Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona filifili se thermos

Pin
Send
Share
Send

Ole galuega taua ole thermos ole umi ole faʻasaoina ole malulu poʻo le vevela. Ina ia aua le faʻatauina se pepelo poʻo se maualalo oloa lelei, o le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona filifili le saʻo thermos.

O le thermos o se mea sili ona lelei na faia e faʻafaigofie ai le olaga. E ave o ia i malaga ma pisinisi malaga, i galuega ma le natura.

O se malaga i le natura poʻo se savaliga i le togavao o le a le aumaia le fiafia e aunoa ma se thermos i lau ato faʻafafa. E le mafai i taimi uma ona ave se ulo ma fai ti i luga o le afi.

Ae e te leʻi alu i le faleoloa, filifili pe o le a le mafuaʻaga o loʻo e faʻatau ai se thermos. Afai e faʻaaoga mo le teuina o meainu, vaʻai ni faʻataʻitaʻiga ma se ua tuaiti. Mo oloa, o le lautele-gutu filifiliga e talafeagai.

  1. Faʻataʻitaʻiga pulu... Lelei tele mo le teuina o vai. Faʻataʻitaʻiga o le faʻasolosolo foliga, ma se tapuni tioata aveʻese ma se tulaga ma se fusi talafeagai.
  2. Pamu-gaioiga... Le fuafuaina mo le aveina, tumau filifiliga. Faʻatumau vai vevela mo se taimi umi. Ina ia sasaa le malu poʻo le vevela vai i totonu o se pulu, na oomi le faʻamau masini, le tapuni e le manaʻomia e aveʻesea.
  3. Thermo mug... Afai o loʻo e tiʻetiʻe mo se taimi umi, ma i luga o le auala e te fia tofoina se ipu ti vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, pu-erh ti, faʻalogo i le thermo mug. O le masini tausia le vevela mo ni nai itula.
  4. Lautele faataitaiga... E talafeagai mo le teuina o meaai ma vai. I le tele o tulaga o loʻo i ai le faʻalua plug e mautinoa ai atoatoa fufusi. Faʻatumuina ma se gaugau 'au ma le tapuni mafai ona faʻaaogaina o se mug.
  5. Sudkovy... O le tuʻufaʻatasiga o loʻo iai ni koneteina tetele e faʻamau faʻamaufaʻailogaina. E ui i ona lapoʻa, e mama. Leitioa a, o koneteina e fai i palasitika.
  6. Taga vevela. O le mea fou na faia e faʻaputu ai meaʻai i le fale. O le sili le leaga o le puʻupuʻu faʻatumauina tumau.

O fale e faia i palasitika poʻo uamea. Afai e te manaʻo e ave se thermos i luga o le auala, faʻatau se faʻataʻitaʻiga ma se tulaga uʻamea. Afai e faʻamoemoe e faʻaaoga i le fale, o le a maua se pusa palasitika. I se faʻaopopoga, o le tau o le palasitika faʻamatalaga e maualalo ifo nai lo le tasi uʻamea.

E aoga le uaʻi atu i mea o le fagu vai. I le tele o tulaga, o le matauila e faia i le sila, tioata poʻo le palasitika. Glass flasks taofia lelei le vevela, ae e matua maaleale. Afai e te fiafia i se fagu uʻamea, filifili mo le le filifiliga filifiliga. O le pito i lalo o le uamea 'olo o meaʻai na totoe o loʻo pipii i puipui ma faʻamaumauga o suavai o loʻo tumau.

O le sili ona talafeagai o se matauila, lea e mama ma e le fefe i ta. Peitaʻi, o le palasitika e faigofie lava ona mitiia manogi ma vali, e aʻafia ai le tofo o meaʻai e teu i totonu o se thermos.

Afai na e filifilia se faʻapitoa faʻapitoa, ia mautinoa o le plug ua faʻamau ma sogisogi i le manogi. Afai e le manaia le manogi, o le oloa e faia i mea taugofie.

