Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le masiofo o fugalaʻau o se lauti ti. Faʻamatalaga ma ata o ituaiga, nuances o le ola i le fale

Pin
Send
Share
Send

Masalo, o fugalaau uma a itiiti mai tasi le taimi i lona olaga na faia i le galueaina o lauti rosa. Fugalaʻau maaleale mafai ona teuteuina soʻo se togalaau togalaau, ma le vailaʻau vailaʻau faia ai o se tutasi lava vailaʻau masani mo tagata. Tea rose, le isi igoa - manogi rosa, auai i le ituaiga Rosehip, o le aiga e piniki. E tusa ai ma le faʻavasegaina o onapo nei, o ituaiga, o le faʻavaeina o ia Rosa odorata, e tuʻufaʻatasia i le vasega o Tea rosa ma o latou fata. Matou te taʻuina atu ia te oe e uiga i le totoina o se fugalaʻau i totonu, o le nuances o le vaʻaia, faʻaali se ata

O le a lea

Faʻamatalaina o uiga vaʻaia o le laʻau o loʻo mulimuli mai:

  • Malosi, manifinifi au.
  • Laumama mama faʻaumiumi.
  • O fugalaʻau e lapoʻa, faʻalua. E mafai ona nofofua ma aoina i totonu o inflorescences (e oʻo atu i le 6 fasi).
  • Taitasi fugalaau e oo atu i le 60 petals ma mafai ona oʻo i le 10 cm le lautele.

O le tala faasolopito o le ti na tulaʻi i Europa na amata i le seneturi lona 19, lea na aumai ai mai Saina i luga o vaʻa faʻatasi ai ma ti. O le manogi manaia, e toe manatua ai nisi ituaiga o lauti Saina, na aumaia ai le igoa i fugalaʻau vaivai. Fai mai seisi faʻamatalaga, o le igoa o ti tiosa na tuʻu saʻo mai i foliga o le fugalaʻau, e pei o se pesini... Faʻatasi ai ma isi mea, o se masani ai suamalie inu e maua mai lenei ituaiga laau.

Lautele uiga o le ituaiga

  • O se tasi o le autu iloga uiga o le la rosa o lona faifai pea fugalaau mafai ma maualuga tulaga lelei fugalaʻau.

    O le malosi o le manogi faʻalagolago faʻatatau i le tele o le fuga ma le susulu o le lanu o petals.

  • Togafitiga o vailaʻau ona o le maualuga o mea o loʻo i ai nei suauʻu, pectin ma vailaʻau faʻasusu.
  • Laʻau e fai si vevela, tele o ituaiga o lauti rosa e le faʻafefeteina lelei le 'aisa ma e mimilo ile eleele matala.

E i ai foi fugalaʻau e pei o le ti rosa.... Latou uma e iloga i le leai o ni vao tuitui ma lapoʻa faʻalua fugalaʻau e pei o le rosebud (o a rosa e aunoa ma le vao tuitui?).

O nei laʻau e aofia ai:

  • Ranunculus
  • Tulai Saina, lega.
  • Eustoma
  • Begonia.
  • Nisi ituaiga o geraniums.
  • Gardenia
  • Hellebore

Laʻau ola

O le soifuaga o se tasi togavao faʻamoemoe i le tele o itu.... O mea taua o:

  • Vaega o le eleele ma le tau.
  • Le tausaga ole togavao lava ia.
  • Metotia faasalalauina Rose.

Ole tausiga lelei o le rosa togavao o le a toe faʻafouina ai.... O le faʻagaioiga e tatau ona faʻataunuʻuina i le tautotogo, pe a uma ona aveʻese le ufiufi mea.

