Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Totoina ma tausi fesoasoani mo Patricia Andrea's pelargonium mai poto masani togalaau

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma ituaiga uma o pelargoniums, tulip-pei o latou nofoia se nofoaga faʻapitoa - o le sili ona teuteuina ma le matagofie sui o lenei ituaiga. I aso nei, na o le 20 ituaiga o tulip-foliga pelargonium e avanoa i fugalaʻau mo faʻafouina - ma Andrea's ituaiga mitamita o le nofoaga faʻatasi ma i latou.

O nei ituaiga o se tasi o muamua na fafagaina, ma faʻaigoa i igoa o sui o le tamaʻitaʻi vaega o le aiga o Andrea - tagata faʻafailele na avane le lalolagi tulip pelargonium.

I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ai foliga vaaia o le tuputupu aʻe o Andrea pelargonium faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le sili taatele ituaiga, Patricia Andrea.

Faʻamatalaga

Andrea's tulip pelargonium o se oloa o le faʻatupuina faʻapitoa fanaina... O le ituaiga na tupu i le 1996 i Amerika e tagata tomai faapitoa Andrea. Moni, o le fugalaau igoa latou igoa. Laʻau e manaia i lena, le pei o pelargoniums masani ma geraniums, o latou inflorescences i le tulaga o laʻititi, e le tatalaina atoa tulipe. Lenei laʻau foliga foliga sili teuteu ma lalelei.

Faʻatasi ai ma ituaiga o Andrea pelargonium, o mea nei e mafai ona maitauina:

  • Patricia Andrea (o le a talanoaina i le tusitusiga);
  • Carmen Andrea;
  • Victoria Andrea;
  • Lillian Andrea;
  • Linea Andrea.

Ina ua maeʻa ona faʻailoaina le eseesega i le lautele lautele, Andrea's pelargonium vave tosina mai tagata uma. O aso nei o le fugalaʻau ma nai ona ituaiga e taʻutaʻua tele i togalaau: o le teuteuina ma le le masani ai natura o le laʻau e talisapaia. Manatua o lenei fugalaʻau e faigata tele mo le faʻafouina o galuega, o le mea lea, fou ituaiga o Andrea's pelargonium e leʻi faʻafefauina.

faasinomaga... E manogi le laʻau ma e iai ona vailaʻau faʻamalolo. Manatua o le Pelargonium taua suauʻu e lauiloa mo ona malu meatotino. E le gata i lea, o le manogi o le fugalaʻau mafai ona faʻamalosia le teteʻe atu i le tino ma faʻamamaina le tiga o le ulu.

Se ata

Vaʻai i le ata o le Patricia fugalaʻau, talu ai o le igoa ua faʻaliliuina mai le Igilisi, nisi fai togalaʻau valaʻau le laau Patricia, o le mea moni o le mea moni e le taua tele.

Foliga Vaaia

O le autu iloga vaega o lenei laʻau o le fuga o lona fugalaʻau foliga laiti tulip, tuʻu, e le gata i lea, le tasi i le tasi, ae aoina i lauolaola inflorescences. O foliga o fugalaʻau mafai ona umi faʻapipiʻiina ma faʻatafafa, faaumiumi.

O le lanu e matua eseʻese, ae o lanu piniki-ulaula e tumau. O fugalaʻau o lenei laʻau foliga foliga sili ona teuteuina faʻasaga i le talaʻaga o le mauoa emerald lau.

Pelargonium Andrea e le ola i fafo i fafo i la tatou tau... O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le laʻau e thermophilic ma maʻaleʻale i fausaga.

Tulaueleele

Mafaufau pe faʻafefea ona toto lelei Andrea's pelargonium, ma o le a le nofoaga i totonu o le potu sili ona lelei mo ia.

Moli ma le nofoaga

O lenei laʻau e fiafia i le susulu o le la, ma e matua tiga tele i lona leai. O le mea lea, i le fale mautotogi Andrea's pelargonium pot ua fautuaina e tuu i luga o le sunniest windowsill.

I le taumalulu, pe a puʻupuʻu le ao, e taua le faʻatulagaina o ni moli uila mo le fugalaʻau i le afiafi ma le taeao. Manatua afai e lava le malamalama mo le laʻau, pelargonium o le a mafai ona faʻamalieina e oʻo lava i le taumalulu fugalaʻau.

Ae mo le pulega o le vevela, mo le manuia atinaʻe o lenei fugalaʻau, o le averesi vevela o + 21-25 tikeri e tatau ai, ma i le taumalulu e laʻititi maualalo. E le gata i lea, e taua ile taumalulu e aveʻese ai le Andrea's pelargonium ipu 'aveʻese mai radiator ma isi mea faʻavevela... E mafua ona e le faʻatagaina le matagi matala.

