana. Afai e lanu samasama laulaʻau, o lona uiga ua e soʻona alu i le goto o le la, ave faʻanatinati i nofoaga pogisa pe na o pupuni o faʻamalama. Ae o le malamalama e tatau ona sapalai i le lava aofaʻi. Afai e faʻafuaseʻi ona paʻu fuga ma lau, e tatau ona e iloa o le fugalaʻau maliu ona o le leai o se malamalama. Na te le taliaina le vaʻa. E le gata i lea, e le fautuaina e le au toto le faʻatutuina o fugalaʻau i luga o maa faʻavevela - e faʻamamago le ea, palapala, o le a amata ona mamae le orchid.

Saunia o le eleele ma le ulo

O le eleele e tatau ona faʻapitoa, o mea uma na te faʻatinoina lana mea e manaʻomia: lelei ona faʻafeiloaʻiga ole ea, "permeability" o le susū.

Priming:

  • Alavai - matou te tuʻuina fasipepa pe faʻalautele le 'ele i lalo o le ulo.
  • Feololo o paina paina, muai fufuluina ma lelei fufuluina, mafai ona disinfected.
  • Malala.
  • Sphagnum limu

Sili atu e toto lau orchid i ipu manino palasitika, ona mafai lea ona e vaʻaia saoloto le tulaga o aʻa, faʻatonutonu faʻasusu.

Ulo:

  • O se ulo ma ni alavai alualu e manaʻomia, pu e le gata i le pito i lalo o le ulo, ae faʻapea foi i le vaega pito i lalo i le lautele atoa.
  • o le maualuga o le ulo ma le lautele o le "faʻaʻi" e tatau ona tutusa.
  • o le aʻa o le orchid e malosi, faʻapipiʻi, o le mea lea, e tatau ona filifilia le ulo ina ia mafai ai ona maua lelei le aʻa o le aʻa, i le aofaʻi atoa o le ulo.

Vevela

Tusitusiga. Soʻo se Multiflora e alofa tele i le mafanafana.

I le taumalulu ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei o le 22-25 ° C i le ao, ma i le po o sea ituaiga oketi e le fiafia i suiga, o le vevela mafai ona pa'ū i le 5-7 ° C, leai seisi.

Sūsū

Mo le tausiga lelei ole orchid, ole ea susū e le tatau ona sili atu ile 50 - 70%. E manaʻomia le faʻavave o le taimi, aemaise pe a maualuga le susū: timu, puaoa - o lenei mea e taofia ai le faʻaletonu o le susu ma le pala o aʻa, e fiafia le oketi i le ea.

Talu ai e seasea malolo lo tatou lalelei, toetoe lava a le "moe", e tatau ona fafagaina pea i le susu, ae i le faʻalelei. I le vevela, e fautuaina le sulu mama o le fugalaʻau i isi aso uma. Ae aua le sasaa, oe mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma laulaʻau, fungus mafai ona aliali mai.

Tele orchids faʻatali le lāmala sili atu nai lo lologa. Ae faʻateleina malamalamaaga: tautotogo, taumafanafana, e tatau ona faʻateleina le ea susū. Lenei o le a mautinoa ai le tuputupu aʻe ma olaola olaola olaola o le orchid.

Moli

E fiafia le Fanenopsis Multiflora i se avanoa malamalama lelei. I le taumalulu e le lava le malamalama, i le ao e sili atu le ki o moli mo ni nai itula. I le taumafanafana, e sili atu le faʻapaʻuina o faʻamalama, o susulu tuusao o le la e mafai ona susunuina laulaʻau, o le orchid o le a avea lemu ma leai se ola.

Faasusu

Faʻasusu e tatau ona faia ma le faʻaeteete, o le vai e tatau ona paʻu i luga o le eleele, aemaise i le taumalulu. A faʻasusu laulaʻau, e manaʻomia ona faʻamamago, a leai o le a amata ona tiga, faʻasaina o le vai i totonu o sinus ua matua faasaina!

