Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aʻoaʻo e uiga i le fale Laʻau Streptocarpus: Frosty mamanu ma isi lauiloa hybrid ituaiga

Pin
Send
Share
Send

Mo le taimi muamua, o se vao vao o le streptocarpus na mauaina i le toeititi 200 tausaga talu ai (i le 1818) ma o se laʻau toto ma fugalaʻau lanumoana tubular fugalaʻau ma lima lapopoʻa petals.

O le lautele o fugalaʻau e le sili atu i le 2.0-2.5 cm I le taimi nei, faatasi ai ma le fesoasoani o filifiliga, hybrids ma le lautele o fugalaʻau e oʻo atu i le 12-14 cm na fafagaina.

O le lanu masani o fugalaʻau streptocarpus e tumau pea le lilac ma le lanumoana-lanumoana, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai ituaiga ma petals vali i lanu uma o le fusi o alaleo: mai le aisa-paʻepaʻe i le viole-uliuli, mai le piniki piniki i le mumu-mumu, faʻapea foi ma kulimi, tipolo, moli moli O le lanu o fugalaʻau i faʻatumuina hybrids e tasi-, lua ma le tolu-leo lanu tuʻufaʻatasia.

O faʻatonuga autu o filifiliga

O le muamua hybrid na mauaina toetoe 40 tausaga talu ona maeʻa le faʻailoaina o le streptocarpus i le ituaiga lesitala (i le 1855) i Peretania Tele. O isi filifiliga na faʻaauau i se saoasaoa faʻatopetope seʻia oʻo i le 60s ma le 70s o le seneturi talu ai.

Ona faafuaseʻi mai ai lea o lenei fugalaʻau i le faiga, lea na avea ma mafuaʻaga mo le galue malosi o le aufaifaʻatoʻaga ia maua ni hybrids felanulanuaʻi fou o le streptocarpus. I totonu o Peretania lava e tasi, ae maise lava i Amerika, o loo tupuola ai le streptocarpus ile fua ole fugalaʻau tau alamanuia.

E moni lava, o lenei laʻau na mauaina le fiafia tele i le lalolagi! O le ituaiga o ituaiga o mea mataʻina.

Sili atu i le 1100 ituaiga ua gaosia (134 ituaiga ua maua i le natura) ma e le o le tapulaʻa.

Ua i ai ituaiga terry ma semi-terry ituaiga ma lanu textural, corrugated, ma ruffles, miti ma mamanu (mesh, ave) luga o petals ma se ofoofogia vaʻaia lanu.

Eseese i foliga ma le lapoʻa o le augutu. Itiiti ma semi-laiti hybrids. O ituaiga ma laulaʻau lanumeamata ma laupepa eseese (felanulanuaʻi) e sili ona lauiloa.

O faʻatonuga taua o le tuputupu aʻe o le streptocarpus i le taimi nei:

  1. Foafoaga o ituaiga lua-tone ma le faʻatusatusaina o ua ma le augutu.
  2. Eseese streptocarpus.
  3. Mesh petals petals.
  4. Faʻateleina le faʻaluaina o le fugalaʻau.
  5. Faateleina le tele o le fugalaau.
  6. Laʻititi hybrids.

Galuega loloto a le aufaifaʻatoʻaga i ia vaega pei o:

  • Faigofie e tausi mo, tetee i tulaga leaga ma felauaiga.
  • Le faʻatulagaina faʻatulagaina o laʻau.
  • O le itu i totonu o laulaʻau e mumu, pogisa pe faʻataʻitaʻia, o le itu i fafo e iila.
  • Fugalaau umi ma tele.
  • Faʻapuʻupuʻu peduncles ma lima pe sili atu fugalaʻau.

Ituaiga

O le ituaiga o ituaiga o streptocarpus e ofoofogia: tumau ma faaletausaga, laau afu ma semi-shrubs, tagata nonofo i le paolo vaomatua susu ma savalia savannas, ola i luga o papa ma laau ...

