Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faia o teu fugalaʻau matagofie i le togalaʻau poʻo le fanua peʻa totoina petunias i fanua matala: nuances ma tausiga

Pin
Send
Share
Send

O Petunia o se tasi o laʻau teuteu teuteu lauiloa, e iloga mai i ituaiga eseese ma lanu.

O se faʻatoʻaga tumau o le aiga Solanaceae. Fugalaʻau amata i le tausaga a sau pe a uma ona lulu.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo atili ai e uiga i petunia, faʻafefea ona foliga, o a ituaiga ma filifiliga filifiliga mo teu fugalaʻau. O le a matou iloiloina foʻi pe faʻafefea ona feagai ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻamatalaga ma le talaʻaga o mea na tutupu

Le mafuaʻaga o aso nei hybrid ituaiga e le mafai ona fuafuaina i aso nei.... O le mea moni o latou na sopoia soʻo taimi o le talaʻaga o ituaiga taʻitasi e matua fenumiai lava.

Garden hybrid petunia o se tolotolo pe tu saʻo le laʻau. O lona maualuga e oʻo atu i le 20-80 cm.O le foliga mai o le vao e soʻona felavasaʻi, o le itu e laititi. O fugalaʻau e manogi ma funnel-foliga. O loʻo iai inflorescences i au o au i luga ole tamaʻi mea puʻupuʻu.

Tusitusiga! Afai e tausia lelei le laʻau, o le a fuga mai ia Iuni ia Oketopa. Ina ia faʻamalosia le lalaina o le togavao, e tatau ona teuteuina le sosolo o laulaau. Ma o le vave aveʻesea o ua maeʻa fuga o le a taʻitaʻia ai i le ola fugalaʻau.

Eseese

E i ai le tele numera o ituaiga o lenei laʻau, o le a matou faʻamatalaina le sili ona lauiloa.

Superbissima

O lenei laʻau e tupu aʻe i le 70-80 cm. O le vao atoa e ufiufi moni i fugalaʻau... La latou lapoa o le 12-15 cm O le ituaiga eseʻese i le tele o lanu pupula o fugalaʻau ma felavasaʻi petals.

Lanumoana lagi

O le togavao tupu i se faʻailoga o le 25-30 cm. Fugalaʻau tumau mai ia Iuni ia Setema. O le lanu o fugalaʻau e piniki, ma o le lautele o le 7-10 cm Latou te ola e fatu. O fatu e totoina i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. Faʻamoemoe tuta i le 7-12 aso. O le laau e malamalama-alofa, thermophilic. Mo ia, e aoga le sauniaina o se malamalama, lafulemu ma lelei-faʻaluina eleele.

Pikoti Corduroy

O lenei laau e iai ona fugalaʻau viole. E i ai se latou paepae paʻepaʻe, lea e maua ai le foliga pupula i le togavao.

Afi Kan-Kan

Lenei ituaiga e iloga i le maualuga faʻamaʻi teteʻe.... O le laʻau foi e fuga mo se taimi umi. O le lanu e mumu, o le tele o le fugalaau e 12 cm.

Toulouse

O se fefiloi olaola ma manaia o lautele lautele i lanu piniki ola ma limes. O le laʻau e lelei tele mo le ola i fafo ma luga o le poletito.

Features o tuʻufaʻatasiga ma ata ata

Faʻaaogaina petunia ma le suʻesuʻeina o ata o loʻo i lalo, e mafai ona e faʻatinoina ni filifiliga mo le teuteuina o se fasi fanua i se togalaau poʻo se fanua

Moega fugalaʻau tūsaʻo

O lenei filifiliga e lelei atoatoa mo le foaʻi. Ina ia faia lenei, fai se faʻavaʻa mai se faʻataʻoto uʻamea mesh. Ufiufi i le agrofilm mai totonu. O lea la, o se ituaiga o pou maua, lea e tatau ona faʻatumuina i le lalolagi. Fai ni pu i pu o le mata, e tuu ai fatu.

Laau o Petunia

Laʻau mai petunias foliga sili ona manaia. Lenei o le a manaʻomia ai se uelo masini, uʻamea paipa o eseʻese diameter. Faʻapipiʻi se paipa i lalo, ona faʻamamaina lea o paipa mai paipa manifinifi. O le a latou teuina fugalaau fugalaau. Ia uelo ona pito, fausia se tulaga mo le koneteina. Valivali le ogalaau ma lala o le mafuaʻaga laʻau lanumeamata.

Fugalaʻau moega mai atigipusa

O lenei filifiliga foliga ese mai lalo o faʻamalama o le fale pe i luga o le pa. O le a le faigata le fausiaina o sea fausaga. Naʻo lou manaʻomia lava ona mauaina pusa. E mafai ona avea ma laupapa, 'eleʻele, ma faʻamaʻa pepelo.

Moega fugalaʻau

Lenei filifiliga faʻatagaina oe e iloa ai soʻo se florist a mafaufauga. O le moega fugalaʻau mafai ona tele-tiered, lapotopoto, sikuea, i le tulaga o se vaitafe... E le afaina poʻo le a le tele o le taumafanafana fale, talu ai e i ai i taimi uma se nofoaga mo le tuufaatasiga.

