Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e tui ai le sansevieria ma faʻafefea ona faʻatino saʻo?

Pin
Send
Share
Send

Sansevier o se evergreen, leai se mafuaʻaga vao afu mai le aiga Asparagus.

E sili teuteuga ma unpretentious, ma e faʻailoaina foi i le vave tuputupu aʻe, malosi ma le fanautama, o lea o le fesili pe faʻafefea ona totoina se fale laʻau masani tulaʻi i luma o lē ana.

Ae ina ia faʻamalie se laʻau ma lona matagofie, e tatau ona e iloaina mea uma e le gata ile faʻafesuiaʻi, ae faʻapea foʻi ma le taimi saʻo mo lenei.

Aisea ma le a le taimi e te manaʻomia ai le tipiina o se siʻi pike?

O le tuiina o sansevieria i le fale e manaʻomia pe a ma le tasi i le tausaga, ma o le faʻailo mo lenei e masani lava o le sosolo aʻa mai le ulo poʻo se tele numera o fou laʻau. Ma afai o le ulo o le palasitika, e mafai na ona pa i lalo o le mamafa o le malosi aʻa aʻa. I lenei tulaga, e leai se filifiliga a le ana le na o le toe totoina o le laʻau i totonu o se isi ulo.

O le laʻau e malosi lona olaola, o lea e tatau ai ona totō ma toe totō mai lea taimi i lea taimi. O nisi taimi e tupu ai se fugalaʻau i totonu o se ulo ma amata ai ona paʻu ese mai le tele o laulaʻau. O lea ua maeʻa ona manino se talosaga mo se fesoasoani, ma e tatau ona nofo faʻanatinati le fomaʻi faʻamama.

O le mea lea, o le taimi lava na faʻailoa ai e le laʻau e manaʻomia le faʻalogo, e aoga loa le mauaina o se fou malosi, mafiafia puipui puipui 'ele o loloto loloto ma i le taimi lava e tasi lautele lava. Ma le gata i lea, oe o le a manaʻomia faʻatau fanua mo succulents ma lelei alavai.

O afea e tatau ai ona e faia lenei mea ma faʻafia ona fai?

E masani ona aliali mai ni laʻau fou i le fale fufulu i le tautotogo, ae i lalo o tulaga sili ona lelei mo ia, e mafai ona ia avatua tamaiti i le tausaga atoa. Oe mafai uma totoina ma totoina se fugalaʻau i soʻo se taimi o le tausaga, o le a le afaina ai lona malosi. I se isi itu: o le mauaina o se fou Potu avanoa ma le vanimonimo mo le aʻa faiga, o le a amata fiafia amata totoina ma toe fanafanau.

O le laʻau e leai se taimi e le moe ai, e fiafia i le ola i le tausaga atoa i luga o soʻo se windowsill ma soʻo se vevela i luga atu o le 15tusaC, o le mea lea, afai e fesili se fugalaʻau mo se taotoga i le taumalulu, e le tatau ona e teteʻe ma tolopo ia seia oʻo i le tautotogo.

Faʻafefea ona fai i le fale?

  1. O le laʻasaga muamua o le filifili lea o se koneteina e tupu ai le fugalaʻau, faʻatau eleele talafeagai, faʻalauteleina le 'ele ma faʻaputu i luga o se naifi e faʻafaigofie ai le gaioiga o le aveʻese mai le ipu tuai. O le itu tuusaʻo o le naifi e ave i fafo o le puipui o le ulo e tuueseese ai le lalolagi mai ia te ia, ma o le tumamā na tosoina ma le faaeteete i fafo.
  2. E sili le lulu ese o le eleele tuai pe fufulu ese mai aʻa i totonu o se pesini vai.
  3. O se vaega o le omea faʻalauteleina e sasaʻaina i totonu o se ulo fou i lalo, o se laʻau e faʻapipiʻiina ma sausauina i le eleele.
  4. O le eleele e faʻasoʻoina ma faʻasūsūina, pe a manaʻomia, sasaʻa le eleele ma toe faʻapipiʻiina.

    Faalogo: mo le vaitau o fetuʻunaʻiga, e ono manaʻomia le faʻamaeʻaina o le laau ina ia aua neʻi sili atu le mamafa o laulaʻau ma ia le feliuaʻi le ulo.

Tulafono mo le tuʻuina o laʻau i eleele tatala

Afai e faʻatagaina e le tau ma i le po le vevela i fafo le paʻu lalo lalo +15tusaC, e mafai ona e teuteuina lau togalaʻau ma se fale teu vai mama. E sili atu le faʻatinoina o nei galuega i le faaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

O le nofoaga tulaʻi e tatau ona malamalama lelei, ae aua le faʻailoaina e se la tuusao.

