Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malamalama i le faʻafouina mataupu o begonia Elatior

Pin
Send
Share
Send

O se togavao puʻupuʻu, salalau solo i fugalaʻau pupula o soʻo se ituaiga o paolo, o se mea moni e sui mo vave ona mou atu teuulu.

Lenei laʻau sili matagofie matagofie o le Elatior begonia.

E mafai ona fuga faʻalua i le tausaga, fausia se siosiomaga mafanafana i totonu o le fale ma setiina ona e ana i se lelei auala.

I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻai ai pe faʻafefea ona toe gaosia e lenei laʻau ma le faigata e tausi ai.

E uiga i le laʻau


O le laau o se mutia tumau, ituaiga hybrid.
O le maualuga o le maualuga e oʻo atu i le 40cm. O le pogai e malosi ma tino. Fugalaʻau e masani ona oʻo i le 8 cm le lautele, aoina i totonu o fugalaʻau. O loʻo tu i luga ole uumi umi.

E lanu le lanu o petala, faʻamoemoe ile ituaiga. O le uiga o inflorescences e terry ma lamolemole. O le ituaiga o fugalaʻau e tai pei o sina tamaʻi totoga o rosa, peonies. O laulaʻau e leai se uiga, fatu-foliga.

O latou lanu e lanu meamata lanu meamata ma se pupula pupula, mai lalo latou e lanumeamata lanumeamata. O le vaega autu o lenei ituaiga o fuga i le malulu vaitau., mo lenei uiga lelei o le laʻau o loʻo i totonu o le lona lua igoa "taumalulu".

Faʻatupuga auala

E fefefe tagata faʻatoʻaga fugalaʻau fou i le faʻatoʻaga o le taumalulu na o latou, o lea e masani ona latou faʻatau ai se fugalaʻau saunia i faleoloa.

O le mea moni, e leai se mea faigata i le faʻalauteleina o laʻau, e oʻo i se le faʻapolofesa mafai ona faia. Begonia e fafagaina i auala autu:

  • totoina o fatu;
  • aʻa tipi;
  • e se laupepa poʻo se vaega o se laupepa;
  • vaevaega o le tina togavao.

Faʻafefea ona aʻa i tipi?

E oʻo lava i tulaga lelei, a maeʻa le 4-5 tausaga, e tatau ona toe faʻafouina le laʻau.... O le metotia o tipiina o le sili atu faigata, vave ma aoga o uma. O le ola fua o begonia fatu e fai si maualuga. Faʻapea foi, le metotia faʻatagaina oe e maua faʻataʻitaʻiga tutusa ma le tina.

O le vegetative metotia o le toe gaosia o begonias ua vaevaeina i vaega nei:

  1. sauniuniga o tipiina;
  2. gaosiina o mea totoina;
  3. aʻa;
  4. totoina se laʻau toto i le eleele.

Taua! E fautuaina e faʻatino le tipiina o gaioiga ia Aperila ae le o se taimi mulimuli ane. O fualaʻau o le taumafanafana e faʻalavaina, o squat foi, latou e fuga vave, puipuia le laʻau mai le ola.

Toleniga

O vaega pito i luga o le au e faʻaaogaina e pei o tipi, maloloina ma malosi, 8-10 cm le umi.E tatau ona i ai le itiiti ifo i le 3 buds. O laulaau e tatau ona aveʻese, tuʻua le sili atu i le lua, ina ia aua nei aveʻesea le malosi mai le laʻau.

O le faʻagaioiga e faʻatinoina ma se naifi faʻapitoa lava, ma faʻatafa, o lea o le a sili atu ona aoga le fegalegaleai o le laʻau ma le siʻosiʻomaga. Vaega e tatau ona togafitia i vailaʻau e faʻaosofia ai aʻa fausia "Kornevin", "Zircon".

Faatonuga

Mo germination, o tipi e tuu i totonu o le vai, pe tuu i totonu o se substrate.