E ui i lea, e mafai ona vaevaeina i latou i ni autu tetele se tolu:

  1. Tasi-laʻau ituaiga. E tasi lona lau tele 60-90 cm le umi, 10-15 cm le lautele, ma maualuga peduncles. I ni tulaga e seasea tupu, e tasi pe lua faʻaopopo laʻau e leʻi atinaeina e ono tupu. O le laupepa autu e taua tele mo le ola o le atoa laʻau. Afai e mate, o le a oti atoa laʻau.
  2. Pogai ituaiga, i se isi faaupuga, multivalent. E naʻo le tasi lona lauulu lauʻele, ua salalau solo. E oʻo atu i le 5 peduncles e tupu mai i laulaʻau. Lenei ituaiga, pei o le muamua tasi-faʻafefeteina tasi, e sili atu ona taatele i le natura nai lo i fale o le aoina teu fugalaʻau.
  3. Rosette ituaiga. O laulaʻau o lenei ituaiga e tasi le tupuʻaga i le ogatotonu o le aʻa ma, a latou tutupu, fausia se rosette, o le mea lea le igoa o le ituaiga. Ua misi le pogai.

    O le ituaiga rosette o le streptocarpus e sili ona taʻutaʻua i faʻaputuga teu fugalaʻau, aua e iloga i le vave gaosiga o hybrids mautu ma le tele o numera o lapisi tetele.

Lauiloa ituaiga

E pei ona taʻua, o loo tupuolaola pea le tuputupu ae o le streptocarp, aemaise i Amerika ma Peretania tele. O le pito i luga tolu lauiloa lauiloa mai le Iunaite Setete aofia ai:

  • Ralph Robinson (Bristol's series, fanafanau talu mai le 1982).
  • Dale Marten (faʻapitoa i uluaʻi variipated Iced series streps) ma J. Ford, i lalo o le taʻitaʻiga a Paul Sorano, o le na mauaina ni greenhouse ma greenhouse ma Saintpaulias mai lona tamamatua i le 1993.
  • I Iapani, o tamaʻi meaola laiti mai Toshihiro Okuto (i le filifiliga talu mai le 1985) e matagofie tele.

I Lusia, o le sili lauiloa o:

  1. Eseese ma pupula lapoʻa fugalaʻau, maua mai ia Peter Kleszczynski (Polani).
  2. Long and profusely fugalaʻau streptocarpus mai Pavel Yenikeev (Iukureini).
  3. Le matagofie ma le masani ai hybrids mai Vyacheslav Paramonov (Lusia), Dmitry Demchenko (Lusia) ma Tatiana Valkova (Lusia).

Petr Kleszczynski's hybrids

FaʻatoʻagaEseeseFugalaau lautele, cm Faʻamatalaga
Piotr KleszynskiHermann7–7,5O petals pito i luga o loʻo i ai le lilac hue, o le pito i lalo creamy-samasama background e ufiufi e se burgundy mesh liliu i le autu pito i tua, o le lilac tuaoi. O loʻo gagau pito o meaola.
Draco7–8Pale, laʻei piniki pito i luga laulaʻau, laulaʻau lalo loloto samasama ma se pupula lanu viole upega (pei o le afi mai le gutu). Faasiasia pito o petala.
Tafaoga6–7Mesh lanu moana i uma petals. O le pito i luga pito i luga e papaʻe, o le pito i lalo e samasama. Paʻu vave.

Mai le aufaila Lusia

FaʻatoʻagaEseeseFugalaau lautele, cm Faʻamatalaga
Vyacheslav ParamonovMamanu aisa7–8I luga o fugalaʻau papaʻe, o se mata lanumoana-lanu viole. Uila lanu viole pogisa i le ua. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, lalaga ie soosoo.
Dmitry DemchenkoSwan Uliuli8–9Ruffy lapopoʻa lapisi fugalaʻau o lanu uliuli lanu viole, lanu viole-uliuli (papaʻe ave i totonu o le ua). Fugalaau veloveta.
Tatiana ValkovaManu lele8O se eseʻesega pupula i le va o le pito i luga pupula papaʻe ma pito i lalo kulimi ma se mauoa lanu viole lanu mumu liliu i le autu leo. O petala lapopoʻa ma lona augutu i totonu.

