Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Patmos - o se motu Eleni ma se agaga faʻalelotu

Pin
Send
Share
Send

Patmos Island e laʻititi ma mafanafana. E alu le afa itula ile taavale e malaga ai mai le tasi itu i le isi i taʻavale. Patmos atonu o le sili lotu lotu o Hellas. Na latou faia foʻi se faʻatusatusaga mo ia - "Ierusalema ole Aegean." O le mea taua na faʻaosofia, ona o le tele o turisi e omai iinei, o le ana na faʻamaumau ai le galuega tele "Apocalypse" (o le tasi lea mai le Tusi Paʻia). O le a matou taʻuina atu ia te oe nisi mea e uiga i le ana i lalo.

Afai ua leva ona e moemiti i le le na o le taʻoto luga o le oneone i tafatafa o le sami, faʻafiafiaina o se pusa, ae o le sailia o se mea lilo, o lona uiga o Patmos e lelei atoatoa mo oe. Lenei o le a e mauaina ai se nofoaga tuʻumama ese ese mai le vevesi ma le pisi o megacities ma le le aoga faʻavavevave i aso uma.

Patmos e mulumulu e le Aegean Sea. Uma taulaga taulaga ma nuu e matua mafanafana ma faia oe manaʻo e nofo umi. Filemu itumalo olaga faia i luga o latou vaapiapi auala. Na o le sili atu i le tolu afe tagata e nonofo iinei.

O le motu aofia ai vaega e tolu, lea e fesoʻotaʻi le tasi i le isi e ala i le manifinifi isthmuses o ni nai kilomita lautele le lautele. Patmos e auai i le vaega o atumotu a Dodecan. O iinei e te le maua ai mutia matagofie - o le motu e faia i papa ma e matua leai se togavao o iai - ae o iinei e mafai ona e mauaina se mea e sili atu: filemu ma le toafilemu.

Faʻafefea ona alu iina?

Patmos, Eleni, o se motu maotua. E manaʻomia se taumafaiga e te alu ai iina. Atonu o le mafuaʻaga lea e le atiaʻe ai aso malolo o le matafaga iina ma luga o motu lauiloa a Eleni. Patmos e leai sana lava malae vaʻalele, o lea e naʻo le tasi le auala o loʻo totoe - i le vai. E mafai ona e lele i Atenai (ma fai sau maimoaga) ma alu ai iina mai se vaʻa e agaʻi atu i Patmos. O i e manaʻomia ai ona e mafaufau atonu e le lava nofoa i luga o le vaa, o lea e sili ai le tusi muamua o lau pepa.

E mafai foi ona maua Patmos mai motu tuaoi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le motu o Kos. Mai iina, catamarans alu ese i aso uma, ma o le malaga e alu ai ni nai itula. O femalagaiga foi e tamoʻe mai le motu lafulemu o Samos. E i ai le vaʻa e taʻu o le Flying Dolphin, o le a aveina oe i le mea e te alu i ai. E tusa e tasi le itula le faigamalaga. Vaʻai www.aegeanflyingdolphins.gr mo tau o felauaiga i le vai ma taimi faʻatulagaina.

I se faʻaopopoga, Patmos mafai ona maua mai le motu o Rhodes. Moni, Rhodes e mamao ese. E fa itula le umi e folau ai le catamaran. E tamoʻe i aso uma vagana Aso Gafua. Ae peitaʻi, afai e te maua i se gasegase gaioi, o se malaga umi faapena e ono faʻamalieina ai oe. Ae afai e te alu e asiasi i lenei penina o le faʻaKerisiano, o faʻamasinoga i luga o le auala o le a le faʻasesēina ai oe!

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le a le mea e vaʻaia i le motu?

Toafa, toʻaitiiti nofoia, ufiufi i laʻau tuitui, le mafaatoʻilaloina, i nofoaga leai se vai ma mago. Ole ala lea e vaʻai ai le motu tele o tagata fou. Peitaʻi, talu mai le 2006 Patmos (Eleni) ua aloaʻia e UNESCO o se Lalolagi Tofi Nofoaga. Ua lauiloa o ia i le mea moni e faapea o John the Theologian na auauna i le taimi na faaaunuua ai iinei. Na o le pau lenei o le aposetolo na maliu i se oti masani, ma o ia foi na tusiaina ana tusitusiga sili ona lelei i Patmos - "Apocalypse", poʻo le "Revelation".

Ana o faaaliga

Lenei o le oa moni o le motu. Lenei, e tusa ai ma talafatu, o le Aposetolo o Ioane le Faifeʻau na tusia le tusi "Apocalypse" (o le ulutala o le tusi mulimuli o le Feagaiga Fou). Afai e leai se tasi na te iloaina, e faatatau i le mea o loʻo faʻatali mai tagata i le iʻuga o le lalolagi. O le ana o loʻo tu i le va o le uafu i Skala ma Patmos. Ua taʻua foi ole Sacot Grotto. I se tulaga lautele, e le foliga pei o se ana, e pei o se falesa i le papa. Ulufale - 3 Euro.