Faʻafefea ona filifili se thermos mo lauti

O le thermos o se masini faʻapitoa e taofia le vevela mo se taimi umi. O le tele o taimi, latou te faʻaputuina oloa suavaia: vai pupuna, compotes, soups, broths, kofe poʻo lauti. Faʻafefea ona filifili se thermos mo lauti? Lenei o le a talanoaina atili.

O le thermos e aofia ai se tino ma se faʻapitoa fagu. E i ai le lagona gaogao i le va o elemene e lua. Flasks e faia i uʻamea poʻo tioata.

  1. Fagu tioata... E taofia atoatoa le vevela o le suavai, ae e matua vaivai. I le tele o tulaga, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le fale mo le faʻafagaina o infusions ma teas.
  2. Fagu uamea... Leiloa vevela vevela laititi. Malosi e manatu o le autu aoga. Afai e te masani ona faimalaga pe alu savaliga sopo, o se thermos faʻavae i luga o se uʻamea siʻosiʻomaga o le sili sili fofo.

I le tele o tulaga, o le tino e faia i uʻamea poʻo palasitika. Lenei matagofie aulelei mea e aliali mai i luma.

E tusa o le tasi vaetolu o le vevela ua leiloa i le tapuni. Ia mautinoa e mafaufau i lenei pe a filifilia.

  1. O thermoses faʻavae i luga o se matauila tioata o loʻo faʻaauupegaina i le plug-plug faia i laupapa balsa. A maeʻa se taimi maʻoti, e faʻapipiʻi loa le plug faapena ma amata loa ona paʻu.
  2. O oloa uamea o loʻo i ai tapuni o palasitika e mimilo. Latou o maualuga airtight. Tusa lava pe pa'ū, o le pulou palasitika o le a puipuia le suavai mai le puna.
  3. O le filifiliga pito sili ona lelei mo le ti o se tapuni ma se alatoto. Ina ia sasaa se meainu, na o le fomi le faʻamau. O lona iʻuga, e le leiloa le vevela i le ti vevela.

O le aofaʻi o thermoses i le fale mo lauti e 0.25-20 lita. A filifilia se voluma, ia taʻitaʻia e ou lava manaʻoga.

Fautuaina o vitio

O le faʻatauina o le masini, e mafai ona e fiafia i le lauti manogi i soʻo se taimi, lea e faʻamalosia ai le tino ma faʻamalosia ai. Oe le tatau ona sefe i luga o le faʻatau, e sili atu le filifilia o oloa mai lauiloa gaosi.

Saʻo filifiliga o thermos mo vai inu

O se thermos maualuga lelei faʻatagaina oe e sefe le tele o avanoa i lau ato ato, faʻamafanafanaina oe i le taumalulu ma faʻamalieina lou fiainu i se suavai manaia i le ogatotonu o le taumafanafana. E mafai ona tatou fai atu o le thermos o se faʻamaoni soa o se tagata e fiafia i se ola ola.

Faʻafefea ona filifili se thermos mo vai inu? O le fesili e fesiligia e tagata uma oe amata i le ala o le suʻesuʻeina, mauaina ma femalagaaiga.

  1. Faʻalogo totoʻa i faʻataʻitaʻiga ma se alatoto ma se matauila uʻamea. O sea masini e faʻatagaina oe e sasaʻa vai e aunoa ma le aveʻesea o le tapuni. O lona iʻuga, e le mafanafana le vaiinu ma e le malu foʻi.
  2. E leai se nofoaga mo le faʻatamala ma le faʻatamala i le filifiliga. O tolauapiga thermos e tatau ona i ai se tino malosi e le fefe i le malosi tuʻiga.
  3. O le taimi lava e maeʻa ai lau vaʻaiga vaʻaia, tilotilo i totonu ma sogisogi. O se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e leai sona manogi faapitoa. A leai, e tatau ona e fiafia i se vai inu ma se manogi leaga a o sopo.
  4. Ole tino ole thermos lelei e le suia le vevela pe a uma ona faʻatumu ile vai vevela. Lenei meatotino faʻamaonia vevela conductivity. Afai o le vevela o le mataupu ua tulaʻi, ona o le oloa o le a le mafai ona faʻatumauina le vevela mo se taimi umi.
  5. Ae e te leʻi alu i se sopoaga, ia mautinoa ia tofotofo le faʻatau filifiliga. Liligi i totonu o le vai vevela ma nofo i le kuata o le itula. Afai a maeʻa se taimi o le mataupu e mafanafana, o loʻo iai se faʻaletonu i le ata.
  6. A pasia e le thermos le faʻataʻitaʻiga muamua, toe faʻatumu i le vai faʻapuna ma tuʻu mo le 24 itula. E tatau ona taʻu mai e tagata gaosi oloa le aofaʻi ole vai o le a paʻu i le aso. A maeʻa le taimi, e mafai ona e siakiina pe faʻamaoni ia uiga.

