Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bohemian Switzerland National Park - o le a le mea e vaʻai ai?

Pin
Send
Share
Send

Bohemian Suiselani o se matagofie ofoofogia tulimanu o le natura i le itu i matu o le Czech Republic, latalata i le Elbe River. O iinei e mafai ona e vaʻai atu i afu, vaitafe, maʻa oneone, maʻa, 'maina maina maina, vanu ma mauga. E i ai foi le tele o anamua maota ma se matagofie falegaosi i le atunuʻu paka.

Faʻamatalaga lautele

Park "Bohemian Switzerland", e lauiloa foi o "Bohemian Switzerland" poʻo le "Saxon Switzerland" (pei ona taʻua e tagata Siamani) o loʻo tu latalata i le tuaoi o Czech ma Siamani ma le 136 km mai Prague. Faʻatautaia se vaega o le 80 sq. km

O le paka na faʻavaeina i le 2000 ma le faʻamoemoe o le puipuia ma le faʻasaoina o le tulaga ese faʻanatura laufanua i lenei eria. O le mitamita o le paka ua manatu o se seasea mauaʻa papa maa, o le sefulu ma le lua o anamua laau ma seasea toto ituaiga.

E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, i le afe ma afe o tausaga ua mavae, sa nonofo ai tagata tulimanu ma tagata faifaiva i lenei teritori, o mea faigaluega na maua e tagata i aso nei. I le ogatotonu o le seneturi, o tagata faomea ma fasioti tagata na nonofo i lenei teritori, ma i le lona 17 ma le 18 seneturi, o tagata sili ona taua o le Czech Republic na fausiaina maota ma 'olo iinei.

I le seneturi lona 19, o le lumanaʻi atunuʻu paka faʻasolosolo ona avea ma lauiloa aso malolo taunuʻuga mo uma i le lotoifale tagata nonofo ma fafo malo. Talu mai le 1950s, Bohemian Suiselani ua atiaʻe o se tutoʻatasi turisi nofoaga.

Le mea e vaʻai i le paka

Faitotoa Pravcicke

O le Pravcické Gate o se faʻailoga sili ona lauiloa ma faʻailoga o le Bohemian Switzerland National Park. Talu mai le faaiuga o le seneturi lona 19, selau o turisi e omai iinei i aso uma e tilotilo i le tulaga ese papa maa (ma na latou fausiaina mo le fiaselau afe o tausaga!). O le faitotoʻa e 16 mita lona maualuga ae 27 mita le lautele.E toʻatele e talitonu o le sili lea ona matagofie ma le le masani ai nofoaga i le paka.

O le mea e malie ai, i le 2009 Pravchitskie Gates na tau mo le ulutala o se tasi o le fitu ofoofogia o le lalolagi, ae le ausia le faʻaiuga. Ma o lenei na tupu laki, aua i tua i le 1982, ona o le tele numera o tagata femalagaaʻi, o le taʻitaʻi na tatau ona tapunia le pito i luga o le papa mo le asia.

Faʻalatalata atu i le vaʻai, oe mautinoa o le a e vaʻai atu i ala aʻoaʻoga, pe, pei ona masani ona taʻua, o le auala savali. E sefulu ma le lua tu laupapa o loʻo faʻaalia ai manu ma manulele e mafai ona maua i lea nofoaga.

Faʻamolemole vaʻai o le potu vaʻai mataʻituina, o loʻo tu i le faitotoʻa Pravčytsky, ua tapunia mo malaga tutoʻatasi i le leaga o le tau.

Schaunstein Castle

O le Schaunstein Castle, na tu i luga o maʻa, na fausia i le amataga o le 14 senituri e se tasi o aiga taua. Peitai, ina ua mavae sina taimi, ua liliu ese le 'olo, ma ua amata ona nonofo iinei le au gaoi.

Ona o le mea moni e leai se tasi na vaʻaia le maota mo le toeititi 500 tausaga, ua i ai i se tulaga faanoanoa: 2 o le 3 alalaupapa e tau atu i le 'olo na faʻaleagaina, ma e leai ni meaafale poʻo ni mea totino a tagata na nonofo muamua na totoe i le fale lava ia.

O se vaieli ma se alalaupapa taofiofi (toefuatai) na totoe i le lotoa. O lenei faatosina e aoga le asiasi atu ina ia mafai ai ona iloa le siosiomaga o le Middle Ages ma aoao se mea fou e uiga i le talafaasolopito o le Czech Republic.