Mai ia Pavel Enikeev o malu malu

Faʻatoʻaga EseeseFugalaau lautele, cm Faʻamatalaga
Pavel EnikeevLace Crystal6,5Faʻasolosolo pito, maoaʻe faʻasolosolo. I luga o le paʻepaʻe papaʻe o pito i luga petals, o loʻo i ai se tuaoi lanumoana malamalama, i lalo o petals o loʻo i ai se manifinifi lilac-lanumoana mesh i luga o sina laititi samasama background. E malo lau, e le tautau. Lago puupuu
Himalaya10Fugalaʻau telē, faʻapipiʻi. O le pito i luga petals o watercolor pale lilac, i le pito i lalo papaʻe pito i tua o se susulu lanu viole mesh.
Afu7–8Lanu lanumoana, e oʻo lava i fugalaʻau o le lilac fugalaʻau i ni flunces lapoʻa i luga, pito i lalo o petals: o se lilac mesh i luga o se papaʻe pito i tua. Aua le paʻuʻu mo se taimi umi. O se faleoloa mama.
Avalanche9–10Fugalaʻepaʻe papaʻe sinasina-tetele ma le pito mafolafola mafolafola.

Lanu

FaʻatoʻagaEseeseFugalaau lautele, cm Faʻamatalaga
Pavel EnikeevMiti piniki9Fugalaʻau piniki vaivai i le pito i luga ma le faʻamaʻa, i le pito i lalo o petals i luga o le piniki, o se mumu mumu. Lelei, puupuu outlet
FIFA7–8Fugalaʻau mumu mumu-ulaula faʻalua, o paʻu pito i lalo i luga o le paʻepaʻe o loʻo i ai le mumu mumu ma le tuaoi. Aua le paʻuʻu mo se taimi umi.
Tamaitai talavou8Pale, sesega piniki wavy wavy fugalaʻau i le vaega i luga ma se pogisa mesh mesh luga o le pito papaʻe pito i lalo.
Chick7,5Lanu samasama-samasama lanu; pito faʻasolosolo matua vevesi ma le matua. E i ai lanumoana ave i le ua.
Karamelu5–6Pale piniki luga, sesega samasama, caramel-kulimi pito i lalo, moli lanu viole. Vailele lanu malu, lanu paʻu.
Kalahari7,5Fugalaau lanumumu-samasama lapoa. O le afa pito i luga e pogisa mumu, o le pito i lalo e samasama ma mumu mumu ma se foliga le lelei vaʻai.
Lena6,5–7,5O se faʻalua fugalaʻau ma se susulu lanu eseʻese. Luga: mumu mumu i luga o se papaʻe papaʻe, pito i lalo i le mumu ulaula. Ea
Margarita10Fugalaʻauati mumu lapoʻa fugalaʻau. Lanu malosi uaina. Tele shuttlecocks
Strawberry7–8Paʻepaʻe ma maamaʻai isumu vaega, pasi latalata atu i le ua i le talieleele. E pei o se tipi o strawberry. Petala lapotopoto.
Le Fugalaʻau mumu5–6Laʻei mumu mumu, ua paʻepaʻe. Laiti.
Kata Tjuta10–13Malosi solo, pito magaugagia; o petala i luga e mūmū, o pito i lalo e samasama ma se mumu mumu manifinifi. Sili atu vaaia ave i le ua.
Pati Hawaii5–6Fugalaʻau papaʻe e faʻalua-faʻaluaina ma le eseesega o ruby-cherry mesh ma tamaʻi fua, o faʻaputuga o meaola i totonu.

Paolo pogisa ma loloto lanu viole

Faʻatoʻaga EseeseFugalaau lautele, cm Faʻamatalaga
Pavel EnikeevMozart10Tele flounces, o le pito i luga o le lanumoana-Vaioleti, i lalo o luga o le kulimi lanu samasama pito i tua o se lanu viole mesh ma se lanu viole tuaoi. Lago lapoʻa Fugalaau teu mo se taimi umi.
Faletaʻalo7,5–8Fugalaʻau e lanu viole lanu viole ma le magaugagia faʻamamaina pito. Lanumoana tui Lautele lautele, puupuu lapotopoto.
Hypnosis7–8Tetele lapopoʻa, pogisa mumu ma lanu viole i luga o le paʻu-uliuli tua, o se ua ma papaʻe ave.
Ruchelier6–7Pepe lanu viole lanu viole corollas. o le ua e malamalama ma le mata samasama, fringe i le pito o le petals, malosi corrugated.
po o le po12Fugalaʻau o le loloto pogisa lanu viole, veloveta.
Siberia10–12Fugalaʻau lanumoana-uliuli fugalaʻau ma lona fufusi, faʻamamafa pito.
Caucasian pagota8–9Tele shuttlecocks Lanu lilac malosi o le pito i luga petala. I luga o le paʻepaʻe tua, o le pito i lalo o loʻo i ai se ie lanu viole, i le ua o loʻo i ai samasama ma lanu viole ave.
Swallowtail7Mele lanu viole pito i luga, faʻasaga i le samasama sesega o le pito i lalo, o se susulu lanu viole mesh.
Meteor Rain5–6Laʻititi corollas, lapisi. O le pito i luga e lanumoana ma kulimi kulimi, o le pito i lalo e lanu mumu lanu samasama ma se tuaoi lanumoana.

