Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le faʻamalama nofoa fuamoa, faia-ia-oe lava gaosiga algorithm

Pin
Send
Share
Send

Sili atu 60 tausaga talu ai, le fuamoa Nofoa faia se sausau i totonu oi latou e fiafia i tisaini meaafale mo le taimi muamua, ma o aso nei o lenei nofoa ua manatu o se faʻalelotu nofoa i lana vaega. O sitaili faʻalelei teuteuina ai nofoaga e talia ai ofisa, fale faʻafiafia, ma totonu totonu ole fale. O le nofoa o le fuamoa faʻaonapo nei e tele ona fesuiaiga ma se mamanu ergonomic, o lea e ofi i totonu o soʻo se potu faiga, faʻatagaina oe e malolo ma galue ma le mafanafana. O foliga ma fesuiaʻiga o lenei uluaʻi meaafale, faʻapea foi ma avanoa e mafai ai ona faia tutoʻatasi, o le a talanoaina i le tusitusiga.

Oloa foliga

O le nofoa faʻatautau pei o fuamoa na faia e Nanna Dietzel i tua i le 1957. Na o le tausaga mulimuli ane, na maua ai e le tisaini Tenimaka o Arne Jacobsen se oka tele e atiaʻe se uluaʻi faʻataʻitaʻiga mo se faletalimalo taʻutaʻua, o ia na faʻataʻitaʻia se ata faʻaonapo nei o meafale lauiloa. I le taimi lava na maeʻa ai le uluaʻi foliga, na maua e le faʻataʻitaʻi lona igoa muamua - Egg Nofoa.

O le foliga o le fuamoa, lea e toe faia e le nofoa ma tua o le oloa, eseʻese le fausaga mai le masani mamanu o aso nei meaafale. O le nofoa fuamoa e leai ni vae masani e 4, o lona tino e faʻapipiʻiina i luga o le telefoni feaveaʻi pe faʻamalolo - faʻafetai i lenei tali, o le faʻataʻitaʻi e faʻasolosolo 360 °.

O le mamanu o le fuamoa nofoa e faigofie, e i ai le laʻititi o fesoʻotaʻiga, vaega ma sooga, o lea e faigofie ai ona faia ni meaafale ma ou lava lima.

O le faʻavae o se tino tutasi. O le masani masani o se matala-luga fuamoa foliga. O tisaini o ona po nei e faʻatumuina le faʻavae masani e ala i le fausiaina o nofoa i le tulaga o le polo ma le hemisphere. O ni mamanu mafanafana ma se tipi itu itu. O le lauiloa o nofoa e mafua mai i latou le masani tulaga faʻalelei ma le mafanafana, lea e saunia e le foliga o le nofoa ma backrest.

O le lanu lanu e eseese ma faʻalagolago i mafaufauga o tagata mamanu. O leo masani o mea masani e lauiloa - o vine, rattan, leather. O gaosiga o filo gaosi e tele atu filifiliga lanu. Filifiliga masani - uliuli ma paʻepaʻe - e faʻaaoga eseese pe tuʻufaʻatasia. O se lolomiga lauiloa faʻataʻitaʻi le lanu o le zebra. O le ata o le oloa e faʻatulagaina atoa e aluga-tele aluga faia i se eseʻesega leo.

Faʻatusa 1958

Retro ata o Nofoa Nofoa

Faʻatusa lata mai e Fritz Hansen

Lalolagi saunia e Fritz Hansen

Polo e leai se au na saunia e Milo Baughman

Faatasi ai ma se ottoman

Tautau faatafafa

Polo tautau

Nofoaga ma faʻaputuputuina filifiliga

O nofoa foliga-fuamoa e lautele ma ofi i totonu o totonu. O lapisi spherical models o loʻo tuʻuina i potu ma potumoe a tamaiti - o nofoa faʻapenei e mafanafana ma mafanafana e le gata mo tamaiti, ae faʻapea foʻi mo tagata matutua. O le maʻaʻa fausaga polo e faʻaaogaina i avanoa matala e pei o togalaau poʻo terraces. O ia meaafale e le faʻatagaina le susu e pasia, puipuia le tagata nofo mai le matagi. I ofisa, faʻafiafiaga ma faʻapotopotoga faʻafesoʻotaʻi, o le Egg chair ma lona tatala i luga e faʻapipiʻi - e manaia le galue i totonu ma malolo taimi.