  1. O le manatu ole "faʻafouina" e aofia ai le teuteuina o laʻau, aveʻese tele o laʻau.
  2. O le isi laʻasaga o le tipiina o le paʻu i le aʻa o le togavao. Lenei o le a faʻatagaina ai ni aʻa fouvale e fausia i nofoaga o loʻo tatalaina, ia o le a faʻamalosia ai le faʻamalosia o le tino aʻa.
  3. E aoga mo lauti rosa togavao e toe fesuiaʻi i latou mai lea taimi i lea taimi. Faʻatekonolosi, e foliga mai o lenei - o au uma lava e tipiina i le maualuga o le 20 cm mai le aʻa o le togavao, o aʻa ua faʻasaʻolotoina mai le eleele. Ile faʻagasologa, e manaʻomia ona e tiaʻina le togavao mai laʻau mama ma vaivai. Ona faʻapipiʻi ai lea o faʻapalaila (e tatau ona faʻasusu e le gata i le nofoaga ua saunia mo le totoina o le vao, ae faʻapea foi ona fufui le aʻa i se vaifofo ma faʻapalaila).
  4. A maeʻa nei togafiti, ua toto le rosa i se nofoaga fou. I le laʻasaga mulimuli o le toe faʻafouina o laʻau, e tatau ona fausia le numera manaʻomia o auivi auivi, aveʻesea tauaso tauaso.

Lauiloa ituaiga ma ituaiga

I le taimi nei, o ituaiga o lauti rosa e sili ona lauiloa i Lusia o floribunda, grandiflora, faʻatasi ai ma hybrid tea ituaiga.

Floribunda o se tele fugalaʻau fugalaʻau e fuga toetoe lava faifai pea i le atoa vaitau. O tuaa o meaola o lauti, polyanthus ma muscat roses. Mai rosa ti, o nei laʻau na fai foliga o fugalaʻau ma le tele o paolo, ma sui o le polyanthus na suia le puipuiga ma le teteʻe i le malulu i ituaiga. Pau lava le eseesega i le va o floribunda ma hybrid tea ituaiga o fuga pea (Faitau atili e uiga i le talaʻaga o le tulaʻi mai ma foliga o le tuputupu ae hybrid lauti lauti ii). Mo hybrids, galu-pei fugalaau o uiga.

Grandiflora o se toe kolosi oloa faʻavae i luga o floribunda ma hybrid laʻau ituaiga. O fugalaʻau o lenei ituaiga e le lauolaola pei o fugalaʻau, ae latou te le maualalo ia latou i le matagofie.

O a lanu?

Laʻau o lenei ituaiga ituaiga sili ona lelei mai o latou tuaa - o le tele o lanu, lapoʻa ma le lelei o le fugalaʻau, na fesoasoani ia i latou e manumalo ai i se nofoaga i a latou lava togafiti. Ole ti ti e mafai ona avea ma lanu lanu; lilac, moli, samasama, papaʻe, mumu, piniki, ma le bicolor. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taʻatele ituaiga ma laʻau i pito o petala. MA o ni togavao e oʻo lava i le suia o lanu e pei ona fuga mai o fugalaʻau!

E mafai ona e mauaina atili mea e uiga i le paolo o rosa, faʻapea foi ma le vaʻaia o latou ata, iinei.

Se ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia ai foliga matagofie o rosa lauti i totonu i totonu.




Faʻafefea ona filifili se laʻau pe a faʻatau?

O le ituaiga o lau togalaʻuga faʻalagolago lava i le filifiliga o fatu. Ina ia aua le le fiafia i le faʻatau, oe tatau ona tausisi i tulafono faigofie.:

  • Mafaufau i le mea o le a tupu ai le rosa laʻau.
  • E sili le faʻatau o fualaʻau i fale faʻapitoa vasega pepe.
  • O le aʻa o le fatu e tatau ona lelei atiina ae ma enaena enaena i le lanu.
  • E aoga le faʻatauina o le tasi le tausaga poʻo le lua-tausaga le matua i le tele o laʻau ola ma fualaʻau le moe. Fuga fugalaʻau o se manino mafuaʻaga e teʻena ai se faʻatau.
  • O fatu laʻau i totonu o koneteina e sili ona lelei, latou te le maua gofie i manuʻa i le aʻa faiga.

Tulaueleele

Filifiliga auala

O le toe gaosia o rosa e lua auala e tupu mai ai - fatu ma laʻau toto.

Semina

E masani ona faʻaaogaina i le galuega a le aufaifaʻatoʻaga e atiaʻe ni ituaiga fou. E eseʻese i lona umi, aua e masani ona tele ni tausaga mai le totoina o fatu i le taimi e fuga ai le laau.