Se ata

I la matou tusitusiga e mafai foi ona e vaʻai i ata o ituaiga eseese o lenei laʻau matagofie, pei o:

  1. Le Fugalaʻau mumu:
  2. Pagota o le Caucasus:
  3. Richelieu:

  4. Dimetris:

  5. Ma isi:



Tausiga

O le tele o ituaiga o streptocarpus e afua mai vaomatua vevela (salalau malamalama, susū o le ea, i le vaitaimi o le tuputupu aʻe, tele o vai timu, tau feololo e oʻo atu i le 24 ° C).

E i ai ituaiga savanna ma laʻititi mafiafia laulaʻau, ia e puʻupuʻu ma mafiafia nai lo o laʻau (e mafai ona faʻaalialia i latou i le susulu o le la mo sina taimi, e teteʻe atu i le lāmala, faʻatagaina le lāmala ma i le taimi o le tuputupu ae vaitau, vevela e oʻo i le 30 ° C).

O lena la ituaiga uma e fiafia i le eleʻele ma mama le eleele (ea, faʻatumuina o le aʻa polokalama ma okesene). E masani foʻi ona latou faʻapalepale laʻitiiti ile eleele ma le faʻaputuga eleele. Latou te le fiafia i le susulu o le la (aemaise i le taumafanafana), aua le faʻapalepale i le malulu ma le togitogi.

I le malulu o le tau, ua amata ona pala le aʻa. E matua le manaʻomia e paʻu. Faʻaauau le maualuga o le susu i totonu o le fale i le taumafanafana. O le ki i le manuia: feololo vevela (e oʻo atu i le 24 ° C), feololo le palapala o le eleele (faʻasūsū 2-3 taimi i le vaiaso), susū ea siosiomaga.

I le taumalulu, streptocarpus moe e aunoa ma le susulu. O le malologa vaitaimi tumau 1-2 masina (Tesema-Fepuari). O le vevela mo lenei vaitau paʻu i le 15-18 ° C, faʻasusu e faʻaititia i le 1 taimi i le vaiaso (a o le lalolagi faʻamago).

Ona latou faʻaosofiaina fuga (masani lava mo se faʻaaliga), faʻateleina le ao itula i le 14 itula faʻaaogaina filo-moli ma moli malamalama. O le vevela e siitia i le 24-25 ° C e ala i le faʻasusu 2-3 taimi i le vaiaso.

I le vaitaimi o le fugalaau, e tatau ona faʻamalieina ma faʻalaʻila minerale (o fualaʻau e vave faʻaleagaina le eleele), fugalaʻau mago ma lau e aveʻese i le taimi. A teuteuina laulaʻau tuai, e tupu vave le streptocarpus ma maua ai isi peduncles. O le tele o ituaiga e fuga mai i le amataga o le tautotogo i le tautoulu (mai ia Me ia Oketopa-Novema).

Sa matou talanoa auiliili atili e uiga i le totoina o le streptocarpus ma le tausiga o se laʻau i le fale i lenei mea.

Nofoa ma fanafānauga

I le natura, streptocarpus toe gaosia a le i fatu pe ala i le vaevaeina e laʻau. I fale suesue Faʻaaoga e fa ituaiga o ituaiga streptocarp fanafānauga:

  • Fatu.
  • Vaeluaina vaevaega o gaioiga.
  • Fasi lau fualaʻau.
  • Faʻalauteleina Microclonal

E naʻo le felafolafoaʻiga-filogia ma le mauaina o fatu e mafai ai ona maua hybrids ma fou fatu. Ae asexual (vegetative) toe gaosia taofia le phenotypic uiga o ituaiga. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le microclonal, o le a mafai ai ona faʻasao ni meaola seasea ma le toe ola, e faʻaleleia ai lo latou soifua maloloina.

Mo le toe gaosia o le streptocarpus e ala i le faʻafefeteina, o le laulaʻau e tipiina ma se maʻai agaʻi autafa o le autu alatoto i lua afa (toaster metotia), pe i ni vaega se tolu i autafa o le au ma lautele wedges.