O meafale meafale e tuʻuina atu mo faʻalo (cocoon) poʻo le faʻaputuga o foloa I le tulaga muamua, e mafai ona faʻatinoina fixation i 3 auala:

  1. Taualuga faʻamau. Ina ia mafai ona faʻamautuina le fuamoa nofoa i lenei auala, e tatau muamua ona faʻamalamalama pe o le taualuga o le a lagolagoina le mamafa o le fausaga. E faia se pu i le pito i lalo o le puipui, ma tuu i ai le Mauga, ma tautau ai i luga se suigi e le mafaamatalaina.
  2. Tripod E aofia ai le filifili, se matau, se lagolago matasele. O le nofoa e faʻapipiʻi i le faʻamau ma le matau. I nisi faʻataʻitaʻiga, ae le o se filifili, e faʻaaogaina se vaipuna faʻapitoa, ona maua ai lea o se nofoa faalue. O le faʻataʻitaʻiga e tutoʻatasi, e faigofie ona amo, faʻaaoga i le fale poʻo le fanua
  3. Utupoto. O le filifiliga faigofie: o le uaea ua faʻataʻamilomilo faʻataʻamilo i le pa faʻalava (lala), lea e faʻamuta ai le nofoa.

O le foloaina o le foloa e faia i le faʻaaogaina o le koluse poʻo le tu. O le crosspiece masani aofia ai 4 uamea fasi ma e fesoʻotaʻi i le tino o le nofoa i foliga o se fuamoa ma se laititi vae. O se-slip slip e faʻapipiʻi luga o vaega taʻitasi.

Casters e le o saunia mo le foloa-tu faʻataʻitaʻi.

O le tulaga-tulaga, e aofia ai le monolithic maualalo vae, na fausiaina mulimuli ane nai lo le nofoa lava na aliali mai. O le pito i lalo o le fausaga o loʻo i le tulaga o se disc ma o loʻo faʻapipiʻi luga o le foloa, aʻo le vaega i luga e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga o le nofoa.

Mauga faʻalo

I luga ole tripod

Faapipii i luga o se lala laau

Fola i luga o le satauro

I luga o le monolithic tulaga

Mea e faʻaaoga

I Nofoa Nofoa, o le faʻavaʻa ma le faʻamoeina e faia i se tasi pe sili atu mea. O se tulafono, o le faʻavae o le faʻataʻitaʻiga e faia mai:

  • vine;
  • rattan;
  • uʻamea;
  • fau tioata

Vine ma rattan rod

Paipa uamea

Fau tioata

O le muamua ma le lona lua filifiliga o loʻo faʻaaogaina mo fausaga mai le tasi ituaiga o mea masani. Masani lava, rattan po o vine e faʻaogaina e fai ai se swing fuamoa mo taumafanafana fale. Leai ni mea faʻauma e faʻaaogaina mo nei nofoa.

Ua faʻapipiʻi ia ivi aso faʻamau i luga o le uʻamea, o faʻamau e faʻapipiʻi ia latou, ma toe fai le filifiliga filifilia o le nofoa. Mo le gaosia o le faʻavaʻa o loʻo faʻaaogaina foi:

  1. Palasitika ma fau tioata - o le fuamoa nofoa e leai ni faʻamau, ona e aofia ai se monolithic fasi, ma o totonu o loʻo ufitia i le faʻatumuina foam. O ia ituaiga faʻatusa vaʻaia fealofani i ona po nei totonu i le taimi nei sitaili.
  2. Acrylic o se mama, palasitika mea. E anagata, e mafai ona lavatia tele mamafa, ma e aulelei. Le lelei - ono mafua ai allergy. O se nofoa fuamoa faia i le acrylic e talafeagai mo Bauhaus-faiga potu.
  3. Plexiglas e malamalama, malamalama, anagata. Fetaui lelei mo mamanu meafale i grunge faiga, fausiaina.

