Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea latou te 'aʻai ai i Nouei - taumafa a le atunuʻu

Pin
Send
Share
Send

O le taimi lava na manatu ai Nouei o se itumalo malo ma i nisi tulaga na matauʻa isi atunuʻu e mafai gafatia se tele o ituaiga kukaina faʻataʻitaʻiga. O meaʻai a norukisi e matua iloga lava ma tulaga ese, aua na fausia i tulaga o le le mafai ona ofi atu i ai le atunuu ma tulaga faigata o le tau. Seʻi tatou vaai poʻo le a le manaia o meaʻai a Nouei, o a ipu e aoga ona taumafai e aumai mai le malaga.

Vaega o ipu a le malo o Nouei

E mafai ona matou fai atu na faia e Nouei se suiga i meaʻai, faʻafetai i aso nei o loʻo mitamita tagata o le atunuʻu i a latou tu ma aga masani a le atunuʻu. Ioe, o le meaʻai autu a tagata Norfani o iʻa ma figota o le sami. Ae peitai, ia sauni mo le suamalie le masani ai o le fusi i Nouei.

O le amio i meaʻai a le atunuʻu e faigofie - o se auala e maua ai le malosi. Ae ui i lea, o le mafaufau faʻapitoa e totogia i le tulaga lelei ma tuʻufaʻatasia o oloa, e masani ona le faʻalogo i meaʻai faʻaola. Nouei o se tasi o nai atunuʻu, ma masalo e naʻo le tasi, lea o le oatmeal ma le kulimi oona e tuʻuina atu i luga o le laulau fiafia o se mea manaia.

O le suiga o meaʻai na tupu na mafua mai ona o le televave o le tamaoaiga i Nouei ma le manuia o ona tagata. O oloa siosiomaga faauo ua avea ma se matua lelei atoatoa.

O le aano o le meaʻai a le atunuʻu Norwegian o loʻo i totonu o uiga ese o faʻatoʻaga. O vao uma e tataʻa ai 'oti ma mamoe e mamao ese ma taulaga ma e tu i nofoaga ole siosiomaga mama. Tau i le tau ma le maulalo o le tau e faʻatagaina ai le ola o meaʻai e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. O faʻatoʻaga e faʻagaioia i lalo o tulafono mamafa e faʻatonutonu ai le faʻatautaia o lafumanu. Ma, ioe, o le mitamita o tagata Norewani o le sami ma le sami, fufuluina matafaga o le atunuʻu ma mauoa i iʻa ma figota.

O tausamiga kuka e masani ona faia ile atunuu, e mafai ona e talisapaia ai le paleti atoa o tofo mai vaega eseese o Nouei. Sili ona lauiloa tausamiga:

  • Glam;
  • Gusto;
  • Trondeshk.

Lelei e iloa! Tele o oloa o loʻo gaosia i totonu o faleoloa, faʻapitoa lava o sisi, o oloa gaosi susu, pastry ma aano o manufasi. O le pia e gaosia i faleoloa i le lotoifale.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: O a ni mea faʻamanatu e aumai mai Nouei?

Ipu meaai

O a mea latou te 'aʻai i Nouei? Muamua lava, o le mutton, talu ai o lenei ituaiga aano o manufasi e amanaʻia o se tasi o sili ona lelei i le lalolagi. E suamalie le aano, ma o ipu e faia mai ai e susua. O meaola e 'aina le paluga o vao vao ma feinu naʻo le vai mama, o lona uiga o aano o manufasi e ese lona uiga.

E taua! O le autu mataupu autu o le siosiomaga faʻauo lafumanu lafumanu o le faʻaaogaina o tino oti uma i le kuka aunoa ma otaota.

Laulau lauiloa o aano o manu i le au kuka Norukisi:

  • Fenalor - vae mamago o le tamaʻi mamoe;
  • Pinneschet - tamai ivi asoaso na tao i totonu o le vaimasima o se taumafataga fiafia e masani ona faia i le Kerisimasi;
  • Smalakhove o le ulu mamoe.

Taʻaloga Norewei

Afai o loʻo e asiasi i Nouei, ia e mautinoa ia faʻataʻitaʻia le taʻaloga e masani ai le eria.

  • Elk. I totonu o se Scandinavian atunuu, moose aano e matua ofoofogia e kuka.
  • Renitia O le aofai o ia manu e 250 afe. Venison e manatu o se meaʻai ma sili ona manaia le aano o manufasi.
  • Tia. O le aofai o tia i togavao i totonu o le atunuʻu e sili atu nai lo le aofaʻi o tagata o le atunuʻu, e le o se mea e ofo ai le saunia o renitia i le tele o auala eseese.
  • Partridge E taumafai le au tulimanu e puʻe ia manulele, ona e suamalie le fatafata o le manu, ma o isi vaega e masani ona tofo i ai.

