Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Susulu ma fiafia Andre's anthurium: faʻamatalaga ma le ata. Totoina tausiga i le fale ma i le fanua tatala

Pin
Send
Share
Send

Anthurium Andre o se fugalaʻau-aso malolo, o se fugalaʻau-faʻamanatuina, faʻapea foi ma le anthurium e taʻua o le "aliʻi fiafia" mo lona le masani ai foliga o inflorescence. Eseese o lenei ituaiga e totoina faʻapitoa i totonu o greenhouse mo le faia o teu fugalaʻau ma masani ai teu fugalaʻau.

I lenei tusitusiga, e mafai ona e mauaina se faʻamatalaga ma se ata o le laʻau, lea e faitauina i le Latina o le anthurium adrianum, e mafai foi ona e aʻoaʻoina e uiga i le ituaiga (Mumu, Faʻafefiloi ma isi) ma tulafono e faʻatatau i le tausiga o ia i le fale ma fafo o le fanua.

Faʻamatalaga botani ma ulutala

Anthurium Andre (Anthurium andreanum) - evergreen tumau Perennial o le ituaiga Anthurium (Anthurium) auai i le tele aiga fafagu. O le ituaiga Anthurium e sili atu i le 800 ituaiga. O le laʻau afu e tupu o se terrestrial ma epiphytic fugalaʻau, e mafai ona tupu i voluminous lala lala.

Tusitusiga! I se faaliliuga moni, o le igoa o le laʻau uiga o le "fugalaʻau" ma le "siʻusiʻu", lea e faʻamatalaina le faʻavaeina o le fugalaʻau lava. Ua taʻua e tagata lenei fugalaʻau "male fiafia", "flamingo fugalaʻau".

Talafaʻasolopito o mea na tutupu, faʻamatalaga o foliga vaaia ma laufanua o nofo ai

O le muamua faʻavasegaina o le genus Anthurium na faia i le 19 seneturi. O le Austrian botanist Heinrich Schott. Mulimuli ane ile seneturi lona 20. Siamani botaniist Gustav Engler ua faʻavasega le iloa ituaiga i 18 vaega. I fugalaʻau i aso nei, o loʻo faʻaaogaina le faʻavasegaga a Schaeffer, lea e iloga ai le 19 vaega taua o le ituaiga Anthurium. Faatasi ai ma i latou o se tele ituaiga o Anthurium Andre.

O le laueleele moni o le laau ua manatu o le teropika itulagi o Amerika i Saute, sautesisifo Colombia, Ecuador. O le nofoaga o natura natura o maʻa malifa o mauga, o togavao o le teropika, o vaega papa.

Anthurium Andre (anthurium andrianum i le lat.) O se matua tele fugalaau. I le natura, e mafai ona tupu aʻe i le 1 - 1.5 m. I le fale, o le maualuga o laʻau e oʻo atu i le 80 - 90 cm. O laʻau e nonoa, ma avea ai ma aʻa manifinifi o le ea. O laulaau e lapoʻa, lanumeamata lanumeamata, susulu. O le umi o le laupepa o le 20-30 cm, o le lautele o 10-12 cm. O petioles e uumi, mafiafia, e oʻo atu i le 20-30 cm. Ina ua maeʻa faʻamaluluina, o fualaʻau fualaʻau e fausiaina i luga o le maʻa, moli i le lanu.

Bracts - susulu le ie moe, e mafai ona paʻu, fatu foliga. O le pito i luga o le ie moe e faʻatulagaina i ni uaua oso. O le lanu o le mea e moe ai e mumu mumu. Hybrid sub-varieties mafai ona i ai piniki, paʻepaʻe, samasama bract (na matou talanoa e uiga i ituaiga ma papaʻe fugalaʻau iinei, ma faitau e uiga piniki ituaiga iinei). Fuga umi, e oʻo atu ile 6 - 8 masina. E fuga le laau i le faaiuga o le taumalulu, e tumau e oʻo i le tautoulu.