Acrylic

Rattan

Fausia i le palasitika

Plexiglas

E ufiufi le nofoa e faʻaaogaina:

  1. Laiti-corduroy. Mea anagata, manaia i le paʻi i ai. Lauiloa mo lona anagata ma faigofie tausiga. Le lelei - o ie e le teteʻe ile susū.
  2. Velours. O nofoa fuamoa o loʻo faʻapipiʻiina i le cotton poʻo le fulufulu fulu. O le faʻaputuga e faia mai gaosia mata meafaitino. O lenei tini e anagata, manaia e paʻi i ai, ma manava. E tele filifiliga mo le ufiufi o nofoa faʻaletino i le velor, o mea le lelei o soʻo se tasi o latou - i le aluga o taimi, o le faʻaputuga ua soloieseina, o faʻataʻitaʻiga e le fuafuaina mo tamaiti.
  3. Fulufulu Mamalu. Ie masani, mafanafana, manava. O le mea e mafiafia, anagata, faigofie ona fufulu. Le lelei - mafua ai afaina i tagata ono maua i lenei faʻamaʻi.
  4. Sikotilani O le ie e tutusa ma jacquard, ei ai ona uiga ma meatotino. Ina ia avatu le malosi, o le mea ua impregnated ma se tuufaatasiga e puipuia ai mai masini faʻafitauli, susu, efuefu. O le faʻaletonu o le ufiufi faia o ia ie e le mafai ona mulumulu.
  5. Chenille O se ie mafiafia, ofuina-e tetee, e tai pei o se tamai kapeta. O alava o se tuʻufaʻatasia o cotton ma synthetics. O mea e manaia i le paʻi i ai ma e iai sina faʻaputuga. Le Lelei - leaga le ea permeability.
  6. Paʻu faʻataʻitaʻi. O ia ufiufi o le Egg Chair e eseʻese mai le natura, ae e taugofie, mama, faʻaalia i le tele o lanu. O le ufiufi e faigofie lava ona fufuluina o le palapala, tetee atu i laʻititi faʻalavelave masini. Le Lelei - leaga le ea permeability.

O le sili elite mea mo le ufiufi o le fuamoa nofoa o le paʻu. E lemu, gaugau, anagata, mafiafia ma malosi. O ia mea faʻapipiʻi e manava tele, faigofie ona faʻamama, ae i le taimi e tasi e fai lava si taugata.

Laiti-corduroy

Velours

Fulufulu Mamalu

Sikotilani

Chenille

Paʻu faʻataʻitaʻi

Paʻu Moni

Faʻafefea ona faia oe lava

Ina ia matamata ma le faʻamaoni polokalame TV i le fale ae le faʻaalu tupe i mea taugata meaafale, oe mafai ona taumafai e fai se nofoa i ou lava lima. Lenei o le a manaʻomia ai autu meafaigaluega tomai ma le saʻo. O le auala sili ona faigofie o le faia o le fuamoa tautau nofoa. O se faʻavae mo se maumaa fausaga, o se wicker luluina faʻataʻitaʻiga, masani faia i le vine po o rattan, e talafeagai. O nei mea e mama ma o le a le tuu ai le tele o faʻalavelave i luga o le mauga. O le faʻatumu lemu e mafai ona faia mai i ie mafiafia, maea ma aluga, ma o se elemeni o totonu e taua o le hammock egg.

Ina ia e faia oe lava, oe o le a manaʻomia:

  • uʻamea faʻatautau poʻo paipa;
  • mea mo le mea vaivai (vine, rattan, macrame maea, mafiafia ie);
  • filifili poʻo ni maea mo le tautauina o le fausaga;
  • 2 tootoo mo faʻamau;
  • fua faʻapipiʻi, seleulu;
  • totini totini lima.

