Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Punavai o Montjuic i luga o le maupuepue o le igoa tutusa i Barcelona

Pin
Send
Share
Send

O le faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le Magic Fountain o Montjuic i Barcelona o se mataʻaga mataʻalia, auai e lata i le 2,500,000 tagata i tausaga taʻitasi.

O le vaipuna o se faʻaaliga aliali o malamalama, lanu ma le vai fesoʻotaʻi i musika musika. O vaega ia, fefiloi i vaega saʻo, fausia ni faʻataulaitu moni: o musika matagofie e faʻataʻamilomilo i le vaipuna, ma vaʻalele faʻamalamalamaina ia lagona uma a latou faʻamaumauga ma tali atu i gaioiga mamana.

Faamemelo i le faatupu vevesi o le vai ma le malamalama mai le Montjuic fountain i Barcelona mo le leai se totogi.

I le auala, o le igoa e sau mai le igoa o le Montjuïc maupuepue, lea e faʻatutu ai le fausaga.

Talaʻaga o le foafoaga

I le 1929, le World International Exhibition sa faia i Sepania. O le au faʻatonu lenei mea na tupu na filifili e faia se leo tele faʻasalalauga mo ia, ina ua o mai ma se mea sili ona taua.

O le taimi lena na i ai le manatu o le enisinia Carlos Buigas e fausia se vai faʻamaneta i Barcelona ma lanu ma moli malamalama. O le manatu o le fausiaina o sea mea sa matua manaia tele mo lena taimi, aemaise ai o le manatu o le Lalolagi Faʻaaliga o le a amata i se taimi lata mai, ma sa i ai sina taimi na totoe mo le fausiaina.

Ae peitai o le fuafuaga a le inisinia talenia na iloaina, ma, e le gata i lea, vave lava. I lalo ifo o le tausaga, mo le tatalaina o le Barcelona World Fair, e 3,000 tagata faigaluega na fausia le vaipuna malamalama Montjuïc. Toetoe lava o le taimi nei, o lenei tulaga tulaga ese na amata ona taʻua o le faataulaitu.

I le 1936-1939, a o faia le Sipaniolo Taua a le Lalolagi, o le tele o uiga fausaga elemene na faʻaleagaina pe leiloa. O le galuega toe faʻaleleia sa faʻataunuuina mulimuli ane: i le 1954-1955.

Ae le i faia le Olimipeka 1992, lea o le a faia i Barcelona, ​​na filifili ai e toe fausia ma faaleleia le togafiti togafiti o Montjuic. O lona iʻuga, o le malamalama na maeʻa ona galue ma sa faʻataʻitaʻia e le taimi, sa faʻaopoopoina i musika faʻatasi.

Faʻamatalaga

Carlos Buigas tutoatasi saunia se auiliiliga fuafuaga mo le fausiaina o se tele puna: na ia fuafuaina le tele o le vaitaʻele, fuafua le numera ma le malosi o pamu ia mautinoa le feoaʻiga o le vai. Ina ia mafai ona faʻaalu le suavai i se aofaiga laititi, na tusia e le inisinia se fuafuaga mo le toe gaosia o le suavai.

O le Montjuic Fountain e aofia ai le 3,000 m². I le 1 sekone, 2.5 tone o vai e pasi atu i se fausaga tetele, tuleia e lima pamu. O le tuʻufaʻatasia o le "vai" ata ua fausiaina o se taunuuga o le tuʻufaʻatasia o galuega e tusa ma le 100 vaipuna eseese o ituaiga eseese. I le aotelega, 3,620 vaʻalele o vai na tulaʻi mai i le vai vai Montjuïc, o le sili ona mamana na oʻo i le maualuga o le 50 m (o le maualuga o le 16-fogafale fale).

O le mea lilo o le lalelei faʻapitoa ma le maoaʻe o le faʻaaliga e taʻoto e le gata i siva vai siva, ae faʻapea foʻi ma le taʻaloga o le malamalama. I le tele o atunuʻu o loʻo iai susulu faʻapupulaina, ae o le Barcelona e tasi e faʻatotogaina ma se tulaga ese moli auala. E mafai ona maua le susulu faʻataulaitu i le fesoasoani mai o faʻamalamalamaga sintered faʻapitoa ma le malosi o le tafe o le vai e o mai i luga. E faʻapupula le Montjuic Fountain, 4,760 punavai o lanu eseese ma paʻu o loʻo aʻafia.