Lauiloa subspecies o Anthurium andreanum ma a latou ata

Turenza

Hybrid compact variety, e tupu aʻe i le 50 - 60 cm le maualuga. O laulaʻau e iila, mafiafia. Eseesega i faaleoga vena i luga o le pogisa lanumeamata luga o le lau ipu. O le mea e moe ai e mumu mumu. Tupu lelei i le fale.

Mumu (Mumu)

O laulaau e lapoʻa, susulu, lanumeamata lanumeamata. O laulaau e foliga foliga. O le inflorescence o se taliga tele, o loʻo tu i luga o le ufiufi o le fugalaʻau. O le ie moega e lapoʻa, iila, loloto mumu. O le maualuga o se pupuvao matua e oʻo i le 70 cm.

Na matou talanoa e uiga i mumu mumu i lenei tusitusiga.

Siamupini

O le togavao e puupuu, totoina maualuga e oʻo i le 60 cm. O lanumeamata e lanumeamata lanumeamata, lapoʻa. O le ie lino e iila. E saʻo taliga ma ono i ai se piniki poʻo se samasama samasama. Bracts - bedspreads, faalagolago i le subassass andraeanum, e mafai ona piniki (Pink) ma papaʻe (White).


Palu (palu)

Ina ia fausia felanulanuai vaega fefiloi i le tasi pusa (pe i luga o le tasi moega), oe mafai ona totoina ni varietal ituaiga o andre anthurium, ese i le paolo ma le tele o laulaau ma gaosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manaia o le ie o André Silenz's anthurium o le a fetaui lelei ma le piniki anthurium o le André Favorite. Susulu, mauoa - lanu mumu o Otazu ma Belize o le a sili ona faʻamamafaina le ofoofogia paolo pogisa o le Fiorino ma le Black Queen ituaiga (faitau e uiga i uliuli anthuriums iinei, ma le Black Prince (Black Queen) ituaiga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga).

Sa matou talanoa e uiga i ituaiga ma ituaiga o anthuriums ii.

Faʻafefea ona tausi se teu fale i le fale?

Vevela

O le maualuga o le ea vevela i le tautotogo ma le taumafanafana o le 22-25 ° C. I le tautoulu, o le vevela e tatau ona faʻaititia i le 18 ° C.

Faasusu

I le taumafanafana, tele faʻasūsū i laʻititi tui e manaʻomia 2 - 3 taimi i le vaiaso. O le eleele e tatau ona fai sina susu i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana.

Taua! O le faʻamagoina atoa o le substrate e le taliaina.

I le tautoulu, ua suia le faasologa o le faasusu. Ua lava lea e faʻasusu ai le palapala faʻatasi ile 7 i le 10 aso. O le vai mo le faʻasusuina e tatau ona mafanafana, oʻo atu i le 30 ° C. Faʻaopopo ni nai mataua o sua o le tipolo ma le vineka i le vai. O le taimi lava e uma ai le faʻasūsū, o le tele o le vai e tatau ona faʻateʻaina, faʻamamāina o aʻa e faʻaosoina ai foliga o le pala.

I le vevela, ina ia faʻateleina le susū o le ea, e tatau ona faʻaopopoina le faʻasuina o laulaʻau. Tuʻu fagu vai tatala i autafa o fugalaʻau. Faʻapea foi, ina ia faʻateleina le susu, o le eleele i totonu o le ulo ua faʻapulouina ma susu susu. O le maualuga o le ea susulu 80 - 90%.

Susulu

Moli e tatau ona malamalama, ae fai si mamao, faʻasalalau. Mu e aliali mai luga o lau tetele mai le susulu o le la - ila enaena.

E fautuaina e filifili le itu i sisifo ma sasaʻe o le fale. Mai le vevela o le la, o pupuni e faʻapaolo i pepa papaʻe poʻo se pupuni malamalama. O le faʻatulagaina i matu o lanu e manaʻomia ai nisi faʻamalamalamaga ma lamepa faʻapitoa.

Ona o le leai o se malamalama, o le laʻau e le fausia ni fugalaʻau.

Faʻaola

O le eleele togalaau masani e le talafeagai mo se fugalaʻau vevela. O le paluga e tatau ona lelei, faʻamamaina, faʻamamāina, mafai ona feololo. Mo le totoina, e mafai ona e faʻaogaina se paluga sauni mo orchids.