Falkenstein papa fale

Falkenstein Castle, pei o le 'olo tuai, e maʻa. Na fausia i le faaiuga o le seneturi lona 14 o se '' militeli, ae ui i lea, o tagata gaoi na nonofo iinei i le ogatotonu o le 15th seneturi. I le senituri lona 17, sa leai se mea na iai le 'olo. Na amata ona latou fiafia i lenei vaega i le seneturi lona 19 - tamaiti aʻoga fiafia e malolo ma fiafia iinei.

E ui lava i lenei, o le maota o puipuia lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le fale e mafai ona e vaʻai atu i le uluaʻi fatafaitaulaga maʻa ma isi totonu mea mai lena taimi.

Souteski

Souteski Brooks e lua tamaʻi vaʻaiga matagofie (Tikhaya ma Dikaya), e tafe atu i vaitafe tetele. Ua fautuaina tagata tafafao maimoa e totogi se vaʻa ma malaga i le vai. O vaitafe e le gogolo, o lea e leai se aoga o le popole i le saogalemu.

I le taimi o le vaʻaia o le vai o le a e vaʻaia ai le tele o afu, o se sefulu tasene alalaupapa sopoʻia le vaitafe i le sili atu le faʻamoemoeina nofoaga, o se falegaosi, faʻapea foi ma maʻa matagofie ma laʻau uiga ese. I le averesi, o le savali umi 30-40 minute.

Dolski Mlyn

Dolski Mlyn poʻo Dolski Melnica atonu o le sili ona fiafia i le nofoaga i le paka atoa. I le ogatotonu o le seneturi, sa sili ona lauiloa i tagata faʻatau oloa ma tufuga, ma o le oloolo sa fai ma faʻailoga o le faʻamautuina o le tamaoaiga.

I le Czech Republic ma Slovakia, na taʻutaʻua Dolski Mlyn i le ata "The Arrogant Princess", ae e leʻi gata i le toe pueina o le falegaosi, ae faʻapea foi le laufanua na vaʻaia.

Peitaʻi, o le taimi e alu ai le iʻuga, ma e faʻasolosolo malie lava ona paʻu le falegaosi. Tagata fiafia pea fia o mai iinei i tafaoga faamasani, ma tagata femalagaaʻi faamemelo i le matagofie matagofie o lenei tosina.

Ruzhovsky Vrh

Ruzovsky Vrh poʻo le maupuepue o se tamai mauga, o lona maualuga e oʻo atu i le 619 mita. Ona o le tele o numera o vaaiga o loʻo tu i luga o lenei mauga, e sili ona fiafia iai turisi.

Sa iai muamua se olo vaai (19 seneturi) ma se tamai faletalimalo (20 seneturi) luga o le mauga, ae ona o le faigata tamaoaiga tulaga i le 30s. O mea uma na lafoa i le 20 seneturi. O le mea e malie ai, e leai ni toega o toega o fale muamua.

O se mea manaia le taʻutaʻua o le tala o le tala o Hans Christian Andersen, o le na oʻo i nei nofoaga e sili atu ma le tasi, faʻaigoa le maupuʻupu "Czech Fujiyama".

Fua vaʻai mo Belvedere

Belvedere o le sili ona leva ma sili ona asia matamata potu i Bohemian Suiselani. E foliga mai o se terasasa tele, vaneina i totonu o le papa ma tautau i luga atu o le mato. E mafai ona e alu iai pe savali pe felauaʻi.

Aua neʻi galo e ave ni nai matagofie ata o Czech Suiselani mai lenei vaʻa matauina.

Laupapa Wolf

O le Wolf Board o se maafaamanatu na vaneina i maʻa ma tusitusiga uiga ese mai le 16-17 senituri. Fai mai le tala, o le tasi tulimanu fasiotia lua luko i le aso e tasi, ma filifili ai e faʻaauauina lenei taunuʻuga. I le taimi nei, i tafatafa o le maʻa, o loʻo iai le isi, palasitika ipu, o loʻo iai le faʻaliliuga o tusitusiga i le Igilisi ma Czech.

E manaia lava o suli o le vaomatua e oʻo mai i le aso e nonofo e le mamao mai nei nofoaga.

Maina maina

Mo le tele o seneturi, na avea le Czech Republic ma taʻimua i le faʻaaogaina o siliva i Europa. O se tasi o teuga tupe teu sa i le Jirzetin pod Edlova. E leai se galuega na faia iinei mo le sili atu i le 200 tausaga, ma o maina e fiafia e faʻafeiloaʻi turisi. O le lapoʻa ma sili ona lauiloa o le maina o Ioane le Faievagelia, lea e naʻo le tau mafanafana e mafai ona ofi ai i totonu.

