Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kalamata taulaga - o le laumua Eleni o olive

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Kalamata (Eleni) o loʻo tu i le itu i saute o le Penoponnese peninsula. Le laumua o se tasi o sui Eleni (pulega faʻatonu) o Messinia. O lenei taulaga matagofie ua taʻua o le laumua o olive, talu ai ua lauiloa Kalamata e le gata i le numera o toga olive, ae faapea foi le lelei o le seleselega. O iinei e faʻatau ai e turisi ma tagata o le atunuʻu le suauʻu olive sili ona lelei i totonu o Eleni.

Faamatalaga lautele

O le mauoa faʻasolopito measina o Kalamata na fausia i luga o le tele o seneturi, na lauiloa e oʻo lava i le taimi o Homer (VIII BC). I le vaitaimi lea, sa pulea le taulaga e le Spartans, le Byzantine Empire, le Venetians ma le Ottoman Empire. Kalamata na avea ma vaega o Eleni i le amataga o le 19 seneturi, sili atu tonu i le 1821. I le auala, o le taulaga o se tasi o muamua na amata mai ai le faʻavaeina o tutoatasi a Eleni.

O aso nei o le 'aʻai o loʻo nonofo ai le laʻititi ifo i le 60 afe tagata. E i ai le malae vaʻalele faʻavaomalo na o 7 km le mamao.

Malaga faʻasolopito

O le talaʻaga o le taulaga o Kalamata na amata i se taimi ua tuanaʻi - BC, ao o se tamaʻi taulaga nofoia. O uluaʻi taʻuga o loʻo maua i galuega a Homer, o le tusitala na faʻaaogaina le igoa tuai - Fares poʻo Fires. I galuega a Kalamata o loʻo faʻamatalaina o se nofoaga tele.

I le afe tausaga talu ai, o le tagata faimalaga lauiloa Pausanias na faʻamatalaina le aʻai i le tusi "Missianica". Na faamatala e le tusitala le amataga o le igoa ma se tala manaia - o le na faavaeina le taulaga o le atalii o le atua o Hermes Faris.

Na tausia e tagata Roma le igoa Fares, ma mulimuli ane aliaʻe mai le igoa - Kalame. O le faaliliuga faaonapo nei - Kalamata - na muai fetaiaʻi i le 1208, i le vaitaimi o Baron Villardouin, o le na alofa i le taulaga mo ona matagofie vaaiga ma na fausiaina foi se nofoaga iinei, lea na ia faʻaaluina le tele o taimi. Ina ua mavae lona maliu, sa pulea le taulaga e atalii o le baron, ona avea ai lea o Byzantines, Venetians ma Turks na pule. I le amataga o le seneturi lona 19, na amataina ai e se vaega o tagata paʻu Eleni se tauiviga saoloto mai le Malo o Ottoman. Talu mai lena taimi, Mati 23 o se atunuʻu aso malolo - Tutoʻatasi Aso. E faʻamanatuina i totonu o Eleni ia Mati 25th.

Modern Kalamata

Kalamata o le laumua o Messinia. O le lona lua lea o aʻai taua i Peloponnese peninsula, o le muamua o le taulaga o Patras. O le tamaoaiga e tele lava ina faʻavae i faʻatoʻaga - fualaʻau, mati, vine ma tele aofaʻi o le vasega muamua-suauʻu olive o loʻo totoina ii. Ou auina atu le mulimuli i le tele o atunuu i Europa ma le lalolagi.

O le turisi vaitau i Kalamata e tatala i le tausaga atoa. Tele o tagata i Europa fiafia i le taumalulu nofoaga mo lona toʻafilemu, toʻafilemu ma malologa siosiomaga. I le taumalulu, savali sologa lelei i le Aristomenus Street, o se tagata savali ua leva na faasa ona feoaʻi ai tagata, e sili ona fiafia iai.

I le tau mafanafana, o lenei aai Eleni e sili atu ona olaola, faatasi ai ma le autu ulufale mai o tagata faimalaga mai le ogatotonu o Me i le faaiuga o Oketopa. I le tumutumuga o le vaitau turisi, o le faʻamau o Kalamata e tumu i tagata.