Faalogo... A e maitauina ua faʻaloaloa atu au o le fugalaʻau, ua amata ona vaivai ma paʻu, ona le lava ai lea o le malamalama o le pelargonium.

Vaega o le eleele

Ina ia mafai e Andrea's pelargonium ia ola lelei ma fuga matagofie, o le meaʻai lalo eleele e talafeagai mo ia:

  • fanua faʻasolo - 2 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • laueleele peat - 1 vaega.

E mafai ona e saunia oe lava i lenei paluga pe faʻatau se substrate sauni mo geraniums ma pelargoniums i le faleoloa. E fautuaina e tuʻu alavai i le tulaga o le lelei faʻalautele 'ele i le pito i lalo o le ulo... O lenei faiga o le a puipuia ai le laau mai le suavai.

Tulafono tausi

A faʻatupuina lenei laʻau, o le tausiga lelei e sili ona taua. O le mea moni o le le lelei o le tausiga, i le aluga o taimi, o se laʻau mafai ona faʻaletonu, ma mai le tulip-pei o se tasi avea masani. Ae ui i lea, o mea manaʻomia mo le tausiga e faigofie, ma e oʻo lava i se tagata faʻatoʻaga fugalaau e mafai ona faʻamalieina i latou. Tatou faʻamasani atili i vaega taua o le tausiga mo Andrea's pelargonium.

Faasusu

E manaʻomia e le laʻau le mautu, masani ona susū le eleele... I le taumafanafana, e masani ona faʻasūsūina le pelargonium a Andrea i aso taʻilua uma, aʻo le 'aloʻalo ese mai vai vaʻaia i le eleele. I le taumalulu, faʻasusu e faʻataunuʻu soʻo - 1-2 taimi ile vaiaso, peitaʻi, puipuia le substrate mai le mago.

Laʻei pito i luga

Pelargonium Andrea manaʻomia ni faʻaopopoga meaʻai, aemaise lava i le vaitaimi o le tuputupu aʻe - i le taumafanafana ma le tautotogo. Mo le fafagaina, fugalaʻau masani ona faʻaaogaina vai suavaia fatuga. Ma, mo le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, ua fautuaina e faʻaaoga laʻasaga ma nitrogen, potassium ma phosphorus. A amata le fuga o pelargonium, e sili atu le tuʻuʻeseina o le nitrogen mai le tuʻufaʻatasiga, talu ai e maua ai se lanumeamata tele i le faʻaleagaina o fuga.

Luga pito i luga faiga:

  1. i le tautotogo, ma le va o ni nai vaiaso, o se faigata laʻasaga minerale faʻalauiloaina;
  2. pe a aliali mai le muamua inflorescences, nitrogen ua tuʻuʻese ese, ma formulasi ma phosphorus ma potasiuma ua faʻaopopoina;
  3. a maeʻa fugalaʻau, pelargonium e fafagaina foi ma le potassium ma le phosphorus.

Teuteuina

Mo se teuteuga ma lauolaola foliga o pelargonium, e fautuaina e pinch le apical shoots. O lenei fuataga o le a faʻatagaina ai le laʻau e ola i le lautele ma faia nisi inflorescences.

E taua le aveʻese uma laulaʻau mamago ma fuga mai le fugalaʻau i le taimi.... E le gata latou te faʻaleagaina foliga vaaia o le laʻau, ae tusa lava pe o latou i ai, pelargonium ono mumusu e fausia fou inflorescences.

Afai e faʻafuaseʻi, nai lo o le foliga foliga tulip-pei foliga, masani fuga foliga mai, vave aveʻese i latou. A leai, pelargonium o le a amata ona "tuʻuina atu" le masani inflorescences, o le a leiloa ona uiga faʻapitoa ma uiga teuteu.

Fautuaga... E tatau ona manatuaina o lenei laʻau tali atu matua tiga i se suiga i lona nofoaga. E le fautuaina e le gata i le tuiina o le fugalaʻau i taimi uma, ae e oʻo lava i le faʻamamaina o le ulo i lona faʻata.

E toʻatele tagata totō fugalaʻau na latou matauina afai e te liliu le ulo i se isi auala agai i le malamalama, o le pelargonium mafai ona amata faʻamaligiina ona fuga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Pelargonium Andrea, pei o isi fale fale, na le sola ese mai le taufaamataʻu o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le a tatou suʻesuʻe poʻo a faʻamaʻi ma iniseti e matautia mo lenei laau muamua lava.