A mauaa i totonu o le vai, e fautuaina e filifili koneteina faia i manino mea, laititi lapoa... O lenei e faia ina ia le gaioiga e le gata tuputupu ae, ae faʻapea foi ona maua le malosi. E tatau ona mama le vai, leai ni mea leaga ma ni masima. O le laupapa o le carbon faʻagaoioia e tatau ona faʻaopopoina i le koneteina ma le au o se lapataʻiga faʻasaga i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Mo le tusa o le 30 aso, o le tatupu e tuu i totonu o se susulu nofoaga, ma le vevela o le 22-24 ° C. Aua neʻi galo e uiga i le susū - sili atu 60%. O le manino mea e faʻatagaina oe e vave vaʻaia aʻa fofoa. I le masina mulimuli ane, o le a fausia ai le aʻa.

E sili le filifili o niu chips, sawdust, vermiculite ose substrate. O nei mea e i ai ni meatotino faʻamaʻi. E faʻasusu le 'au i le vai ona fufui lea i se faʻapitoa faʻapitoa mo le vave atinaʻe o le aʻa. O se ulo ua filifilia i le tele o le tipiina, ua tanuina i se tulimanu, i totonu o se susu faʻasusu substrate e 2-3 cm.

Faʻalogo lelei o le laupepa e le oʻo mai i se fesoʻotaʻiga ma le eleele.

Ona ufiufi lea o le koneteina i se malamalama mea e fausia ai se aafiaga oona. O le vevela sili ona lelei o le 22-24 ° C. E tatau ona faʻasusu i taimi uma le faʻavae, puipuia mai le mago. Ma faʻamalosi foʻi ina ia le faʻaputuputu tele le susū. O le rooting gaioiga tumau 4 i le 6 vaiaso.

Totoina i le palapala

A maeʻa le masina ma le afa, e tatau ona totō le laʻau i totonu o le eleele lafulemu ma le gaoia (faitau foi e uiga i le faʻapipiʻiina o se fugalaʻau iinei).

Mo le fesuiaʻiga, o se eleele faʻapitoa saunia mo begonias ma le le faʻaituau pH ua filifilia. O le alavai e faataatia i lalo o le fugalaau. E aoga le tuʻu ifo i lalo o le laʻau i le eleele ma le faʻaeteete, o aʻa e matua maaleale lava ina ia le gagauina. Ona tatau loa lea ona faʻainuina le begonia i le vai mafanafana faʻamautu. I lenei laasaga, e taua:

  • fafaga le laʻau laʻau ma mea fetilaisa o minerale ma le maualuga o mea aoga i le nitrogen, mo le ola ola;
  • faamaaa ia fatu;
  • saunia 16-itula itula ao.

A maeʻa le isi masina, e taua le amata faʻamalosia o le atinaʻe o peduncles. O le a maua e le laau le malamalama seʻia oʻo i le 9 i le aso, o le toega o le taimi o le totogo e ufiufiina i se ata uli. O lenei pulega e tumau mo le 10-14 aso, ona toe faʻaleleia ai lea o tuʻaiga muamua. A maeʻa le 2-3 masina, o le a amata ona fuga mai le laʻau laʻau.

Fatu

Faʻatoʻaga o Elatior begonias faʻaaogaina fatu e faʻaaoga seasea, ona o lona hybrid amataga. O le seleseleina o fatu e faigata. Pau lava le ituaiga e toe gaosia i lenei faiga o le Charisma. O le totoina o fatu e amata i aso mulimuli o Fepuari, o le aso faʻatapulaʻa o le ogatotonu o Mati, ona faʻailoa mai lea o fugalaʻau muamua i le amataga o le taumafanafana.

O pusa fatu e filifilia e avea ma koneteina. E sili le faʻatau ole eleele saunia, leai ole acidic. O le pito i lalo o le fugalaʻau e ufiufiina i se poloka alavai faʻamalosia. O le aso ae e te leʻi totoina fatu, e tatau ona faʻasūsūina le eleele. O le vevela o le eleele e tatau ona i totonu o le + 26-28 ° С O fatu e totoina tutusa i le eleele, ufiufi i le tioata poʻo isi mea translucent.