Faʻaalu lou taimi e filifili ai se mea inu. O le lelei o le masini e faʻamautinoa ai le faʻamafanafanaga femalagaaʻi.

Motugaafa mo le filifilia o se thermos mo meaai

Thermos o se mea lelei tele lea o le a aoga i se sopoaga, i le galuega, i se malaga umi. Seʻi tatou talanoa pe faʻafefea ona filifili se thermos mo meaʻai ma faʻalogo i ituaiga o meaʻai ituaiga.

O meaʻai vevela o se mea taua tele mo se tagata faigaluega. E le masalomia, oe o le a mafai ona faʻafouina oe lava i le potu 'ai, ae o le lelei o meaʻai e le o taimi uma i le tulaga. Ae mo faleʻaiga e ofaina seti taumafataga, e le fiafia tagata uma ile meaʻai lea. O se malaga i se fale mautotogi aoga tau se penny manaia. Afai e te faʻatau se thermos mo meaʻai, e mafai ona e aumaia le mafanafana, manogi ma le tofo o meaʻai a le fale e galue.

  1. Vaʻavaʻai i lou agavaʻa e faʻamafanafana muamua ai. I oloa faʻaonapo nei ua tusia mo meaʻai o lenei vaitaimi o le taimi e oʻo atu i le 8 itula. O le taimi e taofia ai le vevela e faʻatosinaina e le maopoopo ma le ituaiga o fagu vai.
  2. Flasks e faia i uʻamea poʻo tioata. O filifiliga uma e lua e mafanafana lava.
  3. Meaʻai vevela, o loʻo faʻatumuina i se vaʻa puʻe ma se palasitisi faʻaofi, taofia le vevela mo le 4 itula ona o le le lava lelei.
  4. Afai e te fiafia i supo vevela, faʻalogo i faʻataʻitaʻiga, e faʻavae i luga o se tamaʻi fagu uʻamea. I nisi tulaga, ua maeʻa ma container ma vaʻa.
  5. Pusa-laʻititi lomiga e masani lava 0.5 lita. O sea oloa e le talafeagai mo se tagata matua. Mo se tamaititi saʻo.
  6. O thermos uʻamea uma ma vaʻa e iai le tamaʻi fagu e tuʻu ai koneteina i luga o leisi. O se taimi umi le faʻasaoina o le vevela e mautinoa le aoga.

Faʻafefea ona filifili se lelei thermos mo fagotaga

E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, e le aoga le toe inisiuaina o le mataupu. Afai e te alu e puʻe pike poʻo le crali carp na o oe, e leai se aoga i le faʻatauina o se tele-voluma oloa. O lona iʻuga, ua tulaʻi mai le fesili: faʻafefea ona filifilia se thermos mo fagotaga, ina ia mafai ona ausia manaʻoga?

O le filifiliga e sau i lalo i le autu uiga - tele, mea, lautele ua ma koroka. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i aitema taʻitasi.