I faʻamaʻi mo Andrea's pelargonium, o le sili lamatia o:

  • ele;
  • efuefu efuefu.

I iniseti faalafua, o iniseti nei e mafai ona maitauina:

  • apogaleveleve mite;
  • whitefly;
  • mealybug.

Ina ia malamalama o le laʻau o loʻo maʻi, o se faʻamalamalamaga fafo faʻafitauli e masani lava ona lava.:

  • afai o le pelargonium ua faʻaleagaina e le ele, o ona lau o le a muamua mauaina papaʻe, ona enaena fuga;
  • efuefu efuefu e iloa e le uiga fluffy efuefu efuefu i le pito i lalo o le laulaau;
  • faʻatamaia faʻatamaia latou lava e ala i le perforation i luga o laulaʻau, magumagu o le laʻau, faʻamamago o ona fuga;
  • afai e faʻamalo le pelargonium, o ona laʻau e amata i se lanumumu mumu.

Taua... A maua ia ua pepesi, aveʻese ese loa. O lenei faiga o le a taofia ai le sosolo o faʻamaʻi, ma puipuia ai le oti o le laʻau.

Toe gaosia

Pelargonium Andrea mafai faʻateleina uma i fatu ma tipiina. O le a matou tuʻuina atu faʻatonuga i filifiliga uma e lua.

Semina

E tatau ona matauina o lenei metotia o le faʻatupuina o Andrea's pelargonium e fai lava si faigata, ma o se tagata faʻatoʻaga atonu e le mafai... O le tekonolosi e faapenei:

  1. O fatu o le laʻau e oloolo mama i le pepa lelei e faʻalelei atili ai le totogo.
  2. Ona tatau loa lea ona faʻasusu fatu:
    • i se aʻa faʻaosofia;
    • i le potassium permanganate;
    • i vai manino.

    O le faʻasusu mulimuli e tusa ma le tolu itula, o le muamua e lua mo le itula.

  3. O fatu e totoina i le eleele i le mamao o le 5 cm mai le tasi.
  4. O le pusa e tatau ona ufiufi i le polyethylene ma pu na faia i totonu e fausia ai se siosiomaga greenhouse.
  5. E le manaʻomia le faʻasusu o le palapala, ae faʻasusu ile vai mai se fagu paʻu: ma pe a ma le lua vaiaso, ona aliali mai loa lea ole mua.
  6. A oso mai se pea laulaau moni i luga o tatupu, e mafai ona suaina i totonu o koneteina eseese.

    Taua! Aua le faʻamoemoe e tupu lapoʻa le tatupu. I lenei tulaga, o latou aʻa lalo o le eleele e ono fesoʻotaʻi, ma ona faigata ai lea ona tuʻueseese laʻau i ni vaʻa eseese. E le gata i lea, o manuʻa na lagolagoina e aʻa i le taimi o le pikiina o le a aʻafia ai le faʻateleina o atinaʻe o laʻau i se itu le lelei.

Tipiina

O se auala sili ona faigofie ma talafeagai mo le faʻafouina pelargonium, talafeagai mo le amataina. Tekinolosi tipiina:

  1. O tipi e tipi i le faaiuga o Aukuso mai le pito i luga o tina tina.
  2. I le taimi lava e uma ai ona tipi, o tipi e tatau ona tuu i totonu o le vai. Manatua o latou aʻa e tutupu aʻe vave.
  3. A maeʻa ona aʻa, ona totoina lea o le au tipi i totonu o eleele palapala ua saunia ma susua ma le mea lava e tasi e pei o laʻau a tagata matutua.
  4. O koneteina ma laʻau laʻau e tatau ona tuʻu i totonu o se nofoaga malamalama ma mafanafana ina ia latou mauaʻa lelei ma tupu vave.

Faaiuga

Sa matou feiloai i se fugalaʻau ofoofogia e pei o le Andrea's pelargonium. Lenei sui o le tulip-pei pelargonium ituaiga, faʻatasi ai ma le tulaga ese teuteuina, e iloga i se unpretentious amio, peitaʻi, e alofa i le mafanafana ma le tausiga lelei. E mafai foi mo se tagata faʻatoʻaga togalaʻau ona toto lenei fugalaʻau: e naʻo le taua le mulimuli i faʻamaumauga faigofie e uiga i le faʻatulagaina o mea totino ma le tausiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Пеларгония королевская Зимняя обрезка пеларгонии королевской (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com