Fai mai le tala, na maua e Sagato Ioane lona sulufaʻiga iinei ina ua tulia o ia e le faʻatonuga a le tupu o Roma o Domitian. O se monike e feiloaʻi ma turisi i totonu o le ana ma taʻu i tagata uma tala mai le Faʻaaliga ma vaega o le olaga o le Theologian. E mafai ona e vaʻai atu i maʻa, e tusa ai ma tala faʻasolopito, na moe le tagata paia (na ia faʻaeʻeina lona ulu i luga ia latou e pei o luga o le aluga). O nofoaga iinei e matagofie, ma o nisi tagata e maua se ofoofogia manatu: faʻafefea i se matagofie nofoaga na mafai ai ona tusia se faʻapouliuli tala.

Monaseri o Sagato Ioane le Failotu

Se avanoa e oso ai i le amataga o Vaitau Tutotonu. O le 11th senituri monaseri tu maualuga i luga o le mauga nai lo le ana ma e pei o se 'olo. Toatele na o atu i Patmos o loʻo iai se ata o lenei fale. O manatu e faigofie tele! I fafo atu, o se masani Eleni monastery, lea e mafai ona vaʻaia mai soʻo se itu o le motu. O le monaseri o loʻo tu maualuga i luga aʻe o Chora, le laumua o le motu. E tosina tagata i ona faʻataulaitu faʻataulaitu, puipui puipui mafiafia maualuga, olo ma puipui malosi.

O loʻo iai se vaieli lelei e mafai ai ona e faʻaputuina le vai paʻia. Mataaga mataaga. O monike faʻanoanoa, o loʻo latou faʻatauina le uaina suamalie o la latou lava gaosiga. Tagata tafafao maitauina natura ma, pei o le ea lava ia, aumaia le filemu iinei. I se tulaga lautele, o se maota tapuaʻi moni. O le alu i le monaseri e le faigata: oe mafai foi ona savali mai le laumua. E tusa e fasefulu minute le umi o le auala, ae sauniuni o le auala e aʻe i luga. O se pasi e alu e oʻo i le mea e taunuʻu i ai.

O le tau o le asiasi atu i le monaseri o le 4 euro, o le fale mataaga e 2 Euro.

Taulaga Chora

O le laumua o le motu o Patmos. E masani lava o nofoaga e fausia faataamilo i pisinisi tetele. O iinei na amata uma lava i le fausiaina o le monastery mamalu maualuga o St.John the Theologian. I senituri lona 16 ma le 17, na olaola ai le taulaga, ma o le tele o maota matagofie i le ogatotonu o le taulaga e ana lenei taimi.

O fale kiona-paʻepaʻe o loʻo i ai se taualuga atoa fale. E le o se mea tupu fua poʻo se mea fou na fausia e se tagata valea tusiata tusi: o lenei e faia e faʻasao vai timu. I tafatafa o laina vaapiapi ma falesa papaʻe. Aneti faitotoʻa, chic keramika vases ma laʻau, o se matua fiafia le na o le savali i auala.

Se vaaiga ofoofogia tatalaina luga. O le manatu o se maoaʻe meataʻalo taulaga ua fausia. E tele faleoloa ma fale inu i Chora, ma o tau e fai si maualalo, e le pei o motu lauiloa o Eleni poʻo le laueleele tele.

O le ogatotonu o Chora o loʻo nofoia le malae autu. O auala e naʻo vae lava pe faʻapipiʻi e ala i moped ona o le mea moni e vaapiapi lava. Lenei e maua ai le taulaga se faʻafiafia faʻapitoa.

Windmills

Don Quixote vave ona oo mai i lou mafaufau, o mea ia o masini e te mafaufauina pe a e faitau i se tusi: lapoʻa, mafanafana, i se tulaga lautele - moni. O se mea e ofo ai, i luga o Patmos, e lanu efuefu le matagi, e ui o isi motu o Eleni o papaʻe uma. Faatasi ai ma le au talimalo o Patmos, ua manatu i latou o se moni faapitoa, faafetai ia i latou le motu maua se lauiloa turisi taui.

Lua falegaosi saito e matua anamua lava, e ova atu ma le lima selau tausaga le matutua. O le lona tolu na fausia mulimuli ane. O aso nei o se matagi atoa faʻatoaga-falemataaga, lea e toʻatele tagata eo mai ai.

O fale e olo ai saito e le mamao mai le monastery o St.John the theologian, o lea afai e te alu i le monaseri mai Chora i ou vae, ia e mautinoa e te alu iinei. O se tasi o falegaosi e matala, e faʻatagaina turisi i luga, ma o se vaʻaiga ofoofogia e matala mai totonu.

