Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Totonu ma 'ona? Uma e uiga i papaʻe susu

Pin
Send
Share
Send

O le Euphorbia o se tasi o laʻau masani i totonu o le fale masani. O le tausiga o ia e le manaʻomia faapitoa faʻapitoa, ma o foliga vaaia o le fugalaʻau e matua ese lava. E ui lava i lona latalata i succulents, euphorbia toe gaosia i le tele o auala ma e le manaʻomia faapitoa tausiga tulaga. O lona natura nofoaga o le motu o Madagascar. E fai ai lautele, e le mafai ona uia togavao iina. Talu mai le amataga o le luasefulu seneturi, o lenei laʻau ua avea ma tagata nofomau o greenhouse ma botanical togalaau, faʻapea foʻi ma teuteuga o totonu.

Faʻamatalaga

White-veined euphorbia (Latina Euphórbia leuconeura, o nisi taimi e taʻua o le papaʻe-veined, o nisi taimi paepae-veined) o se le faʻafaigofieina o le teuina o se fale e foliga mai o laʻau uma ma niu. O le amataga o meaola na mafua ai le manaia o lenei tuʻufaʻatasiga, aua o le fanau mai o milkweed o le motu o Madagascar.

O le laʻau e sili ona alofagia e le au amata, aua, e ui lava i le exotic alma mater, papaʻe-tumutumu euphorbia e faigofie ona teu i le fale ma e mafai ona tatalia mea sese poʻo le faʻatamala o le novice florists.

Se ata

Siaki le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻailoga paʻepaʻe.




Vaega ma eseʻesega mai isi ituaiga

"Belozhilka" e iloga i se tele, mafiafia faʻavae, ufiufi i mafiafia outgrowths, una, tuuina atu le laʻau foliga i se cactus. I le pito i luga, o le faʻamalosiʻau e tele ona au e pei o le pito i luga o le pama.

E faʻapaleina i latou i lau pupula o loʻo i ai le pupula lanu samasama ma e teuteuina i papaʻe ma siliva uaua.

Paʻepaʻe papaʻe e faigofie ona fenumiai ma le selu... Peitaʻi, e faʻaalia e uaua o se lanu faapitoa. O le isi eseʻesega o le faʻatulagaina o fugalaʻau - i totonu o le inflorescence papaʻe-veined latou lalafi i le axils o le pito i luga lau, ma le selu o loʻo i ai ana fugalaʻau i pupuʻu au.

Anotusi i totonu o le fale

I le avea ai ma se teuina fale, euphorbia e faigofie ona tausia ma tausia. I le taimi e tasi, o le paʻepaʻe papaʻe e leai se aoga taua teuteuina mo le teuina o fale. I leisi itu, o le ituaiga e masani ona teuina mo ona faʻaogaina vailaʻau.

E mafai ona e sailia pe faʻafefea ona tausi mama paʻepaʻe papaʻe i le fale ma vaʻai pe faʻafefea ona foliga mai i le ata iinei.

Laʻau oona

E mafai ona tuʻu le fagu susu i le fale, e oona pe leai?
E ui lava i le le faʻamatalaina foliga vaaia ma foliga faigofie, o le numera o puipuiga e tatau ona maitauina pe a faʻafesoʻotaʻi ma se fugalaʻau. E taua le aua le tuʻuina le ulo ma le laʻau i le vasega pepe ma galuega uma i le totoina, faʻatoʻaga, ma isi. faia i totigilima puipuia. E mafua ona o le mea moni o vaega vaʻaia uma o le susu susu ufiufi vai, lea, pe a oʻo mai i le faʻafesoʻotaʻiga ma le paʻu po o le mucous membrane, mafua ai le ita ma mu.

E manaʻomia le tuʻuina ma le faʻaeteete o le spurge i tafatafa o isi laʻau... A maeʻa fugalaʻau, ona tuʻuina lea o le atigipusa ma faʻatumuina i fatu, e mafai ona faʻataʻapeʻapeina i le 4 mita pe a maeʻa.

Faamanuiaga ma leaga

Mafaufau i penefiti ma afaina o se laau o loʻo i totonu o se fale mautotogi. Faʻatasi ai ma le sua oona, o le le mafaamatalaina ma anagata le sinasina euphorbia o loʻo i ai le tele o foliga e mafai ona aoga i le togafitiga o faʻamaʻi eseese. Uma vaega o le houseplant e seleseleina i le taimi o le fugalaau vaitaimi e faʻaaogaina.

