Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le masiofo moni o fugalaʻau o le Empress Farah rose. Faʻamatalaga ma le ata o le laʻau, fesoasoani mo le toe gaosia ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O le lalelei o le Empress Farah rosa e le tuua le amanaʻiaina soʻo se Grower. O le ituaiga e tosina mai ma lona lanu tulaga ese ma le manogi manaia.

O le rosa e tele ona lelei ma e le faigata tele ona tausi. Peitaʻi, ina ia mafai ona faʻafiafiaina i lauolaola fugalaʻau laʻau i lau togalaʻau, e tatau ona e vaʻaia lelei faʻatoʻaga.

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausia lelei ma faʻalauteleina lenei laʻau matagofie. O le a matou taʻuina atu foi ia te oe faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona osofaʻia le Empress Farah rose.

Faamatalaga auiliili

O le ituaiga e mo le lauti ti. Rose Empress Farah o se tumau laau. O foliga vaaia o le rosa e ogatusa ma lona mamalu igoa. Erect bushes e tele ona laʻau ma mafai ona oʻo i le maualuga o le tasi ma le afa mita. O laulaau e lapoʻa, susulu, lanumeamata lanumeamata i le lanu.

Tasi fugalaʻau e masani ona tu i luga o le tui, e le masani ona fufulu o ni fasi vaega e fausia. E lapopoʻa ma lapopoʻa foliga.... Terry fugalaʻau, e oʻo atu i le 15 cm le lautele, ei ai le sisii i luga ogatotonu ma e matua tumu i petals. O le lanu o petala e faʻalua: i le ogatotonu - nifo elefane, i ona pito - mumu poʻo amu. O pito o meaola e faʻapipiʻi i fafo i tafatolu.

E manogi le manogi o le rosa, ma ona faʻataʻitaʻi o penina, maaleale, naʻo le latalata lava ona lagonaina.

Tulaga lelei o le laau

  1. Valivali le masani ai.
  2. Fetaui lelei mo uma laufanua ma tipiina.
  3. Tipi fugalaʻa tumau mai le 10 aso i le lua vaiaso, ae na o le pito i lalo petals mago, o le foliga tumau.
  4. O le vaitaimi o fugalaau e umi.
  5. O le teuteuina o le rosa e faʻasaoina i soʻo se laʻasaga o le fugalaʻau: i le tulaga o le fuga, ma i se fugalaʻau atoa fugalaʻau.
  6. Faʻatulagaina mafolafola petals.
  7. E faapalepale le rosa i matagi, timuga, la ma le taumalulu a Rusia.
  8. Saʻo le sau i fafo mai le taumalulu.
  9. Ole ituaiga e teteʻe ile faʻamaʻi.
  10. Amata olaola amata i le lona lua tausaga.

Minus

  1. O le tele o vao tuitui e faigata ai ona tausi le rosa.
  2. E faigata ona ave le togavao le foliga manaʻomia.
  3. E tau leai ni fatu e faia e aunoa ma le teuteuina.
  4. Manaʻomia le fafagaina masani, a leai o le lelei o le fuga e paʻu.
  5. Manogi vaivai tele.

Se ata





Talaʻaga o le amataga

O le ituaiga na fanafana e le faifaatoaga Henri Delbar i Farani i le 1992. O le rosa na faaigoa i le empress o Pahlavi Parah - na o le pau le fafine pale i le tala faasolopito o Peresia tupu. E tele mea na faia e le Empress mo fafine ma tamaiti a Iran ma faia ai se sao tele i measina faaleaganuu a le atunuu.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le ituaiga e iloga i lona maoaʻe lanu o fugalaʻau. E le gata i lea, o nei rosa e sau mai le moe faʻamoe mulimuli ane nai lo isi, ae vave ona puʻeina ma sili atu foʻi i o latou tuaoi i le tutupu aʻe.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

Fuga soo ma mo se taimi umi - mai ia Iuni e oʻo i le tautoulu aisa i le lua galu.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, e oʻo atu i le 85 fugalaʻau fuga i luga o se matua matua.

