Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nuances o rosa faʻalauteleina: faʻafefea ona liaʻi se au? Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga ma le aotelega o mea faigaluega faʻapitoa

Pin
Send
Share
Send

O le faʻaaogaina o masiofo masiofo o se auala faigofie e faʻalautele ai se rosa. Ae e le mafai i taimi uma ona maua le faʻamoemoe taunuʻuga. Aisea ua tupu ai lenei mea?

O le le iloaina o mea manaʻomia uma, e faigata ai ona "suia" se fugalaʻau i totonu o se laau moni. Lenei tusitusiga e uiga i nuances uma o le rooting faʻagasologa o le masiofo o fugalaʻau i le tautoulu. Oe o le a aʻoaʻo e uiga rooting metotia, le faʻafaigata o laasaga taʻitasi, ma ono mea sese. Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe pe mafai ona faʻagafua se rosa 'au i le tautoulu, faʻapea foʻi ma le "tafatolu" - o se tagata maoaʻe-auala mo germination.

O afea e mafai ai?

O le sili ona lelei taimi mo rooting o le tuai o le tautotogo - amataga o le taumafanafana: o le laʻau o loʻo i se vaega o ola togalaau, o le siʻosiʻomaga tulaga na saofaga i lenei gaioiga. Faʻapea foi se taimi lelei mo le faapipiiina o le ogatotonu o le tautoulu: o le taimi na teuteuina ai le togavao rosa mo le taumalulu.

O le iʻuga o le taumafanafana e le talafeagai: o se tamaʻi toto o le a le maua se taimi e maua ai le lava malosi ina ia mafai ai ona ola i le taumalulu.

Faʻapitoa auala

O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina faʻapitoa auala mo rooting o le faʻavaʻaia o aʻa fausia ma faʻateleina le tuputupu ae fua o laʻau. O vailaʻau sili e faʻaosofia ai le mauaa o rosa o:

  • Kornevin;
  • "Kornerost";
  • "Heteroauxin";
  • "Zircon";
  • "Epin - faʻaopoopo" ma isi.

O nei vailaʻau uma e ana i le biostimulants (photoharmonics), ia, o loʻo ufiufi aʻa o tipi, faʻatigaina i latou, ma faʻamalosia ai foliga vaaia o callus ma aʻa.

Callus o se laʻau meaola e fausia i luga o le fana manuʻa. poʻo tipiina o se iʻuga o le vaevaeina o latalata latalata sela ola.

I le faʻaopopoga i le mea moni o nei vailaʻau faʻaleleia atili le rooting faʻagasologa o tipi, fesoasoani i le atinaʻeina o le aʻa faiga, latou faʻaititia foi le aʻafiaga o laʻau o le lelei i fafo mea (waterlogging, lāmala, vevela suiga).

Ae e tatau lava ona maitauina: o nei vailaʻau e le o se panacea mo uma faʻafitauli. E matua le suia lava le fetilaisa ma minerale fetilaisa, ma, ioe, aua neʻi galo e uiga i le tausiga e manaʻomia e le rosa: faʻasusu, faʻatonutonu o le vevela, ma isi.

Faʻatasi ma tagata, o le "vavega fofo" faʻaigoaina o le "tafatolu" e sili ona lauiloa, talu ai o lenei fofo aofia ai vaega e 3:

  • 1 tsp meli;
  • 2 tsp sua o le aloe (o le lau o laʻau e teu i le pusaaisa mo le aso muamua);
  • 1 tsp lefulefu mai fafie.
  1. O mea uma e gaosia e fefiloi ma sasaa i totonu o le ½ ipu vai mama, mautu.
  2. O tipi e tuʻuina i totonu o lenei tuʻufaʻatasiga, saunia mo le aʻa, tusa ma le 6 itula (o le taimi e faʻamoemoe i le tulaga o tipi).

    Taʻitasi i latou tatau ona i ai 2 - 3 ola fatugaʻo.

Faʻafefea ona totogo i taimi eseese o le tausaga?

E 2 vaitaimi talafeagai mo rooting se rosa: tautotogo-taumafanafana ma tautoulu-taumalulu. Ae a filifilia tipi, e tatau ona taialaina e nisi faʻavae, ia e faʻasaoina tusa lava poʻo le a le faʻamoemoe rooting vaitau.

O tamaʻi fualaʻau e faʻafefeteina, e aumai mai le ola maloloina, o laʻau malosi, e mafai ona mauaa.

O fuʻa e tatau ona matua, matua lamolemole pe a mafai, aunoa ma le vaʻaia o faʻaleagaina ma faʻamaʻi pipisi, o la latou pito sili ona maualuga lapoʻa o le 4-5 mm.

E sili le ave o se au i le ogatotonu o le vaega, o lona umi fautuaina o le 15 - 20 cm, e tatau ona aofia ai 3 - 5 atinaʻe fuga. O le tipi i luga - saʻo - e faia 2 - 3 cm i luga o le tumutumu fatugaʻo, ma le pito i lalo tasi - i le tulimanu o 45 tikeri - taumatau i lalo o le pito i lalo fatugaʻo. O laulaʻau pito i lalo ma vao tuitui e vavaeʻeseina, o lugā na faʻaititia e 2/3.

