Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Toe gaosia o cacti: faʻafefea ona toto se fugalaʻau ma "tamaiti" ma o le a le mea e fai pe a fai o le laʻau e le mauaʻa?

Pin
Send
Share
Send

O le cactus o se tasi o na laʻau e mafai ona faʻateleina e laʻau. E le gata i lea, "tamaiti" mafai ona aunoa ma ni aʻa: o le natura o le suculent o se mea e le faʻamatalaina ma ua faʻateleina lona agavaʻa e ola ai i soʻo se tulaga.

O le a matou suʻesuʻeina i le tusitusiga pe faʻafefea ona e totoina se laʻau suamalie i le fale mai se fana e leai ni aʻa, ma mafaufau foʻi pe faʻafefea ona vavaeʻese ma aʻa se "pepe" ma aʻa ma mea e fai pe a le mauaʻa.

Lelei ma le lelei o le metotia

O le toe gaosia o se cactus e ala i tifaga e tele ona lelei: o lenei metotia e faigofie (e oʻo lava i tagata amata e mafai ona faia) ma tamaoaiga (e le manaʻomia tele tupe). Ae i ai lava le tulaga lamatia o le a le masani ai laʻau toto o le a le mauaʻa i latitude ma le agamalu tau, aemaise lava pe a fai o le lalafaʻi le muamua mauaʻa.

O le a le taimi o le tausaga e sili ai ona fanau?

Totoina o se cactus shoot mafai ona faia i le tausaga atoa, ae o le taimi sili ona lelei o le tautotogo ma le taumafanafana. O le mea moni o atunuʻu e iai ni tau vevela o le atunuʻu o tagata ola. O le vevela pulega, o le umi o le ao itula i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana e latalata i le "moni" tulaga o le tau o lenei fugalaʻau. I se faʻaopopoga, soʻo se laʻau i se vaitau mafanafana e maua ai se vaega o le ola ola vegetative atinaʻe, lea o le a matua faʻafaigofieina ai le gaioiga o succulent rooting.

I le faaiuga o le tautoulu ma le taumalulu, e mafai foi ona e taumafai e totoina se pepe o se tagata matua cactus, ae e tatau ona e manatua o se tamaʻi laʻau o le a manaʻomia se faʻaopopoga faʻaopoopoina: sauniaina o se aofaʻiga lava o moli, maitauina le vevela pulega.

Filifiliga ma sauniuniga o eleele mo le totoina

Faʻaola

E le aoga le togalaʻau masani mo le aaina ma le totoina o se cactus. O se faʻavae faʻapitoa mo suamalie e mafai ona faʻatau i se faleoloa fugalaʻau, o vaega autu ia o le vaitafe oneone, humus mai laulaʻau ma laumei, peat ma mea aoga uma e aoga.

Afai e le mafai ona faʻatau lenei paluga, ona mafai lea ona e saunia e oe lava:

  1. oneone mageso-grained vaitafe, togalaʻau palapala, tuʻufaʻatasiga peat i le fua faʻatatau o le 1: 1: 0.5;
  2. e mafai ona e faʻaopopoina ni laʻau mago nutimomoia ma ni polo foam.

Alavai

O se vaega manaʻomia o le faʻatumuina i totonu o le ulo, lea o le a totoina ai se cactus e aunoa ma ni aʻa, o le alavai - o se vaega o nisi o mea e fesoasoani e faʻamaligiina le tele o vai i taimi o faʻasusu. O le maualuga o le alavai e tatau ona sili atu i le 1/5 ma le laʻititi o le minimum o le tane. O alavai e mafai ona aofia ai:

  • faʻalauteleina omea;
  • maʻamaʻa;
  • tamaʻi maʻamaʻa;
  • piliki momomo;
  • malepe foam;
  • fufuluaʻi uaina muamua.

Filifilia ma sauni se ulo

Meafaitino

Tele faʻatoʻaga fautua mai toto totoina i palasitika koneteina., talu ai o le palasitika o se vailaʻau e le mitiia le vai ma e le suia le vevela o le eleele tuʻuina i totonu o le ulo.