O le vai e tatau ona i ai i le vevela vevela, e sili atu le puipuia, o loʻo i ai le tele o lime i le paipa vai. Ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o vai timu, ae o le faʻatinoga e le faigofie i taimi uma. E sili le faʻasusu ile taeao ile faʻatofuina:

  1. O le ulo ma le orchid e tatau ona tuʻuina i lalo i se pakete vai mo le tasi minute.
  2. A maeʻa lena, e tatau ona faʻalu lelei le vai, sasaʻa le tele mai le apa, o lenei mea e mafai ona afaina ai aʻa.

Fautuaga. Lenei auala e tatau ona faia e le sili atu ma le tasi i le vaiaso. A faʻapea e vevela tele, e mafai ona e faʻasaua le fugalaʻau, faʻateleina le susū manaʻomia.

Laʻei pito i luga

E fautuaina e fafaga se tele orchid tasi i le vaiaso, i le amanaʻia o le susu, vaitau, vevela, ma isi Fertilizers tatau ona faʻapitoa, e sili atu le faʻatau i le faleoloa, maua faʻatonuga faʻatonuga iina, e taua tele lenei, o le fugalaʻau o le a mumu mai se "soʻona inu" o fetilaisa. E masani ona faʻasusu faʻatasi ma faʻasusu, ia o le mea tatau le fafagaina o le a tutusa le ausia o lona faʻamoemoe.

I le taimi o le tuputupu ae vaitaimi, o le mea o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina mo le fafagaina:

  • kalisiu nitrate;
  • urea;
  • magnesium sulfate.

O le fua faʻatatau o le 2: 6: 1.

I le taumalulu, ma le faʻaititia o le malamalama, o le aofaʻi o le fetilaisa ma le nitrogen (urea) tatau ona afa.

Faʻaliliuga

E fautuaina le tuiina o se oketi taʻitasi i le 2 tausaga. Matou te tuʻuina atu le orchid i totonu o ulo faʻamaonia ma le lautele o le 10-15 cm. O le substrate e saunia eseese, sili atu mai mea masani, mafaufau i le ea permeability ma susu gafatia. E tatau ona manava le ea o le oketi. Mo le saʻo tuufaatasiga o le palapala, maa lelei, faʻalautele 'eleʻele, feololo vaega o laʻau paʻu, limu - sphagnum e masani ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaopopoina sina peat ma le eleele.

O aʻa i totonu o le ulo ma le substrate tatau ona lagona saoloto, aua le tuleia le ulo ma le substrate! I lalo o tulaga masani, o aʻa o le orchid e masani ona i le ea.

Fautuaina le aufaipisinisi e faʻaaoga le metotia o le "transshipment" pe a toto, pe a alu le tatou malo i le teropika "e faʻalautele lona nofoaga e nofo ai" "faʻatasi ai ma le eleele - o le eleele. I lenei tulaga, o le taotoga e sili atu le saogalemu mo le aʻa, ma o le fetuunaiga vaitaimi o le a pasi faigofie ma le mavaʻaia.

Faʻafefea ona faʻalautele?

I greenhouse ma i vivo phalaenopsis fanafanau e fatu ma fou laʻau e aliali mai pe a maeʻa fuga. Ma i le fale e mafai ona tupu se orchid na o "tamaiti" - laʻititi laʻasaga, e taʻua o le ea vaega.

E sili le faʻagafua o se orchid mai le faʻaiʻuga o le taumalulu pe mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le amataga o Iuni. Pe a tuueseeseina "tamaiti" tatou vaʻaia le faʻasologa:

  1. Matou te filifilia se tagata matua, soifua maloloina, ma se aʻa lelei, lapoʻa laumei orchid. O se tulaga taua o le tatau ona fuga fugalaʻau, ma le peduncle tatau ona fou pea.
  2. Faatasi ai ma se naifi maai i luga o le peduncle, o le pito i luga e tipiina i le pito i luga "moe" pupula, o le nofoaga o le tipi ua sausau i malala.
  3. Matou te toe tipiina se tipi fou i totonu o se tamaʻi fale oona ua leva ona saunia ma se substrate - sphagnum.

Taua! E tatau ona taofi le faʻasusu mo ni nai aso, e manaʻomia e le laʻau ona toe faʻaleleia.