O le ata faʻataulaitu atoa e o mai faʻatasi ma le tele o ituaiga pese faʻaleaganuʻu poʻo ona po nei. Mo se taimi umi o se taimi, o se vaega o le faʻatinoga sa i lalo o le lauiloa fatuga "Barcelona" faia e Caballe ma Mercury.

Muamua, 20 tagata faʻapitoa na aʻafia i le tausiga o faʻamaneta: na latou vaʻavaʻaia le sapalai o le vai, faʻatonutonu le malamalama ma musika. I le taimi nei, o le faʻagaioiga o le polokalama atoa e otometi lava: i le 2011, o se faʻapitoa masini na faʻapipiʻiina e moni i le 3 minute faʻalauiloa le punavai i gaioiga (faʻatasi ai ma le malamalama ma musika).

Faʻamatalaga aoga

O le punavai faʻamaneta o Montjuic o loʻo tu i Sepania, i le taulaga o Barcelona, ​​i lalo o le National Palace i luga o le maupuepue o Montjuic. Tuatusi: Pl Carles Buïgas 1, 08038 Barcelona, ​​El Poble-sec (Sants-Montjuïc), Sepania.

E tele auala e te alu ai i lenei faʻailoga lauiloa:

  • I luga o se turisi pasi - na aumaia tonu i lona taunuʻuga.
  • Metro. A e ave le laina mūmū L1, alu i Feixa Llarga seʻia oʻo i Pl. Espanya E mafai ona e uia le laina lanumeamata L3 ma agaʻi i le Zona Universitaria, e tutusa le nofoaga faʻamuta. Sau i fafo o le nofoaafi, oe tatau ona savali pas pasia le maualuga-maualuga olo agai i le National Museum of Catalonia.
  • I le taulaga pasi numera 55 i le nofoaga o le MNAC.
  • I le uila - o loʻo i ai se paka uila e latalata ane.

O le faʻatulagaga e tusa ai ma faʻailoga faʻamaneta e faia i luga o le mauga o Montjuic e mafai ona maua i le laulau.

VaitaimiAso o le vaiasoTaimi lafo
Mai ia Novema 1st ia Ianuari 6Aso Tofi Aso Faraile Aso Toʻonaʻimai le 20:00 i le 21:00
Mai ia Ianuari 7 e oʻo ia Fepuari 28aso umaTapunia mo galuega faʻaleleia
MatiAso Tofi Aso Faraile Aso Toʻonaʻimai le 20:00 i le 21:00
Mai ia Aperila 1 e oʻo ia Me 31Aso Tofi Aso Faraile Aso ToʻonaʻiMai le 21:00 i le 22:00
Mai ia Iuni 1 e oʻo ia Setema 30mai le Aso Lulu i le Aso Sa aofia aiMai le 21:30 i le 22:30
OkitopaAso Tofi Aso Faraile Aso ToʻonaʻiMai le 21:00 i le 22:00

I luma o Tausaga Fou taʻitasi, o le musika ma malamalama punavai faʻaalia ai se faʻapitoa, sili ona faʻataʻitaʻi faʻaaliga. Nisi faʻamatalaga e uiga i lenei vaʻaiga o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia https://www.barcelona.cat/en/what-to-do-in-bcn/magic-fountain.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aoga aoga mai turisi masani

  1. Ina ia faia ni nofoaga lelei i luga o sitepu latalata i le vaipuna ma vaʻai i lona faʻataulaitu "fafagu", e tatau ona e sau a itiiti mai i le itula ao le i amataina le faʻatinoga. I ni nai minute ae le i amataina, o le a le alualu i luma masani, ma i luga o le pito i luga, o le musika e le lagonaina uma.
  2. Aʻo e faʻatali mo le amataga o le faʻaaliga, ma i le taimi o le faʻaaliga lava ia, e tatau ona e teuina lelei au atotupe - ina ia latou le mou i se "faʻataʻitaʻi" auala.
  3. A maeʻa le faʻaaliga, e vave ona vave ona puʻe taʻavale laʻupasese, ma afai e te manaʻomia lenei ituaiga o felauaiga, e sili atu le vave tuʻua ae e leʻi uma le faʻaaliga.
  4. Afai e te le manaʻo e faʻamalosi i le motu o tagata, e mafai ona e faʻafiafia i le taʻalo o le vai ma le malamalama mai se mea mamao. O le punavai faʻamaneta o Montjuic e matua vaʻaia lava mai le Plaza de España, mai le malae vaʻavaʻai a le Arena, mai faleaiga lata ane ma faʻamau.

Manatu vaipuna vaʻai:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAGRADA FAMILIA - BARCELONA SPAIN HD (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com