Fuafua

Lenei metotia aofia ai:

  1. Tipiina
  2. Gaosia i le faʻaputuga.
  3. Vaega o le togavao.
  4. Toe gaosia e ala i le faapipiiina.

O le aoga sili o vegetative faʻalauteleina o le mautinoa taunuʻuga.

O le iʻuga laʻau o le a maua uma uiga o le tina rose.

Sauniuniga eleele

Muamua lava, o le 'upega tafaʻilagi ua filifilia mo le totoina e tatau ona matua faʻamamaina o vao... Le isi, e tatau ona e eli i luga le palapala. O le loloto fautuaina eliina o 40-50 senitimita. O le tulafono aoao, o le leaga o le eleele, e tatau ona eli i lalo.

Laʻitiiti o totoina rosa:

  • O le au e tatau ona "faʻatofuina" i le eleele e le itiiti ifo 5 cm.
  • O le faʻasūsūina tele i le taimi lava e uma ai le totoina o le a fesoasoani i le totō nofo i lalo i se nofoaga fou.
  • A maeʻa ona faʻasusu le vai, e tatau ona faʻapipiʻi lelei le rosa ae tatau ona faia se paolo e le 20-25 cm mo le sili atu ma le vaiaso.
  • A maeʻa ona totoina, e tatau ona faʻasūsū le eleele i aso 3-5 uma.

Filifiliga ulo

O le autu autu mo le filifilia o se ulo o le lautele... E tatau ona sili atu sili atu i le aofaʻi o aʻa o laʻau. O le itu taua lona lua o le alavai. Afai e leai ni pu i totonu o le ulo mo le faʻamaligiina o le tele o vai, o le a vave pala le laʻau.

Afai e lapoʻa pu o le ulo, e tatau ona faataatia le pito i lalo o se vaega o maamaa poʻo le faʻalauteleina o le omea.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

Tuutuuga o le taofia

Aua le faʻataʻalise e tui le laʻau i totonu o se ulo fou, e manaʻomia le taimi e faʻamasani ai i le siosiomaga fou. Ole tau sili ona maualuga mo le rosa e tatau ona sili atu ile 26 tikeri... A faʻapea ua ova le maka lea, o le a amata ona totigi ona laʻau. E i ai le tapulaʻa mo le maualalo vevela - mo se rosa o le 15 tikeri Celsius. Afai e paʻu le tau i lalo o le ulo, aumai i totonu o le fale. O le fugalaʻau e matua maaleale i le mamao mai masini faʻavevela.

Faasusu

Faʻasusu e faia faʻalagolago i le vaitau. I le tau mafanafana - faalua i le aso, i le taeao ma le afiafi, i le taumalulu - faʻavae i luga o le mago o le eleele. I le taumalulu, o le fugalaʻau manaʻomia malologa.

E manaʻomia e faʻasasa taimi, e faʻataunuʻuina le faʻasusu i aso uma e 5-7. E taua tele foi le vai - e le faʻafetaia e le rosa le suavai paipa ona o le tele numera o eseese filogia.

Faʻaaoga vai faʻamama poʻo vai timu. A maeʻa le 30-40 minute pe a uma ona faʻasusu, o le tele o le vai mai le sump e tatau ona faʻamaligiina, a leai o le lalolagi e mafai ona vave oona.

Laʻei pito i luga

Mo se rosa, o le taimi faʻalelei lelei sili ona lelei o le tautotogo. ma faaauau pea seia oo i le amataga o le tautoulu. E manaʻomia le faʻaaogaina uma o minerale ma mea fetilaisa. E tatau ona feauauai le tasi ma le isi. Faʻapipiʻi le rosa faʻatasi i le 10 aso.

E leai se mea e tatau ona e faʻamaluluina ai le rosa i le taimi lava e uma ai ona tui ma i le malulu o le tau. Lenei mafai fasiotia le laʻau. Soʻo se faʻamaluluina e tatau ona tupu i le afiafi.