Oe o le a fiafia i: Sjognefjord - o le matagofie o le lona lua pito sili ona umi i le lalolagi.

Iʻa ma figota o le sami

O le atunuʻu taumafataga o Nouei e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma iʻa ipu.

O fefaatauaiga iʻa ma figota o le sami na faatautaia e tagata faatauoloa mai Nouei i le amataga o le seneturi lona 12. O aso nei ua taʻua Nouei o le lona lua o atunuu i le lalolagi mo le auina atu i fafo o iʻa oloa. O le vai i Nouei e sili ona mamā ma fou, faʻafetai e maua ai e le iʻa le tofo faʻapitoa.

I luga o se tusi! Afai e te manaʻo e tofoina ipu a le atunuʻu mai iʻa sili ona lelei, e sili atu le asiasi i le maketi iʻa poʻo le faleʻaiga i le talafatai taulaga o le atunuʻu. I le tele o taulaga, oe mafai ona fagota oe lava.

Nouei le iʻa a le atunuʻu ipu:

  • Rakfisk o se iʻa feʻo feʻai. E mafai ona tofoina le ipu e tagata turisi lototetele o le a le fefefe i le manogi malosi, uiga ese o iʻa o loʻo teu i paelo mo le 3 i le 6 masina. O le mea moni, rakfisk o se ipu Norwegian o iʻa pala, ae afai e te fai mai o le iʻa ua faʻafefeteina, ona faigofie lea ona tofo i ai.
  • Turrfisk - teska mago, o lenei ipu e sili ona tofoina i itu i matu o le atunuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le Lofoten Islands;
  • Möllier - o se ipu a le atunuʻu o ulo kuka, caviar ma le ate;
  • I itumalo i saute o Nouei, e saunia lelei ai paa ma musike.

Faitau foi: O a mea latou te 'aʻai ai i Tenimaka - ipu masani a le atunuʻu.

O kesi o Nouei

E foliga mai o nisi ituaiga o sisi o le a le pine ae avea ma lauiloa i le lalolagi atoa. E tele gaosi sisi i Nouei, latou te saunia ai se oloa e mafai ona faʻamalieina le tofo o gourmets sili ona iloatino. Le mea lilo o le lelei o sisi Norwegian o susu lelei ma le natura faʻapitoa o Nouei.

O le sisi sili ona lauiloa ma le masani ai i meaʻai Norukini o le brunost. E i ai lona manaia enaena enaena lanu enaena. Lenei o se sisi caramelized faia mai whey. E pei lona tofo i se susu masima faʻapipiʻi. E masani ona fai ma meaʻai suamalie.

E saunia e tagata gaosi Norwegia ituaiga sisi uma e fiafia i ai le lalolagi. O nisi gaosi oloa o loʻo faʻataʻitaʻia i fualaʻau ma ofaina ituaiga fou o sisi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai suamalie a Nouei

Masani ai, pe a fesiligia oe poʻo le a e faʻataʻitaʻi i Nouei, e faʻatauina oloa e fautuaina. Eseese o muffins, casseroles, pai ua tumu i fualaʻau ma fualaʻau. Faʻaaogaina foi o kinamoni, meli, vanila.

Ole meaai suamalie sili ona taatele ile meaʻai a Nuuese ole panikeke fulafula ma le anoanoaʻi o faʻatumuina ma falaoa uaina na tumu ile kulimi vanila.

Rice kulimi o se masani aso malolo ipu suamalie, alofaina e tagata matutua ma tamaiti. E tofu fale ma a latou lava auala lilo mo lana sauniuniga. E tusa ai ma le fua masani, kuka araisa, palu faʻatasi ma sekati, faʻaopopo kulimi, suka e tofo ma sasa lelei. O le ipu e liligi ma le berry jam.

O le isi mea suamalie mo le aso malolo o le keke keke. E leai se falaoamata i lana fua, ae o le kalori mea o lenei ipu mafai ona faʻatusatusa faigofie ma le kalena mataupu o le atoa-vasega tele-vasega 'aiga taumafataga. O le faʻavae o le meaai suamalie o niu, nutimomoia kuki, suka, fuamoa ma kulimi.

Manaia le iloa! O se filifiliga o 10 sili ona matagofie afu i Nouei e mafai ona maua i lenei tusitusiga.

Mea inu masani

Mea inu e sili ona fiafia iai o le kofe, ae e fiafia tele tagata Norivia i vaivaʻa ma vaiinu inu e laʻititi ifo. Latou te saunia foʻi mea inu apu e faʻamalieina i le meli.