Ina ia fausia se faavaa, oe mafai ona faʻaaoga uʻamea-palasitika paipa. Latou e fetuutuunai, anagata, ma tetee i le susu.

Ina ia saʻo le fuaina o le umi o le paipa, o le fuafuaina e faia e tusa ai ma le faʻavae lenei: umi o le vaega = faʻavae lapoa X numera π.

A maeʻa ona sailia le umi o le paipa, faʻapea foʻi ma le tipi ese o mea faigaluega mo le nofoa fuamoa, alu e tusa ai ma le algorithm lea:

  1. Punou lelei le mama.
  2. I le fetaulaʻiga, o le autu 3-4 cm le umi ua faʻaofi i totonu.
  3. Faʻamau le soʻoga i faovilivili.
  4. Faia se faamaapeina mo le matasele. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le mea na saunia - macrame cord, vine, rattan. E mimilo lava le avanoa, toso ma le faʻaeteete mea amata. Lenei laasaga e alualu i luma, aua o totonu o le mama e le tatau ona vaʻaia.
  5. Mo le faia o se mea vaivai, lalaga se macrame upega, lalaga mai se vine po o rattan - e tatau ona mafiafia ma lelei faaloloa. E taua tele lenei mea mo le macramé, aua a oʻo atu le taimi, e toso faʻataua ma palolo le oloa.
  6. O le maeʻa faʻavae ua faʻamau i le faʻavaʻa ma le faʻamalosia faʻamau. Afai e faia se macrame mesh, faʻalua faʻamau e faia ma fufusi faʻapalepale. Afai o le vine po o rattan - o le nodal sooga e faʻamau i fao poʻo fao.
  7. O le iʻuga Egg Nofoa tua ma nofoa e faʻatasia faʻatasi. Ina ia faia lenei mea, i le vaega faʻatulagaina i lalo, o le faʻataulaʻula e fesoʻotaʻi ma afifi i se maea. O le umi o le soʻoga e 15-20 cm.
  8. O le pito i tua o le nofoa e faia i le isi itu. 2 faʻamau faʻamau e faʻaofiina i totonu o le faʻataulaitu ma puipuia. O le mamao i le va o lagolago e mafai ona filifilia fua. O le umi o tootoo e tutusa ma le maualuga o le tua.
  9. Fausia se lalaga mo le itu saʻo o le nofoa. Atonu e tali tutusa ma le mea na faʻaaoga mo le nofoa. Ae o lenei vaega e vaʻaia pea, o lea o le a le ova ai le faʻaaogaina o se sili atu faigata ma matagofie maeʻa.
  10. O faʻamau e faia i le ala tutusa e pei ona faʻaaogaina e fausia ai le pito i lalo.

A faigaluega tutoʻatasi luga o le fuamoa Nofoa, utupoto poʻo tripods e filifilia e mafai ona tatalia le mamafa o le sili atu 130 kg. I le aluga o taimi, o le nofoa ma backrest mafai ona magoto ma deform: ia faʻaititia ai lenei faʻafitauli, o le mea o loʻo faʻaloaloa faʻalautele ma foi tamai itu na totoe. Afai e tatau ona faʻamau le vaega vaivai, o le faʻasaʻoga e faia ma le maua fua fesoasoani. O le homemade wicker egg chair ua sauni - o le a avea ma pupula foliga o soʻo se totonu ma e mautinoa o le a tosina mai i ai le mafaufau o malo.

Saunia o le faavae - o se tripod

Faʻaofi ma faʻamau le faʻavae

Faia o se faamaapeina mo Hoops

Matou te aoina le pito i tua ma nofoa faʻataʻavale ma nonoa i latou i se maea

Matou te nonoa le mama i lalo ma se uaea ma faʻamau faʻatutu ia laʻau

Lalaga se macrame upega i le va o faʻataulaʻiga

Nofoaga fuamoa wicker homemade sauni

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FREE Home Workout To Build Muscle No Equipment (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com