Ma oe mafai foi ona totoina i tipi o laulaʻau, tipi ese le pito o le tipi diagonally. O vaega uma e faʻamamago ma faʻasusu i le carbon activated nutimomoia. Totoina i se eleele fefiloi o peat ma perlite ma se maʻai pito i lalo. I le masina mulimuli ane, na aliaʻe ai tama teine.

Mo vaevaega i laʻau, e manaʻomia le i ai o ni faʻaopoopoga togi o le tuputupu aʻe o laulaʻau luga o le tina laʻau, fausiaina fou rosettes, tumutumu.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaputuga eleele e sasaʻa tele ile vai mafanafana, aveʻese mai le ulo ma malulu lemu pe otiina i ni fasi, taʻitasi ia tatau ona tele lau. O vaega e faʻamamago ma sausauina ile nutimomoia ole carbon poʻo le biostimulant (aa).

A maeʻa le 1-2 masina, ona faʻalauteleina lea e laʻau mea totō a latou laʻa ma 15 cm lau.

Sa matou talanoa e uiga i foliga vaaia o le toe gaosia o le streptocarpus ma tulaga mo lona toe totoina iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tupu se fugalaʻau mai se fatu, o se vaega o se lau ma vaeluaina se togavao.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

I le avea ai o se tulafono, streptocarpus o unpretentious ma ola tutoʻatasi laʻau. Ae faʻapena foi e i ai o latou faʻafitauli masani - faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  1. Ua pala le efuefu i aʻa ma laulaʻau ma tele faʻasusu ma fusi. O Streptocarpus o tagata nonofo i eleele eleʻele ma matutu, o le tafe o vai ma eleele mamafa e faʻatamaʻia mo latou. Faʻaopopo peat, perlite, sphagnum lumo i le palapala fefiloi. Togafitiga faʻamaʻi mea toto i se faʻafofo o le kopa sulfate ma le fasimoli fasimoli.
  2. Faʻamagoina o laulaʻau, fusifusi (i le mago ea ma le vevela maualuga). 2-3 togafitiga e manaʻomia i aso taʻitasi e 5-7 ma le tuʻufaʻatasi poʻo le acarin.
  3. Mite apogaleveleve mite. Taulima ma fofo poʻo fugicide fofo. Tuʻu le faʻamaʻi maʻi i totonu o se taga palasitika ma nonoa mau mo 1-2 aso, toe fai pe a uma le 7-10 aso. E fautuaina le tuʻuʻesea o le tagata maʻi ma togafiti ia laʻau tuaoi.
  4. Powewy pulupulu. O sea fofo e taatele: acarin + vai mafanafana + zooshampoo mo ticks. E fautuaina le faʻatinoina o gaioiga i fafo atu o le potu malolo, i luga o le poletito, i totonu o se faletaele ma lelei ea (kemisi). O mea tot affected ua afaina tele e ufiufi i se ata ina ia aua neʻi sosolo spores ma pauta oona, ma faʻaleagaina.
  5. Ina ua maeʻa le faʻaaliga, ua fautuaina e faʻatautaia le togafitiga ma le tali o le fufunon i le vai mafanafana, e manaʻomia ai le fufasi o loʻo i luga vaega o le laʻau i totonu o le fofo ma faʻatapulaʻa ia mataua i lalo i le eleele.
  6. Mo prophylaxis, i vaiaso uma e 4-6 ma le togafitiga o le vai

O le Streptocarpus na maua muamua i le itumalo o Cape o Aferika i Saute ma ua avea ma o latou atunuu i Aferika, Indochina ma Thailand, ae o lea ua tufatufaina i le lalolagi atoa, faafetai i le aufaifaatoaga-aoina.

Streptocarpus (Richelieu, Dimetris, ma isi) o aiga vavalalata o le Uzambara violet ma e auai foi i le aiga o Gesneriaceae. Ae i ai le latou eseʻesega: mai le axil o le tasi lau o le streptocarpus 6-10 peduncles tupu, o le Vaioleti na o le tasi.

O lenei laʻau e sili ona lelei lona teuteuina o meatotino, mafai gafatia e faʻafouina ituaiga fou, le faʻaleagaina ma tele fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Скорпион - гороскоп на сентябрь 2020 года. (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com