E lautele faaaogaina i le tulaga o sua, evaporated i se mafiafia tulaga, mo le togafitiga ma le puipuia o maʻi e pei o le ulu, disentery, faʻamaʻi o le pulmonary ma gastric faiga, ma isi I lenei tulaga, o le faʻatulagaina o le sooupu tatau ona laʻititi. Euphorbia o loʻo faʻaaoga i fafo foi: e faʻamanuiaina fesoasoani i le eczema, mamai manua, ufiufi, ma isi.

O le faʻamaloloina meatotino o le laʻau mafai ona mafua mai i lona tuʻufaʻatasia, lea e aofia ai tannins, flavonoids, vitamini C, K, masoa, resins eseese, euforbion, malic acid ma isi elemene.

Euphorbion o loʻo iai le beta-amyrin, taraxerol, resiniferol, alpha-euforbol, eufol... O le aʻafiaga o nei vaega i le tino o le tagata o loʻo suʻesuʻeina.

Milkweed e faʻaaogaina e fai ai le meli, lea e aoga tele mo le faʻafitauli o le popolevale ma le le moe. E faʻafetaia le maualuga o ana vitamini B, C, N, iodine, uʻamea, amino acids, proteins, aoga o le enzymes ma le kulukose.

Faʻafitauli mo le faʻaaogaina

Ae e te leʻi faʻaaogaina susu e fai ma vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua ma se tagata faʻapitoa. Faʻaaoga soo o le a taʻitaʻia ai i le faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu. O le soona inu e mafai ona afaina ai. Aua le faʻaaogaina le oloa mo tina maitaga ma lactating tina.

Tausiga

Saienitisi iloa e uiga i 800 ituaiga o susu... Faamatilatila mataupu faʻavae o le tausiga o laʻau, e talafeagai mo ituaiga taʻitasi, ma mafai ona fetuʻunaʻi faʻamoemoeina i uiga o se ituaiga fugalaʻau.

Tausiga mo papaʻe-lobed susuweed, tele taua tulaga e tatau ona maitauina:

  • O le vevela o le ea i totonu o le potu o loʻo teu ai le laʻau tatau ona i totonu o le 15-23 C.
  • I taimi o taumafanafana masina, spurge manaʻomia tele faʻasusuina faʻatele i le vaiaso. I le taumalulu, e faʻatapulaʻaina i le tasi i le masina, ma o le ulo ma le laʻau e ave i se nofoaga malulu.
  • O le "Belozhilka" e na te onosaʻia le salalau o le ao. Aloʻese mai le susulu o le la, a leai o le a ufiufi laulaʻau i le mu.
  • O le lanumeamata i le pale o le faʻavae e tupu i se saoasaoa vave ma, afai e le teuteuina, atonu e le mafai e le laʻau ona tatalia sea uta. O au ua tipi ese i se naifi maai, mulimuli ane disinfecting le tipi nofoaga ma malala paʻu. A o lei faia le taumalulu, o laʻau uma e tatau ona faʻapuʻupuʻuina e le 13-15 cm.
  • Suamalie palu e sili ona lelei o se pito i luga ofu. O le laʻau e fafagaina mai ia Mati ia Setema i tamaʻi laʻititi 2-3 taimi ile masina. E lelei tele le faʻaopopoina o maʻa faʻasusu o le sami i le mea o loʻo totoina mo le totoina o susu.
  • O aʻa o le susu susu e fai si vaivai, o le rhizome e tupu tele i lona lautele nai lo le loloto. O se ipu lautele, mafolafola e atoatoa.
  • Laʻau laʻau e manaʻomia le toe totoina tasi ile tausaga. E lelei lava tagata matutua i le suia o le eleele i le 2-3 tausaga.

Tuputupu ae

O le euphorbia paʻepaʻe ua faʻaola uma e fatu ma fualaʻau... O le muamua auala e faigofie ona faʻatino ma paʻu i lalo i le tele o laʻasaga taua:

  1. O fatu e seleseleina i le tautoulu, teu i se mafanafana, lelei-ventilated nofoaga.
  2. I le amataga o le tautotogo, o fatu ua saunia mo le totoina: e tatau ona māmā oloina le fatu ina ia faigofie ai mo le fanaina ona gagau le mafiafia atigi ma germination.
  3. O le Spurge e totoina i le eleele faʻasaʻoloto i le loloto o le 4-5 mm pe salalau luga o le eleele ma luluina ma se manifinifi vaega o substrate poʻo le oneone.
  4. Latou fausia se greenhouse aafiaga mo ni nai vaiaso le faʻaaogaina o se ufiufi mea. I le taimi nei, o le totoina o loʻo teuina i se nofoaga malulu ma faʻasolosolo taimi mai le fagu fagu.
  5. I le vaiaso lona tolu, e totogo le laʻau, e tatau lava ona faʻasili i taimi uma.
  6. O lala faʻamalosia e luu ma totō i totonu o ulo.

