Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le pelargonium zonal, o a ituaiga eseese, o le a le mea e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o le tausiga?

Pin
Send
Share
Send

Le mautinoa pe faʻafefea ma o a mea e mafai ona teuteuina ai se faʻamalama sill ma ia foliga mai o se tamai ae mafanafana fale vevela? Pelargonium o le a faigofie fesoasoani ia oe i lenei - o se fugalaʻau e mafai ona faʻafiafiaina oe i ona foliga vaaia ma umi fuga. Ae pei o soʻo se fugalaʻau, o lenei lalelei e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻamalieina o tuʻutuʻuga o le taofia.

I lenei tusitusiga, o le a tatou faʻamatala auiliiliina pe faʻafefea ona toto lenei matagofie fugalaʻau ma pe faʻafefea ona tausia lelei ia. Ma matamata foi i se vitio aoga i lenei mataupu.

O le a lea

O le pelargonium e le faʻamatalaina na aumai ia i matou mai Aferika i Saute i le senituri lona 17. ma talu mai lena taimi na teuteuina sili atu ma le tasi faʻamalama sill. O le mea e maofa ai, i le seneturi lona 19, o le eseʻesega o faʻatoʻaga o lenei fugalaʻau sa ofoofogia. I fua o le fua, o le laʻau e laʻititi ma feololo-lapoʻa, ma umi.

MANATUNATUGA: Laititi pelargoniums aapa i le maualuga o le sili atu 11-12 cm.O le lapoʻa o feololo-lapoa lapoʻa mai 30 cm i le 50 cm. O uumi maualuluga ausia 90 cm.

E i ai le tele o ituaiga o laʻau i pelargonium:

  • terry;
  • semi-lua;
  • nofofua

O le laʻau e tumau, ae manaʻomia le faʻafouina i le 2-3 tausaga.... O le eseese o inflorescences i Pelargonium e maofa. O loʻo iai faʻaputu, tulip, carnation - mo soʻo se tofo ma lanu.

O le tau o le zonal pelargonium e matua taliaina - mai le 50 i le 200 rubles.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

O fua faaumiumi o lenei laau e pei o le gutu o le kasita., e saʻo le pogai, ae e i ai foi ituaiga fetolofi. O le lanu o laulaʻau mafai ona avea ma se susulu lanumeamata lanu e aunoa ma se tasi pisia, poʻo ni tamaʻi fasi, faʻatusa, stains mafai ona manumalo.

I le taimi lava e tasi, o petals ua i ai uma ituaiga eseese o fusi o alaleo, na o le pau le mea o le e le gata e mauoa samasama ma lanumoana lanumeamata. E i ai "fuamoa manu" - o le lanu o le fugalaʻau i le tulaga o le le laugatasia o lanu pogisa ma "speckled fugalaʻau", lea o petals ei ai ni mamanu i le tulaga o sasa ma fasi

Pelargonium e taʻua o le zonal tonu aua ei ai lona sone poʻo tuaoi, e masani ona valivali i se lanu eseʻese. O se lauolaola lauolaola ufiufi i fuga matagofie.

O le laʻau e sili ona tulaga ese ma e i ai le tele o foliga:

  1. e fai lava sina faʻaaloalo;
  2. tausiga mo ia e faigofie ma malamalama i tagata uma;
  3. o le manogi e sau mai fugalaʻau e manaia ma manogi;
  4. o le isi vaega o loʻo ia pelargonium o lona ona fugalaʻau o loʻo faʻaaogaina uma i mea manogi ma faʻafomaʻi.

Eseese: faʻamatalaga ma le ata

Oe mafai ona vaʻai i nei ata e vaʻai ai pe faʻafefea ona vaʻaia o 'eseʻese o laʻau foliga, ae i ata taʻitasi e mafai ona e vaʻai pe faʻafefea ona tausia se fugalaʻau i le fale.

"Chandelier mumu"

O se tasi o ituaiga taatele o pelargonium. O le tumau tausaga e masani ona tupu i potu. O le "Chandelier Scarlet" e i ai fugalaʻau tele o le lanu mumu susua, ma o latou lautele e le sili atu i le 2.5 cm.

Tuscany

O se laʻau totō ma fugalaʻepaʻe-sinasina fugalaʻau. O fugalaʻau e tai pei o pulou, o le togavao lava ma ona laʻau lanumeamata lanumeamata e lapoʻa, lapoʻa.

Terry

Pelargonium terry zonal ei ai se foliga le masani ai o petals, faʻafetai i le laʻau foliga foliga matagofie. O nei fugalaʻau e tau faʻamanatuina o pompons vaivai.... O petals mafai ona lanu piniki, mumu, mumu, poʻo amu i le lanu.