Tautotogo ma le taumafanafana

Roses, mauaa i le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi o le ola ola vaitau, mauaa lelei i le eleele, ae, paga lea, e le lava tetee i le aisa. O le mauaa o rosa i le tautotogo ma le taumafanafana e mafai ona faia i le vai pe tuʻu saʻo i le eleele.

O tipi tipi e sili atu ona lelei e fai i le taeao po o le afiafi. O le mauaa i le palapala e aofia ai le faʻalolotoina o au tipi e le 2/3 i totonu o se substrate aofia ai peat ma eleele lafulemu. O le oneone e sasaaina i totonu o le lua totoina mai luga, lea e fesoasoani e puipuia ai le pala o le iʻuga o le faʻaputuga o le tele o vai i le taimi o faʻasusu.

Fausia se foliga tutusa o tulaga vevela E masani ona ufiufi e le au toto le au totoina ile fagu palasitika tipi poo le fagu tioata, lea e mafai ona tatalaina teisi ina ua amata ona tutupu fatu. E mafai ona e aveʻese le koneteina pe a maeʻa ona mauaa le laʻau. O mea toto e manaʻomia le tuʻuina atu o moli lelei, leai ni faʻataʻitaʻiga, lava le vevela (+ 22C - + 24C), faʻasusuina feololo ma le faʻasusuina faʻasolosolo i vai mautu ile potu vevela.

    Tautoulu ma le taumalulu

    A sauniuni se togavao rosa mo le taumalulu (teuteuina), e tele ola ola mafai ona mauaa pe teuina seia oʻo i le tautotogo, ma na o le amataga o aso mafanafana, totoina i le eleele (pe faʻapefea ona taofia tipi seʻia oo i le tautotogo ona aʻa lea?). Laʻau mauaa i le tautoulu ma le taumalulu e iloga i le faʻateleina malosi; i lo latou "matua" olaga latou te le fefefe i le vevela mataua ma leaga le tau (faʻapefea ona aʻa tipi o rosa i le taumalulu?).

    Oti i le tautoulu mafai ona faia faʻaaoga le metotia i lalo o le fagu, faʻapea foʻi i le tautotogo. Poʻo, ina ia mafai ona faʻasao le ola i tipi, e mafai ona e faʻaauupegaina se faʻapitoa faʻapitoa - o tipi, ma tuʻu ai iina. Afai e faia mea uma saʻo, ona oʻo lea i le tautotogo o le a maua e le tagata totoina ia laʻau ua ova ona tupu tele i le kalusi, ona avea lea o le latou maʻa i le eleele o se mataupu o le taimi.

    Afai e le mafai ona faʻapipiʻi ia tipiina, ona faʻapipiʻi lea o tipi o le rosa, e mafai ona e faʻaaogaina metotia e pei o le faʻapaʻuina o fualaʻau piniki i le eleele pe tuʻu saʻo i lalo o le togavao o le aulelei, teuina i totonu o le pusaaisa, potu i lalo, luga o le poletito poʻo le loggia, le auala a le Burrito, le metotia o le aʻa i totonu o pateta poʻo vai

    Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona liaʻi se rosa i le tautoulu:

    Rooting sitepu ma lea laasaga faatonuga

    1. Saunia o faamaumauga.

      O le seti o faʻamatalaga e faʻalagolago i le filifiliga rooting metotia. Ae e manaʻomia lava se naifi faʻamaʻai poʻo se pruner, lea e muamua togafitia i se vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, 'ava malosi.

      Afai o le rooting i lalo o se fagu ua fuafuaina, ona e manaʻomia foi lea o se manino pusa (fagu tioata poʻo tipi palasitika fagu).

      Afai o le tipi e tupu aʻe aʻa i le tipi, o lona uiga o uʻamea arcs, agrofibre ma palasitika afifi o le a manaʻomia mo lona fausiaina. Afai o se fugalaʻau e fuafua e faʻataʻitaʻia le auala burrito, ona tatau ai lea ona saunia nusipepa (faitau e uiga i burrito tipi iinei). Ia, mo le faʻagaoioia o rosa i totonu o se pateta, ioe, o lenei aʻa fualaʻau o le a manaʻomia.

    2. Faʻagasologa o tipi.

      Ae le i mauaa, e fautuaina e togafitia tipi ma se rooting stimulator, ona lelei ai lea o lenei taualumaga o le a sili atu maualuga.

      Ae e te leʻi faʻaaogaina vailaʻau taʻitasi, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete i faʻatonuga, aemaise lava vaega "Metotia o le faʻaogaina" ma le "Lapataʻiga".