  1. Volume... Malosiaga faʻatatau e aʻafia ai le mafai ona faʻamafanafana mo se taimi umi. O aʻu uo e faʻaaogaina le tasi ma le afa lita thermos aua: latou te fagogota naʻo latou, o le averesi o taimi fagota e le sili atu i le 6 itula, o le oloa e faʻapipiʻi ma e le tele se avanoa i totonu o le ato faʻafafa. Afai e tutusa uiga o lau fagotaga, usitai i le fautuaga. A leai, faʻatau se thermos lapoʻa.
  2. Fagu mea... Flasks e faia i uʻamea poʻo tioata. Taʻitasi ituaiga ei ai a latou lava lelei ma le lelei. A faʻapitoa lava, o se ipu vai tioata e maaleale, ma o se uʻamea e mafai ona faʻavaivaia.
  3. Ua lautele... O se filifiliga sili ona lelei mo fagotaga o le 1.5-lita uʻamea stainless thermos ma lona lautele gutu ma faʻalua taofi. Ina ia faʻaputuina le ti ti vevela, e toʻesea se tamai paʻu, ma mo le tapu - e tele. O le lautele-ua filifiliga e sili atu talafeagai, ae o mea i totonu malu sili atu vave ma leakage faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le taimi.
  4. Taofi i ki... Tele o tagata e fiafia i ia oloa - e lelei ma lalelei. Ae ui i lea, o le koroka e faigata ma ono le manuia.
  5. Faovilivili pulou... Latou te iloga i le maualuga faʻatuatuaina, talu ai latou te sapalaiina ma se insulated gasket.
  6. Corkwood... Afai o le koroka e faia i mea lelei, o le a umi se taimi. A leai o le a avea ma tiga le ulu.

Talosia na mafai ona ou taliina le fesili pe faʻafefea ona filifili se thermos mo fagotaga. Aua neʻi galo ou manaʻoga ma tofo. A faʻapea e ese mai i fautuaga na talanoaina, fai suiga i le filifiliga algorithm.

Faʻafefea ona filifili se stainless uamea thermos

Tagata faimalaga o tagata latou te tuua le fale i le avanoa muamua e suʻesuʻe ni sailiiliga ma se faigamalaga. I se galuega faigata, o se maualuga-lelei thermos fesoasoani ia i latou.

Aisea e te manaʻomia ai se thermos? E aoga i le galuega, i se malaga ma tafaoga. Tagata fiafia i turisi e tatau ona faʻafetaia le Sikotilani physicist James Dewar. Na ia atiaʻe se fagu vai ma se metotia mo le teuina o le ea e le masani ai. Ina ua mavae sina taimi, o lenei manatu na maua le lagolago i le va o tagata Siamani atinaʻe na faavaeina le kamupani Thermos. O oloa o lenei ituaiga e taua tele i o tatou taimi.

O le sili ona lauiloa o le leai se aoga faʻataʻitaʻiga o thermoses, e matua tausia lelei le vevela o le suavai ma e talafeagai mo tulaga fanua.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le metotia o le filifilia o ni uʻamea stainless.

  1. A o tietie i luga o laufanua le laugatasi, e i ai pa'ū ma le maalofia tulaga. O se oloa e faia i se tamaʻi tamaʻi tamaʻi tamaʻi alatoto o le a faʻafiafiaina oe i le maualuga maualuga ma le onosaʻi o le tumau.
  2. O se itu taua i le filifiliga o le tino mea. Sili atu e filifili se atigi uamea. O mafuaaga e tutusa. O le uamea e i ai se tulaga sili atu faʻatuatuaina ma malosi atu nai lo tioata.

E i ai foi le faʻaletonu o metotia vevela i uamea - afai e te sasaa se suavai ma laʻau ma se manogi faapitoa i totonu o le tamaʻi fagu, e le faigofie ona aveese le manogi.

O lenei ua taʻitaʻia oe i le auala e filifili ai se uʻamea stainless. Ua e vaʻaia o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e tele ona lelei, e sili atu nai lo le ufiufi naʻo le pau.

Fesoasoani fesoasoani ma fautuaga lautele

Toatele e masani ona i luga o le auala pe a le mafai ona inu vai vevela pe na o le vai malulu. Mo lenei mafuaʻaga, latou faʻatau ai se thermos. Moni, o le faʻatau e le masani ona faʻamalieina manaoga o tagata e ona.

