Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se togalaau matagofie mo taimi uma - le rose Pierre de Ronsard! Faʻafefea ona faʻalautele ma tausia se fugalaʻau?

Pin
Send
Share
Send

E i ai ituaiga o rosa na lauiloa mo se taimi faapitoa. Lenei o se ituaiga o faiga faʻamatalaga. Ma isi ituaiga e alofagia ma talisapaia mo le sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga.

E aloaʻia i latou o vasega masani o fugalaʻau fugalaʻau. I fugalaʻau e maualuga atu nai lo le puʻupuʻu alofa e iai le rosa Pierre de Ronsard.

I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai pe faʻafefea ona tausia lelei lenei ituaiga rosa.

Faamatalaga auiliili

Rose of the Pierre de Ronsard variety (Pierre de Ronsard) - aʻea, oso aʻe o le lalolagi. E mafai foi ona faʻailoga. Ou te fia taʻua lena mea o lala e fai lava si faigata, o lea e foliga mai ai pei o le vao... E tupu aʻe i le 3.5 mita i le maualuga ma oʻo atu i le 2 mita le lautele. O laʻau e iloga i le telegese o le tuputupu aʻe, i lenei itu, o le teuteuina o le togavao e mafai ona vaaia i le maeʻa o le tolu tausaga.

O le ipu lau e lapoʻa, maumaʻa, loloto lanumeamata i lona lanu. E i ai ni nai vao tuitui. O fugalaʻau e lapoʻa, 7-10 cm le lautele, o nisi taimi e oʻo atu i le 12 cm O le foliga e pei o se ipu foliga poʻo se rosette foliga. E uumi Petala, tusa ma le 55-65 fasi i le fugalaʻau. Fugalaʻau e le fuga vave, aliali faʻatasi.

Lanu - aofia ai i le tuʻufaʻatasia o ni paolo: mai nifo elefane, beige i le piniki piniki. O le ogatotonu ua faʻailogaina i se sili atu ona malosi lanu. I le fuga, o le lanu o petals e lanumeamata lanumeamata. E manogi le manogi, tau le iloa atu.

Se ata

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o le rosa Pierre de Ronsard.




Talaʻaga o le amataga

O lenei rosa e tatau ona avea ma ona tulaga mamalu i le tusi faʻamaumauga o rosa. O lenei ituaiga e mafai ona taʻua o le tupu tautupu, lea na aumaia e le kamupani faʻafailele Farani "Mielland". I le 1985, i Pale, o lenei ituaiga na faʻaigoaina i le lauiloa fatusolo solo o Pierre de Ronsard, o le na ia faʻamanatuina le 400 tausaga talu lona maliu. I Farani, o le igoa o le tusisolo e iloa e tagata uma, ae i le toatele o le lalolagi - e le tele. O le mea lea, o le sui o le kamupani "Mielland" Klaus Strobel na tausisi pea i le igoa lona lua "Eden Rose" poʻo le "Eden Climber".

Manaia. Talu mai le 2000, ua manumalo Pierre de Ronsard i faʻailoga e tele i le Iunaite Setete. Ma i le 2006, na maua ai e le rosa le igoa "Rose Faʻafiafia i le Lalolagi" mai le World Federation of Rose Communities.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

E le gata o faʻamatalaga i fafo atu o ituaiga eseese e tatau ona viia, ae o isi uiga e le itiiti ifo le manino:

  • lelei puipuia, tetee i faamai fungal;
  • maualuga faʻapalepale i faʻamaʻi uma;
  • teteʻe i le lāmala;
  • uumi tele ma tele fua.

O le galueaina e toe fuga pe toe.

Fuga

O le vaitaimi o fugalaau mo se rosa e amata mai i le ogatotonu o Iuni ma tumau seia oʻo i le muamua aisa. Lenei ituaiga na fafagaina mo le mafanafana tau Metitirani., o le mea lea, o le fugalaʻau e le muta, o le inflorescences fuga tasi ma le tasi, ao le leiloa le matagofie i lalo o le aʻafiaga o le matagi ma timuga. Peitai, i itulagi i matu o le tatou atunuʻu, o se tulafono, e le lava le vevela, ma o nisi o fuga tumau tatalaina.

Tausi muamua ma pe a maeʻa fuga

I le taunuʻu mai o le tautotogo, ua fafagaina i latou i le nitrogen-based fertilizers, ma le aliaʻe mai o le muamua buds, nitrogen le mafai ona faʻaaogaina. Nai lo lena, e mafai ona faʻaaoga le suavai mullein faʻatasi ai ma le potassium-phosphorus fertilizers.

