Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaaiga aoao o meaafale larch, o nuances o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O le tulaga ese meaafale faia o larch ei sili ona lelei uiga, lea na talisapaia uma e lua fale gaosiina fale ma tagata e ana. Mo se umi le soifuaga tautua ma le faʻasaoina o le uluaʻi vaʻaiga, o oloa manaʻomia le usitaʻia ma nisi gaosi tulafono, pe a maeʻa faʻapitoa le manaʻomia.

Lelei ma le lelei

Larch meafale tosina mai le mata ma lona matagofie, tulaga ese, ei ai meatotino e faʻatagaina ai le oloa e faʻaaogaina i le tele o itu. O se taua coniferous mea, o le ituaiga e manuia faʻaaogaina i le fausiaina o faletaele, fale, saunas, fafo teuteuina o nofoaga, verandas. Ae o tagata moni faʻatonu ma tagata atamamai i le matata o le larch faʻaaoga faufautua e faʻatau i totonu mea, meaafale seti o lenei ituaiga.

Larch meaafale mea i ai pea lelei lelei e iloagofie latou lelei mai isi ituaiga o meaafale alamanuia.

Lelei uiga o oloa:

  • maualuga laupapa, e naʻo le faʻateleina o taimi;
  • tetee o meaafale i le deformation, malosi maualuga;
  • naturalness, siosiomaga faauo;
  • o le pulu, o se vaega o le fafie, puipuia oloa mai suia, pala, o le foliga mai o fungi;
  • Tetee meaafale i le vevela soʻosoʻo, suiga i le susū, fafie atoatoa ofaina mimiti susu;
  • teteʻe atu i le popolevale, masini teʻi;
  • tetee afi i meaafale;
  • i ai le malosi o le oak, larch e sili taugofie;
  • aulelei foliga vaaia, eseese o lanu, mamanu, fuafua i le itulagi o le tuputupu ae.

Larch meaafale faʻaalia ai le originality o le ana le tofo ma le faiga. I le avea ai o se tino o le lalelei ma le taugata, o sea oloa o le a tautua mo le tele o tausaga e aunoa ma le manaʻomia mo le faʻaeteete faʻaleleia poʻo le toe faʻaleleia. Ona o mea e iai le resin, o mea faitino e faʻalaʻau sina manogi o nila paina, e faʻatagaina ai oe ona faia se microclimate faʻapitoa i totonu o le potu, e fesoasoani e malolo ai, faʻafilemu, maua ai le sauniga aromatherapy.

E ui lava i le tele o tulaga lelei o le ituaiga, e i ai ni mea le lelei e i ai se aʻafiaga:

  • le faigata o gaioiga, e afaina ai le umi ole gaosiga, le tau o oloa;
  • faamago le tutusa;
  • tele, tele o oloa peʻa faʻaaogaina gluing tekonolosi.

Mea e mafai ona faia mai meafaitino

O le lauiloa o mautu larch meaafale e mafua ona o ona uiga. O le tumau ma le aoga o oloa na faʻafetaia e e anaina fale o le atunuʻu ma fale mafanafana. Tagata gaosi ofoina atu se tele tele o laulau, nofoa, taumafanafana fale, gazebos, taupega e pei o maeʻa meaafale meafale. I se faʻaopopoga, i totonu o fale e mafai ona e tuʻuina se laulau laʻau laʻau, laulau pito i luga, nofoa, nofoa, faʻataʻavale, mea teu ofu, kapeneta mulumana, faʻata i laupapa laupapa.

O le mauaina, eseese o lanu o coniferous sawn laupapa o lenei ituaiga mafai ai ona faia na oloa oe lava. O le uiga ese o mea o le eseʻesega o paolo o le autu ma le pito i fafo (sapwood). O le fafie o lenei coniferous laau e 12 paolo, o le mamanu o le taʻi tausaga mama fausia ai se matagofie fausaga.