Teuteuina

O le teuteuga e manaʻomia tele mo rosa ile fale, e faʻamalosia ai le mafiafia ma tele fugalaʻau o laʻau. Ae, tulafono masani e tatau ona mulimulitaʻia:

  • Faʻaaoga naʻo mea faigaluega maai.
  • O le mea faigaluega e tatau ona faʻamamaina aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • O vaega fou e tatau ona togafitia ma mea e puipuia ai.

O loʻo teuina rosa i totonu e latalata ile fuga pe a mafai.e aunoa ma le faʻaleagaina oi latou. E taua foi le taimi e teuteuina ai rosa i totonu - e vave tele, pe tuai foi ona faʻatamaia le laʻau. O le taimi sili ona lelei e sao pe a maeʻa le vaitaimi malolo.

Faʻaliliuga

E totoina rosa e tusa ai ma le polokalame masani - o le ulo e filifilia e sili atu lona lapoʻa nai lo le fale muamua, ma ua siitia le rosa i se nofoaga fou. O le ulo e le tatau ona lapoʻa tele - o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻamamaina o le palapala.

Fuga

Afai ua faʻamalieina le laʻau i le susū ma le nofoaga e ola ai, o le a tele ma fuga fugalaʻau. Ae e faʻapea foi ona tupu - a e mafaufau le aufaʻatoʻaga fugalaʻau le mea e fai i se tulaga tutusa?

Nei o ni taiala:

  • A le fuga mai le rosa, ona toe tiaʻi lea i totonu o se ulo fou.
  • Tipi atoa lau togavao.
  • Suia le nofoaga e tu ai le rosa, atonu e aoga le suia o moli ma le ea vevela.
  • Faʻaoga ofu pito i luga.

Toe gaosia

O le auala sili e faʻasalalau ai rosa o le tipi. E sili le faʻaalu i le vaitau o le taumafanafana. O le umi o le tipiina tatau ona 10-15 cm, pe a uma ona tipi? lea e tatau ona vave tuʻuina i totonu o le vai. Faʻamaumau le numera o fuga i luga o le au - tatau ona i ai le itiiti ifo i le tolu. Ona tuu lea o le koneteina ma tipi i totonu o se mafanafana nofoaga ma tuua mo 3-4 vaiaso. A maeʻa ona aʻa, ona totoina lea i se eleele faʻapitoa.

Rose o se tasi o sili ona matagofie ma lauiloa laʻau. Nei matagofie fugalaʻau o le sili lelei meaalofa, fale poʻo togalaʻau teuteuina. Faitau a matou mea e uiga i le galueaina, tausiga ma le faʻalauteleina o Empress Farah, Rugosa, Double Delight, Cordesa, Abraham Derby, Agangement, Chippendale, Kenyan, Lady of Shallot ma Graham Thomas.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Tele taimi, e oso ai rosa:

  • Powewy pulupulu.
  • Ele.
  • Apogaleveleve mite.
  • Lafo.
  • Aphid.

Powdery agamalu faʻaalia ia lava i se paʻepaʻe ufiufi luga laulaʻau ma au.... E aliali mai pe a leai se ea fou poʻo se faʻateleina o le palapala o le eleele. Ina ia faʻamalolo le laʻau, o mea na aʻafia e tatau ona aveʻese, o le vaega totoe e tatau ona togafitia ma faʻapitoa sauniuniga (foundationol, cumulus).

E tupu foi le ele ona o le le lava o le tausiga. I lenei tulaga, e taua le amataina lelei tausiga ma aveʻese ia afaina aʻafiaga i se taimi vave e mafai ai.

O mafuaʻaga mo le aliaʻe o faʻamaʻi i luga o le fale rosa e masani ai i ituaiga uma - maualalo le susū ma le maualuga tele o laʻau. O le togafitiga e faia e tusa ma le tutusa ituaiga polokalame - e tatau ona fufulu le laʻau, faʻateleina le susū o le ea ma togafitia le fugalaʻau ma se vaiola tali.

Tea rose - o se tasi o tali sili ona manuia i le ata o le upega tafailagi... Ma o le malamalamaaga maua mai i la matou tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai i mea sese i le gaioiga o le totoina ma o le a faʻatagaina oe e tupu a malosi, maloloina laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O Au O le Samoa E -Siva Samoa (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com