Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea pe a fai o le tupe laau e vaivai ona lau? Laʻau Tausi i Laʻau

Pin
Send
Share
Send

Ole mea taua e afaina ai le soifua maloloina o laʻau ole tausiga. Taʻitasi laʻau manaʻomia se faʻapitoa, taʻitasi filifilia se tasi. Ina ia malamalama pe aisea i se gaʻoa fafine i le taumalulu po o le taumafanafana, lenei mafai ona tupu i soʻo se taimi tuputupu ae vaitau, o laulaʻitiiti e malulu ma maanuminumi, ma filifili pe o le a le mea e fai, e tatau ona e suʻesuʻeina le tausiga ma mafuaʻaga e ono aʻafia ai le suiga i le setete o laʻau. I lenei tusitusiga, o le a tatou aʻoaʻo ai e uiga i mafuaʻaga mo le faʻamaluluina o laulaʻau ma auala o le feagai ai ma lenei maʻi.

Aisea na leiloa ai le faʻalelei ma maanuminumi o lau o le fafine puta?

O le faʻafitauli autu lava o le faʻaleagaina o le tulaga lelei o laʻau o le le faʻaaoga lelei.... Ina ia mafai e se tupe laau ona tupu matagofie ma maloloina, e tatau ona e iloa faʻafefea ona tausi ia. O le mafuaʻaga autu mo le leiloa o lau laʻau i totonu o le fafine puta o le le tatau faʻasusu.

O laulaʻau e foliga mai e le maloloina ona o le mea moni o le laʻau e pagatia mai le lāmala, pe faʻapea foi i le isi itu ona o le lolovaia o le laʻau. I le mataupu o le faʻasusu, e tatau ona sailia se "auro uiga". O le le malamalama moli poʻo le le lava i le taumalulu e afaina ai foi le tulaga o le laʻau.

Afai o le laau o le alavai, o le mafuaʻaga e paʻu laulaʻau atonu e mafua mai i le le lava alavai o le substrate ma faʻapea foi le faʻasusu masani. Faatasi ai ma le toe fesuiaʻi talu ai nei, Crassula na mafai ona le fetuunai lelei i le siosiomaga fou, ma o le aʻa o le laau mafai foi ona faʻaleagaina, lea na mafua ai ona lau ia lau.

O mafuaʻaga autu mo le foliga mai o laʻau vaivai:

  • Faasusu i le vai malulu.
  • Le lava moli.
  • Faʻamamago soo mai le koma eleele.

O le a le mea e fai pe a amata ona mamae le vaega lanumeamata o le laʻau?

  • O le mea muamua lava e fai pe a sefeina se laʻau o le fuafua pe o le eleele ua matutu, pe faʻapea foi i le isi itu, ua matua susu. Afai o le eleele i luga o le eleele e susu, taofi le faʻasusu o le laʻau ma tuʻu i se malamalama pupula, ae le o le susulu o le la. O le sili ona manuia faʻatulagaina mo se gaʻo tagata o se faʻamalama faʻasaga i saute poʻo sautesisifo.
  • Afai, ina ua maeʻa le muamua manatu, o le tulaga o le laʻau e leʻi faʻaleleia ma o laulaʻau o loʻo vaivai ma maanuminumi lava, ma amata ona mamae, e tatau ona toe tipi le tupe laau.

    Sa matou talanoa e uiga i faʻafitauli uma i lau i le fafine puta (mago, maanuminumi, magaugau, ma isi mea) i se isi tusitusiga.

    Fetuunaiga o Crassula

    Mo se taotoga e te manaʻomia:

    1. malala ola;
    2. potassium permanganate;
    3. alavai;
    4. oneone

    Ina ia faia lenei mea, aveʻese le laʻau mai le ulo ma vaʻai totoʻa le aʻa aʻa mo aʻa pala (aisea e pala ai le aʻa ma aʻa?).

    Taua! A i ai ni pala pala, tipi ese ma faʻamamago le ea o manua ma faʻapipiʻi ma malala malala.

  • A tuiina, e manaʻomia le fufuluina o le ulo tuai pe saunia se fagu fou.
    1. Afai o le a e totoina se fugalaʻau i totonu o se paʻu tuai, ona tatau lea ona e togafitiaina i le potassium permanganate solution.
    2. I le pito i lalo o le ulo, e tatau ona sasaʻa se vaega o le faʻalauteleina 'ele poʻo soʻo se alavai ma le mafiafia o le itiiti ifo i le lua senitimita.
    3. I luga o le palapala, faataatia se faaputuga gaoa o paluga fefiloi poʻo le eleele faia i le tutusa vaega oneone, lauusiusi ma soddy eleele. Faʻaopopo le malala i le palapala.
  • Toto le Crassula teuteuina i totonu o se ulo fou ma tuu i luga o le faʻamalama e faʻasaga i le la itu.
  • Ina ia mafai e le fafine puta na tupu olaola, aunoa ma le faalagolago i le tasi itu, liliu le fugalaʻau taimi mai lea taimi. Afai e te mulimuli i uma fautuaga i luga, o le tupe laau o le a tupu lelei ma faʻamalieina le mata mo le tele o tausaga.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e faʻatatau i le totoina o Crassula:

Matou te valaʻaulia oe e maimoa i se vitio e uiga i mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o laumei vaivai i le tupe laau:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 3 cara mudah membuat pipa paralon menjadi kotak (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com