  1. Mo lenei, o le eleele ua muamua saunia. Oe mafai ona tusia oe lava mai mea nei:
    • peat;
    • oneone;
    • laufanua laufanua;
    • humus
  2. Ona fai lea o pu i le palapala e tusa ma le 15 cm le loloto, e totō ai ni laʻau fou. O tipi o laʻau tatau ona maeʻa ona faʻagaioia ma le nutimomoia o carbon.
  3. Ua faʻaopopoina le alavai i lalo o pu - tamaʻi maʻa, faʻalauteleina le 'ele, maʻa taʻei.
  4. Lafoaʻi palapala ua sasaa i luga o le alavai vaega.
  5. Fausia ni tamaʻi laʻau mai le 20 cm le maualuga ma mai le 5 lau i se togavao.
  6. Faʻaopopo atili palapala, faʻasusu laʻititi ma tuʻimomomo le eleele seʻia maeʻa uma le laʻau.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga mo le totoina o se fugalaau

O aʻa o le fugalaʻau e le ola i le loloto, ae i le lautele, ma o nisi taimi, ua faʻasaʻolotoina le laʻau mai le ipu tuai, e ofo le pule, ma mafaufau i se tele aʻa faʻasolosolo ma tamaʻi laʻau i ona luga. I le natura, o le aʻa, e le faʻatapulaʻaina e se mea, e tupu e pei ona ia loto i ai, ma o laʻau fou o le faʻamama e na ona oso mai i fafo o le eleele i lona umi atoa.

Oe o le a manaʻomia:

  • naifi maai;
  • se ulo fou (poʻo ni tele, faʻamoemoe i le tele o le sansevier na tupu);
  • alavai;
  • palapala mo suamalie poʻo le le mautonu mo teuteuina teuteu laʻau (oe mafai ona iloa pe o le a le eleele e tatau ona mo sansevieria iinei);
  • nisi na nutimomoia faʻamalosia le karaponi.

Taualumaga:

  1. Faasolo le itu malie o le naifi i le pito i totonu o le ulo e tuueseese ai le polo faalelalolagi.
  2. Aveese le vailaʻau mama mai le ulo ma lulu malie le eleele tuai mai aʻa. E mafai foʻi ona e faia lenei mea i se pesini vai e ala i le faʻamamāina o aʻa.
  3. Afai e tele laʻau talavou, tipi faʻamalie le rhizome i se naifi, ae tuʻu le faʻatupuina. Oti le tipi i le malala. E manaʻomia le tuʻu eseʻese o pepe mai mea totō a tina. Tuʻu e faʻamago mo se aso pe tuʻu i totonu o le vai, ae e le manaʻomia uma mo le lelei mauaa.
  4. Liligi faʻalautele 'ele i lalo o ulo fou e tusa ma le aofaʻi o laʻau.
  5. Faʻapipiʻi se tatupu fou i totonu taʻitasi ma faʻasusu lelei ile eleele, faʻasusu, vai ma, pe a mafai, faʻamalosia seʻia oʻo i le iʻuga ole fetuunaiga ole laʻau.

Tusitusiga: E mafai ona e totoina se tasi pe tele o laʻau i totonu o le tasi ulo, ae e tatau ona manatuaina o latou taʻitasi, avea ma tutoʻatasi pe a uma ona vavaeʻese mai le aʻa masani, o le a amataina lana ia lava gaosiga.

Isi tausiga

O le mea taua e manaʻomia e le siʻusiʻu pike i le fale peʻa uma ona tui e faʻapipiʻi le paleni i se koneteina fou. O aʻa fou e leʻi sosolo lava i totonu o le ulo, ma o laulaʻau o le sansevieria e mamafa, ma e ui lava ina tuʻuina i totonu o se tanoa keramika, e mafai lava ona paʻu ese mai ai i lalo o le mamafa o lau.

o lea mo le taimi muamua, e mafai ona e fusi laulaʻau i se lipine ma seti se lagolago mo latou. A oʻo ina manino ua maeʻa faʻamalosia e le fugalaau lona tulaga, e mafai ona aveʻese le faʻamau.

O le a le mea e fai pe a le oʻa le laʻau?

E faigata mo lenei fugalaʻau ona fausia ni tulaga le mafai gafatia, e le o se mea taua. Ae afai, ina ua uma ona toto le sansevier, na faʻafuaseʻi ona ia lagona le leaga, mago, o laulaʻilima, e aoga le uai atu ia te ia.

  • E le taliaina e le laau le susū maualuga, ma afai e le susu pea le eleele, o le a amata ona tiga le fugalaau (faitau e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina sansevieria, ma faʻapefea foi ona fesoasoani i le laʻau, faitau iinei).
  • Aua foʻi neʻi tuʻuina le faʻatoʻaga totoina i se nofoaga susulu malamalama. O se taotoga e masani ona mamafa mo se fugalaʻau, ma e sili atu le tofoina i tulaga le mautonu.

O le siʻusiʻu pike o se matagofie ma undemanding laau, o le a teuteuina soʻo se totonu ma faʻatumuina i le okesene. O le mea taua o le iloa faʻafesuia saʻo o se sansevier, ma o tulafono mo le tausiaina i le fale e matua faigofie, ma e oʻo lava i se novice florist mafai ona faʻatautaia latou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sansevieria trifasciata (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com