    3. Sauniuniga o se tali faʻapitoa.
      • "Kornevin" (10 g o le vailaʻau ile 10 lita o vai).
      • "Kornerost" (0.2 g o le vailaʻau ile 10 lita o vai).
      • "Heteroauxin" (2 papa i le 1 lita o vai).
      • "Zircon" (1 ml ile 1 lita o vai).
      • "Epin - faʻaopopo" (5 paʻu ile 0.5 lita o vai).
    4. Tuuina tipi i fofo.
      • O lea la, i le "Kornevin" e mafai ona e fufui le tumutumu o tipi saʻo i luma o le totoina i le eleele, pe oe mafai ona faʻavaivaia i le vai ma tausia tipi i le faʻaiuga faʻaiʻu mo 6 itula.
      • I Kornerost, o susu e faʻasusu mo le 10 - 16 itula.
      • I le "Heteroauxine" - mo le po.
      • I le "Zircon" - mo le 12 - 14 itula.
      • I le "Epin - Extra" e tatau ona taofia mo le 18 - 20 itula.
    5. O afea e faʻamoemoe ai i le iʻuga?

      O tipiina na togafitia ma le biostimulant o le a faʻasaʻoloto callus i le 2 - 3 vaiaso; o foliga mai o aʻa moni o le a faʻatali mo ni isi vaiaso. Faʻalauteleina o le rosa e ala i tipiina tupu vave (faitau e uiga i le faʻapefea ona tupu aʻe se rosa mai tipi ma mea lilo o fugalaʻau faʻalauteleina iinei).

      I totonu o le tasi i le lua vaitau, i lalo o le manaʻoga uma mo lenei gaioiga, oe mafai ona maua se talavou laʻau.

    O le au o le rosa ua tuu i luga o rooting i le substrate faapea: o se tamai faanoanoa faia i le pito i luga o le eleele, lea o le au e tuutuu ifo i lalo i le tulimanu o 45 tikeri (1/3 o le fana poʻo le 1-2 fualaʻau o totoe luga o le eleele).

    Faʻamatalaga o metotia

    • Auala Burrito.

      Tipi o 4-7 fasi ua afifi i nusipepa (i le 2-3 faaputuga) ma, faʻasusu i le vai, afifi i le polyethylene ma tuʻu i se nofoaga pogisa. O le vevela fautuaina o 14-18 tikeri. A oso aʻa, o le tipiina o le rosa e tatau ona totoina i totonu o ulo (tasi i le taimi) pe i totonu o le eleele, ina ia o le pito i luga fuga tulaʻi luga luga. O le ulo e masani lava ona ufiufi i palasitika afifi. Faitau atili e uiga i le faʻalauteleina o fualaʻau roses, auala burrito ii.

    • I totonu o le vai.

      Rooting i le vai e aofia ai le tuʻuina o tipi togafitia ma aʻa faʻatupuina stimulant i totonu o se koneteina ma faʻamautuina po o vai vela. E tatau ona suia i aso 2 uma, ma o le container lava ia e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu ma feololo moli. A maeʻa ona aʻa, o la e tipi i totonu o ulo o loʻo faʻatumuina i alavai ma eleele lelei e faʻatupuina ai le ele.

    • I pateta.

      I totonu o se lapisi lapisi pe lapoʻa tele (o mata uma na aveʻesea muamua), e tatau ona pipii le gaioiga tipiina latalata i lona ogatotonu.

      O le fualaʻau pateta e faʻatofuina i le eleele: i le eleele matala poʻo se koneteina i luga o le windowsill.

    Nisi faʻamatalaga e uiga i le aʻa tipi o rosa i pateta mafai ona maua i se isi faʻasalalauga.

    Feagai ai ma ni faigata e ono tulaʻi mai

    1. Ua pala le au o Rose i le vai.

      Masalo e tele le vai i le container. E mafai ona e taumafai faʻafouina le tipi i luga o le au ma toe faʻatofu i le vai.

    2. E le mauaa le lala.

      E tele mafuaʻaga: mai le le talafeagai lelei eleele faʻavae i se le talafeagai rosa ituaiga. Aua neʻi galo e uiga i le tausia lelei o tipi.

    3. Na liu uliuli le au.

      I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga taʻoto i le faʻamaʻi o le laʻau laʻau. A faʻapogisa atoa le poʻo, e leai la se faʻamoemoe e toe faʻaola ai. Ae afai o vaʻaia lanu meamata i luga o le au e vaʻaia foi, ona tatau lea ona latou faʻamamaina i se 5% vaifofo o le kopa sulfate.

    Afai e te manaʻo e faʻatupu ni rosa, pe maua ni ituaiga eseese o laʻau i lau faʻaputuputuina, ona mafai lea ona e taumafai e totoina oe lava mai tipi, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻa foaʻi pe faʻatau rosa. Oe mafai ona faitau e uiga i nei mea uma luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

    E tele auala e faʻalauteleina ai le ola o le rosa e te fiafia i ai., pe mai i se faʻaputuga pe mai se togalaau. Lea se tasi e filifili o se mataupu o tofo mo le grower. Ae i soʻo se tulaga, o taumafaiga uma o le a matua tauia lava ma le ola lauusiusi o le masiofo o fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TIAMAAPule Aoao Le Atua (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com