Mo le gaosiga o aitema, o le sili ona lauiloa o le laupapa meaafale. O se fasi laupapa mautu faia mai laupapa mautu. Larch talita i ai se homogeneous fausaga, filifilia o se tuʻufaʻatasiga e tusa ai ma le lanu fuafuaga, oe mafai ona maua muamua, eseese filifiliga mo oloa.

Ona o le mea moni o laupapa e faigofie ona tipi, faʻapipiʻi e aunoa ma le taʻei, latou lautele faʻaaogaina e fausia ai lima mea. I le ata e mafai ona e vaʻai atu i meaafale faʻataʻitaʻi o foliga eseese, lanu tuʻufaʻatasia: mezzanines, autafa, moega, fata, kapoti.

Nuances o gaosiga o fausaga

O le uiga foliga o le ituaiga, lea e sili ona taua i le meaafale alamanuia, e faigata ma fitafita pe a gaosia le mea. Ona o lona faigata, maualuga resin mea, gaosi faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa e faʻatumauina le puipuia o le taʻeina ma le gaʻoina o masini tipiina.

O mea masani e alu i le tele o laʻasaga o le gaosiga:

  • seleseleina - filifiliga, makaina o laʻau, ili tipiina;
  • gaosiina o masini - aofia ai le faʻamamaina o ogalaau mai lala, paʻu, 'ili i laupapa;
  • vanimonimo, potu mago;
  • tipiina, olo i luga o le masini;
  • faapipiiina, faamaeʻaina.

Mea gaosi ei ai a latou lava nuances:

  • e vave le faʻamago;
  • laupapa maʻila lelei, lends ia lava i tint ina ua maeʻa muamua de-resinification.

O le talita na faia i lenei auala e le mafai ona faʻaletonu, e leai ni faaletonu vaʻaia, taʻetaʻei, togitogi, faʻamau i luga o lona laufanua. O le laupapa mo le gaosiga o meaafale o se vaega faʻapipiʻi i totonu o se fasi mai se pa po o se le mafai ona tuueseeseina lamela.

Lamellas e faia i laupapa mautu, e sili atu le teteʻe i le punou ma umi. E sili le filifili o ia laupapa mo galuega luga, fata, tusi fata.

O le tulaga lelei faʻailo i le gaosiga e manatu o se tipi faʻapitoa, lea e vaaia i le itu tauagavale o le lamela.

O mea faʻapipiʻi e mafai ona tele filifiliga:

  • nofofua vaega;
  • lua tulafono;
  • saluina i le alava umi;
  • feagai ma ituaiga taua.

A filifilia se laupapa faʻapipiʻi, e manaʻomia le amanaʻia o le mafuaʻaga o le oloa: malosi, faʻavae faʻatuatuaina poʻo se matagofie teuteu e faʻamalieina totonu. Larch meaafale e le manaʻomia ni faʻaopopoga faʻaopopo. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona manatuaina o oloa laupapa e tatau ona ogatasi ma le sitaili o totonu, o le lautele lanu lanu. Afai o le natura lanu o oloa e le fetaui ma teuteuga, e mafai ona suia ma le fesoasoani o pisia, vali, varnish, ae naʻo le itu pogisa. I le gaosiga o meaafale, oe mafai ona ausia le aʻafiaga o le faʻasolosolo matua e ala i vailaʻau, masini, metotia vevela.

Tausiga ma le faʻatulagaina tulafono

Ina ia faʻalauteleina le ola tautua, faʻasao foliga vaaia o fasi laupapa meaafale, oe manaʻomia le iloa o mataupu faʻavae o lo latou tuʻuina i totonu o le potu, tuʻufaʻatasia ma tulafono o le tausiga. A filifilia se meaafale laupapa, e tatau ona iloa e se e ona le fale e faʻapea o meaafale tetele, e ui lava i lona malosi ma lona anagata, e manaʻomia le tausiga.