Pierre de Ronsard, pei o isi ituaiga, manaʻomia: faʻamamaina masani o le eleele, teuteuina o mago solo, aveʻesea vao, faʻasusu. A maeʻa fuga, o le aʻe le rosa e tatau ona teuteuina saʻo. Tipi ese le laupepa fualaʻau, mutia mutia, faʻapipiina le ola laʻau luga 3-4 fualaʻau e faʻaosofia ai le laʻau.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

Masani, o le le lava o fugalaʻau na faʻailoa mai e le sese o togafitiga, poʻo le fugalaʻau e leʻi minoi sologa lelei mai le taumalulu. Mo le toe faʻaleleia o le lalelei, e tatau ona e masani ile faʻagasologa o le tausiga, mataituina o tulafono e fesoʻotaʻi ma lenei ituaiga o aʻe rosa, ma ia saʻo sauni mo le vaitaimi o le taumalulu.

Fuafua laufanua

Pierre de Ronsard tupu olaola i luga, o lea e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai fale eseese ma fausaga ata. Seʻi o tatou faʻapipiʻia se fugalaʻau e fausia ai elemeni o laufanua faʻaleleia o laufanua i paka, togalaau, faleʻaiga i fafo. Afai e te manaʻo e fausia le siʻosiʻomaga o le medieval Farani i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona Pierre de Ronsard e mautinoa talafeagai.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le tuputupu aʻe ma le tausiga

Mo rosa o lenei ituaiga, o loʻo manaʻomia agrotechnical fua.

Filifiliga nofoa

O le mea masani lava, o rosa uma o ituaiga 'aʻe e fautuaina e toto i nofoaga e malamalama lelei i ai le la.puipuia mai sitaili ma matagi malulu. Ona o le vevela ma le malamalama, o le a maua e le laʻau le tupu tele. Mo le tolu tausaga muamua, atonu e laʻititi le laʻau, ae i le lumanaʻi, o le faʻateleina o le a manino, o lea, lagolago e tatau ona faia i le tulaga o se pa, se pa, po o se teuteuina fausaga.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

O le eleele sili ona faʻamanuiaina mo rosa Pierre de Ronsard tatau ona lafulemu, tatalaina, manava. Chernozem e fetaui lelei mo le totoina, ae o le a ola lelei i le loam poʻo le oneone oneone. Afai e mafaia, o le eleele e faʻafefeteina ma peat, fertilizers faʻalautele, fanua faʻafafa, oneone, lefulefu. E le tatau ona tuulafoai alavai. E masani ona fai mai piliki momomo poʻo lapisi.

Taua O le palapala mo le rosa e tatau ona i ai le pH o le 5.5-6.5.

Tulaueleele

E talitonu i lena o le taimi sili ona lelei mo le totoina o le aʻea rosa o le tautotogo... A maeʻa le vevela i fafo atu, tusa o le afa lona lua o Me.

Ae ui i lea, ae le i faʻatautaia, e tatau ona e saunia le tulaga:

  1. ua latou eli loloto le eleele;
  2. aveese vao;
  3. faʻatupulaia le acidity o le palapala e ala i le faʻaopopoina malala;
  4. eli se pu 40x40 ma le afa mita le loloto;
  5. tanu poʻo humus o ½ pakete ua sasaʻaina i lalo;
  6. faʻasusu i le vai i luga;
  7. o aʻa o le laʻau e tipiina le 15-20 cm, lea e fesoasoani i le tele o le tuputupu aʻe ma fuga;
  8. seti se rosa i le ogatotonu o le lua ma faʻapipiʻi i lalo ma le eleele;
  9. faʻasusu tele.

O le feʻaʻei i luga o pupuvao e tu i se mea mamao ina ia le faʻalavelave ai le tasi i le isi.

Taua E fautuaina le faʻatinoina o le taotoga i se toʻafilemu, malulu o le tau, e sili i le afiafi.

Vevela

O le feʻaʻei i luga o ituaiga rosa o Pierre de Ronsard o se ituaiga eseʻese o le aisa (faitau atili e uiga i le taumalulu-faigata ituaiga o aʻea rosa iinei). O le laʻau e mafai ona tatalia le vevela maualalo o le -23 ° C. O le tapulaʻa maualuga i le taumafanafana e + 35-40 ° С. O le maualuga o le vevela o le vevela e manatu o le + 20-25 °

Faasusu

A maeʻa ona toto, e manaʻomia e le laʻau le susu. E tatau ona faʻasūsū le vai i le taeao, ma sasaʻa le vai i le aʻa neʻi paʻu i luga o laulaʻau. I le vevela o le taumafanafana, o le fugalaʻau tatau ona faʻasusuina masani, pe a ma le 1 taimi i le vaiaso. E tatau ona mama le vai, i le vevela o le potu. Leai se mea e faʻainu ai i le tautoulu.

Teuteuina

O lenei faiga e tatau ai mo le aʻea rosa. Lenei faia ai sasa, faʻatulafonoina le manaʻoga faʻatonuga, faʻateleina le numera o fugalaʻau.