Fugalaau maligi

E gaosia mai i ituaiga tetele poʻo kaseti. Ina ia maua se iʻuga muamua, faʻatulaga fugalaʻau i totonu o se totō ma faʻatautau ia. O ia fatuga o le sili ona lauiloa metotia pe a teuteuina se taumafanafana fale faʻaaogaina petunias. Oe mafai ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona toto ma toto se petunia tele i totonu o se fugalaʻau iinei.

Tatala eleele auala

O mea toto e tatau ona faia ia Mati-Aperila. O fatu e mafai ona lulu saʻo i le eleele... Ae o lenei metotia e le faʻatagaina oe i taimi uma e toto se laau malosi ma matagofie. Ina ia faia lenei, oe tatau ona galue laitiiti ma filifili se tasi o auala nei tuʻuga:

  1. Lulu i totonu o se pusa papaʻu... Faʻapipiʻi le mea toto i luga o le eleele ma aua le tanuina.
  2. Pepa laupapa... Latou te maua lelei sili atu faʻaiuga pe a totoina fatu. I se faʻaopopoga, o lenei metotia e manuia ma aoga. Taitasi laupapa tatau ona faʻasusu muamua, ona tuʻuina lea o 2-3 fatu i totonu. Toto o petunia i peat laupapa e le manaʻomia nisi tau. I le faʻaogaina o lenei metotia, e totoina le laʻau i le eleele matala faʻatasi ai ma papa.
  3. Kaseti... Ole isi auala talafeagai lea e toto ai. O le fatu e tuʻu i totonu o le sela taʻitasi (20x50 ml). A maeʻa le 20-30 aso, toe toto le laʻau i totonu o le ulo. O iina e ola ai le petunia seʻi faʻatoa fuga muamua.
  4. Lūlū fatu i le kiona... O le aano o lenei metotia o le, o se vaega o le kiona auala mama na faʻataʻatia i luga o le eleele, ma sasaʻa mea totō luluina ai. O le taimi lava e amata ai ona liu aisa o le kiona, ona mitiia lea ma otometi lava ona tosoina fatu i le eleele.

Lalo oe mafai ona matamata i se vitio faʻaalia le totoina o petunia i fanua matala:

Vevela pulega

Poʻo le a lava le metotia o le luluina e filifilia, mo le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻeina o laʻau, e manaʻomia le maitauina o le sao o le vevela pulega - 23-25 ​​tikeri Celsius. O fatu e tatau ona teuina i lalo ole polyethylene, tuʻuina ia latou ma faʻasusu i aso nei.

Le palapala

O le a sili ona lelei, mama ma le eleʻele palapala o le a sili atu. Ole tulaga ole pH e le tatau ona lalo ifo ile 5.5 ma sili atu ile 7.0... Mo le totoina, oe mafai ona faʻaoga faʻatau fanua pe sauniuni oe lava. Ina ia manava ma faʻamalieina, tuʻu vermiculite pe perlite i totonu. Latou te avea o se tao taoina. E mafai ona e faʻamamaina le maualuga acid i le tuʻuina o sina lime i le palapala.

Mo oe lava sauniuniga o mea palu palu, e tatau ona e aveina vaega ia i tutusa tutusa.

  • peat;
  • laufanua laufanua;
  • humus

Fautuaga! E mafai ona e faʻaopopoina le airiness i le substrate i le faʻaopopoina i ai o sina oneone.

Moli ma le nofoaga

O la matou laʻau o loʻo manaʻomia moli. I le taumalulu, e matua leai lava sana malamalama ona o le puʻupuʻu o le ao. E tatau la ona e faʻaaogaina le moli uila poʻo le moli uila. O le umi o le ao e avea ma 12-14 itula. Afai e te totoina se laʻau i eleele matala, ona tatau lea ona tuʻu i se nofoaga malamalama lelei, e leai se susulu o le la. A tupu i luga o se windowsill, filifili se faʻamalama faʻasaga i saute.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

E manaʻomia le faʻasūsū saʻo o le palapala i lalo o le aʻa... E sili le faʻaoga o se auala e faʻasusu ai le sisina e faʻaaoga ai le tui masani. Talu ai e le fiafia le laʻau i le tafeina o le vai, e tatau ona faʻasūsūina pe a faʻamago le komi 'ele. Faʻaaoga na o le vai malu poʻo le mautu vai mo lenei.