O tafaoga e faia i aso uma ile 10.00 ma le 14.00. Tagata faimalaga, fai o pulou ma uʻu moli uila, e mafai ona savali i luga o le potu, e 360 ​​mita le umi.

"Falcon's Nest"

Falcon's Nest atonu o le sili ona matagofie maota i le paka. Na faatuina i le 1882 o le taumafanafana nofo o le aiga o Clari, lea na maua ai e aloalii na o malo e sili ona faamamaluina.

I le taimi nei o loʻo i ai se faleʻaiga i le fogafale muamua o le fale (naʻo le tasi i le paka), ma le fogafale lona lua o loʻo faʻaaogaina o se falemataaga mataaga. E tusa ai ma turisi, o tau i totonu o le faleʻaiga e maualuga tele, ma o le filifiliga o ipu e le lelei. Ae o nei mea uma e sili atu nai lo totogiina e le ofoofogia manatu e tatala mai pupuni lautele o le faleaiga. Ae mo le fale mataaga, e tuʻuina atu i mataʻaga uma e mafai ona vaaia i le paka.

Auala paka

Pei o paka uma a le atunuʻu, o Bohemian Suiselani e tele ona auala sopo mo tagata malaga tutoʻatasi, ae e tatau ona e filifilia se tasi:

  1. Hřensko - Pravchitsky faitotoʻa. O le umi o le auala e 15 km. Taimi - 5 itula. Mai le ogatotonu o Hřensko matou te tutoʻatasi eo atu i le Kamenice vaitafe, i vaʻa matou te oʻo atu ai i le vao o le vao. Ina ua maeʻa se tafaoga puʻupuʻu (15-20 minute), matou te tutoʻatasi eo atu i le faitotoʻa Pravchitsky (matou pasia le nuʻu o Mezna). Ona tatou o atu lea i le Ultimate Meadow ma ufiufi le isi 4 km i tafatafa o se togavao auala. O le iʻuga o le auala o le auala e tolu a Springs. I se faʻaopopoga i mea ua taʻua muamua, luga o lenei auala e mafai ona e vaʻaia na o oe: le Falcon's Nest Castle, Dolski Mlyn, Wolf board ma Schaunstein Castle.
  2. Hřensko - Wild Souteski - Ultimate Meadow. O le umi o le auala e 12 km. Taimi - 4.5 - 5 itula. Ole auala e sili ona lauiloa ma matagofie, lea e amata ile tamaʻi taulaga o Hřensko. A maeʻa lena, o le a e tutoʻatasi aʻe i luga o se tasi o tulaga vaʻaia (o se matagofie vaʻaiga o le Elbe) ma mo le isi 3-4 km o le ae savali i totonu o le togavao. Sosoo ai o se tapolo tapolo ma se isi matamata laupapa (Janovská). A maeʻa turisi o le vaitafe Kamenice ma Souteski o loʻo faʻatali mai. I le 15-20 minute o le a aveina ai oe i le vaʻa i le isi itu o le vaitafe, mai le 10-15 minute o le a e tutoʻatasi aapa atu i le vao vao. Ole vaega mulimuli ole auala ole Ultimate Meadow.
  3. Faletupe taumatau o le vanu o Labskego. Taimi - 6 itula. O le auala sili ona faigata i le Czech Switzerland. E amata ile ogatotonu o Decin. Mai ii, e mafai ona e savali tutoʻatasi ile ofisa vaʻai ile 15 minute, e vaʻaia ai le tamaʻi taulaga. Ona i ai lea o se togavao auala o le a taʻitaʻia oe i Kamenice. Mai iina matou te toe tulaʻi foʻi i tumutumu o papa ma fiafia i se vaaiga matagofie i le Elbe ma vanu. A maeʻa lena, matou tutoʻatasi alu i le autu vaʻaia matata o le paka - Belvedere.
  4. Decin - Pastyrkou pa. O le umi o le auala e 5 km. Taimi - 1.5 - 2 itula. O se filifiliga sili ona lelei mo tutoatasi malaga mo novice turisi. O le auala e amata i le ogatotonu o Decin, lea e feʻaʻei ai turisi i le potu vaʻai. Ina ua maeʻa - se itula tafaoga i le maota ma le togalaau i Decin. O le aʻe i le pa Pastyrkou, e maua ai se vaaiga matagofie i papa oneone ma vaitafe.