Faʻaosofia "tamaiti"

Tele taimi, "tamaiti" tulaʻi na o latou, ae mafai ona e faʻatelevaveina lenei faiga i le faʻaosofia:

  1. Ina ia faia lenei mea, o le fatugao moe e tatau ona fufulu ese ma le faʻaeteete mai una.
  2. Cytokine paste o loʻo faʻapipiʻiina i luga ile paʻu tutusa, ose aofaʻi laʻititi, e mafai ona e faʻapipiʻi le faʻapipiʻi ile laʻau taliga.

Fai mai le au faifaʻatoʻaga o lenei mea e fesoasoani e fafagu ai le fatugao ma le fanau mai o se olaga fou - "pepe".

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le Multiflora orchid, pei o isi sui o orchids, e matua aafia gofie i ituaiga uma o siama, siama ma faamaʻi. A faʻatau se orchid fou, e manaʻomia le siaki vave mo mea faʻalafua.

  • Apogaleveleve mite, mo se faʻataʻitaʻiga, e vave faʻateleina ma vave ai ona 'aina le laʻau. Mo mite apogaleveleve ma isi faʻalaʻeleʻele, poto masani fugalaʻau faʻutuaina vave ina ua maeʻa mauaina se faʻafitauli e faʻasusu le orchid ma se faʻapitoa fofo pe faʻapipiʻi faʻatasi ma aʻa i totonu o se iniseti mo le 15 minute ma quarantine (a itiiti mai o le masina).
  • Roteri eseese, aemaise lava i le taumafanafana, o aʻa ma lau o se tiga orchid vave osofaʻia, i ni nai aso e mafai ona e leiloa atoa le fugalaʻau. A e vaʻaia le pala oʻa, tipi faʻalelei mea uma i se naifi. E fautuaina e sausau ma le kinamoni ma gaʻo ma faʻavae. Ma, i se tulaga lautele, e sili atu le aua neʻi aveʻesea ma le faʻavae, o lenei vailaʻau taofiofia le tuputupu aʻe o le orchid.
  • Fungus i totonu o le paʻu, i luga o laulaʻau. E manaʻomia se taotoga faʻanatinati iinei, e manaʻomia le totoina o le orchid i totonu o se paʻu fou. Faʻaaoga se pasī o le vai ma se vailaʻau antifungal. E manaʻomia le tofoina lelei o vailaʻau i vailaʻau, talu ai o le vailaʻau, pe a ave sese, le lelei aʻafia le aʻa faiga atoa.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

I luga o se tusi. Afai e atoatoa le soifua maloloina o le orchid, o puipuiga e le afaina ai, ae o le a lagolagoina, faʻamalosia le puipuiga o le tino.

Faʻafefea ona aloese mai faʻamaʻi fugalaʻau:

  1. Faʻaauau ona faʻatino prophylaxis - togafiti ma faʻapitoa vailaʻau vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, Zircon ma le succinic acid, na uma na suʻesuʻe muamua mea uma e tusa ai ma faʻatonuga.
  2. Faʻavaivai faʻasusu, faʻaititia le susū o le ea, aveʻese i nofoaga pogisa pe a fai e lanu samasama ia lau. O lona uiga, o loʻo i ai le sili atu o le susu ma le malamalama.
  3. Afai e amata ona paʻu lau, ona le lava lea o le susū, ma o le vevela o le ea e maualuga tele mo le orchid. Faʻafouina, vai, fai le moli sao mo ia.
  4. Tuua pala - o se faʻailoga mautinoa o le le talafeagai tausiga. Ia mautinoa ia aua neʻi susu susu, ma afai e susū, e tatau ona solo ese ma le faʻaeteete i se ie mago.
  5. O laulaʻau ua faʻapepeina, faʻapogisaina - fafagaina aʻa, ua na ona leai se vai.

I se tulaga lautele, o le orchid o se faʻapitoa fugalaʻau, o se le masani ai, o se tropical malo, o lea i o tatou tulaga e le faigofie mo ia. E tali atu i mea uma: vevela, susū, tau ma le malamalama. Multiflora o se hybrid faʻapitoa faʻapitoa mo le tatou tau, o lona uiga afai e te tausia ma le alofa ma le faʻaeteete, o le a fuga matagofie i le tausaga atoa i le faʻafetai ia te oe!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Banana peel - best fertilizer for orchids to bloom (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com