Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ma o le a le mea e fafaga ai le tupe laau i le fale? Vaaiga aoao

Pin
Send
Share
Send

O le fafine puta o se mea totino e teuteuina le tele o fale. Fugalaʻau fiafia i ai mo lona unpretentiousnessness, e le manaʻomia faapitoa faʻapitoa, ae o fugalaʻau e tatau ai. E manaʻomia le mataʻituina o le faʻasologa o faʻasologa, saili se nofoaga talafeagai mo faʻamalamalamaina e aunoa ma le faʻaalia i le susulu o le la. Ma e taua tele le faʻaaoga saʻo o le fafagaina, e faʻapipiʻi ai le faʻalaisa i le taimi e tatau ai. O loʻo talanoa le tusitusiga ile faʻafefea ma mea e fafaga ai le fafine puta, faʻapea foi ma faʻalaʻau e iai mo le laʻau ma mea e filifili mo le laʻau e ola maloloina, ola lelei ae leai ni faʻafitauli.

Aisea e manaʻomia ai e le laau ona fafagaina?

O vailaʻau nei e masani ona faʻatinoina ni faʻaputuga eleele e faʻaaoga i le fale:

  • potasiuma;
  • posiporo;
  • kalisiu

I le tulaga o le le lava o lisi lisi, o le laʻau amata ona mauaina se samasama samasama, mago ma mago, ma o laʻau paʻu'ū ese. E le gata i lea, afai e tele atu mea aoga nai lo manaʻoga, ua amata ona paʻu le aʻa o le laʻau. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i le aofaʻi o fetilaisa faʻaaogaina ma le tele o taimi e fai ai ofu i luga.

Ona o le lava mataupu o le phosphorus, o le laʻau o le a faʻatumuina i le malosi, ma o le elemeni suʻega o le a mautinoa ai le saʻo ala o metabolic gaioiga i totonu o le laʻau.

O le a le taimi e manaʻomia ai e se fafine gaʻo ni fetilaisa?

O le vaitau autu o taimi pe a manaʻomia e fai ofu i luga o le vaitaimi lea o le tupu olaola., masani lava pa'ū i masina mai ia Aperila ia Setema. I le vaitau o le tautoulu ma le taumalulu, pe a fai o le laʻau o loʻo i totonu o le faʻamoeina, e sili atu le faʻatapulaʻa o le faʻalauteleina i le eleele. E mafai ona e faia ia taʻi lua masina pe taʻilua masina.

I le taimi o fugalaau, o lavalava pito i luga e faʻaalu faʻalua i le masina, ae e tatau ona e amanaʻia le taimi o le tausaga e fuga ai le laau.

NPK 5-10-5 mafai ona faʻaaogaina e faʻaosofia ai fuga. faʻamamaina i le fua faʻatatau na faʻamatalaina i faʻatonuga faʻapipiʻiina. E masani naʻo le tasi vae fa ua faʻavaivaia, ma o se fua faʻatusatusa lelei e manatu e 20 i le 30 i le 20.

A taofi le fugalaʻau, e faʻaaogaina minerale fatuga. E masani lava, o le faʻatulagaina o le nitrogen, potassium ma le phosphorus e fefiloi i tutusa vaega. Mai le tali faʻaiʻu, faʻaaoga le tasi vae fa o le fualaʻau, faʻamamaina i le vai.

Taua! Manatua o le averesi faʻasologa tatau ona i le vaega lea. Mo le 1 kalama o masima masima, e tatau ona tasi le lita o vai vela pe faʻamamaina.

Oe manaʻomia faʻafouina le laʻau tasi taimi i le masina, a leai, talu ai o le soʻona faʻatupuina o elemeni, o le a amata ona pala le fugalaʻau ma o le a vave fesuiaʻi o le a manaʻomia.

Faʻafefea ma o a mea e faʻafouina Crassula i le tautotogo, taumalulu ma isi vaitau?

E masani lava, o soʻoga talafeagai mo cacti ma succulents e faʻaaogaina mo le faʻamaluluina, talu ai o laʻau e tutusa o latou natura ma faʻaputu vai i totonu o laulaʻau. E aofia ai le faʻamaluluina, faʻalaʻau, ma mea faʻaopopo meaola.

O faʻalaʻau masani o loʻo taʻua i lalo:

  • Kilea;
  • Effekton DC;
  • Lignohumate;
  • Pokona;
  • Cactus Uniflor.

Kila

Galaa - o se vailaʻau faʻaaogaina mo aʻa ofu... E faʻaaogaina e pei ona taʻua i lalo: O le 1 pulou fualaʻau e faʻavaivaia i le tasi lita o vai. I le taumalulu, e fautuaina e faʻaititia le metotia i le 1 cap i le 2 lita o vai. Faʻasusu le laʻau i le afiafi taʻitasi i le tolu i le fa vaiaso.

Faʻatasi ai ma mea lelei, o le agavaʻa o le oloa e tatau ona faʻamamafaina, lea e mafai ona faʻaaogaina mo laʻau eseese. O le mea lea, tagata totō e talafeagai mo le fafagaina sili atu o laʻau o loʻo i le fale.