  1. E oʻo atu i le faʻaiuga o Aperila, ua aveʻese uma, leaga, leai ni ola ola. O fasi fasi e togafitia ma le pitch pitch.
  2. I le taimi o le gaioiga, e fa tausaga le matua fasi oti, talu ai inflorescences aliali na o fou ma le tausaga talu ai paranesi.
  3. O tui ua faʻaseʻe ile vaitau e tipi ile pito lata mai.

I luga o se tusi. O le aveʻeseina o otaota mago e faʻamalosia ai le fuga mai o le lumanaʻi

Faʻafefea ona nonoa se laʻau?

E umi lava le sasa o le rosa e tatau ona nonoa i se lagolagona e faʻapipiʻi muamua. Lagolago e mafai ona i ai i le tulaga o: arches, mesh, cone-foliga faʻusaga. E le fautuaina e faʻaaoga le uaea uʻamea o ni fusiua, aua e faʻaleagaina ai le laʻau. E sili le faʻaaogaina ole nylon cord poʻo isi mea vaivai e le afaina ai le faʻamaoni o le laʻau.

Faʻaliliuga

E tupu pe a le ofi le nofoaga na toto ai le fetaui ma le tofo o le laʻau, lea e leʻi leaga le afaina i le fugalaʻau. O lona iʻuga, e manaʻomia se taotoga rosa.

  1. O le sitepu muamua o le aveʻese lea o le fugalaʻau mai le eleele ma vaʻai totoʻa le aʻa.
  2. Na matou tipiina aʻa faʻaleagaina pe pala foʻi ma ni seleulu.
  3. A toto, e tatau ona e faʻatulaga lelei le aʻa ia aua neʻi mau i fafo mai le pu.

Fautuaina e faia se taotoga i le amataga o le tautoulu.seʻi amata ona fesuiaʻi aʻa i tau malulu, pe i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi fuga.

Sauni mo le taumalulu

I uluaʻi faʻailoga o se malulu vave, o galuega faʻalapotopotoga e faia e sauniuni ai mo le taumalulu. Ae ui i lea, o le faigata o loʻo taʻoto i le mea moni o laʻau o le rosa o lenei ituaiga e fai si faigata, e faigata ona loloʻu i latou i le eleele e aunoa ma le faʻaleagaina o le laʻau. Mo lenei mafuaʻaga, o se tulaga faʻatutu fale o loʻo faʻaogaina, ma lutraxil e faʻaaogaina o se mea, pe a uma ona afifiina ia laʻau ma lala laau.

Afai o le togavao e tele lava, ona latou fausiaina lea o se ituaiga fale mai mea faʻamama. Ae le i amataina le ova o le malulu o le tau, e le ufiufi vaega e tatau ona tuua mo ea. A paʻu le vevela i le tapulaʻa o le -10 ° C, ua mulimuli ane afifi le rosa.

Taua E aoga le tatalaina o le rosa pe a faʻamafanafana le ea e oʻo atu i le + 10 ° C.

Faʻatonuga mai lea laʻasaga i lea laasaga: faʻafefea ona toe fanau?

Pierre de Ronsard e gaosia e ala i tipi po o le faʻapipiʻiina:

  1. Tipiina Ina ia faia lenei mea, o fua tipi e seleseleina mai le ogatotonu o le lauulu magumagu, 15 cm le umi.O ia avanoa e faʻatofuina i totonu o se susu susu ma ufiufi ma se ata i luga. O le iʻuga laʻau e mafai ona totoina i eleele matala na o le lona tolu vaitau.
  2. Faʻaputuga. O le fasimea pito i lalo e loloʻu i lalo, faʻamau ma faʻamau ma tanu i le eleele. I le tausaga mulimuli ane, o le fana na vavae ese mai le tina laau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le feʻaʻei atu i le rosa, o le ituaiga o Pierre de Ronsard na faia e puipuia ai mai ituaiga tetele o faamai oona. o lea e le fefefe ia te ia le pauta paʻu poʻo le ila... Ae o se fua puipuia i le tautotogo, o le laau e togafitia i le kopa sulfate. E le fefe foi le fugalaʻau i iniseti leaga. Ae o faʻamaʻi e masani ona tupu e ono afaina ai le aphids. Latou te tauina ma le fesoasoani o iniseti sauniuniga poʻo fofo a tagata: o le decoction o aniani peels, susu ma iodine.

I se aotelega, o lenei 'eseʻese o le aʻeaʻe laʻau e iloga i le sagging lala i lalo o le mamafa o inflorescences, lea faʻaopopo matagofie, ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia se lagolago ma se rose garter. Faʻatasi ai ma mea lelei: toe faʻaleleia agavaʻa, malulu faʻapalepale, teteʻe atu i faʻamaʻi pepē.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Best Climbing Roses for Your Garden (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com