Tagata faʻafiafia i mea uma o le siosiomaga faʻauo e mafai ona saogalemu totoina suamalie i totonu o se koneteina e faia i le kelei poʻo le keramika.

E sili pe a fai o le ulo e mama i le lanu ia o le eleele o loʻo i totonu e faʻaititia laititi.

O le tele

Cacti ola i tau matutu ma o lea ia i ai se umi aʻa faiga... O le mea lea, pe a filifilia ipu, e tatau ona amanaʻia le mea moni o lona aʻa aʻa manaʻomia avanoa, o lona uiga o fufusi ma laiti ipu mo totoina o le a le galue. Manaʻomia tatau ona tuʻuina atu i lautele ma loloto ipu, lea o aʻa o le laʻau o le a lagona le saoloto ma o le a mauaina se lava aofaiga o susu ma niuterene.

O le tulaga autu e tatau ona faʻafetaui i ai se ulo kulimi o le i ai o ni alavai mo le faʻaaluina o le tele o vai. A leai, o le suavai faʻaputuputu i lalo o le a saofagā i le pala o aʻa suamalie ma, o le mea lea, taʻitaʻia ai i lona oti.

Faʻafefea ona puʻe se aʻa ma aʻa saʻo, o le a le mea e vaʻai iai?

Ae e te leʻi totoina se pu, e tatau ona e filifilia ma sauniuni. "Tamaiti" e fausia i luga o le cactus lava i le gaioiga o lona olaga... E mafai ona maua uma i latou i le pito i luga o le laʻau ma lalo, i aʻa tonu, e faʻamoemoe uma lava i le ituaiga o gaʻo. E le faigata ona tuuʻese mai latou mai le tina toto, aua latou te fesoʻotaʻi faʻatasi i le au. A o i ai pea i luga o se tagata matua cactus, o le laʻau o sili ona suamalie ituaiga amata ona faʻasaʻoloto aʻa. I se faʻaopopoga, i le aluga o taimi, e mafai ona toʻuluʻe lala ma, paʻu i le eleele, amata ona atiaʻe a latou aʻa aʻa, o lea o le toe faʻatinoina e faia e aunoa ma ni faʻafitauli.

A filifilia se tui mo le tuiina, e taua le uaʻi atu i lona lapoʻa (o le lapoʻa e malosi ma sili atu lona aoga), o lona nofoaga (e talitonuina o maualuga-lelei laʻau tupu latalata i le pito i luga o le laʻau).

Faʻapea foi mafai faʻalauteleina e cactus ma "tamaiti" e leai ni aʻa - o le a le mafua ai ni faʻapitoa faigata. I soo se tulaga, o le scion e tuu i luga o se pepa mama, pepa mago ma tuu mo le 3 aso po o le 1 vaiaso i se pogisa ma malulu nofoaga e faʻamago le tipi laitiiti (o lenei faia e puipuia ai le pala o le scion). Faitau atili e uiga i auala uma e toto ai se cactus e aunoa ma ni aa, faitau lenei tusitusiga.

Se ata

I le ata e mafai ona e vaʻai i se cactus ma "tamaiti":





Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga: faʻafefea ona toto se fugalaʻau ma se fana e i ai pe leai ni aʻa?

Sei o tatou mafaufau auiliili atu, faʻafefea ona toe tipiina lala e aunoa ma ni aa poʻo ni aʻa mai se matua matua.

  1. Vavaeʻese ia laʻau mai le tina toto i se naifi maʻai po o tweezers.

    E ui lava i le mea moni e faapea o "pepe" e le o pipii mau i le tina laʻau, ae ui i lea, o laʻau tatau ona vavae ese ma le faʻaeteete: afai o sina tamaʻi vaega o le "pepe" e tumau pea i luga o le cactus, e mafai ona pala le laʻau, ma o le laʻau o le a le mauaʻa.