Pau lava le toe faʻafitauli o le le atoatoa vaega o mea manaʻomia, ae i le taimi lava e tasi e latalata i le tasi manaʻomia.

Effekton DC

Effekton DC - o se vaifofo mo le tuʻufaʻatasia o faʻamaoniga elemeni e pei o otaota, ae le o tagata uma avanoa i se oloa gaosi i le fale, o lea e sili atu ai le talafeagai e faʻaaoga sauniuni faia fetilaisa.

O le aoga sili o le faʻatumuina o le eleele ma carbon dioxide, lea e faʻateleina le kesi fesuiaiga, faʻaosofia ai le faʻagasologa masani o le photosynthesis i le laʻau.

Tusitusiga! Maualuga laei Effekton DC e lautele ma e mafai ona faʻaaogaina uma mo fualaʻau laʻau ma laʻau, ma mo laʻau totoina i totonu o ulo.

E mafai ona e faʻaogaina le oloa e fai ma teuga o aʻa ma na o le sausauina o le fugalaʻau ma le eleele. I le tulaga o aʻa o laʻei, o le vaega o le 200 g i le 10 lita o le vai e tatau ona matauina, i le tulaga o le faʻasuina 15 g i le 5 lita o vai.

Lignohumate

Lignohumate o se fetilaisa e faʻaaoga e le gata mo fugalaʻau, ae faʻapea foi mo faʻatoʻaga... Gaosia tuʻuina o se tuputupu modulator. O loʻo iai uma elemeni manaʻomia mo se fafine puta.

O le oloa e tatau ona faʻaaogaina tasi i le ono vaiaso. Faʻamama e tusa ai ma faʻatonuga, fuafua i le ituaiga o fetilaisa.

Faʻatasi ai ma minus, tasi e tatau ona faʻamamafaina le faigata o le faʻaaogaina ma maeʻa i le taimi o galuega, talu ai ma sina laʻititi suiga i le fautuaina fualaʻau, e ono mate le laʻau.

Pokona

Pokon - fetilaisa o loʻo i ai i le tele o fesuiaʻiga, lautele talafeagai mo le tausiga o soʻo se laʻau, ae o loʻo i ai se maunu faʻapitoa mo fugalaʻau pe faʻapitoa mo orchids. Faʻatasi ai ma mea lelei o le tau-aoga o tupe alu, talafeagai mo le faʻaaogaina i le tele o vaitau.

E talafeagai e faʻavaivaia ma faʻaaoga. Mo se fafine puta, o le Universal Pocon poʻo le Pocon mo totonu o fale e sili ona lelei.

Matou te faʻasuina le 10 mililita o le oloa i le tasi lita o vai, i le taumalulu 5 milliliter i le tasi lita. I le taumalulu, matou te fafagaina le laʻau tasi i taʻilua vaiaso, ma i le taumafanafana, tasi i le vaiaso.

Cactus Uniflor

Uniflor cactus - o se fofo o loʻo i ai vaega uma o le elemeni i le aofaʻi manaʻomia... O le aoga sili o le tutusa pasene manaʻomia mo se fafine puta. Faʻamama i le fua o le tasi tapuni i le lita o vai ma faʻasusu tasi i le masina.

Tusitusiga! O le fofo Uniflor Cactus e lautele ma talafeagai mo cacti ma laʻau e faʻaputu tele tele susu.

O le faʻaletonu e le mafai ona faʻaaogaina le fetilaisa mo le lautele o fugalaʻau fale pei o Effecton poʻo Gilea.

Faʻafefea ona faʻagasolo mai fofo masani?

I le fale, tele growers ina ia mafai ona fafagaina le tupe laau i auala masani, latou te faʻaaogaina le fuamoa fatuga... Ina ia saunia, oe tatau ona maitauina laʻasaga nei:

  1. E fufulu ma mago le atigi.
  2. E manaʻomia le tuʻimomomoina i se tulaga o le falaoamata.
  3. O le mea e tupu mai e tatau ona sasaʻaina i totonu o le ulo lava ia, pe tuʻu i totonu o se faʻapuna vai, o le a fefiloi ai ma le vai ma mitiia i totonu o le eleele.
  4. E taua le mafaufauina afai e tuʻuina i totonu o se tanoa vai, o le fuamoa fuamoa tatau ona lua i le tolu senitimita.

O le isi metotia lauiloa o le fualaʻau fualaʻau. Mo le tasi lita o vai vela, oe manaʻomia atigi o 10 fuamoa. Tapuni lelei le fagu ma tuʻu mo le lua vaiaso i totonu o se potu pogisa. Faasusu le laau i le vaifofo lea.

Faʻatasi ai ma le faʻaaoga tatau o ofu pito i luga, o le a faʻafiafiaina le laʻau i se foliga maloloina ma fuga mai i lea taimi ma lea taimi... E aoga le faʻalatalata atu i le filifiliga o le fafagaina ma ana metotia, aua a leai e mafai ona e faʻaumatia le laʻau, ae le fesoasoani ia e foliga maloloina ma matagofie.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le fafagaina o se fafine puta:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Michael Dalcoe The CEO Karatbars This is a better way Michael Dalcoe The CEO (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com