    A faʻatau se substrate, oe tatau ona uai atu i le tulaga o lona acidity - a pH i le tulaga o le 5-6 iunite e talafeagai.

Paʻu susu susu e talafeagai foi mo le faʻalauteleina e ala i tipi:

  1. I le amataga o le taumafanafana, o isi itu e aliali mai i le pito i lalo o le laʻau. Latou te tipiina latalata i le ogalaau pe a mafai, sausau i le fafie poʻo le nutimomoia o le karaponi.
  2. O fasi tipi e tuua na o ia mo ni nai aso pe teuina i totonu o le vai mafanafana. I lenei vaitaimi, o le tele o le vai oona o le a faʻasaʻolotoina.
  3. Ina ua tuanaʻi ni aso se lua, ona totoina ai lea o le lala i le palapala o loʻo iai le oneone ma peat. O se substrate suamalie e sili ona lelei.
  4. A totoina, mataʻitu le vevela pulega o le 20-24 C. O le muamua masina e tatau ona malolo le laʻau.

O leisi metotia o le faʻatupuina o laʻau o le susu, e taʻua o le vaevaeina o le togavao. O le taualumaga e faia i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu.

  1. O le laʻau e aveʻese mai le ulo, o le rhizome e vaevaeina i ni vaega. E taua le iai o le 1-2 buds i vaega taʻitasi.
  2. E le taliaina le pala i luga o le laʻau, o le teuina o mea e suʻesuʻeina ma faʻamamaina aʻa.
  3. E taua le tuʻu o le sua i le vai ona togafitia lea o fasi fasi malala ola poʻo le fafie fafie.
  4. Euphorbia faigofie ona mauaa ma lenei tuputupu ae auala; mafai ona vave totoina i totonu o ulo po o se togalaau togalaau.

I le tausaga muamua, o le vao fou o le a tuai i tua o le tuputupu ae, ae a maeʻa ni tausaga se lua o le a faʻafiafiaina oe i le tele fugalaʻau ma le malosi foliga. Aua le vaevaeina soo le laʻau sili atu nai lo le tasi i 2-3 tausaga..

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi masani lava ma faʻamaʻi o le fugalaʻau o pala ma iniseti: oomi, fua iniseti, mealybug.

O le muamua faʻaalia ia lava i tulaga o le faifai pea o faʻataʻitaʻiga, maualalo o le vevela ma le eleele ova. E manaʻomia le tipi ese o vaega ua faʻaleagaina ma faʻasusu latou ile fafie fafie, taofi le faʻasusu mo sina taimi ae faʻasolosolo le laʻau i se nofoaga matutu ma le maualuga o le ea vevela.

O iniseti e 'alofia e ala i le togafitia i lea taimi ma lea taimi o laʻau ma iniseti... Ona o mites, lanu samasama aliali mai luga o laulaau, le greenery amata ona mou atu. O nei nofoaga e tatau ona fufulu i le vai mafanafana ma togafitia i fungicides (tolu taimi i le masina). O le fua e tuua se paʻepaʻe fuga. E faʻalautele laulaʻau ma fofo o le 'ava malosi, e suia le pito i luga o le eleele, ma e faʻatautaia ia togafitiga ma auala talafeagai.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i papaʻe papaʻe susu ma auala e vaʻaia ai:

Faaiuga

O le aiga euphorbia e fai lava sina le faʻamalieina i le tausiga ma le tausiga, o le tele o fai togalaau i totonu e faʻafetaia ma teu i lo latou fale. E faʻalautele le laʻau ile tele o auala faigofie, ma e iai le faigata ole faʻataʻitaʻiga ae e aoga tele e faʻafetaui ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Aua neʻi galo e uiga i le vai oʻona lilo nana e le laʻau.: Taulima ma le faʻaeteete le fugalaʻau, tuʻu ese mai tamaiti ma fagafao.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: УИГА - ПРОТИВ КОРРУПЦИИ (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com