Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Stavanger - O le laumua o Nouei

Pin
Send
Share
Send

Stavanger (Nouei) o se tasi o sili ona matagofie 'aʻai i Scandinavia, siʻosiʻomia e vaomatua ma le Norwegian Sea. O le turisi ma suauʻu laumua o le atunuʻu. O iinei o loʻo gaosia ai le 80% o le suauʻu Norwegian, ma o iinei e tele turisi e omai e vaʻai fjords.

Faamatalaga lautele

Stavanger o loʻo tu i sautesisifo o le atunuʻu. O le lona fa o le taulaga tele i Nouei ma e nofo ai le tusa ma le 180,000 tagata. O le taulaga o loʻo siʻosiʻomia e fjords - o mea taua ia a le Norwegian Stavanger, lea e masani ona faʻamuamua i le tulaga o UNESCO World Heritage Site.

I le seneturi lona 16, a o avea pea ma se nuu laitiiti, o Stavanger o le ogatotonu lea o tagata faifaiva, ma o iinei na puʻeina ai tone o manu. Ae e leʻi umi ae tuua loa e le iʻa nei nofoaga, ma e mulimuli ane ai na tuʻua foi e le au faifaiva.

O le taulaga o Stavanger i Nouei na maua lava le ola fou i le ogatotonu o le 19 seneturi. Fale gaosi tuʻuina atu mo le gaosiaina o sardines ulaula i le suauʻu olive tatalaina i Stavanger, ma ua toe avea le taulaga ma totonugalemu o Nouei (naʻo pisinisi nei). Ae e leʻi umi foi lenei. I le ogatotonu o le lona 20 senituri, o fale gaosi uma na tapunia, o le taulaga na pa'ū foʻi i le pala. O le tulaga na faʻamautuina naʻo le 1969 (o le taimi lena na maua ai le suauʻu i le Norwegian Sea). Talu mai lena taimi, ua faʻateleina Stavanger ma atiaʻe: fou pisinisi o loʻo fausiaina, o le faitau aofai o tagata ua faʻateleina. O aso nei o lenei 'aʻai faʻapitoa o le suauʻu laumua o Nouei.

Faailoga Stavanger

Ae o le taulaga e manaia e le gata mo le iai o suauʻu. O lona iloga foliga o le lalolagi lauiloa fjords. Latou siʻo le itu i sisifo o le taulaga ma o se faʻailoga e le gata o Stavanger, ae o Nouei atoa. E mautinoa na e vaai i ata o nei mataaga faʻanofoofale sili atu ma le tasi, ae e te leʻi iloaina o le ata lea o Stavanger.

Lysefjord

Lysefjord o se tasi o sili ona asiasi i ai faʻanatura masani i Stavanger. Lenei o se tasi o le loloto ma sili ona matagofie fjords tu latalata i le taulaga.

O mauga

O le faʻailoga o le Lysefjord o ni maʻa se lua e oʻo i luga aʻe o le sami - Preikestolen (600 mita maualuga) ma Kjerag (1100 mita maualuga). E mafai foʻi ona e alu i maʻa i luga o vae - e i ai le auala e fa-kilomita e laina i maʻa e tau atu ia latou. Mai papa e mafai ona e alu atili - i totonu o mauga, lea e matala ai se vaʻaia o le vanu ma fjords. Ma o le umi atoa o le auala o le a 16 km.

Aua le fefe e leiloa: i Nouei, o le turisi pisinisi o loʻo tuputupu aʻe faʻafetai lava i na auala ma folauga. O le mea lea, o mea uma e faia iinei mo le faʻafaigofieina o tagata mai fafo: i soʻo se mea, e oʻo lava i atumauga, o loʻo iai papatusi ma tusitusiga ma igoa o nofoaga lata mai. I le ogatotonu o auala, e mafai foʻi ona e mauaina faʻafanua atoa ma se ata o le Norwegian Stavanger.

Folau folau

Afai o le mauga e le o lou forte, oe mafai ona alu i le aso folau luga o le Lysefjord. Feri tuʻua Stavanger i itula uma, lea o le a ave oe i totonu o sili ona matagofie nofoaga i le Lysefjord i totonu o 2 itula. O nei vaʻa malaga e masani ona maeʻa latalata i le nuʻu o Oanes, mai le mea e ave ai turisi i le potu malolo. Toe foʻi i le taulaga, toe foʻi turisi i pasi (tau - tusa o le 780 NOK).

Fjord nuu

Peitai, e le gata o le fjord lava ia e tosina mai i ai le mafaufau. E aoga foi le asia o nuʻu o loʻo i le laueleele maulalo: Forsand, Bakken, Oanes. Ia maitau foi le umi i le lalolagi sitepu, e 4,444 sitepu. O loʻo tu iinei, latalata ile taulaga, ma fesoʻotaʻi le Lysefjord ma le tumutumu o le mato, o loʻo tu ai vaituloto. O le auala e matua le masani ai ma manaia: i le faʻaopopoga i mataaga faʻanatura o le Norwegian Stavanger, turisi o le a mafai ona vaʻaia le vaʻa anamua o loʻo tu i le tumutumu o le mauga i luga atu o le nuʻu o Flory.