O le lelei o le faʻaaogaina o meaafale na faia i lenei mea o loʻo taʻua i lalo:

  • meaafale e faigata ona valu, faʻaleagaina, suia;
  • i le faʻagasologa o le faʻaogaina, e atili ai ona malosi le laʻau ona o le faʻavae faʻapitoa o alava;
  • tele fale gaosi oloa e le faʻaalia i vailaʻau, e mafua ai latou siʻosiʻomaga agalelei;
  • mamafa mama.

E i ai ni vaega o le tausiga:

  • larch alofa i le susū, o lea e tatau ai ona masani ona faʻagaeʻe le ufiufi ma se ie vaivai mo le faʻamamaina, suede, flannel faʻasusu i le vai manino e aunoa ma vailaʻau;
  • 'aua neʻi faʻaoga ni pulumu tetele, fufulugofie fualaʻau;
  • aloese mai vailaʻau, soli, acetone;
  • elemene o nofoa, nofoa laulau, kapeneta faitotoʻa mafai ona togafitia ma meaafale solo;
  • mai lea taimi i lea taimi e aoga le siakiina o faʻamau, totoga ma, pe a manaʻomia, faʻamau, sui vaega masaesae;
  • aua le tuʻuina mea vevela, susu i luga o oloa, e mafai ona oʻo atu ai i foliga vaaia o papaʻe;
  • pe a feʻaveaʻi, felauaʻi oloa, e sili atu le tuʻufaʻatasia o le fausaga, malupuipuia elemene feoaʻi.

Apitaga

O le taumafanafana fale ma togalaʻau meafale faia i mautu larch e le manaʻomia faʻapitoa tausiga, e le manaʻomia malutaga poʻo le impregnation. Tuʻu le faʻataʻitaʻiga i soʻo se tulimanu o le infield. Faʻamoemoeina i le ituaiga ma le mafuaʻaga, oe mafai ona faia ni nofoaga faʻatulagaina poʻo feaveaʻi malologa nofoaga e faʻaaoga ai gaugau aitema.

O oloa e faia mai larch lamellas mo le fale e tetele ma tele le avanoa. A filifilia se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le amanaʻia o le vaega o le potu, o fua, o le ono avega o le mea. O le laulau poʻo luga galuega e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se umukuka lautele, potu malolo. Afai, i le gaosiga o se kapeneta, o se umukuka seti, o se ituaiga o lanu pogisa na faʻaaogaina, ina ia mafai ai ona vaʻaia lautele le avanoa, e tatau ona e tuʻuina faʻaleogaga, tuʻua puipui, o le foloa mama. A faʻatauina meaafale mo se potu o tamaiti, oe manaʻomia le uaʻi atu i lona laualuga, le metotia o le faʻagaoioia, oloina ina ia puipuia le tamaititi mai lapisi lapisi.

O meaafale e le tatau ona faʻaalia i le susulu tuusaʻo o le la, aemaise pe a fai e teuteuina elemeni: ie, paʻu, uʻamea. O le gaioiga a le faʻavevela elemeni faʻaleagaina foi le tulaga lelei o oloa, saofaga i le susu leiloa, suia o lanu, ma taʻe. O le mea lea, e faʻasa ona tuʻu meaafale latalata i le radiator faʻavevela poʻo le ea faamafanafana. I le taumalulu, pe a mago le ea i totonu o le potu, e fautuaina e faʻasili le potu i ni isi taimi pe fai ni faʻavasegaga faʻaopopo: o se pusa vai, o se vaipuna, o se faʻasūsū.

Ona o ona uiga, larch ua avea se faapitoa faʻapitoa i le meaafale pisinisi. I le faʻaopopoga i le maualuga faʻatinoga, naturalness, siʻosiʻomaga agalelei, tagata faʻatau talisapaia le matagofie meatotino a le ituaiga, o le tele o ituaiga o lanu, natura susulu, ma se tulaga ese mamanu. O oloa gaosi e fausia ai le mafanafana, mafanafana i totonu o le potu, faʻatumuina le ea i mea aoga, ma avea ai totonu ma tamaloa ma tutasi. E tatau ona filifili meaafale mafaufau i ona uiga, tele potu, sitaili.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sustainable Wood - Larch 35 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com