O le tuufaatasiga o le potting eleele:

  • Humus - 2 tsp
  • Eleele palapala (unsifted) - 1 tsp
  • Peat - 1 tsp
  • Oneone - 1 tsp
  • Alavai.

Faʻaputuga alavai - piliki malepe, fasi malala, lumi - sphagnum.

Taua! E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi vermiculite ma tamaʻi paina paʻu ile eleele e manava ai.

Teuteuina

E tatau le teuteuina mo se tagata matua fugalaʻau e toe faʻafouina ai le togavao. O le taualumaga e faia i le amataga o le tautotogo i le taimi o transplantation.

Teuteuina o le polokalame:

  1. O au o le itu e tipiina faʻatasi ma aʻa mo nisi faʻalautelega.
  2. O tumutumu o laʻau faʻaputuputu faʻatasi ma aʻa o le ea e vavaeʻeseina mo le faʻalauteleina.
  3. Mo le umi o fugalaʻau, o le a faʻapea ona gagaga fuʻamoa e tipi ese.

O le ogatotonu ogatotonu e le teuteuina ma aʻa.

A uma ona teuteu, faʻasusu e tatau ona vaeluainaseʻi vagana ua faʻatutuina ni laupepa fou o laulaʻau.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le faʻafouina o le Andre Anthurium togavao:

Laʻei pito i luga

O le laʻau e tatau ona faʻafouina i le tautotogo ma le taumafanafana tasi i le 10-14 aso. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e fafagaina fugalaʻau i le urea poʻo le ammonium nitrate. Nitrogen fertilizers faʻalauteleina le tuputupu ae o laulaʻau ma au.

I le taimi o le fausiaina o fuga ma le vaitaimi atoa fugalaʻau, faigata minerale fetilaisa tatau ona faʻaaogaina, lea e aofia ai faʻamaumauga elemeni o le metala paʻepaʻe, potassium, magnesium, uʻamea. E fautuaina e faʻaaoga fualaʻau ua maeʻa sauni mo fugalaʻau ma oketi.

Faalogo! Mo le fausiaina o inflorescences, e tatau ona faia lavalava pito i luga i le tausaga atoa, matua maitauina le pulega ma vailaʻau o fetilaisa.

Ulo

O le fesuiaiga gafatia e filifilia e tusa ai ma le tele o aʻa. Anthurium Andre e le fuga i totonu o lapisi ato. O le ulo tatau ona faʻapipiʻi, aua le loloto.

E taua le faia o ni alavai alavai i le pito i lalo o le ulo mo le faʻaaogaina o le ea ma le tafe mai o le vai pe a uma ona faʻasusu.

Faʻaliliuga

Fugalaʻau talavou e manaʻomia le toe totoina faaletausaga. O laʻau matutua e totoina faʻatasi i le 2-3 tausaga mo le faʻafouina. O le taotoga e faia i le tautotogo.

Fesuiaʻiga polokalame:

  1. O le pito mulch luga e aveʻese mai le ulo.
  2. E aveese ma le faʻaeteete le togavao atoa.
  3. O aʻa ua leaga ma au mago ua tipi.
  4. Faʻaaogaina le auala fesiitaʻi, o le togavao tuʻu i totonu o se fagu fou ma le alavai faʻasologa oʻo i le 2 cm.
  5. O le aʻa ua sausauina ma se substrate fou.
  6. O le lalolagi polo e laititi lava.
  7. Mai luga, o le pito i luga ua paluina ma limu ma peat.

Taumalulu

I le vaitaimi o le taumalulu, Andre's anthurium ulufale atu i se le mautonu setete. I le taumalulu, o ulo e ave i se nofoaga malulu, o le ea vevela o le 15-16 ° C.

Taua! E leaga le tali atu a le laau i suiga faafuaseʻi o le ea i aso uma, togitogi ma le paʻu o le vevela i le 10 ° C.