Aai tuai

O ata o le Stavanger tuai e faʻafiafiaina - o se tasi o taulaga sili ona "manaia" i Europa. Toetoe lava o fale uma iinei o laupapa, vali paʻepaʻe pe samasama. E mafua lenei mea ona o le mea moni e matua tele lava aso susulu i Nouei, ma o tagata o le taulaga o loʻo taumafai e suia le la moni.

O loʻo iai foʻi fale faʻaonapo nei i Stavanger: faʻataʻitaʻiga, maketi o iʻa, le faletalimalo o Clarion, ma le faletalimalo Victoria. Ae o lea, e tele atu fale anamua iinei, ma mo le tele o seneturi latou na faʻafiafiaina mata o le lotoifale tagata nonofo ma turisi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Maafaamanatu

I luga o le teritori o le Old Town, e tele faʻamanatu mananaia faʻapitoa e tuʻuina atu i tagata Norisi mataʻina. Faʻatasi ai ma i latou, e taua le faʻamamafaina o le faʻamanatuga i le tusi tala Alexander Hjelland ma Andreas Jacobsen, o ni vaega o le "Big Fa" o le au tusitala Norwegian.

I totonu o le taulaga tuai e mafai ona e mauaina se faʻatagata le masani ai o se mamoe ma se pato, faʻapea foʻi ma se maʻa faʻamanatu faʻapitoa mo se leoleo fuimu o Nouei. E i ai foi se faʻatagata i Stavanger faʻapitoa mo le Rusia Admiral o le tupuʻaga Norwegian Cornelius Crews.

O le falesa sili ona leva i Nouei

Faʻapitoa lava tatau ona totogia i le Stavanger Cathedral, o le matua i Nouei. Na toe fausia i le 1100 e ala i le tusi tulafono a le au faʻasatauro. O le malumalu na fausia i le ogaoga o le Anglo-Norman style. O lona iloga foliga o lua maualalo olo Gothic e faʻavaʻa le faʻafoliga o le fale tuai.

Faʻatasi ai ma mataaga masani a Stavanger, Lake Breyavatnet e taua le faʻamamafaina, lea e tu i le ogatotonu o le taulaga paka.

Falemataaga o suauʻu

O Stavanger e manatu faʻapitoa i le laumua o Nouei, ona o loʻo iai ofisa o kamupani suauʻu sili ona tele i le lalolagi ma faʻalapotopotoga faʻapitoa mo aʻoaʻoga (mo se faʻataʻitaʻiga, Rogaland Research ma IRIS). O le fale o le Norwegian Matagaluega o Malosiaga o loʻo i ai foi iinei. O le mea lea, e matua ofo lava o le sili ona taʻutaʻua ma sili ona asia fale mataʻaga i Stavanger ua na o le suauʻu falemataʻaga i Nouei.

O le futuristic fale o le falemataaga, lea, e tusa ai ma le tufuga 'aitia, tatau ona pei o mauga ma suauʻu vaieli, o loʻo tu i le totonugalemu o le taulaga. E faigata lava ona le matauina, aua o se tasi o fale maualuga i le eria.

I totonu, o le fale mataaga e manaia foi. E ui lava i le laʻititi o le eria, ae na mafai lava e tagata Norivia ona faʻaalia uma faʻaaliga iinei, mai mea faigaluega a le aufaigaluega suauʻu ma faʻaiʻuina i faʻataʻitaʻiga o faʻapipiʻiina, ma le fesoasoani mai lea o loʻo maua ai le tamaoaiga o le atunuʻu. O le fale mataaga o loʻo i ai foʻi ni faʻaaliga na faia aemaise lava mo tamaiti.

O le fale mataaga o loʻo i ai foi le "virtual reality" vaega: o se lapoa sikuea ua faʻapipiʻiina i se tasi o fale faʻafiafia, lea o se ata e uiga i tagata o le vasa o loʻo faʻasalalau i taimi uma ma faʻapitoa leo ma malamalama aafiaga. O se tagata, ulufale i totonu o sea potu, foliga mai na magoto ifo i le sami ma avea ma se maulu.

I se faʻaopopoga, o le fale mataaga o loʻo i ai se potu tifaga, lea e mafai ona e vaʻai ai i le ata "Petropolis", faʻapea foi ma se potu mo le le tumau faʻaaliga.

  • Itula faigaluega: 10.00 - 19.00
  • Tau: tagata matutua - 100 CZK;
  • Tamaiti, penisiona - 50 kroons.

Pelu i maa maafaamanatu

O Swords i le maʻa faʻamanatu o loʻo tu i ni nai kilomita mai Stavanger, i le matafaga o le Vaituloto Molebukta. E tuʻuina atu mo le taua na faia i le va o le Tupu o Harold I le Aulelei-lauulu ma ona fili i le 872. O le maʻa faʻamanatu e aofia ai pelu e tolu. O le muamua, o le lapoʻa, e tuʻuina atu i le tupu manumalo o Nouei, ae o le isi e toʻalua, e laʻititi, e tuʻuina atu i le au faʻatoʻilaloina.