Mataaga ma faʻafiafiaga

I le atunuʻu o Kalamata olive, o loʻo iai le malologa ma faʻafiafiaga mo soʻo se tofo - savali i nofoaga matagofie, asiasi atu i faʻamanatuga o faʻamanatuga, aso malolo o le matafaga, faʻatauga, e oʻo lava i taʻaloga tetele o loʻo faʻaalia iinei.

Kalamata Castle

Tagata faimalaga, o se tulafono, amata suʻesuʻe nofoaga faʻamanatu mai le maupuʻepuʻe o loʻo tu ai le 'olo, fausia i le vaitaimi o le Crusaders (XIII seneturi) e Baron Villardouin, o le na masani ona fiafia i le' aʻai mai pa. I masina mafanafana, e tatala le fale matamata i le taumafanafana, e fai ai faʻafiafiaga ma konaseti. Ae paga lea, e le tele ni fale faʻasao iinei, ae o le vaʻai mai le maupuepue e matua lautele.

  • Nofoaga: Sparths 28, Kalamata 241 00 Eleni.
  • Totogifuapauina ulufale: 2 € atoa tiketi, 1 € - tamaititi.
  • Tatalaina itula: 8: 30-20: 00 i aso uma, seʻi vagana le Aso Lua.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://odysseus.cultural.gr.

Malumalu

I lalo o le maupuepue o loʻo i ai le sikuea tutotonu o le taulaga - Ipapandi. O lona autu faʻatosina o le Falesa, o lona fausiaina na maeʻa i le 19 seneturi. I le taimi muamua, sa i ai se falesa i lona tulaga; i ana faʻatafunaga, tagata fausiaina na mauaina se faʻailoga taua o le Virgin Mary o Ipapandi, lea o loʻo teuina nei i le falesa tele.

Tagata asiasi o le taulaga e tatau ona asiasi i le lotu sili ona leva o Kalamata - o le Au Aposetolo Paia i luga o le sikuea ia Mati 23 (Independence Day). O le fausiaina na faia i le XIII seneturi. O le sikuea lava ia o loʻo iai foi sona talaʻaga tamaoaiga, talu ai o iinei na folafolaina ai le amataga o le saolotoga tauivi faasaga i pulega a Turkey.

I le aotelega, e tusa ma le limasefulu falesa ma monaseri i Kalamata, o le tele o latou e lilofia i le siosiomaga o aso anamua ma seneturi-tuai talaʻaga.

O le Kalogreon Convent e iloga i ni oloa silika ofoofogia o loʻo lalagaina e taupousini. Lenei turisi faʻatau shawls ma fusi o matagofie matagofie, sikafu maʻaleʻale. O loʻo iai le fale mataaga lalaga i le maota o monike, lea e faʻaalia ai galuega sili ona lelei.

Fale Mataaga

I le faʻaopopoga i le Fale Mataʻaga o Faʻataga Art, e asiasi turisi i le Archaeological Museum, o loʻo tu i le maota o Benaki. O faʻaaliga e maua i taimi o suʻesuʻega e le gata i le taulaga, ae o Eleni atoa. Tagata faʻafiafiaina o atavali e tatau ona asiasi i le fale tusiata, lea o loʻo faia ai galuega a le tele o aliʻi Eleni. O le isi nofoaga manaia mo le aiga atoa e asiasi i ai o le Museum of Railway Transport, lea na faʻaalia ai fale faʻaali tuai na faʻaaogaina ai masini faʻaaliga.

Faigamalaga

Afai e te le fiafia i le monotonous beach tafaoga, tilotilo i le lotoifale turisi kesi. Tagata malaga e fiafia i le talafaʻasolopito o le a mautinoa le fiafia i le faia o se malaga i Olympia - le nofoaga na fanau ai o le Olimipeka Taʻaloga. Lenei, o le a faʻaalia ai malo i le nofoaga o le tauvaga muamua, valaʻaulia e asia le Malumalu o Zeus ma le Malumalu o Aphrodite. Manatua le tala taufaafefe o le a le vaivai tamaiti i Eleni na tiaʻi ese mai le pupū? E aliali mai o lenei papa o loʻo tu i Sparta ma o lenei nofoaga lauiloa e mafai ona asia.