Features o le tausiga muamua ma mulimuli ane

  1. I le maeʻa ai o le teuina o le tautotogo, o le ammonium nitrate e faʻalauiloaina i le fua faatatau o le 30 g i le 1 sq. m
  2. A maeʻa le 2 vaiaso, e toe faʻatino le faiga.
  3. I le amataga o le fuga, e faʻaaoga ai se faʻalauteleina o le poto masani potash.
  4. Ae le i fuga, faʻamaluluina e faʻataunuʻuina ma le mullein solution - 1:10.
  5. Ina ua maeʻa le galu muamua o fugalaʻau, ua fafagaina le togavao ma le atoa fetilaisa o minerale ma faʻasologa elemeni.

Faʻafefea pe a le fuga?

Afai e le fuga mai le rosa, e tatau ona e fuafuaina le mafuaʻaga ma teuteu le togafitiga togafitiga.

O mea nei e mafai ona taofia le fuga:

  • Le lava o mea aoga.
  • Faʻateleina o le nitrogen fetilaisa. E tatau ona faʻapipiʻi le lefulefu poʻo le posiporo-potassium faʻalaʻau.
  • Le lava le malamalama.
  • Faʻaseseina vai.
  • Sese ma le teuteu taimi le masani ai.
  • Faamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

E faʻamanuiaina le faʻaaogaina o Rose Empress Farah i faʻatoʻaga e tasi ma faʻatasi ai ma isi ituaiga rosa. E foliga faʻafiafiaina pe a siʻomia e fugalaʻau papaʻe fugalaʻau.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

O le ituaiga e le taua capricious i lana tausiga, ae ina ia mafai ona tausisia le tele fugalaʻau, e tatau ona fausiaina sili lelei tulaga mo le rosa.

  • Filifilia o se nofoaga tulaʻi... O se la-susulu eria ma lava ea faʻataʻamilomilo ae puipuia mai sitaili e lelei. I le paolo, o le petals o le rosa e paʻeʻe ma o le pupula o le fugalaau ua faʻaititia. E le tatau ona latalata tele ile vai ile eleele i aʻa o laʻau.
  • O le a le eleele e tatau ona i ai? Rose Empress Farah manuia aʻa luga toetoe o soʻo se eleele. O se sili ona lelei filifiliga o loamy, teisi acid, feololo eleele matutu. O eleele e mamafa tele pe mama foi e le talafeagai.
  • Totoina o fatu... O le metotia e le mautu. A faʻaogaina, e maua laau e leai ni meatotino o se ituaiga. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi ma totoina fou fou faʻataʻitaʻiga, oe mafai ona faʻatau fatu pe aoina ia oe lava mai au oe lava togavao.
  • Vevela... Ole maualuga o fua o le vevela o le taumafanafana o loʻo mai i le + 18 ° to i le 25 ° С. Tapulaʻa maualuga vevela + 30 ° 30, maualalo -10 ° С I le i ai o le mautu vevela i totonu o -10 ° C, o le togavao manaʻomia se malutaga.
  • Faasusu... E manaʻomia le faʻasūsū o le rosa i se mea tele, puipuia le faʻamamaina ole koma eleʻele mai le mago. I le vevela, e masani ona manaʻomia faʻasusu tele, tusa ma le 2 pakete vai i le vevela o le potu e faʻaalu i le tasi togavao. A maeʻa vai taʻitasi, ona faʻamaluluina lea o le eleele.

    Taua! Aua le soʻona soʻa le eleele, a leai e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa.

  • Laʻei pito i luga... Mai le lona lua tausaga o le olaga, faʻamalieina e faia i taʻilua vaiaso. E sili atu le fesuiaʻi o mea faigata fetilaisa minerale ma mea ola. O le fafagaina muamua e faʻaaogaina pe a uma ona aveʻese le malulu malulu. I le vaitaimi o le faʻatupuina o fuga, e faʻaaogaina ai le potash fertilizers.

    Faʻaaogaina laʻei minerale pe a uma ona faʻainu.