Ae mo meainu 'ava malosi, o le sili ona lauiloa o pia, whiskey, gin, liqueurs. Afai tatou te talanoa e uiga i se 'ava malosi e tutasi ia Nouei, o le linye-aquavit lea. I le faʻaliliuga, o le igoa o lona uiga o le vai ola. O le masina lea e faia mai le pateta ma le faʻaopoopoga o mea manogi. O le faʻaaliga taua lava o le masina o loʻo tuʻuina i totonu o paelo oak ma ave mai le itu i saute o le lalolagi i le itu i matu, ona toe foʻi ai lea i saute. I lenei taimi, o le moonshine mitiia le aluna manogi, mauaina se faʻapitoa tofo ma se samasama samasama. O le igoa mo le fagu e tatau ona iai faʻamatalaga e uiga i le vaʻa na feaveaia le vaiinu. E faʻaalu sina mafanafana.

O a oloa e aumai mai Nouei

  1. O le sisi o le Brunost o se oloa susu mai le atunuʻu ma se mea manaia tele ma lona tofo. Ai gourmets moni i kuki ma siamu. Jam mafai ona suia i caviar po o le meli. O le taimi muamua o le tofo o le sisi o le a foliga mai e sili ona ese ma ese, ae ona avea lea o se mea e fiafia i ai ipu i le taumafataga.
  2. O se iʻa. I Nouei, naʻo lou manaʻomia le faʻatau o iʻa fou - cod, salmon poʻo trout, e mafai ona e filifilia le ulaina ma e mautinoa lava o sosi.
  3. Iʻa supo O se uluaʻi oloa o meaʻai a Norukisi, lea a lelei ona sauni, e matua maualalo lava i se faleʻaiga matagofie. Lenei o se masani supo i totonu o se ato, ua faʻavaivaia i le susu poʻo kulimi ua faʻaopopoina, oe mafai ona faʻavasega le ipu ma pi ma liki.
  4. Caviar i paipa. O le mea moni, e mafai ona e faʻatau le caviar masani, ae e tatau ona e taʻutino atu o le 'ai mai se paipa e sili atu ona manaia. I foliga vaaia, e pei o se piniki piniki, o le tofo e fagogota, fai sina masima. Lelei tele - salalau le caviar luga o le falaoa ma tuu se fasi masani, faigata sisi i luga.

Lelei e iloa: Lofoten i Nouei o se laueleele o manu feʻai, moli i matu ma tafola.

Lima ipu e taumafai

O le uiga eseʻese o meaʻai a Nouei o lona masani - o nisi ipu e saunia i le tautotogo, ma o nisi e faʻamoemoe mo le vaitau malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ipu autu a le Tausaga Fou o le aisa pizza, mo tagata o Nouei o lenei ipu e pei o le salati Olivier mo matou.

O ipu e sili ona manaia i Nouei

  1. Forikol - faʻaliliuina o lona uiga o se mamoe i kapisi. O se ipu flaky lea teuina kapisi ma aano o manu i faaputuga, faʻafefiloi ma le eleele uliuli pepa. Forikol e tautua ma pateta. O le ipu e maua ai se tofo mauoa i le aso lona lua pe a maeʻa kuka.
  2. Lutefisk - faʻaliliuga moni - iʻa i alkali. Muamua, o le cod ua faʻasusu i le alkali, ona faʻasusu lea i le vai mama ona tao ai lea. Ina ua maeʻa na faʻagaioiga, o le iʻa e pei o sieli; pateta, faʻapipiina pi ma le bacon e tuʻuina atu o se itu ipu. Masani ai e mulumulu i lalo i le pateta vodka.
  3. Aano o tafola. E aoga le faʻataʻitaʻi i eseesega eseese - mago, falai. Ae mo lenei mea e tatau ona e asia Stavanger poʻo Bergen.
  4. Pinneschet. Nei o iʻa masoa ma mago ivi asoaso. E tautua i latou i sosisi ma pateta vela. Le isi ipu Kerisimasi.
  5. Lipine Ole puaa lea ma sauerkraut, pateta, meatballs ma sosi. O lenei ipu e masani ona tautua ile Kerisimasi taimi.

O le meaʻai a norukalani e eseʻese ma muamua, e le taumateina e tatau ona vaʻai toto iai i ai, aua e faʻavae i mea maloloina ma lelei.

E maeu le manaia o meaʻai a tagata Norukisi mo se tagata ua masani i ipu Slavic - maimoa le ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Use of Prepositions By Amit Pathak (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com