O pusa laʻau e tuʻuina i totonu o le potu ma le vevela o le 22-24 ° C ma le malamalama lelei. O le germination taimi eseese mai le 10 i le 21 aso. E mafai ona e maulu ni fualaʻau ma laulaʻau 2-3. Faʻapea foi e taua le fafagaina tamaʻi laʻau ma minerale fetilaisa ma pinch a o e tuputupu aʻe.

Taua Afai i le lumanaʻi ua fuafuaina e teuteu le auala avanoa ma begonia, ona 30 aso i luma atu o lena, o le a faʻamaʻaina le laʻau.

Faʻafitauli e ono tutupu

  1. Na amata ona pala le tipi i lalo o le vai. O le laʻau atonu na maua i se faʻamaʻi pipisi. E manaʻomia le aveʻeseina o le 'au mai le vai, tipi ese le vaega ua pala, tuʻu i totonu o se koneteina ma le vai fou, lea e faʻaopopo ai i ai le ½ papa o le carbon activated
  2. Elatior begonia fatu e le fofoa mo se taimi umi... Masalo o le mafuaʻaga mo lenei o le eleele matutu, po o le maualalo potu vevela. Fua fua e tatau ona faia: faʻasusu le eleele, ma faʻateleina le potu vevela i le + 22-24 ° C.
  3. E totolo atu fatu, ua uumi ma manifinifi. E manino le leai o le susulu o laʻau. Afai e mafai, e aoga le aveʻese o koneteina ma ni fatulaau latalata i le moli malamalama.
  4. Tuputupu lemu. Masalo o le laʻau laʻau e le lava ni meaʻai i le palapala, o lea e tatau ai ona e fafagaina i faʻalaʻau.

Isi tausiga

O le matagofie o le teropika e manaʻomia ai ni tuutuuga faʻapitoa, e masani ona faʻamamafaina o ia, ma o le alualu i luma e faʻalagolago tonu lava i tapulaʻa faʻataʻamiloina. Ina ia maua ni iʻuga lelei pe a tuputupu aʻe begonias, oe tatau ona uaʻi atu i nuances nei:

  • O le tulaga sili ona lelei o le vevela ma le susū o tulaga i totonu o le potu e tatau ona i le tulaga o le 22-26 ° С, sūsū 70%.
  • Elatior begonia fiafia i le susulu o le la.
  • Feololo le susu, aua le lolovaia le laau i le vai. E toe manaʻomia le faʻasūsū pe a mago lelei le 'eleʻele pito i luga. Aua le faʻapipiina le laʻau i lalo o soʻo se tulaga, a leai e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o faʻamaʻi toto.
  • I le vaitaimi o le fugalaau, e taua le fafagaina o le fugalaʻau ma fetilaisa ma le maualuga o mea o le potassium ma le phosphore. I le vaega o le ola ola, faʻalelei ma nitrogen minerale, ae i le feololo.
  • I le taumalulu, o le vevela o le ea e tatau ona tausisi i se maualuga e le maualalo ifo nai lo + 18 ° С, ma sina faʻasusu.
  • A o tupu le laau, tatau ona faia pinching ina ia i ai le togavao se foliga lelei ma puʻupuʻu tele. O pito i luga o laʻau e aveʻese i luga. O le aveʻese o laulaʻau lalo e fesoasoani e faʻafefeteina aʻa o le fugalaʻau.
  • Pe a manaʻomia, e tatau ona e tiaʻieseina fugalaʻau mago, faʻamalolo le palapala, faʻapipiʻi, aveʻese le efuefu mai laʻau, ma siaki le laʻau mo iniseti.

Mo nisi auiliiliga pe faʻafefea ona tausi mo Elatior begonias, ina ia fiafia ma lona fugalaʻau e oʻo lava i le taumalulu, saili iinei.


E le faigata tele ona faʻalautele ma toto Elatior begonia i le fale.
O le mea taua o le tausisi lea i tulafono masani i le taimi muamua, ma ma le poto masani mea uma "o le a pei o le uati." Ma o fugalaʻau sili ona matagofie ma matagofie o le a fuga mai i lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: REPOTTING OF PEPEROMIA HOPE u0026 BEGONIA MACULATA. ROMA SO (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com