  • Teuteuina... O le teuteuga autu e faia i le tautotogo. E tipiina lala leaga, malosi ma malosi e faʻapuʻupuʻu ile 2-4 buds. I le tautoulu, pe a paʻu le vevela i le -10 ° C, e tipi ese ia fugalaʻau mulimuli ma lala vaivai. O laʻau maloloina e tipi i le afa, o laʻau uma e aveʻese.
  • Faʻaliliuga... Ae e te leʻi tuiina, e tatau ona e muaʻi saunia le tulaga:
    1. Ua eliina le lalolagi. Mo le 1 sq. 10-20 kg o faʻapalaga poʻo humus, 200 g o lefulefu fafie, 400 g o le lime ma 2 tbsp. l. superphosphate.
    2. Eli se pu afa afa mita le loloto.
    3. Fertilized palapala o loʻo tuʻu i lalo.
    4. O le laʻau e aveʻese mai le eleele, o le aʻa sisiva e mulumulu i le vai. Afai e tatau ai, e vaevaeina le togavao ma totoina vaega taʻitasi eseese. A uma ona faʻapipiʻi le laʻau i totonu o se pu, e faʻasolo malie lava ona sausauina ile eleele, ona faʻasusu ai lea ma faʻasusu.
  • Sauni mo le taumalulu... I le ogatotonu o Oketopa ma ina ua maeʻa le muamua kiona, o le laau spud. A pa'ū le vevela i le -10 ° C, e faʻasauina le teuina ma muluina le faʻavae aʻa. Ona ufiufi lea o le togavao sauniuni ma lala spruce.

Faʻatonuga mai lea laʻasaga i lea laasaga: faʻafefea ona faʻalautele?

O le Empress Farah rose e sili ona faʻalauteleina e tipi.

  1. I le faaiuga o Iuni, o tipi e tipiina i se naifi maamaai mai laʻau lea e leʻi tatalaina ai fatu. O vaega ma 2-3 fuga, e oʻo atu i le 8 cm le umi, e filifilia mai le ogatotonu o le au.O le pito i luga o le tipi e faia e oʻo lava, o le pito i lalo o tipi i se tulimanu.
  2. O le tui e tuʻu i totonu o le vai vela, pe a maeʻa ona faʻaopopoina se tuputupu aʻe i totonu.
  3. O le fagu o loʻo i ai le au e tuu i le paolo. Suia le vai i isi aso uma.
  4. Root buds foliga mai pe a ma le lua vaiaso. A tupu le aʻa, e toto le laʻau i totonu o le togalaau. O le fualaʻau e ufiufi i se fagu ma faʻasusu i le vai i aso uma.

E mafai ona e faʻasalalauina le rosa i le vaeluaina o le togavao. I le tautotogo, o le laʻau e aveʻese mai le eleele, o aʻa e fufuluina i le vai ma o le togavao e vaevaeina i ni vaega. O fualaʻau uma e totoina i se nofoaga eseʻese, saunia muamua, nofoaga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le laʻau e tetee atu i le pauta oona, efuefu suia ma lanu uliuli... E mafai ona pala le rosa. I lenei tulaga, o laʻau na afaina e vave aveʻese. I le taimi o le taumafanafana, o le vao e faʻasusu i le 2% Bordeaux suavai poʻo le kopa-fasimoli fofo, o le decoction o nettle po o wormwood. O le pito i lalo o laulaʻau e sili ona vaʻaia lelei.

O faʻamaʻi, o le rosa e masani ona osofaʻia e aphids. O le laʻau e faʻasusu i iniseti poʻo vailaʻau a tagata: vai soapy faʻatasi ma le faʻaopopoina o le decoction o tapaa, lefulefu ma karasini.

Roses Empress Farah - o se chic teuteuga o se togalaʻau poʻo se paka... E le manaʻomia e togavao se tausiga faigata; naʻo le tele o vao tuitui e mafai ona mafua ai ni faigata laiti. O se teufugalaʻau o rosa tipiina e mafai ona faʻamalosia ona uiga teuteuina mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: In tribute to Empress Farah Diba Pahlavis 80th Birthday (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com