O le lelei o le oloa i nisi taimi e le ausia le tulaga manaʻomia. Ma latou te le tuuaia mo lenei, talu ai e le o iloa pe faʻafefea ona filifili se lelei thermos. Na latou faʻatauina le faʻataʻitaʻiga muamua na latou oʻo mai, lea ile faʻataʻitaʻiga na foliga mai e matuaʻi le fetaui lelei.

  1. Ina ia fuafua lelei, tatala se thermos ma asiasia mo faaletonu. A i ai ni maʻa, taʻetaʻei, maosiosi poʻo chips, e le tatau ona faʻatau.
  2. Aua le amanaʻiaina le fono ma pulou. O nei elemeni tatau tatau maualuga airtight. E auala atu i le palaka le saoasaoa tele o le vevela. O le faigofie mamanu o elemeni fesoasoani i le sili taofia o le vevela o vai inu.
  3. Tatala le tapuni ma sosogi. O se thermos maualuga lelei e leai se manogi malosi. O le manogi faapitoa faʻailoa mai le faʻaaogaina o mea taugofie i le gaosiga.
  4. O se mama mama e tuʻuina mai i le va o le tino ma le ua o le tamaʻafaʻavae. E le masaʻa pe malu le suavai peʻa fai e tatau ona ofi lelei le mama.
  5. Iloilo le fagu. Afai e le femoumouaʻi, oe mafai ona faʻatau se thermos. A leai, o le matauila o le a gagau i sina sina aʻafiaga. O nisi o poloka e faʻatumuina i paʻu puipuia.
  6. E tatau ona i ai le faʻailoga a le gaosi oloa i luga o le mataupu, e tusa ma le mea e tausisi i ai le vevela i tulaga faʻatulagaina a Europa. Siaki ma tusi pasi.
  7. Afai e leai se tuatusi gaosi oloa i luga o le afifi ma le atunuʻu o gaosiga e le o faʻailoa mai, aloese mai se thermos.
  8. A faʻatau, ia manatua o faʻataʻitaʻiga o le tutusa mamanu ma le voluma, gaosia e 'eseʻese kamupani, eseʻese i le faʻatuatuaina ma le vevela uiga.
  9. Maualuga tau e le o lona uiga maualuga maualuga. E sili atu le filifilia o se thermos taugofie, talu ai o le gagauina taugata filifiliga o le a naʻo le aumaia ai le faʻamalieina.
  10. I le toe foi mai i le fale mai le faleoloa, siaki le lelei o le lagona gaogao. Faʻatumu se thermos i le pupuna vai ma tuʻu mo le 15-20 minute. Afai ua vevela le mataupu, toe foʻi ma sui.

Afai e te tau i se oloa le atoatoa, aua le faʻatuai e toe faʻafoʻi.

Talaʻaga

O le talaʻaga o le mea fou na amata mai i le 1982. O le taimi lea, o James Dewar, o se fomaʻi lauiloa mai Sikotilani, na faʻaleleia le pusa tioata, na ia faia mo le teuina o mea malulu ma vevela.

Na faia e le Scotsman se fagu vai mai se atigi pusa tioata, faʻapipiʻiina i puipui faʻalua ma se ua vaiti. Ina ua maeʻa, sa ia aveʻese le ea i le va o puipui ma faʻapipiʻi se manifinifi siliva. I lenei auala, sa faʻasaoina vai suavaia.

Mo faʻamoemoe tau le tamaoaiga, o le mea fou na maua na faʻaoga i le amataga o le lona 20 senituri. Sa faʻatulagaina e se kamupani Siamani le Thermos.

O lenei ua e iloa filifili le sao thermos. I le aotelega o le talanoaga, ou te maitauina e ui lava i le lautele tutusa i uiga o thermos o ituaiga eseese, e eseese uma lava. A o nisi e anagata, o isi e taofia lelei le vevela. E i ai foi faʻataʻitaʻiga e tuʻufaʻatasia nei uiga. Ou te faʻamoemoe o laʻu tala o le a fesoasoani ia te oe e faʻatau ai se lautele lautele thermos.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet V Neck Tank. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com