Matafaga motu

O le motu o Patmos, Eleni, e sili atu ona taʻutaʻua i ona faʻailoga faʻaKerisiano nai lo ona matafaga. Ae o le manaia o le tau ma le malu o le sami e faʻatagaina ai oe e palasi i luga o le matafaga toetoe lava o Oketopa. Patmos e tolu ona matafaga tetele.

Psili Amosa

Nofoaga 10 kilomita mai Hora. O se tasi lenei o matafaga sili ona lelei i Patmos. Na lafi i le faga mai le matagi. Maofa i le matagofie o lona laufanua faʻalelalolagi. Manaia le mafanafana ma le mama o le vai, lelei ulufale i totonu o le vai, oneone lelei. E mafai foi ona e saofai i ou lava solo, ina neʻi le mautotogi nofoa i le la. O se fiafiaga le taʻoto luga o le oneone, i lalo o le paolo o laau.

E i ai foi se tamaʻi cafe, le matagofie, o se meaʻai masani i le talafatai. Laulau, nofoa laupapa, tagata o loʻo nonofo saʻo i o latou ofu taʻele.

Agios Theologos

Faʻalu foi mai matagi i le faga. E oneone le matafaga, e manino le sami, e matagofie le ulu atu i totonu o le vai. Naʻo le nofoaga lelei mo tamaiti, e oʻo lava i tamaʻi tama. E i ai faleʻai e mafai ai ona e utaina se taumafataga e 'ai ma meaʻai a le atunuʻu ma iʻa fou.

O vaʻa e o atu i Agios Theologos mai le uafu, ae e mafai foʻi ona e taunuʻu i taʻavale poʻo le uila afi, pe savali i le 25 minute mai le nuʻu lata ane. Filemu ma filemu le nofoaiga iinei.

Mai le nuances - o le la e lafi i tua o mauga vave, o lea afai e te manaʻo e goto, e sili atu le sau i le taeao.

Agrio Livadi

O le matafaga, natia mai auala autu o turisi o Patmos, o se sili matagofie ma tuʻulafoa nofoaga. O le sami e matagofie ma mama, o le ufiufi e oneoneone ma le faʻafefiloi o maamaa. E i ai le faleʻoloa aulelei Eleni i le pito o le matafaga. Lelei meaʻai e le oi ai, ae e mafai ona 'ai pe okaina se cocktail iina. O le Agrio Livadi e leʻo fiafia iai tagata tafafao maimoa, o se nofoaga filemu e feiloaʻi ai tagata nofomau, ma latou o mai ai e malolo i le faʻaiuga o le aso.

O le tau o le totogiina o le la malologa i le aso e 5 Euro.

Tau ile itulau e mo Aperila 2020.


Aotelega laiti

Oe o le a mautinoa le maofa i capes le gata i vaaiga ofoofogia ma malualii grottoes. E le pei o lona lanumeamata lanumeamata Rhodes, Patmos foliga faʻatafunaina. Afai e maua ni laʻau iinei, e tele na o konifa. Ae! E faigofie ona manava ii. Leai ova taavale o taavale. I tafatafa o le vao le magagana, o le ea ua tumu i le manogi o conifers.

E utiuti atinae i matafaga, ae o le matafaga e oneone oneone uma. O le motu o Patmos i Eleni (ata faʻamaonia lenei) ua tumu i le agaga faʻalelotu, papaʻe papaʻe ma maʻa olo o iinei i laʻasaga uma. Nai lo le onana leaga o turisi, o loʻo tele lava tagata tafafao maimoa na o mai iinei ma le faʻamoemoe.

Ina ia sefe le tupe, oe mafai ona totogi se ATV poʻo se uila afi. O taʻavale laʻititi e matua taugata. Matou te fautuaina le sili ona afeleti e savali i vae, aua o mea sili ona manaia e mafai ona vaʻaia i atumauga. O le faitau aofaʻi o tagata i Patmos e faʻapitoa: e faʻaaloalo tagata, faʻalogo lelei ma aua le taumafai e faʻatau atu se mea.

O le savili o le tau e masani ai mo le pogisa taimi o le aso. O le taimi sili ona lelei e asia ai o Iulai ia Setema, o le vevela o le ea e malu i le ao, tusa o le 25 tikeri. O vaʻaiga e ofoofogia, natura beckons. E faigata ona talitonu na ave faapagota i latou iinei, o le aposetolo soifua na alu iinei, ma o Patamo i Eleni na tusia ai le tusi mataʻutia o le Faʻaaliga. I le uma ai, Patmos Island manava ma le alofa tunoa ma moliaga ma faʻamoemoe lelei mo le tausaga atoa i luma.

O vaaiga ma matafaga o le motu Eleni o Patmos ua faailogaina i luga o le faafanua i Lusia.

O le a le foliga mai o le Patmos Island mai le ea - matamata i se ata lelei (naʻo le 3 minute)!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Beautiful Xora, the capital of Patmos (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com