Fertilizers

Ina ia maua se fatu malosi ma maloloina, e tatau ona fafagaina se tamaʻi fualaʻau. O le taimi muamua e faʻaopopo ai nitrogen compound 15-20 aso ina ua maeʻa le fausiaina o le muamua laʻau. Lenei o le a faʻatagaina ai le laʻau e toto le aofaʻi manaʻomia o lanumeamata vaega. Ona ia faʻalauiloaina lea o fatuga faʻavae i luga o le phosphore. Fai lenei 2 taimi ile masina.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

I le tulaga o le solia o agrotechnical tulafono, o le fugalaau mafai afaina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  1. Siama... O faʻamaʻi viral o loʻo faʻaalia mai e lanu ma lanu samasama e le toe ola. E leai se togafiti, o lea e tatau ai ona e tiaʻia le maʻi fugalaʻau.
  2. Siama... E mafai ona faʻailoaina mai i le i ai o māmā malamalama tino tupu aʻe i luga o le ogalaau. Ia faʻafetauia siama, aveʻese le tuputupu ae, ma togafitia le laʻau ma ia sauniuniga: Fitosporin-M, Alirin-B, Gamair, Binoram, Planriz.
  3. Powewy pulupulu... O lenei faʻamaʻi e avea ma paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe totonu ma fafo o le lau. Afai e vaivai le faʻamaʻi, o lona uiga o vailaʻau nei o le a fesoasoani: Fitosporin-M, Alirin-B. Ae i le toʻilalo malosi, e aoga le togafitia ma Topaz, Strobi, Tiovit Jet, Skor, Purest lanu.
  4. Lafo... O iniseti nei e faʻaleagaina le laupepa laulaʻau, e mafua ai ona faʻaletonu. Fetuunaʻi fomu i luga o fugalaʻau, ma se enaena mata i luga o pito. O iniseti nei e faʻaaoga e tau ai: Aktara, Akarin, Aktellik, Biotlin, Confidor, Fufanon. A maeʻa aso e 5, toe fai le togafitiga.
  5. Efuefu efuefu... O mea ua afaina e amata ona malū ma vai. I le maualuga o le ea susū, o se efuefu ufiufi foliga. O le faiaina e faʻaoga i laʻau, au, fugalaʻau. Mo le fusuaga, o vailaʻau nei o loʻo faʻaaogaina: Fitosporin-M, Alirin-B, Gamair, Planriz, Glyokladin, Sternifag.
  6. Ua tuai ona pala... E mafai ona iloa e le i ai o se lanu enaena-enaena faʻavae faʻavae. Ona o lenei, latou liliu uliuli ma tautau i luga o le pito o le ulo. Ridomil, Auro ma Alet e faʻaaoga e tau ai.
  7. Aphid... O se tamaʻi iniseti lea e afaina ai fuga, lau, fugalaʻau, ma o le iʻuga e amata ai ona mimilo ma liu samasama. Aveʻese aphids e tusa ma vailaʻau nei: Antitlin, Tapaʻa efuefu, Aktellik, Fitoverm, Akarin, Aktara.

Metotia toe gaosia

O le toe gaosia e mafai ona tupu i fatu poʻo tipiina.

O fatu e mafai ona lulu ia Fepuari. Talu ai e laʻititi le mea toto, e le aoga le faʻalauteleina o le palapala, o le luluina e tatau ona i luga o luga. E le fautuaina le luluina o le petunia, a leai o le a faʻalavelave le isi i le tasi. O fatu e tatau ona teuina i lalo o se ata, lea e tatau ona tatala i aso uma mo le faʻasalalau.

A faapipiiina, e tatau ona tipi se 'au ma 4-5 laulaʻau mai le tina toto ma seti i se eleele lelei. A maeʻa le 10-15 aso, o le tipi e aʻa.

Taua! Totoina tipi tipi le sili atu ma le 1 itula mulimuli ane, a leai o le a le mauaa.

Faʻafitauli e ono tutupu

E leai ni faʻafitauli faʻapitoa i le tulaga o le tupuola petunias. Latou tulaʻi mai masani ma le le talafeagai tausiga o ia:

  1. Pala o le aʻa... Lenei faʻafitauli o se tasi o sili ona taatele. E tupu ona o le tele o le eleele susu.
  2. Faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi... O loʻo iai foʻi le uaina a le fai teu fugalaʻau, o ia na te tausia le petunia le lava.
  3. Leai o fugalaʻau... O le mafuaʻaga autu o le sili atu-faʻaogaina o nitrogen fetilaisa. E faʻatoa mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi faʻatulagaina fualaʻau, pe a maeʻa ona tatau ona tuʻuina ifo i lalo le latou faʻamamafa i se mea laʻititi.

Lobelias, marigolds ma pelargoniums mafai ona avea ma soa lelei mo petunias. Ae e oʻo lava i totoga taʻitasi, o petunias e matua mataʻina lava, ae maise lava a latou faʻalua ituaiga. Taumafai e toto ituaiga pei o Surfinia, Ramblin, Grandiflora, Opera, Wave, Tidal, Starry Sky, Typhoon Silver ma Gioconda i luga o lau '' upega tafaʻilagi.

O Petunia o se laʻau matagofie na mafai ona vaaia i toetoe lava o moega fugalaʻau i aso nei. Ma o lenei e le o se mea e ofo ai, talu ai ua tumu i se susulu lanu, le faʻaaloalo i le tausiga ma lelei teena faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Cara menghasilkan uang dari pipa PVC bekas dan tanpa modal (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com