E le mamao mai Kalamata o loʻo iai se tasi o taulaga sili ona mataʻina ma manaia - Pylos.

O lana faʻatosina sili ona mataʻina o le olo o Neokastro. Fausiaina galuega na faia masalo i le 1573 e tagata faʻapitoa mai Turkey. I le faʻaopopoga i le 'olo, o le' aʻai o loʻo iai le Katedral o Keriso le Faʻaola ma le paʻepaʻe o le kiona, e pei o opeopea, nofoaga ma le Lotu o le Faʻataʻitaʻiga o le Taupou Maria.

Mai Sparta, oe mafai ona alu i Mystras. O lenei taulaga ua taʻua o le aitu, iinei o le ogaoga ma le taofiofiga o le Middle Ages o se mea e ofo ai le fusia faatasi ma le agalelei ma le mama o aulotu.

Mo e fiafia ile natura

O le mea moni, ina ia mafai ona fiafia i le natura, e matua le manaʻomia le alu mamao mai Kalamata, na ona e savali i le taulaga. Ae 50 kilomita le mamao o loʻo iai se maʻa moni - o le ao o Ridomo. O le ala iinei e le faigofie, ae o le matagofie o laufanua vaʻaiga ave lou manava.

Afai e te alu agai i Areopoli, tusa o le 90 km mai Kalamata o loʻo i ai ana o Diru, o latou o se tasi o sili ona matagofie ma tele i le lalolagi. E na o 3 ana iinei, o le eria o le tele (Diru tatau) e selau o sikuea kilomita. O le tele o ana o loʻo nofoia e se vaituloto, e tiʻetiʻe ai tagata tafafao maimoa i vaʻa. O iinei latou te maua ai i latou i totonu o maʻa tetele potu, teuteuina faʻapitoa i stalactites ma stalagmites, o loʻo atagia mai i le aisa, sili ona mama i lalo o vaituloto o le eleele.

Mo tagata fiafia tele

Afai o se masani, malologa malologa e le mo oe, afai e te fiafia e faʻataʻitaʻia oe lava mo le malosi ma le mafai ona ola e aunoa ma le adrenaline, lagi faaseʻe o le mea tonu lea e te manaʻomia. E mafai ona e alu i le lele-lele lele, lea e amata i le tumutumu o le Mauga o Taygetos i lalo o le taulaga o loʻo tu ai le 'aʻai, ma faʻaiʻo lava i le taulaga o le matafaga. E i ai le kalapu vaa i luga o le matafaga e mafai ai ona e lisiina se vaʻa ma folau i le faga.

Faʻatau

O le tele o faleʻoloa o loʻo tu i le Aristomenous Street ma laina e sosoʻo iai. Lenei e mafai ona faʻatau lauiloa ituaiga ma oloa Eleni.

O loʻo iai foʻi le nofoaga i tafatafa o le sami ma faʻatauga, faʻailoga ma faleʻaiga. Tagata tafafao maimoa ua uma ona asiasi i Kalamata fautuaina le suamalie suamalie i le lotoifale.

Matafaga matafaga

O le matafaga o Kalamata e tele ina ufitia i tamaʻi maamaa, ae e mafai foi ona maua ni vaega oneone. O nofoaga malolo uma e mama, iinei latou te vaʻai faʻapitoa i ai. O tagata e anaina faleʻaiga ma faleoloa e faʻatumauina le mama o le nofoaga.

O matafaga o Kalamata i Eleni e tutasi i latou, o lona uiga e saoloto le ulufale ma e le gata le nofo. O tagata e fiafia tele i le susulu o le la e mautinoa lava e pei o le malologa iinei - e i ai le sun loungers ma faamalu, ma tagata fiafia i fafo gaioiga mafai ona taʻalo polo poʻo badminton. Ina ia maua fua le faʻamanuiaga i le matafaga, e tatau ona e faʻatau se vai inu.