Tuputupu ae fesoasoani

  1. Talu ai o le laau e afua mai i Aferika, e manaʻomia le malamalama susulu 15-16 itula i le aso mo le tele o fugalaau. Uma itu sisifo ma sasaʻe o se fale ma se faʻamalama o le a faia. O le moli e tatau ona malamalama, faʻasalalau. Puipui le fugalaʻau mai mu.
  2. O fatu o lenei laʻau e masani ona lūlūina i se 'eleʻele lava eleele. O ia eleele e aofia ai le laumei, peat ma le oneone i le fua faʻatatau o le 2: 1: 1. E le manaʻomia le soʻona faʻatumuina o lenei paluga i mea lelei, aua ole a afaina ai fatu. Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i le faʻamamaina o le palapala, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona vevela i totonu o le ogaumu i le lava o le vevela.
  3. A maeʻa ona totogo aʻe fatu, e tatau ona e faʻamama le palapala i lea taimi ma lea taimi. E tatau ona faʻasūsū o tatou palapala, ae aua le soʻona soona fai. O le lumanaʻi laʻau e tatau ona tuʻu i luga o le faʻamalama, susulu lelei e ave o le la, ma faʻatumauina le vevela feololo.
  4. Faʻatasi ma laulaʻau muamua, o fatu e tatau ona faʻalu i totonu o tamaʻi ulo. A maeʻa lena, e tatau ona teuina laʻau i le 17-20 tikeri.

Fautua ile tausiga

Pelargonium tausiga e faigofie lava ma e le manaʻomia tele taumafaiga.... Fanau i Aferika vevela, o ia e matua-manaʻomia. I le malamalama lelei, pelargonium fausia lala lautele e matua malosi, ma o se lanu fusi e aliali mai luga o laulaʻau. A o tausia se fugalaʻau i le taumalulu, o le vevela e tatau ona 14 tikeri. I le tau mafanafana, vevela mai le 25 i le 30 tikeri.

Ina ia mafai ona maua se laʻau lafulemu ma matagofie, pelargonium e tipiina faʻaletausaga. Vai le laʻau taʻi tolu i le fa aso. I le taumalulu, e tatau ona faʻasūsū le fugalaʻau ina neʻi mago. O le sili atu pe leai foi le susu o le a mafua ai ona samasama pe, i le sili ona leaga tulaga, lau paʻu. O le mumu o a latou fesoasoani e mafai ona fesoʻotaʻi ma maualalo le vevela. Afai e amata ona pa'ū lau, e tatau ona aveʻese i latou i se taimi faʻatulagaina, a leai o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Tele o laʻau e fai si maaleale ma faigofie gofie... Latou te lamatia i le maua mai i faʻamaʻi ogaoga ma faigata. Ma pelargonium e leai se tuusaunoa.

E maaleale o ia ma lamatia i faʻamaʻi pei o:

  • edema, e suia ai lau o le laau;
  • fuga fugalaʻau;
  • blackleg;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • suia

Aua neʻi galo e uiga i iniseti o loʻo pagatia ai fugalaʻau mama. O sea faʻamaʻi pei o le whitefly e matua mataʻutia mo zonal pelargonium. E faʻapea foʻi iniseti mataʻutia o apogaleveleve, lapisi ma aphids..

Afai e pala le pala i luga o le pelargonium, o lona uiga e le taliaina e le fugalaʻau le vai stagnant. Afai o lau o lenei laʻau e foliga mai ua fulafula, o lona uiga o loʻo i ai le sili atu o le susu i le palapala.

Toe gaosia mai fatu

Pelargonium e i ai lona tele tele fatu... O le sili tuputupu ae vaitau e mai ia Novema ia Aperila, e ui o le luluina e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga. E taua le iloa pe a tupu mai le fatu, geraniums mafai ona leiloa varietal uiga.

  1. O le taua faʻapitoa mo pelargonium o vaivai, tatalaina ma susu-mitiʻoi palapala. Ina ia mafai ona mauaina, e tatau ona palu faʻatasi eleele palapala, peat, oneone i le fua faʻatatau o le 2: 1: 1.
  2. Ona e manaʻomia lea ona faʻamama le palapala.
  3. E tatau ona toto fatu i le eleele susu. O le mea autu e aua le soona faia i le vai, aua o le geranium e le fiafia i sili atu susu.
  4. O fatu e tuu i totonu o le eleele i le loloto o le 1 cm.
  5. O le vevela e tatau ona tusa ma 22 tikeri.
  6. Aʻo leʻi oso mai le muaʻau, pelargonium tatau ona ufiufi i pepa alumini pe tuʻu i tua tioata.
  7. O le faʻamamaina o le greenhouse ma faʻasusu le eleele o se mea e manaʻomia mo le totoina.
  8. A maeʻa ona vaʻaia o lau laupepa moni, e aveʻese le ata ma o le lumanaʻi laʻau e ave i totonu o ulo.

Taua: Afai e te mulimuli i tulafono uma ma le saʻo, pelargonium o le a fuga mai 5-6 masina pe a maeʻa totoina.

Matamata i se vitio e uiga i le tuputupu aʻe o le zonal pelargonium mai fatu:

E tele isi ituaiga o pelargonium e aoga foi ia te oe: Stellar, Denise, Norland, Clara Sun, Rococo, Anita, Grandiflora, Red Pandora, Lady Gertrude, Patricia Andrea.

Faaiuga

Pelargonium o se fugalaʻau sili ona ofoofogia e le gata e avea o se sili teuteuga i totonu o se potu, ae e fesoasoani foi e faʻafilemu ma siitia ai le lagona. O lesi foi mea, o le manogi o loʻo faʻasalalau e iai sona aoga i le tino o tagata, ma malolo ai.

Ma o le tau o le pelargonium e talafeagai lelei, o lona uiga la o le mea totino lea e tatau ona teuina i totonu o le potu. O le uiga lena o le zonal pelargonium.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pelargonium Pruning And Cuttings Zonal Geraniums (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com