O le maʻa faʻamanatu e foliga mai e moni lava, ma e manino lava ona vaʻaia e oʻo mai i leisi itu. Ae mo le taimi o le afiafi, o le faʻamanatu e matagofie lona malamalamaʻaga.

Tau ma le tau

E ui lava i le mea moni o le taulaga Norwegian o Stavanger o loʻo tu i le itu i matu, o loʻo iai se tau agamalu. O se mea moni manaia i Stavanger, le pei o isi taulaga Norwegian, kiona e le paʻu i taimi uma i le taumalulu. E mafua lenei mea ona o le mafanafana o le au o le Vaitafe o le Vaitafe.

I le tau mafanafana, o le averesi o le vevela o le +18, ma i le taumalulu - +2. O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le taulaga o le taumafanafana. Afai o lau sini o le vaʻai fjords, ona alu lea i Nouei i le tautotogo, pe a liu aisa le kiona i luga o mauga, pe i le tautoulu. Ia, tagata fiafia i faaseʻe e tatau ona asiasi i Stavanger i le taumalulu. Peitai, ae le i o le malaga e tatau ona e sailia pe na toʻulu le kiona.

Faʻafefea ona alu mai Oslo i Stavanger

E tele auala e alu ai mai Oslo i Stavanger.

E ala i nofoaafi

Mai Oslo Tutotonu Station, nofoaafi alu ese i aso uma taʻilua itula i Stavanger. O le muamua tuua le laumua i le 06.35 am. E mafai ona faʻatau tiketi i ofisa o tiketi o nofoaga pe ala mai i le Initaneti. O pasese e amata mai CZK 250 (EUR 26) i le CZK 500.

I le pasi

E mafai foʻi ona e alu i Stavanger mai Oslo ile pasi. Ae tasi le "ae": e tatau ona suia vaalele i Kristiansand. O le tau o se pepa pasi mo lenei auala o 210 CZK, lea e sili atu le taugofie nai lo se pepa nofoaafi.

Masalo o le pasi o le filifiliga sili ona le lelei mo le faimalaga mai Oslo i Stavanger: o le tiketi tau e maualuga, fai si maualuga, ma o le saoasaoa e matua maualalo lava. Pau lava le faʻaopoopoga o laufanua matagofie o Nouei e opeopea lemu i fafo o le faʻamalama.

I le vaalele

O le mamao i le va o Stavanger ma Oslo e 500 kilomita, e toatele tagata tafafao e mananao e o mai iinei i luga ole ea. Uma vaalele lele i Stavanger amata la latou faigamalaga i Gardermoen malae vaʻalele, ma le vaalele lava ia na o le tasi le itula e alu ai. Ae e manaʻomia foi le amanaʻia o le taimi mo le siakiina ma ato atoʻa. O le mea lea, o le faimalaga i luga o le ea e mamao ese mai le saoasaoa auala e oʻo atu ai i Stavanger, ae o le mea e ofo ai, e le taugata tele. O le tau sili ona taugofie e tau ile 500 kroons (53 euro).

I le taʻavale

O taimi malaga i le taʻavale mai Oslo i Stavanger e tusa ma le 7 itula. O auala i Nouei e lelei tele, o lea o le malaga o le a sologa lelei. Ae e tatau ona manatuaina o loʻo i ai le tele o vaega o le taulaga i luga o le alatele e fesoʻotaʻi i taulaga e lua, lea o le a tau ai oe pe a ma le 220 kroons (24 euro).

Alu i isi taulaga mai Stavanger

Ina ia oʻo atu i Stavanger mai taulaga o Preikestolen, Bergen, Langesund, e mafai ona e aveina vaʻa a kamupani Fjord1, Tide, Fjordline, Rødne Fjordcruise.

Ae mo femalagaiga i le ea, e mafai ona e lele i Stavanger mai Bergen poʻo Oslo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. Stavanger o le sili ona tamaoaiga aʻai i Nouei.
  2. Stavanger lona lua igoa o le paepae taulaga.
  3. E naʻo le tasi le auala i Stavanger ma fale e le valivali papaʻe. O lona igoa e "lanu".
  4. I le atoa talafaʻasolopito o Stavanger, ua silia ma le 200 afi i le aʻai.
  5. O le Lysefjord e tusa ma le 400 miliona tausaga le matua.
  6. O se ipu masani a Nouei o le sisi enaena na faia mai i le susu fefete.
  7. O le tamaoaiga o Stavanger i Nouei e tu i luga o le fa "S" - fusi, lafoina, sprats, suauʻu (Seld, vaa, sprot, statoil).

Savanger faʻafanua ma faʻailo i Rusia.

Faʻamata o le a le taulaga o Stavanger mai le 'ea - matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MOOMIA OE I TAIMI FAIGATA by Laumua O Tumua Band (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com