Afai e te fiafia e vaʻai i lalo o le lalolagi lalolagi, mulimuli i le faʻasinoga a Kardamili. E masani ona afe tagata tafafao maimoa i luga o le matafaga, aua e eseese uma meaola ma meaola o le sami.


Tau ma le tau

Ata o Kalamata i Eleni faʻaali matagofie le ola lauolaola, matagofie vaaiga. O se vevesi o lanu ma ituaiga o vao na faamatala mai ma le fiafia e Euripides. O le peninsula e i ai se tau faʻapitoa, faʻafetai i le taumalulu e faigofie ona talia iinei ma o le taumafanafana e le vevela tele. O loʻo iai laueleele lafulemu mataʻutia iinei, ma le anoanoaʻi o laufanua lafulemu.

Ioe, o le tau iinei e malu, o le vevela o le taumafanafana e foliga mai e le malosi tele ona o le matagi mai le sami. E toetoe lava a leai se timu i le tau mafanafana, o le averesi o le vevela e mai le +30 i le +35 ° C.

O le vai i le faga mafanafana e oʻo atu i le + 25 ° C, e mafai ona e aau iinei mai ia Iuni ia Oketopa. Ae ui i lea, o tagata moni e fiafia i le sami e feʻaʻa feʻaʻaʻi ia Me, pe a fai o le vai e le maualuga atu nai lo +20 ° C.

I le taumalulu, o le ea vevela pa'ū i +10 tikeri. I le tau sili ona malulu - oʻo i le +5 tikeri.

Faʻafefea ona e alu iina

E tele auala e alu ai i Kalamata.

  • I le vaalele. E i ai le malae vaalele 7 km mai le taulaga, lea e mauaina vaalele faavaomalo o 11 kamupani vaalele. I le vaitau o aso malolo, e i ai masani malaga mai Moscow tuusao i Kalamata. E mafai foʻi ona e lele ile taulaga mai Tesalonia.
  • I le taavale. O se auala tele ua uma ona faataatia mai Atenai i Kalamata, mulimuli atu i Korinito ma Tripoli. E naʻo le 2.5 itula le faigamalaga.
  • E ala i femalagaaiga lautele. E masani ona pasi pasi mai pasi pasi i Atenai. E i ai vaʻa masani, i lenei tulaga o le taimi malaga e tusa ma le 3.5 itula. Afai e te manaʻo e sefe le taimi, faʻatau se pasi pasi manino, e mulimuli mai e aunoa ma se taofi, o le umi o le auala e naʻo 2.5 itula. Tasi le auala tiketi tau 25 euro.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O tausaga uma i le faaiuga o le taumafanafana, o le 'au e talimalo i le Messina Swim - mai Kalamata i Koroni. O le umi o le mamao e 30 km.
  2. O le Faletusi a tagata o Kalamata e aofia ai sili atu ma le 50 afe nusipepa ma le 80 afe tusi.
  3. O le Falemataʻaga Faʻasalalau Municipal o le sili ona tele o lona ituaiga i Eleni.

O le nofoaga o Kalamata (Greece) e avanoa mo turisi i le tausaga atoa. O le peninsula ma ona tagata nonofo fefaʻasoaaʻi ma le loto malie i le matagofie o le natura, talaʻaga, vaʻaiga faʻapea foi ma le faʻapitoa, nofo toʻatasi ma le toʻafilemu. O le auala iinei e le tele se taumafaiga, ma o le isi lea mafuaʻaga e asiasi ai i Kalamata ma ia e mautinoa e toe foʻi mai.

Uma vaaiga ma isi nofoaga na taua i le tusitusiga ua makaina luga o le faʻafanua o Kalamata i Lusia.

Malaga i le Peloponnese - mea moni manaia ma se aotelega o taulaga i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kalamata Greece Beaches Walking Tour (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com