Fautuaga: e tatau ona filifili muamua i le auala mo se malaga tutoatasi i Bohemian Suiselani, talu ai e tofu tagata ma amataga eseese. Faʻapea foi, ia lava le iloiloina o lou malosi: o laufanua o le paka e maugā, ma o le a le mafai ona e faʻamaeʻaina le auala i le ogatotonu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Prague

O le Bohemian Switzerland National Park (Czech Republic) ma Prague ua vavaeʻese e 136 km. Afai e te alu i le paka e aunoa ma se tafaoga, ona sili atu lea ona e alu i Czech Switzerland mai Prague pei o lenei:

  1. E talafeagai le alu i se nofoaafi i le Prague Central Railway Station ma oʻo atu i le taulaga o Decin. I le Central Bus Station i Decin oe manaʻomia le pasi pasi 434. Alu i le Khrzhensk nofoaga. Ole aofaʻi ole taimi malaga e 2.5 itula. O le tau atoa o le 30 euro.
  2. E tatau foi ona ave se nofoaafi i le Prague Central Railway Station i le taulaga o Decin. A maeʻa lena, e tatau ona e savali i le uafu (lalo ifo o le 1 km) ma ave se vaʻa e tafe i le Vaitafe o Laba. Ma e tatau ona e savali i se isi 500 mita ia oe lava i le taulaga o Grzhensk. O le aofaʻi o taimi malaga e 2 itula. O le tau atoa o le 20-25 euro.

Oe manaʻomia le faʻatau o nofoaafi tikeri (tamoʻe i 3-4 itula) i le ofisa tiketi o le Central Railway Station i Prague. Oe mafai ona faʻatau se vaʻa ma pasi pasi mai avetaavale.

Taliina o le fesili pe faʻafefea ona tutoʻatasi alu atu i le Bohemian Switzerland National Park vave ma aunoa ma ni suiga, tatou tatau ona taʻua ma le faʻanoanoa: leai se auala. Afai o filifiliga i luga e le talafeagai, e sili atu le mafaufau e uiga i le faʻatau o se malaga mai se ofisa malaga.

E le gata i lea, o le tele o tagata poto masani femalagaaʻi fautua e alu i Czech Switzerland mai Prague i le taʻavale: e vave uma ma sili ona talafeagai.

Faʻamatalaga aoga

  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00 (Iuni-Aukuso), 9.00 - 16.00 (Ianuari-Fepuari), 9.00 - 17.00 (Mati-Me, Setema-Tesema)
  • Totogi ulufale: 50 CZK.
  • I se faʻaopopoga, i le paka e mafai ona e faʻatau se taamilosaga taʻimua “Edmund's Gorge” (80 CZK mo tagata matutua ma 40 - mo tamaiti) ma totogi se oe lava vaʻa.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.ceskesvycarsko.cz

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Moli aoga

  1. Manatua e faasa le alu i auala i le paka, aua e ono mataʻutia.
  2. Afai e te manaʻo e faʻaalu se taimi sili atu ma le tasi le aso e suʻesuʻe ai le paka a le atunuʻu ia oe, e talafeagai le nofo i faletalimalo o Labe ma U Lipy, o loʻo tu i ni nai kilomita mai Bohemian Switzerland. Tau mo le lua potu amata ile 660 CZK i le po.
  3. Ia mautinoa e ave se faʻafanua faʻapitoa auiliili ai auala savali sopo a le paka i le faitotoʻa.
  4. Faamolemole ia matau o loo i ai se tau mo le malaga vaa i Pravchesky Gate (5 euro).
  5. Manatua tusa lava pe o e malaga i sau taʻavale na o oe, e tatau lava ona e savali. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona e alu i le Pravchesky Gate, e tatau ona e tuʻua lau taʻavale i le mea e paka ai taavale ma savali savaliga teisi atu i le 1 km.
  6. Ua fautuaina le au malaga e ave ni meaʻai ma vai - o tau i faleʻaiga e matua maualuga ma o le filifiliga o ipu e laʻititi.

Bohemian Switzerland o se tasi o le tele ma sili ona matagofie atunuʻu paka i le atunuʻu, lea e mafai e tagata uma ona asia tutoʻatasi.

Savali i le paka Bohemian Suiselani:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hiking @ Saxon Switzerland National Park. Germany (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com