  2. Saunia mea uma e te manaʻomia mo le totoina: se ulo, palapala, alavai, mago lala, se scapula.
  3. Tuu se vaega alavai i lalo o le ulo.
  4. Faatumu le toega o le nofoaga i totonu o le koneteina i le eleele, lea e tatau ona faʻasūsū.
  5. Fai sina faʻanoanoaga i le ogatotonu o le ulo.
  6. Tuʻu le "pepe" o le cactus i le malologa, tipi i lalo, e aunoa ma le tuʻuina i lalo. Afai o le "pepe" ei ai ona aʻa, ona maeʻa lea ona tuʻuina i le malologa, e tatau ona faʻasaʻo faʻalelei.
  7. Oe manaʻomia e tuʻumamaina le eleele i ou lima ina ia mafai ona faʻaleleia le gaioiga i le tasi tulaga. E le mafai ona e tanuina loloto!

Ia puipuia le sosolo malosi o le susū mai le palapala luga, i luga aʻe e mafai ona e tuʻu tamaʻi maʻamaʻa poʻo tamaʻaʻa sami.

Faʻafefea ona tausi mo le taimi muamua i le fale?

  • Ina ua maeʻa totoina le cactus, o le koneteina tuʻu i lona tulaga, o le filifiliga o lea e tatau ona fetaui ma le tele o suculent. Talu ai o cacti o loʻo ola i le toafa e fiafia i nofoaga susulu, ae o vaomatua e fiafia i ni vaega paolo. Ae mautinoa uma cacti le taliaina le le lava o le susulu o le la, lea mafua ai deformation o laʻau po o le oti foi.
  • O le muamua 5 - 7 aso talu ona totoina, e le manaʻomia e le cactus faʻasusu, e mafai ona e faʻasamasamanuina le laʻau i aso uma ile vai faʻamautu ile potu vevela e puipuia ai mai le mago atoa. Mulimuli ane, a amata ona faʻasusu, e taua le mautinoa o le eleele e le susu i taimi uma, e tatau ona tumau sina mago. O le tele o taimi e faʻasusu ai e 2 taimi ile vaiaso, ma a o e agaʻi i le matua, e tatau ona faʻaititia ile 1 taimi ile vaiaso.

    I le taimi o le faʻasusu, e tatau ona mautinoa o le gaioiga e le o seʻi eseʻesega mai lona tulaga, a le o lea o le aʻa pea maʻa aa mafai ona manuʻa pe oʻo foi malepe.

E mafai ona e faʻasalalauina se cactus e le gata i tamaiti, ae faʻapea foʻi isi auala. I a matou mea eseese e mafai ai ona e aoao e uiga i le totoina o lenei laʻau mai fatu ma togafiti metotia, o lona uiga, i le vaeluaina lua cacti i le tasi. Ia mautinoa e faitau i nei tusitusiga - o iina o le a e mauaina ai le tele o fou ma manaia mea!

Ae a pe a le mauaʻa?

Masani cactus mafai ona taʻua o se unpretentious laau, e faigofie ona mauaa i le eleele... Ae tasi le tuutuuga: pe a leai ni mea sese na faia i le taimi o sauniuniga ma le tulaʻi atu. Ma, afai e le lava faʻamamago le fana i luma o totoina, o le a pala i le eleele ma o le a le mafai ona faʻasaʻo le tulaga.

A faʻapea e laʻititi le tipi mo le totoina, ona foliga mai lea e tau mago e aunoa ma le faʻatagaina o aʻa. "Pepe" tatau ona lava lapoʻa, e tatau ona aofia ai le sapalai talafeagai o mea aoga.

Ma ioe, uma tuutuuga tatau ai mo le tausia o se suamalie tatau ona maitauina:

  1. aua le faatumuina i vai;
  2. aua le tuʻu i se nofoaga pogisa ma malulu.

A leai, o le cactus o le a na ona oti ae leʻi tupu.

Taitasi fugalaʻau e matagofie i lona lava auala. MA fugalaʻau o le le mafaatusalia matagofie o loʻo nanaina i tua o le prickly vaʻaiga o le suculent... O le mea lea, o le cactus o se faʻafeiloaʻiga faʻaalia i le aoina o le tele o fugalaʻau, talu ai e le faigata ona tupu aʻe se laʻau ma laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Complete Cactus Collection! Showing you literally ALL of my cacti! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com