O le eleele e faʻasusu ma le faʻaeteete, o le mea taua o le puipuia o le omea koma mai le mago. Aua le faʻasauaina laulaʻau i le taumalulu, efuefu luga o laula e aveʻese ma se susū ie tasi i le vaiaso... I lenei vaitau, e tatau ona fafagaina fugalaʻau ma le potassium ma le sodium humate 1 taimi ile 2 - 3 vaiaso e ala ile faʻasusu.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga ile tausiga ile fale mo lenei laʻau:

Vaega o tausiga i fafo

I latitude feololo, Andre anthurium e le totoina i fanua matala. I le taumafanafana, e mafai ona ave 'ulo i fafo o poletito.

O le tele o taimi, o fualaʻau e totoina tele i totonu o greenhouse ma nofoaga faʻapitoa pepe, lea e faia ai ni faʻapitoa tulaga e latalata i le tau vevela.

Toe gaosia

Fatu

I le fale fugalaʻau, o lenei metotia e masani ona le faʻaaogaina. O fatu e faʻatoa mafai ona maua mai i le faʻafefeteina o vailaʻau. Faʻaopopo togafitiga o fatu ma se vaivaiga vaivai o le manganese e manaʻomia e puipuia ai faʻamaʻi.

O le totoina o fualaʻau e manaʻomia ai tulaga oona, o le vevela o le ea i taimi uma o le 25 ° C.

Fuga e fuga na o le 4 - 5 tausaga pe a uma ona lulu fatu.

E ala i tipi

Rooting taualumaga:

  1. O le vaega o le au ma le ea aʻa ua vavaeʻese mai le tina togavao.
  2. O vaega ua aveeseina ua toe totoina i ni tamaʻi ulo tuueseese mo le aʻa.
  3. O laulaau pito i luga e vavaeʻeseina mai le matua matua.
  4. Ua vaevaeina le pogai i ni vaega, 5 - 7 cm taʻitasi.
  5. O loʻo faʻaaogaina koneteina lautele.
  6. Toto e loloto atu i le palapala.
  7. O le greenhouse e ufiufi i pepa alumini.
  8. Rooting faia i totonu o 3 i le 4 vaiaso.

Tusitusiga! O le tuʻu eseʻeseina o laulaʻau laala ma le aʻa o tipi e faʻataunuʻuina i le amataga o le tautotogo.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Leaʻau faʻaleagaina e le anthracnose (lau lau pito) e togafitia e ala i le sausauina ma se faʻavae foundationol.
  • O le talita ua aveese ma le lima. O fualaʻau e muamua togafitia ma le ava malosi fofo.
  • O le sausau o laʻau i le vai fasimoli e faʻamamaina ai le apogaleveleve. E manaʻomia le faʻasusuina o le fugalaʻau ma le faʻaaogaina o vailaʻau.
  • O faʻamaʻi putrid e aliali mai i le le lava o le vai ma le palapala. Manaʻomia le tumama tumama, toe totoina, suia eleele.
  • Paʻu launiu enaena - le lava o fetilaisa.

Fugalaau faapena

  • Spathiphyllum Cupido. O le maualuga o le fugalaau tusa ma le afa mita. O laulaau e lapoʻa, lanumeamata loloto. O le ie moega e lautele, tusitusi, paʻepaʻe sinasina.
  • Spathiphyllum Picasso. O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 40 cm O laulaʻau e uumi, susulu, maʻai. O le ie afu e tele, lanu eseese.
  • Alokazia Klobuchkovaya. O lau e mafiafia, lautele. O le ufiufi e tino, o le taliga e umi lona umi.
  • Calla Swamp. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, fatu foliga, lamolemole. E faaumiumi le taliga. O le ie afu e mafolafola, paʻepaʻe.
  • Calla Elliott. Eseese i le tele o fugalaʻau. O le ie moega e samasama samasama, umi. O laulaʻau e lanumeamata ma papaʻe sasa.

Ina ia totoina se soifua maloloina ma mauoa Andre anthurium togavao, ina ia ausia susulu fugalaʻau, oe tatau ona matua tausisi i tulafono o le tausiga, mataʻituina le fafagaina pulega ma faʻatino taimi faʻafouina o le laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The JESUS film All SubtitlesCC Languages in the World. (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com